Vinograd Alas

 • Szerzői: És. DE. Kostrikin, L. DE. Maystrenko, S. ÉS. Krasochina (Vnieviv őt. én.ÉS. Potapenko)
 • Célja: Asztal
 • Bogyó szín: Fehér, matt és fehér
 • Csontokkal: Igen
 • Érési idő (szűrő): Korai
 • Érési idő, napok: 120-125
 • Fagyállóság, ° C: -24
 • Szinonimák nevek: Memória Kostrikina
 • Súlycsomó, g: 692
 • Hozam: 134 c / ha

Lásd az összes jellemzőt

Alexa – A hibrid fajták egyike bizonyos körülmények között termesztésre származik. A legtöbb kedvezőtlen tényező minden legjobb tulajdonsága és ellenállása megmarad.

Az eltávolítás története

Új táblázat Alex asztali fajta kapott a két fajta átkelés következtében: öröm és biruinez. A munkát Vnieviv őket végezték. én. ÉS. Potapenko tenyésztők I. DE. Kostrikin, L. DE. Maystrenko és S. ÉS. Krasochina. 2009 óta, feltételezve, hogy használja. Az ALELEX fajta a Kostrikina memóriáját is hívja.

Földrajz elosztás

Mind az északi és délnyugati régiókban is nőtt. Ezért az egész Oroszországban nő.

Leírás

A fajta bokor erős ellenálló. 70% -kal fog lőni, érett egy kicsit kevesebb. A levelek egy nagy pentagon formájában erős keresztmetszettel és enyhén mulasztással rendelkeznek. A sötétzöld lap teteje, amely az alsó fényesebbé válik.

Érlelési idő

Alex korai változatosnak számít. 120-125 napig érlelődik. A teljes érettségi bogyók elérik a nyár végén. Az egész szezonban az aktív hőmérséklet összege 2445 ° C volt.

Brozdi

A sűrű nagy sziklák henger alakúak, gyümölcsökkel borítva. A 692 gramm középső méretének súlya, de elérheti az 1000 grammot. Ritka esetekben 1,8 kg-ra történik.

Bogyók

Nagy gyümölcsök hosszúkás alakúak. Egy bogyó mérete 32,5×26,5 mm. Súly 7-10 gramm. A fehér és matt-fehér színű bogyók legfeljebb 3 csontot tartalmaznak. Sűrű bőr alatt ropogós, de ugyanakkor sűrű húsos hús.

Íz

Íze az Alex-édes szőlőben, telített-szerecsendióval. A Meakty 173 g / dm3 cukrot tartalmaz, 7.1 g / dm3 savasság. Százalék arányban: a cukorság 20%, a savasság csak 6%. A kóstolás során ez a fajta magas becslést kapott a 8,8 pontból álló szakértőknek 10 lehetséges.

Hozam

Alex egy magas hozamú minőségű, és 134 c / ha. A termés növeléséhez a hajtások számát követi, és legfeljebb 35 darabot hagy. Fontos megfelelő harisnyárasztó, amely egyenletesen forgalmazza a nehéz felhők terhelését.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Vinograd Alas

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Vinograd Alas

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A növekvő átlag összetettsége, de tudnod kell – Alex kifejleszt egy erőteljes gyökérrendszert, és erős nyugodt csíra ad. Ezért számolni kell a kirakodás, hogy a gyökerek gyorsan elágazó, és az árnyék romboló hatását a jövőben betakarítás.

Leszállás

A leszállási szabályok betartása garantálja a magas palántákat. A kirakodások közötti távolság 3×1,5 m-re figyelhető meg:

 1. Először meg kell vezetned a tartócsapot, hogy összegyűjtse a földet egy hormterrel;

 2. A Hollyomik közelében, tegyen egy palántát és nyakkendőt a támogatáshoz;

 3. A gyökerek gondosan terjesztik a magyal mentén, és fokozatosan lezárják, elalszik a földet;

 4. 3 cm-nek kell lennie a vakcinázás helyére;

 5. A palánta körül egy kis réteg hozzáadása.

Amikor a bokrok közötti árok leszállása, húzza meg a huzalt a harisnyakötő számára.

Vinograd Alas

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Vinograd Alas

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vinograd Alas

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Vinograd Alas

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Vinograd Alas

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Alex pozitív minőségű: a fajta virágja oboe, és nincs szükség további beporzásra.

Ritkítás

A tavasszal el kell távolítania az extra hajtásokat. A vágás során hagyja 6-8 szemét. Legfeljebb 35-40 szem marad a bokoron. Nyáron rendszeresen csípje meg a tippeket, hogy a szőlő ne nyúljon hosszban. Fontos, hogy rendszeresen eltávolítsuk a lépéseket és az árnyékot létrehozó leveleket. Az őszi szaniter trimot igényel: minden sérült ágot eltávolítanak.

Locsolás

Az alelex szőlője szereti a nedvességet, de nincs víz stagnálás. A beszállás előtt meg kell találni, hogy milyen mélység van a talajvíz. Az első öntözés a virágzás kezdete előtt május közepén. Egy bokor 4 liter vizet igényel. Következő öntözés – virágzás után. A szőlő havonta 1 alkalommal öntözött, ugyanakkor lazítsa meg a talajt a bokrok körül.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Vinograd Alas

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Vinograd Alas

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

A műtrágya évente 1 alkalommal történik vintage után. Ásványi műtrágyák “Kemira” vagy “Rasin”. Könnyedén keverje össze a komposztot humusz az arányban 1: 1. Mielőtt a bokor körül táplálná, meg kell szakítania a talajon, add meg a műtrágyát és megszórja a talajt.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fagyálló fokozat nem igényel menedéket számos déli régióban. Ellenáll a hőmérséklet csökkenése -25 ° C-ra. Hidegebb éghajlat alatt a szőlőt tartósan tisztítják és kötődnek egy gerendába. Táblák vagy rétegelt lemezek. Ezután az ágak a talajhoz döntenek. A burkolat és a film tetején, de kis nyílást kell hagynod az oxigén eléréséhez. Hogy a felső menedéket ne hozza a szél, a föld elalszik az élek mentén.

Betegségek és kártevők

A zsíros bőr védi a betegségek és kártevők ellen. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a szezont, a bokrokat “Anthrakol” -kal kezeljük, “chartem”, “él”. Az első alkalommal, amikor elkezd virágozni, ismételten – a Bement megjelenése során.

A betegségekkel kapcsolatos betegségek ellenállása:

 • Root Fillaxer – 4.5;

 • OIDIUM – 3 (tolerancia);

 • Penész – 2,5;

 • Szürke rothadás – 1 (nagy stabilitás);

 • Fulloxcher lap – 1 (nagy ellenállás).

Vinograd Alas

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Vinograd Alas> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Vinograd Alas> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Vinograd Alas> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Vinograd Alas> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Bogyók, anélkül, hogy ártalmatlanok a minőségtől. Alexa hosszú ideig (legfeljebb 2 hónap) kár nélkül tárolódik. Az üzletemberek nagyra értékelik.

Értékelések áttekintése

Ma az Alexa szőlő nem túl gyakori, de hatalmas potenciállal rendelkezik. A legtöbb szőlő a fajta termesztése pozitívan reagál. Elégedett, hogy a szőlő mindig nagy, sűrű cellulattal. Édes ízű kis savanyúsággal és vonzó henger alakú. Az OSMA nem sérült meg. Plusz alex egy hosszú eltarthatósági és fagyállóság, amely nagyon fontos egy ilyen ország, mint Oroszország.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása