Tavaszi sárgabarack metszés

A sárgabarack fákat a gyors növekedés és a nagy számú hajtás megkülönbözteti. Broonfa felborult, és a hozam csökken. A fa gyorsan öregszik, és az ágak a korona közepén kopaszak és megállnak gyümölcsök. Ezért a sárgabarack éves vágást és jobb koronát igényel.

Tavaszi sárgabarack metszés

Amikor szükséges?

A tavaszi metszés növeli a hozamot, megújítja és javítja a fát. A tapasztalt kertészek szerint a termés csont gyümölcsözése a legjobb a tavaszi. Az őszi vágás gyengíti a fát, ami rosszabb lesz, és rosszabb lesz, és megbetegszik. Az ágak szeletei nem lesznek ideje késleltetni, a gombás viták vagy más baktériumok áthatolnak keresztül. A felderítetlen vágásokat télen befagyasztják, a fa beteg lesz, nem hozhat termést.

Tavaszi sárgabarack metszés

Figyelembe véve, hogy a sárgabarack megtartja az összes petefészkét, a fát minden évben meg kell vágni. A metszés kora tavasszal költeni, mielőtt a vesék kialakulása előtt. Hozzávetőleges határidők a tavaszi vágáshoz: Március vége – április eleje, különböző régiókban, az időzítés körülbelül egy hónapra eltolható. Főbb feltételek: A levegő hőmérséklete már plusz, de a fa még nem kezdődött el a fán. Minél kevesebb idő lesz a kivágás és a vesék kialakulásának kezdete között, annál jobb.

Tavaszi sárgabarack metszés

A fa bevezetésének kezdetével a mentesség növekszik, ezért a patogén mikroorganizmusok, kártevők és gombás baktériumok nem rendelkeznek esélyre a belső fa belső rendszerébe.

Tavasszal kell eltávolítani a sérült és fagyasztott ágakat és hajtásokat. Ellenkező esetben a fa hatalmat és tápanyagokat fog költeni a helyreállításukhoz. A tápanyagok hiánya befolyásolja a fa hozamát, a gyümölcsök kisebbek lesznek, és hátrányos helyzetbe kerülnek.

Tavaszi sárgabarack metszés

Nézetek

Az eljárás előtt meg kell érteni a csontnövények elvégzéséhez szükséges összes árnyalatokat és szabályokat. A kezdőkóknak tudniuk kell a koronának szerkezetét és szerkezetét, válasszuk ki a szükséges eszközöket (szeletek, fűrészek vagy fawaw, kertkés), és azt jelenti, hogy az alvás és a sérült felületek jobb gyógyulását szolgálják. Az eszközöknek élesnek kell lenniük, hogy elkerüljék a kéreg felesleges károsodását és a burrs előfordulását.

A kajszibarack és a korona kialakulása érdekében először ellenőrizze az összes fát, és meghatározza, hogy melyik ágnak tűnik egyértelműen, és zavarja a betakarítást. A vágás után egy gyönyörű sziluettje egy sárgabarackfa.

Tavaszi sárgabarack metszés

A fát egyenletesen elágazik (körülbelül egyenlő mennyiségű ágával a hordó mindkét oldalán). Csak egy egyértelműen tervezett terv után kezdődik.

A csontvölgyek tavaszi vágása befolyásolja a fa korona (különösen a fiatal) és a frukturális kialakulását. Ha figyelembe vesszük, hogy a sárgabarack megtartja az összes petefészkét, akkor minden tavasszal a metszés szükséges. Ellenkező esetben a hozam minden évben csökken, vagy időszakos lesz.

Az első vágást azonnal elvégzik, amikor egy csemete (1-2 éves növény) ültetése során történik. A fő ág tetejét kb. 3-4 vese. A magasság körülbelül 1 méter marad, akkor csak alább van. Ezt úgy végezzük, hogy a fa elkezdte kialakítani az első alsó szint oldalait. Az első évben fontos, hogy erős csontváz kialakuljon a koronához.

Tavaszi sárgabarack metszés

Felnőtt fa vágott, hogy megújítsa, szabadon forgalomba kerül a korona belsejében. A jó betakarításra van szükség, és erősíti a gomba baktériumok és kártevők immunitását.

A metszés típusa a kajszibarack korától függ.

Tavaszi sárgabarack metszés

Alakítás

Ez a fajta vágás szükséges a fiatal fák a növekedési időszakban. Ez segít a korona jobb és gyönyörű alakjának kialakulásában, és létrehoz egy erős csontvázát egy fa.

Tavaszi sárgabarack metszés

Szabályos

A rendszeres vágást minden évben végezzük felnőtt alakú fákban. Szükség van a gyümölcsözésre és a gyümölcs mennyiségének szabályozására. És segít a korona belsejében lévő levegő cseréjének javításában is.

Az ilyen típusú vágással, az összes intertwing ágak és hajtás eltávolításra kerül, ami zavarja a levegő és a napfény áramlását a koronában.

Távolítsa el az ágakat, amelyek helytelenül nőnek (belül vagy lefelé).

Tavaszi sárgabarack metszés

Fiatalító

Ilyen vágás szükséges a régi fák (amely a névtől érthető). A megfiatalító vágás minden tavasszal készül. A sérült és laza ágak eltávolításra kerülnek. Néhány nagy alsó ágat, 5 évnél idősebb ágat. De ez csak egyszer történik 3-4 éven át.

A vágási módszer szerint a vágás 2 típusra oszlik.

Horgolás, amikor az ág nem vágja le az összeset, de csak “a vese” (leggyakrabban az ág félig 1/3). Ez az intenzívebb elágazási folyamathoz és a csontváz megerősítéséhez szükséges.

Szépség, hogy távolítsa el a kis hajtások, amelyek túlzott árnyékot hoznak létre a korona közepén. Ebben az űrlapon teljesen “a gyűrűben” hajt;.

Tavaszi sárgabarack metszés

A vágás elvégzése során ne feledje, hogy a vágó ágaknak kiegyensúlyozottnak kell lenniük, nem szállnak el. A teljes összeg körülbelül 1 / 4-1 / 3 részét eltávolíthatja. Tehát a fa lesz ideje, hogy önállóan gyógyítsa meg a sebeket, és jó betakarítást ad. Ha több ágat vágsz, a fa sok új hajtást fog adni, amely nem lesz gyümölcs, a termés kicsi lesz. Ha egy kicsit vágsz, akkor a termés túl nagy lesz, és a frekvencia periódus felmerül (azaz a következő évre nem lesz betakarítás).

Tavaszi sárgabarack metszés

Győződjön meg róla, hogy a folyamat befejezése után kezeli a részeket. A fa belsejében nagy sebek révén a patogén baktériumok és a gombás viták beléphetnek, valamint nedvességet, majd a rothadás folyamata megkezdődik. A feldolgozáshoz választhat:

  • kerti var;

  • Speciális kenőanyagok és paszták;

  • olajfesték;

  • Természetes olif

  • lenmagolaj;

  • Normál Zelenkaya.

Tavaszi sárgabarack metszés

Tavaszi sárgabarack metszés

Néha megoldást tesz az alkohol és a jód egyenlő részeiből. Minden kertész titkait tartalmazza. A kert és a paszta nem alkalmazható, ha a hőmérséklet nem emelkedett nulla fölött, +5 fok, akkor fagyaszthat és repedezhet. Ha egy szelet kevesebb, mint 2-3 cm átmérőjű, akkor nem szaga van.

Nagyon nagy vágások csak a szélek körül kennek. Fontos, hogy a “gyűrűben” című részeket feldolgozzák a fa csontvázán.

Nyilvánvaló, hogy a fa könnyebb gyógyítani a kis sebeket. De jobb, ha egy nagy vágást, mint egy csomó kicsi, így a fa meglehetősen tápanyagok marad a seb és a nagy gyümölcsök kialakulásához.

Tavaszi sárgabarack metszés

Rendszerek

Tavaszi vágás – a csontkultúra fő típusa. Oroszország középső sávjában a metszés március-áprilisban történik, mielőtt a vesék kialakulása és a ko-fit kezdete. Nehéz megmagyarázni, különösen a kezdőknek. Először részletesen meg kell vizsgálnod a témát, csak akkor lépjen tovább.

A vágás módszerei és részletei eltérnek a fa céljától és korától függően. Ha mindent jól csinálsz, akkor a fa örömmel fogadja a stabil betakarítást, és a sárgabarack nagy ízű lesz.

A palánták vágják a tetejét, így 70-80 cm magasságban maradnak. Az oldalsó kis ágakat egy erős korona csontváz kialakítására vágják.

A fiatal ágak gyorsan nőnek, de nem alkotnak elegendő számú ágat a jobb korona kialakítására. Ehhez néhány centiméterbe kerülnek – ez új hajtások jelennek meg.

Tavaszi sárgabarack metszés

2 éve továbbra is koronát alkot. Ehhez a felső ágak kicsit rövidítik, megdöbbentették az oldalsó ágakat a hossz 1/3-án. Ez a gyümölcs nélküli ágak növelése érdekében történik. A vágáskor kövesse az ágak egyenletes eloszlását és hosszát. Vágja le a hajtásokat, hogy “a vese”, hogy fiókokat hozzanak.

3 éve megismétlődik az eljárás. Ekkor a fa csontváza már kialakult, és a korona alakja jól látható. Ha egy oszlopszerű fa több mint 5 oldalsó ág, szükségtelenül eltávolítani kell. Ezután meg kell oldani az alacsonyabb fő ágak lerövidítését (a hordótól körülbelül 60 cm-t hagyhatsz). Ezután alakítsa ki a koronát, mozgassa a felső ágakat az alsó hossz mentén. Az ágak hossza eltérő lesz, de az oldal gyönyörű és sima Krone lesz.

A tavaszi felnőtt fán el kell távolítania a szárított és sérült ágakat. Szükség esetén rövidített nagy oldalsó ágak. Tegye meg, hogy elkerülje a donomát a gyümölcsözés során. Körülbelül 20-30 cm-re a tippektől.

Tavaszi sárgabarack metszés

A régi sárgabaracknak ​​szabályozniuk kell a pompát és a túlzott korona megvastagodást, eltávolítani a lövöldözőket. Csökkentse az ömlesztett, görbéket és a szárított ágakat is. Győződjön meg róla, hogy 30-40 cm-re vágja a csúcsot a növekedés irányításához.

A korona és a rendszer kialakításának módja a kultúra változatosságától függ, mennyire magas és ágak lehetnek egy fa, és mi a hozam. A korona alakja van kiválasztva és a növekvő régiótól függően.

Tavaszi sárgabarack metszés

Rolling-szint

Az állványzási forma lépésről lépésre kapcsolódik, az első 4-5 évben a palánta ültetése után. Ez évente fokozatosan történik. Az első rugóban 2 oldalsó ága van több folyamatban. Az ágak alsó szintje a talajtól körülbelül fél méter magasságban marad. Aztán minden évben az oldalsó ágak lerövidülnek, és új hajtásokat alakítanak ki a korona sűrítésére. 3-4 évig az oldalsó ágak második szintjét képezi. Győződjön meg róla, hogy a csontváz ágak az akut szögben nőnek a karmesterrel (fő törzs). Így több év alatt az egész korona kialakul, a szintek közötti távolságnak körülbelül 40-45 cm-re kell lennie. Ez az űrlap alkalmas déli régiókra és középső csíkra.

Tavaszi sárgabarack metszés

Tál formájában

A daru alakú az alacsony szellemű növények számára. Tehát hozzáférj a fény és a levegő belsejében a koronában. Ez az űrlap alkalmas súlyosabb éghajlatra, ahol a nyár rövidebb. A gyümölcs több fényt kap, és sikerül érni egy fán. A tál a növekedés első évében alakul ki.

Ehhez válasszon 5 erős ágat, amely különböző irányban növekszik egy szinten, és a többiek vágják. A következő években az alsó szint 50 cm-re vágja a hordótól.

És a felső hajtások egy séta elágazás formájában alakulnak ki. Tehát a korona egy tál formájában alakul ki. A cupid forma hozzájárul a hozam növeléséhez és a fa immunitásának javításához a jó levegőcserélő és akadálymentes napfény miatt.

Tavaszi sárgabarack metszés

Merítőkanál

Ez egy tetszőleges séma, amelyen a főoldali ágak egyenletesen oszlanak el az egész hordó során. 5-6-ban a vezető tetejét levágják. A fa mérsékelten magas a középváros koronával. Az oldalsó ágak helyének és képződésének kiválasztásakor figyelembe veszik a betakarítás és a sárgabarack gondozását.

Tavaszi sárgabarack metszés

Lakás

Lapos alak alkalmas tájkép kialakítására. Itt jobban veszi figyelembe a korona szépségét és alakját, mint a nagy hozam és a gyümölcs minőségét. A csontváz kialakításakor két oldalsó ága van egymással szemben. A következő években hagyja el a felső szinteket ugyanabban a síkban. A fa díszítő funkciót végez, nem számíthat egy nagy betakarításra.

Tavaszi sárgabarack metszés

Az ág fordítása az oldalsó menekülésre

A módszer segít megváltoztatni az ág növekedésének irányát, és termel. Megvágják, hogy megálljon. Ehhez válassza ki a menekülést az ágon, amely a megfelelő irányba nő, és csökkenti a vége fölé növekvő végét. Fokozatosan az ág elkezdi megváltoztatni a növekedés irányát, növekszik az oldalra, és nem fel. Ezt követően a menekülést a korona kívánt képződéséhez lehet levágni a “vesein”. Az ág fordítása történik, hogy javítsa ki a korona alakját, sűrűségét és gyümölcsét.

Tavaszi sárgabarack metszés

Tavaszi metszés sárgabarack – időigényes folyamat, amely bizonyos készségeket és tudást igényel. De az összes ajánlást, szabályokat és tippet figyel, még az újoncok is kapnak egy gyönyörű, egészséges fát, állandó nagy hozammal. Rendszeres fák ápolása – garancia a nagy betakarítás nagy és édes gyümölcsökkel. És a helyes és időszerű vágás garantálja az egészséges jól karbantartott fa, amelyből kényelmes lesz a betakarítás összegyűjtése.

Tavaszi sárgabarack metszés

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása