Szőlő átváltoztatás

  • Szerzői: Krainov Viktor Nikolaevich (Vnieviv őt. én.ÉS. Potapenko)
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: Rózsaszín
  • Íz: harmonikus
  • Csontokkal: Igen
  • Érési idő (szűrő): Nagyon korai
  • Érési idő, napok: 95
  • Fagyállóság, ° C: -23
  • Súlycsomó, g: 780-1900
  • Hozam: 110-180 C / ha

Lásd az összes jellemzőt

A szőlő átváltoztatása a tenyésztő munkájának eredménye. N. Cherinov. A fajta komplex hibrid. Büszkélkedhet, hogy kiváló tulajdonságokat kapott: rövid idő érés, kellemes íz és magas hozam.

Az eltávolítás története

Szőlőfajta Az átalakulás két fajtából származik: Kishmish Radiant és Talisman. Kezdeményező – Victor Nikolayevich Krinov, aki együtt dolgozott az FGBU Vniiviv. Az állami nyilvántartásban az átalakulást 2014 óta jelzik. Szabadalmi idő: 7250, december 31, 2049.

Földrajz elosztás

A fajta esetében az átalakulás a legmegfelelőbb az ország déli területei számára. Jó, és magas hozamot mutat Ukrajnában. És a középső csíkban termeszthető a téli időszak szőlőhelyének állapotával.

Leírás

A dugványokat más fajtákba lehet venni, magas szintű túlélést mutatnak. Növény nagy, az anyai bokor sok lépést okozhat. A gyümölcstermesztés a teljes szám 80% -át teszi ki, tökéletesen érett. A magasság hossza eléri a 3 métert. A dugványok gyorsan gyökerezik, erős gyökérrendszer, amely mélyen megy a földbe. Levéli sima, közepes méretű. A fajta tulajdonsággal rendelkezik a konkrét növekvő tényezők és a fogás hatása alatt.

Érlelési idő

Ez a szőlőfajta megkülönböztethető a gyors termény érése. A vesék megnyitásától a bogyók teljes éréséig körülbelül 3-3,5 hónapig szükséges. Ezek a határidők a terület éghajlati viszonyai miatt változhatnak. Matures szőlő átváltoztatás már augusztus elején.

Brozdi

A klaszter súlya megközelítőleg 780-1900 gramm. Formában kúpos, közepes sűrűségű. Néhány összefőrlés laza lehet. A béke gyakorlatilag nem figyelhető meg.

Bogyók

A bogyók meglehetősen nagyok. Egy bogyó hossza egy kicsit több mint 3 cm. Hengeres alak, enyhén hosszúkás. Egy bogyó súlya 10-20 gramm. Színes érett szőlő világos rózsaszín. Közép vastagság karakter viaszral. A bogyókat a jó cukor felhalmozódás jellemzi.

Íz

A fajta átalakítása kellemes édes ízű, enyhe hozzáadásával savas árnyalatú. A Muscat íze hiányzik.

Hozam

Egy növényből akár 25 kilogramm termény is beszerezhető. A hozam eléri a 110-180 központot hektárral. A Frodukciós együttható 1,3.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A leszállási anyag beszerzése során gondosan meg kell vizsgálni. A szőlőn nem lehet a fagyás, a vágás vagy a betegségek károsodásának észrevehető jelei. Ha a palánta egészséges, akkor fehér gyökerekkel kell rendelkeznie, a keresztvágás zölden.

Leszállás

A talaj összetételére való átalakítás nem túl igényes. Termékeny talajt adhat a fossa-hoz a leszálláshoz. És a nem túl termékeny talajok, ahol van egy képesség elégtelenségét réteget képeznek a humusz, akkor ajánlott laikus komposzt, nitrogén műtrágyák, nedves vagy hamu a leszállás lyukat. A lyukak mélysége körülbelül 0,5 méter.

A leszállásért érdemes megválasztani a déli részeket jó világítással. A sorok ajánlottak az északról délre. A leszállási kútokat 2 méter távolságra kell helyezni egy másiktól. A telken jó vízelvezetés kell lennie, a nedvességet nem szabad megengedni. Előnyösen a szőlő transzfigurációt a dombokon. A leszálláskor a talaj keveredik az összes szükséges adalékanyaggal, és bőségesen kiömlött meleg vízzel, hogy a talaj egy kis szamár legyen.

A leszállás bizonyos ideje a régió éghajlati viszonyaitól függ. A tavaszi leszállás akkor végezhető, ha a levegő már felmelegedett, és a hőmérséklet körülbelül +15 Celsius fok. És a földnek körülbelül +10 fokig kell felmelegednie.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A növény beporzását a rovarok részvétele nélkül végzik, mivel a virágok rutinszerűek. A mesterséges pollinációs szőlő nem igényel, mivel a szélgel történik.

Ritkítás

Az időszerű és helyesen befejezett vágásnak köszönhetően elegendően bőséges betakarítást kaphat. Ezen fajta esetében 5-8 szem hosszú vagy közepes vágás ajánlott. Az első évben a metszés után, legfeljebb 2 szem. Továbbá minden évben végzik.

Locsolás

A transzformációs bokrok szerelem bőséges öntözés, de lehetetlen túlada. A gyökérrendszer mélyen megy a talajba, így az összes gyökér impregnálása érdekében az öntözést jelentős összegeket kell végezni. Leszállás után a palántát hetente egyszer öntözik. Öntözési térfogat – kb. 2 vízvödör egy bokor alatt. Egy hónap múlva kevésbé kell öntözni kevesebbet – egyszerre 3-4 héten keresztül, de növeli a 4 vödröt elérő hangerőt.

A szőlőért érdemes elvégezni a nedvességterhelésű öntözést az ősszel és tavasszal. Összességében ez a lombozat elkötelezettsége után történik. Az eljárás szükséges, hogy az üzem jobban átadja a fagyot. A száraz talaj hajlamos az erősebb fagyasztásra. Tavasszal az ilyen öntözés szükséges a nagyobb veseaktivitáshoz. Különösen fontos az alacsony költségű télen. Még ha esik, még mindig érdemes egy növény öntözését, mert az eső nedvesség erőteljes gyökérrendszere nem elegendő.

Ha a földalatti öntözőrendszer nincs megadva, felületesen. Ehhez a szőlőből körülbelül 25-30 centiméterből visszavonul, 20 centiméter mélységig, ahol és öntözés történik. A talaj öntözése után meg kell lazítani és megszabadulni a gyomoktól.

Túl bőséges öntözés negatívan befolyásolja a szőlő ízét. A bogyók túlságosan vizesek lesznek és íztelenek. Ezért az esős nyár esetében ajánlott csapdák az árok megszabadulni a felesleges nedvességtől.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

Rendezze a transzfigurációs takarmány ásványi és szerves műtrágyák. A szőlő ébredése előtt a szuperfoszfát végzi. A szerves műtrágyák áprilisban vagy májusban a bokor alá kerülnek, mielőtt virágoznak. A bekapcsolás során etetési foszforot igényel. Az őszi időszakban réz- és káliumot kell készítenie.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fajta szőlője elég fagyálló, hideg és -20 fokig hordozható. Erősebb fagyok esetén a szőlőt lefedni kell a fagy időszakára.

Betegségek és kártevők

A transzformációs szőlők kellően ellenállnak a különböző betegségeknek. Penész és szürke rothadás stabilan ellenáll az oidiumnak – az átlagos stabilitásnak. A rovarok nem okoznak nagy kárt. Az Osmi betakarítás nagy mértékben megsérül.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A szőlő átalakítása jól tárolt és szállított. A bogyók megőrzéséhez száraz szobát igényel, jó szellőzéssel.

A szőlő átváltoztatása nagy számú előnye van, amelyek könnyen megnyilvánulnak a szőlőhöz. A finom bogyók bőséges betakarítása kéri a szőlőt és a vevőket.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: