Paradicsom tigella

  • Szerzői: Nagy-Britannia
  • Szinonimák nevek: Tigerella, Tigerbela
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Friss használat, sózás és konzerválás, az egész ajtó
  • Érlelési idő: Korai
  • Az érlelés időzítése, napok: 105-110
  • Növekvő feltételek: Nyitott talajra, filmgyógyházakra, üvegházakra
  • Bush méret: Magas
  • A bokor magassága, lásd: 180-200

Lásd az összes jellemzőt

Bármely kert díszíti az eredeti, magas hőmérsékletű színek paradicsomát. Bicolor tigris gyümölcsök a régi brit tigella fajta mellett, a szépség mellett, kérlek, nagy hozam és jó ízlés.

Az eltávolítás története

Megbízható információk a Tigella változatosságának (vagy TIELLLA, TIGERELA) történetéről nem mentettek. Valószínűleg ez az úgynevezett kültéri beporzású beporzás, családi relikvia. Az Egyesült Királyságból. Feltételezhetően ez a fajta 1930 és 1959 között eltávolították.

Eredete két változat van. Az egyik szerintük az 1930-as években jelent meg, és egy ismeretlen változatosság és a skót paradicsom Ailsa Craig hibridje. Másrészről az 1950-es években hozott híres brit tenyésztő tisztviselőjét Dr. Lewis Darby a Littlehampton kutatóintézetéből.

A fajták leírása

Tigella – intenermináns, magas (180-200 cm), a korai érés és az univerzális célpont az üvegházak, üvegházak és nyitott talaj. Erősen oszlopos bokrokat képez, vastag, hosszú kefékkel, paradicsommal egzotikus csíkos vörös-narancssárga színű. Kicsi, 30-35 g súlyú, kerek vagy enyhén hosszúkás gyümölcsök édes savanyú ízűek.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Egzotikus megjelenés Ezeknek a paradicsomnak köszönhetően csíkok – megérinti: Először a Bicolore-t zöld árnyalatok képviselik, és ahogyan fényes vörös és sárga színvonalon változik. A paradicsom szokatlan színezése egyes almafajták csíkos színéhez hasonlít, és természetesen egy tigris bőrt.

A gyümölcsök össze nagyon tele kefék a közeg súlya körülbelül 35 g (néha eléri 50 g) majdnem egy méret (4-6 cm átmérőjű), és ugyanaz a kerek formájúak. Gyümölcsök Tigella úgy néz ki, mint a nagy cseresznye paradicsom.

Tigella bőre sűrű, egyes vélemények szerint, még túl vastag. A hús nagyon lédús, 2-3 vetőmag-kamrában van. A gyártás helye sokáig nehéz maradni, meg kell várni a teljes öregedést, ugyanakkor nem adja meg a paradicsomot, hogy túlszárnyaljon, mert akkor a pépek zselésszerűvé válnak, és az íze az íze. Vintage Ajánlatos azonnal használni és újrahasznosítani az eltávolítás után. Szobahőmérsékleten, érett gyümölcsök fekszenek 4-5 nap, és a hűtőszekrény tárolásának kötelessége elveszíti az édességet.

Kóstolási jellemzők

Tigella kimondott paradicsom, édes, kis savanyúság és gyenge fűszeres árnyalat. A paradicsomot friss formában fogyasztják, könnyű formában, húsvágások díszítésére, pizzára és más olasz ételekre és snackekre, vagy megőrzésre szállítva: A méret lehetővé teszi, hogy házasodjon és növényi paradicsomot.

Érés és gyümölcsözés

A fajta már korai. Az ültetvény magvak, mielőtt összegyűjti az első hullám a termés fut 105-115 nap. A gyümölcsözési időszak július és szeptember-október között húzódik.

Hozam

Tigella ad bőséges betakarítást 10-12 kg / 1 m². A minőség 1-2 lap után egyenes száron található komplex keféket képez. Az ecset 5-12 gyümölcsöt köti össze. A paradicsom határozottan tartja, ne essen. A gyülekezés nagy homogén szállítással rendelkezik.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A régió és a termesztési módszer függvényében február végén, márciusban. A hajtások 7-10 nap után ragyognak. Ha a palántákat egy közös tartályba ültetik, amikor magassága eléri az 5 cm-t, és megjelenik egy pár szórólap, merülést végeznek.

Májusban ültetettek, amikor nincsenek éjszakai fagyok fenyegetése.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom tigella

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom tigella

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom tigella

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Hogy a növények elegendő növekedési helyet biztosítsanak, a leszállást az 50×60 cm-es rendszer szerint végezzük. 1 m² Áthelyezése ellenőrizze a 4 palántát. A tigella bokrok nagyon elágazóak és gyorsan nőnek, a levelek egy kicsit kialakulnak.

Növekvő és gondoskodás

A tigella meglehetősen szerény, az agrotechnikai ellátás még az újonc paradicsomhoz is elérhető. A palánták szekciójának előkészítésével laza és tisztított gyomnövényből, nedves és nitrogénnel megtermékenyítve. Virágzás közben, kálium-foszfát etetés.

Gyakran öntözés Ez a fajta nem ajánlott: a nedvesség meghaladásakor rosszabbodik, mint a gyümölcs íze és konzisztenciája, és a fitoofluorózis okozta sérülés veszélye nő.

Növekszik az édes paradicsom segít az emberek recept: locsolás „hal” víz – ártatlanság halhulladékból. Ez a módszer nagy számú rajongóval rendelkezik, bár sokan a mítosz hatékonyságát tekintik.

A bokor 1-2 szárakban van kialakítva. Gyors növekvő hajtások és felső csipet. A növény gartót igényel egy támogatást vagy rácsot. A második kefe összekapcsolása után távolítsa el az alsó leveleket.

Paradicsom tigella

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom tigellaÉlesztőParadicsom tigellaBórsavParadicsom tigellaJódParadicsom tigellaHamuParadicsom tigellaKalcium-selitraParadicsom tigellabukkinsavParadicsom tigellaTejszérumParadicsom tigellaHidrogén-peroxidParadicsom tigellaCsirke alomParadicsom tigellaSzódaParadicsom tigellaCsalánParadicsom tigellaMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fokozat meglehetősen ellenáll a fertőzéseknek, ha beteg, akkor a fertőzött területek eltávolításakor gyorsan helyreállt. Befolyásolhatja a fitoofluorosis.

A kártevők profilaktikus permetezést eredményeznek. És a társa leszállás is segítséget: a megalapozott Basil javítja az ízét a gyümölcsök és elvonja a figyelmet a veszélyes rovar paradicsom. Jó szomszédok lesznek: nasturtia, kakukkfű, fokhagyma, bársonyok.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom tigella

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom tigella

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom tigellaPhytofluoroParadicsom tigellaPuffadt harmatParadicsom tigellaCsúcsParadicsom tigellaClapporiosParadicsom tigellaSzürke gnilParadicsom tigellaDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

Oroszország és a déli régiók középső sávjában a fajta sikeresen növekszik a nyílt földön. A Zauralye és az északi területek esetében az üvegházak termesztése illeszkedik. A fokozat jól alkalmazkodik a különböző éghajlati viszonyokhoz, határozottan tolerálja, mint egy esős felhős nyár, és egy rövid szárazság. A gyümölcsök továbbra is átirányítják a bokrokat, amíg az őszi hideg és az első mínusz hőmérsékletek.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása