Városi eper

 • Szerzői: A genetika és a gyümölcsüzemek kiválasztása. ÉS.BAN BEN.Michurina
 • Szinonimák nevek: Elakadt Tsgl
 • Íz: édes
 • A méret: Nagy
 • Súly: 60-90 gr
 • Hozam mértéke: nagyon magas
 • Hozam: 16,85 t / ha
 • Az érés időzítése: Közepes
 • Célja: Univerzális
 • A bokor leírása: Erőteljes, rázatos, bőségesen

Lásd az összes jellemzőt

Az Eper egy bogyó, amely nagy népszerűséget élvez hazánkban. A közelmúltban a betakarítási fajta egyre népszerűbbé válik, és nem meglepő. Ezek népszerűsége a kertészek körében annak köszönhető, hogy az a tény, hogy a bogyó nagyon könnyen tisztíthatók, és a fajta önmagában alkalmas termesztésre személyes és kereskedelmi célokra.

A fajták eltávolításának története

All-orosz kutatóintézet a genetika és a gyümölcs növények kiválasztása. ÉS. BAN BEN. Michurina.

A fajták leírása

A termékleírás meg kell kezdeni azzal a ténnyel, hogy ez egy univerzális eper minőségű, amely alkalmas mind az élelmiszerekre, mind más célokra.

A bokor formájára peremvirágokat, a lombozat széles és sok. A szárak meglehetősen erősek, de lombozat alatt vannak. Busty nagy, képviselteti. A lombozatban van egy kis ágyú.

Az érés időzítése

A médium és a hozam nagyon magas. Augusztus és szeptember közepéig a kertész jó betakarítást kaphat a leszállás után a következő szezonban.

Hozam

A leírt nézetet a bajusz mennyiségének egyik legjobbnak tekintik. Így a magas hozam vonzóvá teszi a nyári lakosok számára. 16,85 tonnát gyűjthetsz egy hektárral.

Bogyók és ízük

A kertészeti vélemények nemcsak a bogyók egyedülálló ízéről szólnak, hanem a különleges aromájukról is. A gyümölcsök cseresznye-piros. A bogyók nagyon nagyok, mindegyik súlya – 60-90 gramm. Formában ideális kúpos. A gyümölcsök nagyon édesek, az aroma kissé fűszeres, kellemes. A testnek átlagos sűrűsége és vörös árnyéka van.

Ha egy kóstoló jelről beszélünk, akkor mindig szilárd 5.

A termesztés jellemzői

Emlékeztetni kell arra, hogy a növény nagy számú bajuszt és szárat termel az élet első éveiben. Ezeket időben el kell távolítani, hogy az üzem ne költsen vitaminokat és energiát más erőforrásokra, kivéve a bogyókat.

A jó betakarítás várja a kertészeket a leszállás második évéről. A DACNIS felesleges részei eltávolítása után ajánlott lazítani a talajt a bokorban, de ne érintse meg a gyökérrendszert a felület közelében.

A hozamminőség ideális a nyitott talaj növekedéséhez. A tavasz és az őszi időszakban ültetheted.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A betakarítási fajta tökéletesen alkalmazkodik a talaj megnyitásához a jó világítással és a vázlatok hiányával. Alkalmas mind a csernozozom, mind az agyag talaj.

A kertész különböző típusú talajtakaríthat, hogy egyedülálló összetételt kapjon. Fontos, hogy szem előtt tartsuk, hogy a besorolási fokozat egy helyen 4 év után átültetést igényel. A legjobb elődök a Földön az eperhez Petrezselyem, sárgarépa és retek. De nem szabad ültetni olyan helyeken, ahol a burgonya és a hüvelyesek korábban nőttek. A transzplantáció után a bogyót csak 3 év után visszaküldheti az előző helyre.

Beporzás

A hozam további pollinációja nem igényel, mert a bokrokon az obroat virágok.

Alárendelt

Nem szabad megfeledkeznünk a további műtrágyákról. Használhat olyan kész keverékeket, amelyeket bármely virág- és kerti áruházban értékesítenek. A műtrágyák saját kezével is készíthetők. A szamóca leghasznosabb szerves adalékai a csirke alom és a hamu, valamint a humusz. Az ásványi műtrágyákból szuperfoszfátot kell használni, egyértelműen a csomagoláson található utasításokat követően.

Városi eper

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

Városi eperÉlesztőVárosi eperBórsavVárosi eperAmmóniaVárosi eperHamuVárosi eperJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A leírt fajta eperje ellenáll a súlyos fagynak. Az országunk déli régióiban további menedékhelyre nincs szükség, a sáv közepén egy eper polietilénnel fedezhető.

Betegségek és kártevők

Variety immune kártevők és gombák. Olyan problémák, mint a rothadás és a kerti atkák, a szamóca ezen fajta nem tervezik. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a hozamot számos más kártevőnek kell alávetni, amelyek elosztását le kell állítani. Ha hiányzik a pillanat, a termés szenvedhet.

Az ilyen kártevőkre fogékony vertines eper minőségű:

 • fonálférgek;
 • Eper Weevils;
 • Ágynemű.

Ezeknek a kártevőknek a veszélye ellenére bármilyen probléma könnyen megakadályozható, ha tudja, hogy melyik megelőző intézkedéseket kell alkalmazni, és amikor.

A Gudders ajánlott, hogy a gyógyszert külön-külön választhassák a személyes tapasztalatokon alapuló minden egyes kártevő esetében, mivel a feltételek és más eper növekedési faktorok eltérőek. A talajszivattyúzás és eltávolítása után ajánlott a talaj burgundi folyadékkal való kezelésére. Ez 2-3% réz-szulfát-oldattal helyettesíthető. Ugyanez a kompozíció használható a talaj fertőtlenítésére ősszel.

Városi eper

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

Városi eperZsizsikVárosi eperBellenkaVárosi eperHangyákVárosi eperMeztelen csigaVárosi eperAtkaVárosi eperNematódVárosi eperKirándulásokVárosi eperBogarak

Városi eperBuuray pöttyösVárosi eperRothadásVárosi eperHelyekVárosi eperCsavargó levelekVárosi eperSzárításVárosi eperLyukak a levelekben

Reprodukció

A kezdőkók jobbak az eper palánták vásárlása speciális óvodákban. Kertészeti kertészek azt mondják, hogy a kiváló minőségű palánták csak 3 év után nyerhetők a bokorból.

Emlékeztetni kell arra, hogy ha átülteti a palántákat egy új helyre egy földes szobával, akkor a függőség folyamata sokkal gyorsabban halad.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása