Őszibarack fagy

  • Szerzői: Selection Weinberger, Egyesült Államok
  • Szinonimák nevek: Fagy
  • A növekedés típusa: Középálló
  • Érlelési idő: Közepes teljesítmény
  • Célja: Fogyasztás a friss formában, a konzerváláshoz
  • Hozam: Magas
  • Eladhatóság: Magas
  • Szállítási képesség: Magas
  • Régiók növekvő: Alkalmas az északi régiók számára
  • A csont eloszlása ​​a pépből: Jó

Lásd az összes jellemzőt

Sok dackets, kiválasztva egy baracknézetet a leszálláshoz, inkább az egyszerű mezőgazdasági mérnöki technológiákkal rendelkezik, amelyek híresek a világ minden tájáról. Ez magában foglalja az amerikai szelekció közepes fajtáját.

Az eltávolítás története

Az őszibarack fagy viszonylag új minőségű, amely az amerikai tenyésztők óvatos munkái miatt származik, amelynek fő feladata a téli ellenálló kultúra kialakítása volt, amely gyors alkalmazkodik az éghajlathoz. A frick kultúra fagy a Weinberger kiválasztás fényes képviselője. Ajánlott az őszibarack termesztésére Oroszország minden éghajlati övezetében, beleértve az északi régiókat is.

A fajták leírása

A Frost egy közepes minőségű fa, amelynek mérsékeltsége az ágak és a nem túl sűrített korona világos zöld levelekkel. A kompakt tenyészetet erős központi csomagtartó, rugalmas, világosbarna színű és kifejlesztett gyökérrendszer jellemzi. Virágzó fa később – májusban. Ebben az időben Krona vastag kis virágokkal borított, szép illatú.

Gyümölcs jellemző

Az amerikai barackfagy egy nagyszabású fajta. A gyümölcsök tömege eléri a 200 grammot, de az őszibarack déli csíkja nagyobb – 220-250 g. A gyümölcs formája helyes – lapos felületen kerekítve, amelyen egy vastag él látható. Az érett gyümölcsök sárga-narancssárga színűek, szinte az egész felületen halványvörös pirítással hígítva. A gyümölcs meglehetősen sűrű, de merevség nélkül.

A gyümölcs célja univerzális – frissen fogyasztják, a főzésben, a konzerválásban, az újrahasznosításban. Miután eltávolította a gyümölcsöt a fáról, még hosszú távolságokra is szállítható a termékminőség elvesztése nélkül. Gyümölcs tartós tartós – akár 2 hét a hűtőszekrényben. Az őszibarack lágyulása fokozatosan következik be.

Ízi tulajdonságok

Az ízminőségű gyümölcsök kiválóak. A sárga-narancssárga pép átlagos sűrűsége, kis szál, gyengédsége, húsosság és gyümölcsösség. Fényes édesség érvényesül, erősen gyümölcs-méz aromával kiegészítve. Néha, esős nyári időszakban az őszibarack kellemes kitty. A magzat belsejében lévő csont könnyen elválasztható a péptől. Az adott érték a gyümölcs húsa, amely hatalmas mennyiségű B, E, K, C-vitaminokat tartalmaz, valamint tubil anyagokat és pektint.

Érés és gyümölcsözés

A fagy egy közepes méretű érésű fajták egy csoportja finom képviselője. A gyümölcskultúra a leszállás után 2-3 évig kezdődik. A gyümölcsidő az augusztus 20-i időszakra esik. Gyümölcsfa stabil és évente.

Hozam

A magas hozam a fajta egyik előnye. Az egyik fáról kedvező feltételek mellett 20-40 kg lédús őszibarackból eltávolíthatja.

Régiók növekvő

Frick friss fa nő és gyümölcsök különböző klimatikus övezetekben Oroszországban. Ezenkívül a fa népszerű Ukrajnában, valamint számos FÁK-országban.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

A fajta önfenntartó, ezért a fákban a polinkereknek nincs szükségük. További keresztbeplezés, amely lehetséges, amikor a donorfák szekciójára kerül, pozitívan befolyásolhatja a hozam dinamikáját.

Növekvő és gondoskodás

A csemeték ültetése Jobb költeni március végén – április elején, amint az időjárás stabilizálódik, és egy kicsit melegebb. A csemeték ajánlott egy / biennium magassága 100-120 cm. A leszállás során meg kell figyelnie a fák közötti távolságot – legalább 3-4 méter, mert az őszibarack nem szereti az árnyékolókat.

Az őszibarack fa átfogó ápolása magában foglalja a rendszeres öntözést, a műtrágya alkalmazást, az ágak szaniter vágását, a korona kialakulását, a talaj lazítását és mulasztását, a vírusok és kártevők megelőzését, valamint a téli előkészítést.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A gyümölcsfa nagy fagyállósággal rendelkezik, szemben az alacsony hőmérséklet -25 … 32 fok, miközben menedéket igényel a téli időszakra. Ehhez speciális csapokat hajtanak végre, és a fa törzs burkolatba vagy más speciális anyagba kerül. Van egy másik menedékhely – egy karton doboz van felszerelve a csomagtartó körül, és egy film borítja.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A kultúra számos betegségének és inváziójának ellenállása jó. Rendkívül ritkán fán beteg penész és curl levél. Ami a rovarok invázióját illeti, az őszibarack csak Tly számára vonzó, hogy megszabaduljon, melynek időszerű megelőző feldolgozása a rovarölőszerek segítenek.

A talaj-éghajlati feltételekre vonatkozó követelmények

Az őszibarack fa termesztéséhez optimális, laza, lélegző, termékeny talaj semleges vagy csökkent savassággal. A telken könnyű magasságban kell lennie, ahol a levegő, a hő és a fény, de a felszín alatti víz mélyen, mert a nedvesség stagnálása elpusztíthatja a gyökérrendszert. A negatív fejlődés befolyásolhatja a vázlatokat, az elhúzódó árnyékolókat és nedvességet.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása