Ribizli kincs

 • Szerzői: L. N. Megölték (Nii Kerti Szibéria. M. DE. Lisenavenko)
 • Megjelentek: Fekete csokor ingyenes beporzás (hibrid 5-67-2) X Nestor Kozin
 • A feltételezések éve: 1997
 • Az érés időzítése: korai érés
 • A növekedés típusa: Középálló
 • Hozam: Magas
 • Célja: Univerzális
 • A bogyók tömege, g: 1.6-2.1
 • Kóstoló értékelés: 4.5
 • Epishers: Növekvő – közepes vastagság, egyenes, világos zöld, antocianoanoy tetején, gyengén gondolkodású; Viselése – közepes vastagság, világosbarna, gyengén gondolkodású

Lásd az összes jellemzőt

Ribizli – az egyik leggyakoribb gyümölcs cserjék. Majdnem minden kerti telek. Különösen népszerűek a vaskrémek különböző fajtái. Különböző kincsek közülük különleges helyet foglal el. Ez a cserje következetesen jó betakarítást eredményez, nem túl szkennel, így mindig igény szerint.

A fajták leírása

Ezt a fajtát szibériai tenyésztők hozták, figyelembe véve az adott régió jellemzőit. A tudósok célja, hogy egy jó téli keménységgel, aprósággal és rendszeres magas színvonalú betakarítással rendelkező változatosságot teremtsen.

Vizuális fajta jellemzői:

 • Egy kis tiszta cserje, maximális magasság – 1,5 m;
 • Az ágak közepes vastagságúak, nem különösebben színesek, a színe zöld, a helyszín egymáshoz viszonyítva közel van;
 • A vesék az első meleg napokban alakulnak ki, alakítva, hasonlítanak egy tojásra, ezek vége akut;
 • A virágzó fázis következő, kompakt színek, bézs szirmok, rózsaszín koleszterusz;
 • A virágokat a kefék típusával gyűjtik össze, később a gyümölcsök a helyükön alakulnak ki;
 • A közepén levelek mérete, a három pengék;
 • Csirkeállványok, lemezszerkezete ráncok, nem különösebben sima, explicit testek;
 • Kima lap fogakkal rendelkezik.

A fajta méltósága a következő:

 • Magas hozamú, és nem különösebben függ az éghajlati árnyalatoktól;
 • A méretű bogyók nagysága és identitása, amely kényelmes gyors gyűjtést biztosít;
 • A gyümölcs íze világos, telített, a bogyók univerzálisak a rendeltetése érdekében;
 • jól tolerálja az alacsony hőmérsékletet;
 • Kiváló immunitás, tökéletesen ellenzi a betegségek és kártevők többségét.

De vannak olyan hátrányok is, amelyek nem felejtik el:

 • Ez a növény nem vonatkozik a hosszú múltra, legfeljebb 10 év;
 • Ha nem a víz, a hozam csökken.

A bogyók jellemzője

A fajta gyümölcsei nagy méretűek, az ovális forma. A bogyók súlya akár két gramm, sőt még egy kicsit is elérhet. Bőr fekete és kék, sötét, sűrű típusú, textúra nem fényes, és közelebb Matte. Egy meglehetősen nagy mennyiségű gabona. A gyümölcsök normál körülmények között 2-3 napig tárolódnak, a hideg kifejezés két hétig növekszik. A hat hónapig tárolt bogyók fagyasztott formájában.

Ízi tulajdonságok

Az íze édes, de a savanyúság, becslések szerint 4,5 pont 5 agronóm. Ezt a fajtát lekvár, lekvárok, lekvár, lekvár, lé, bor vagy tinktúra főzésére használják.

Érés és gyümölcsözés

A fajta az érés tervének korai szakaszára utal, a gyümölcsök a bokor július végével kezdődik. Az üzem migrációs, és egy feszített termékenységi időszak is van.

Hozam

Nagy hozamú fajta, amely átlagosan 6,3 tonna-t hozhat létre egy hektárból. Maximális hozamsebesség – 17-18 tonna hektárral. A hordozható tulajdonságok átlagosan vannak.

Leszállás

Mielőtt elültetné ezt a fajtát a ribizli, akkor ki kell választania és vásároljon kiváló minőségű anyagot. Gondosan meg kell vizsgálnia a palántákat, értékelni kell a gyökerek és hajtások állapotát. Ami a kincsek palánta korát illeti, optimális, hogy két éves, gyökérrendszerrel legalább 20 cm hosszú. Az ágaknak szőke, sima típusúak kell lenniük. Ha nem figyelsz figyelmet ezekre az árnyalatokra, akkor a növény nem vehet részt, rosszul gyümölcsöt.

Az optimális időszak a fajta ribizisének az ősz. Meg kell várni az időtartamot, amikor az időjárás +10 és +15 közötti jelzésben van beállítva. A fagyok előtt a bokor ragyog és jól megfordul. Nagyon fontos kiválasztani a megfelelő helyet a földre. Az előny érdemes megfizetni a nyitott napenergiát, ahol nincs árnyékolás. Ezért nem ajánlott a fajta palántákat ültetni a fák és más nagy szomszédok közelében, amelyek a talaj által elszegényedettek.

A leszállási algoritmus a következő:

 1. Körülbelül néhány hónappal az esemény előtt, meg kell előkészíteni a talajt: tiszta a gyomláló fűből, hogy a fél méteres mélységbe kerüljön;
 2. Legjobban, ha a talaj típusa gyengén savas és termékeny (savas talajoknak javulniuk kell a mész segítségével a növény ültetése előtt);
 3. agyag és sűrű talajok homályosítják a homokot, a tőzeget;
 4. A kirakodás napján a gyökérrendszert víztartályba kell helyezni, mert a gyökereknek nedvességgel kell rendelkezniük, és kiegyenesülhetnek;
 5. Míg a növény vízben van, egy lyukat hoz létre fél méteres mélységig;
 6. A földet humuszral teszi, öntsük ½ vödör vizet;
 7. Az ültetőanyagot a kútba helyezzük, a talajjal megszórva (a növekedési pont 6 cm a talajtól);
 8. Közvetlenül az eljárás után a fajta palánta ajánlott 3 vese szinten történő vágáshoz;
 9. Talaj villamos, vízáramlások 2 liter;
 10. Továbbra is felmászik a növényre fűrészporral, humuszral.

A fajta cserje a szélességben aktívan növekszik, így közelebb 1 méteres bokrok nem tervezik egymást. Optimális folyosó – 2 m.

Növekvő és gondoskodás

Ez a fajta ribizli szakértők a szerényen hivatkoznak. De vannak olyan agrotechnikai események, amelyeket a cserje szükséges az összes szabványhoz.

 • Trágya. Ez az eljárás szükséges a termés minőségének és mennyiségének javítása érdekében. A kincs jól reagál a karbamid táplálására, különösen tavasszal, a hó megtakarítása és a talaj szárítása után. Az eljárást meg kell ismételni a nyári és ősz fordulóján, a betakarítás végén. A szerves és ásványi anyagok átfogó kompozíciói is jól működnek a cserjék fejlesztésével. Használhatja a komposztot, a trágyát, az alomot, a foszfor-potash keverékeket. Szezononként négyszer érdemes elvezetni a hígított alom vagy trágya folyékony etetését. Az ásványi anyagokat az ásványi anyagok erősítik a virágzás kezdete előtt, közvetlenül után, a gyümölcsök öntése, betakarítás.
 • Hidratáló. Ez a fajta nem tolerálja az aszályt, száraz évszakokban, ha nem várhat a termést, ha nem hidratálja a cserjeget. Egyszer 7 nap alatt szükség van a fajta ribizzésére és bőséges mennyiségben. Minden bokornak 10 liter vízre van szüksége, nem kevesebb. Ha a szezon szárazság nélkül van, nem Jarny, elég 5 vasaló az időszakra. Kötelező hidratáló eljárást veszünk figyelembe a vesék, az öregedő gyümölcsök, a bogyók gyűjteménye során, a fagyok előtt.
 • Agrotechnológia talaj. A szezon elején és végén a talaj a ribizli közelében nyugszik, a talajt laza kell tenni. A Weeding szükség szerint történik, lehetetlen megakadályozni a gyomlált füvet. Minden párásítási eljárás után meg kell lazítania, és a kör a törzsről szól. De lazításnak kell lennie, mivel a gyökérrendszer közel van. Ha a gördülő kör zárva van, a laza és a talajnak nem kell túl gyakran kell lennie.
 • Ritkítás. Miután Leafall meg kell vágnod a ribizli bokorát. A leszállás utáni második évben az ágak levágták, hogy a hét vesére maradjon. A hároméves bokorot egyharmada rövidíti, és távolítsa el mind a friss, mind a régi ágakat. Amikor a növény eléri a hatéves, meg kell vágnia az érett ágakat, és a kijelölt séma szerint bokorot képez. Ismerősnek kell lennie, hogy a kincses bokor fejlődésének legmagasabb foka átlagosan 6 éves életre számít. Optimálisan, ebben az időben 10-15 kiváló minőségű hajtás történt. Az egészségügyi ellátást minden évben végezzük, mielőtt a vesék kialakulása előtt. Minden törött, száraz és túl sűrítő ág törlődik.
 • Megelőzés és kezelés. A fajta ribizli jó mentességgel rendelkezik, de nem érdemes megtagadni a megelőzést. A legtöbb betegséget a magas fű bokorra eső rovarokkal foglalkozik. Ennek megfelelően a gyomirtás a fertőzés megelőzésének legegyszerűbb módja. Tehát, hogy a rovarok nem nyertek a ribizli, érdemes vízzel önteni, +70 fokos hőmérsékleten a gyümölcslé kezdete előtt. A hatékonyság növeléséhez szóda-vizet adhat hozzá. Ha a növény a gomba, akkor meg kell vágni az összes fájó ágakat a gyökér és az égés alatt.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: