Valova ribizli

  • Szerzői: Abdeyev M. G., Litvinova B. M. (FGBNU UFIM Szövetségi Kutatóközpont Ras)
  • Megjelentek: A fajták beporzása A pollenfajták nagy keveréke Bradtorp és Khludovskaya
  • Szinonimák nevek: Valovaya
  • A feltételezések éve: 1998
  • Az érés időzítése: korai érés
  • A növekedés típusa: Középálló
  • Hozam: Magas
  • Célja: Univerzális
  • A bogyók tömege, g: 1,4
  • Kóstoló értékelés: 4

Lásd az összes jellemzőt

A bruttó fajta bruttó a fajok méltó képviselője, annak ellenére, hogy a fekete ribizli fajták hatalmas változata van. A gyümölcs kultúra csodálatosan átadta az ország Dacha-t és az oroszok kertjeit.

A fajták leírása

Az oldalsó cserjék 110-120 centiméterre nőnek. Ezek nagyon őrült növények közepes vastagságúak. A növekvő hajtások vastagsága az átlagos, a szín – világos zöld, a mulasztás hiányzik, és már az összes szigetelt hajtások barná válnak, szintén közepes vastagságúak.

Három vagy öt pengével rendelkező szabványos ribizli levélt tartalmazó ágak. Szín – telített zöld. A kis ráncokkal borított felület, Matte. A levéllemezek közepes méretűek, enyhén domborúak. A virágzás során a cserjék nagyméretű színekkel, csatornákkal – fényes rózsaszínűek. Kefe kissé leengedett, kanyargós és hosszú. Egy kefe hossza – 8 és 10 centiméter között.

A ribizli kiváló téli keménységgel rendelkezik, ami miatt a fokozatot hűvös éghajlatú területeken lehet ültetni. Grade bruttó megragadt Siberiában. És a cserjék erős immunitást tudnak büszkélkedni a gombás fertőzésekre.

A bogyók jellemzője

Az elhúzódó bogyók színe sötét és gazdag, szinte fekete. Alak – kerek, méretek – nagy. Egy bogyó súlya – 1,4 gramm. Fedett gyümölcs fényes bőr, közepes vastagságú. Belsejében egy sűrű pép. Száraz. A magok kis mennyiségben vannak kialakítva.

A betakarítás kiváló termék tulajdonságokkal rendelkezik, mint például vonzó megjelenés és erős illat. A bogyók problémamentesen elviselik a hosszú távú szállításokat. A fenti tulajdonságoknak köszönhetően a bruttó fajtát gyakran kereskedelmi skálán termesztik.

Ízi tulajdonságok

A gyümölcsök csodálatos íze kompetens egyesíti az édességet és a csókot. Savak száma – 1,9%, cukor – 11,5%, C-vitamin – 97 mg /%. A gyümölcsök használata – univerzális. A kóstolók értékelése – 4 pont 5-ből.

Érés és gyümölcsözés

Az érési idő termése – korai. A bogyók június második évtizedétől kezdődnek. A ribizli körülbelül 35-40 nappal a virágzás kezdete után kerül eltávolításra. Pontos idő az időjárástól függően.

Hozam

A hozam magas. Átlagosan egy 3,7 kilogramm bogyót gyűjtünk egy cserjéből. Ipari méretben, 61 centrét kapunk, vagy 12 tonna hektárral. A kedvező éghajlati viszonyok mellett a bruttó fajta gazdag és rendszeres gyümölcsökkel büszkélkedhet.

Leszállás

Az ültetési cserjék folyamata egyszerű, de bizonyos jellemzőkkel rendelkezik. Ha nem veszik figyelembe, akkor a ribizli nem vehet részt. Csak megbízható és bizonyított eladókból vásárolt magas színvonalú palántákra van szükség. A fekete bogyó probléma nélkül tolerál egy kicsit árnyékolást.

A fajta cserjék átlagosan magasságban vannak, de a terjesztés miatt az üzemnek elegendő mennyiségű szabad helyre van szüksége a helyszínen. Az optimális távolság legalább két méterre van egymástól. Egy ilyen rés lehetővé teszi, hogy kényelmes legyen a ribizli, és lehetővé teszi a gyümölcskultúra kényelmesen kialakulását.

Jelentős befolyása az életre a talaj minősége. Ha a kimerült talaj telekén alaposan meg kell éreznie. A táplálkozási komponensek részét a leszállásban helyezik el. Két személy szuperfoszfát kerülnek a lyuk, egy vödör humoring, a polaritás a hamuzsír só és egy lapáttal fából hamu. Minden felsorolt ​​összetevőt keverjük.

Optimális leszálló gödrök – 50×50 centiméter. A közelben telepítse az oldalt, amely késlelteti az öntözéssel. A leszállás folyamatában óvatosan öntöznie kell a növényt. Föld körül cserje mulch. És 2-3 vesék leszállása is. Oltott ribizli tavasszal vagy ősszel.

Növekvő és gondoskodás

Ha versenyezünk a gyümölcskultúrán, a növény aktívan fejlődik és gyorsan gyökerezik. A következő év után a leszállás után kipróbálhatja az első bogyókat. Az agrotechnológia fő összetevői rendszeres gyomirtás és mérsékelt öntözés.

Ha bármilyen műtrágyát használ, akkor tisztának kell lennie, és megakadályozza a túladagolás. Háromévente egyszer szerves készítményeket alkalmaznak, de ásványi etetést használhatunk minden évben. Ugyanakkor szükség van az ajánlásra. Ásványi anyagokat hoznak tavasszal.

Ha kompetensen vigyázol a cserjékről, képesek 25 évre élni. Ez hozzájárulhat a helyes vágáshoz. Az egészségügyi ellátást szükség szerint végezzük.

A növény az átültetés után az első 5 évben alakul ki. A tavasz kialakulásával a metszést elvégzik, amelynek során csak 3-4 erős és egészséges menekülés elhagyja. A régi ágakat a leszállás után a 6. évre tisztítják. Helyük fiatal ágakat foglal magában. Így a friss hajtások fokozatosan kicserélik a régieket. A növény hozama nem szenved, és a ribizli mindig fiatal marad.

A bruttó fajta figyelemre méltóan tolerálja mind a hideg, mind a hőt. Általában a gyümölcskultúra gondozása nem különbözik a fekete ribizli más fajtáinak ellátásától. Annak ellenére, hogy a szélsőséges időjárási viszonyok ellenállása ellenáll, a növények száraz időszakban vízbe kell vinniük. Tehát a víz elérte a gyökereket, szükség van egy kis oldalra a leszállási lyuk közelében.

A bogyók kialakulása és feltöltése során meg kell növelni az öntözési frekvenciát, hogy a termés lédúsul váljon ki. De a színkészlet folyamatában jobb, ha elhagyja az öntözést, különben a bogyók megrepednek, és elveszítik a vonzó megjelenést. Az öntözési eljárás kívánatos a talaj lazításához. A munkát öntözés előtt vagy az eső után végzik.

A tapasztalt kertészek szükségszerűen mulcsot használnak, amikor a webhelyükön ribizli. Egyszerre több funkciót végez: a nedvesség optimális szintjének megőrzése és karbantartása, a gyomnövények akadályai és a talaj táplálkozása (ha a szerves anyagot mulchként használták). És nem fogja adni a kifakult bogyókat, hogy megérintsék a földet.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása