Vinograd bako

 • Szerzői: Maurice Bako, Franciaország
 • Célja: Műszaki
 • Bogyó szín: fekete, vastag viasz
 • Íz: Kellemes, egyfajta fajta aromával
 • Fagyállóság, ° C: -27
 • Szinonimák nevek: Bako №1, Bako 1-24, Bako 24-23, Bako Spacy, Bako Black
 • Súlycsomó, g: 150-200
 • Luna sűrűség: Szép
 • Megjelentek: Fólia Blanche X Vitis Riparia
 • Bogyó alakú: Kerek

Lásd az összes jellemzőt

Sok szőlőfajta az asztalhoz tartozik, de technikai fajták is vannak. A technikai fajta kiváló képviselője a bako hibrid. Kifinomult íze, szerette sok borászot. Ebben a cikkben fontolja meg az eltávolítás történelmét, a fajták és a termesztés jellemzőit.

Az eltávolítás története

A szőlőt a Frenchman Maurice Bako Teremtője után nevezik. A tenyésztő kétféle szőlőfajtát vett igénybe, nevezetesen: Fole Blanche és Vitis Riparia. A hibrid a franko-amerikai eredetre utal, más nevekkel is rendelkezik:

 • Bako №1;

 • Bako fekete;

 • Bako Spacy;

 • Bako 1-24, Bako 24-23.

A Szovjetunióban ez a faj teljesen más nevek alatt található: timofeevka és algériai.

Leírás

A szőlőbokrok nagyon vonzóak a megjelenésben, átlagosan, meleg éghajlatban kezdhet aktívan növekedni. A szőlő hossza átlagosan 12-17 m, az egyik ág vastagsága körülbelül 20 mm. Buja levelek, ötpontos, lekerekített, gyengén hullámlapokkal. A hátsó szivattyúk hiányoznak. Hosszúsága 25-30 cm. A levelek egy csomóban nagyon zárva vannak, de nem zavarja a rutin szőlőt.

Érlelési idő

Mivel ez a hibrid egy technikai osztályhoz tartozik, meglehetősen korán tárcsázza a színt, valahol május közepén, de hosszú ideje van. Az első gyümölcsöket csak szeptember utolsó hetekben érik el. Ez átlagosan a virágzás kezdete és az első gyümölcsök között 120 napról 140-re halad.

Brozdi

BREAKDI MEDIUM, szintén kicsi. Formában hengeresek, egy kicsit hosszúkás. Súly, egy csomó eléri a 150-200 g-ot. A lábat szorosan nyomja meg a szőlőre, az átlagos hossz. A keféken lévő gyümölcsök lazán nőnek egymásra.

Bogyók

Fekete bogyók, kerek. Méretben közelebb az átlaghoz, de vannak kis bogyók is. Méret 7 és 9 mm között. Héja vékony, teljesen folytatódik, könnyű megrepedni. Alig észrevehető fényességgel és sűrű viasszával rendelkezik. Húsos és lédús.

Íz

A bogyók íze nagyon kellemes, nem cukor. Van egyfajta aroma. A gyümölcslé maga sötét rubin árnyalattal rendelkezik, mivel a hámlással keveredik, de az infúzió után átláthatóságot szerez.

Ami azt a ténynek köszönhetően, hogy a technikai szőlőt gyakran borzálják, megnövekedett savasságot tartalmaznak, ami eszik során nem nagyon nyilvánul meg.

Hozam

A hibrid hozama nagyon magas. Igaz, sokan függ az éghajlati és időjárási viszonyoktól: ha az év hideg volt, akkor a termés scum lesz.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A növekvő fajok fő jellemzője az, hogy Bako szereti a nehéz agyag talajokat. Ha a föld túlságosan csökken, puha és laza, akkor ebben az esetben a hajtások megkezdik a túlzott növekedést, és szezononként növekedhet akár 8 m hosszúságig.

Leszállás

A műszaki fajták ültetése kissé eltér az étkezőtől, és meglehetősen egyszerűnek tekinthető. Ez azért van, mert a leszállási bogyók általában kicsiek.

A bokrok közötti távolságnak 1,5-2 m-re kell lennie, és a sorok között jobb, ha 2 m.

Csak nagyobb, mint a gyökerek átmérője. Ez körülbelül 0,8 m. A kutak alján érdemes elhelyezni a humuszt nem sok mennyiségben, elalszik a földet, majd tedd egy palántát, és elaludt a lyukat, fokozatosan a ragumot. Vizet.

Az első években egy kicsit megteheti, hogy táplálja a palántákat a növekedési stimulánsokban, hogy jól illeszkedjenek. Nem szabad túlzottan rá.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A Hybrid Bako nem igényel további beporozást, mint mindkét nemű virágait, és önállónak tekinthető.

Ritkítás

A vágás tavasszal és ősszel foglalkozik a déli régiókban, és hidegebben – csak nyáron. Természetesen a szezon előtt érdemes megvizsgálni a bokrokat, és vágja az összes szárított ágot: amely nem mozog a tél után, és azok, akik hajlamosak a betegségre. Az otthoni ellátáshoz (nem ültetvények) átlagosan a szőlő 10-12 m hosszú, a Trellishez kapcsolva. A támogatások maguknak magasabbnak kell lenniük, mintegy 0,5 m. Az ívek vagy az apák közelében található, majd a szőlő önállóan lesz.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Jól tolerálja a fagyokat -27 fokig. De mivel az a hely, a teremtés tekinthető több délvidéki még a tél meg kell erősíteni a növény, hogy a bokrok finom tavaszi.

Betegségek és kártevők

A hibridet különböző gombás betegségekkel szembeni ellenállására hozták létre. Valójában Franciaországban a szőlőültetvények gyakran a gombás betegségek, például a filloxer kitörése volt. De mégis érdemes megelőző permetezést vezetni a szezonban.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Ez a fajta előállt a gyümölcslevek vagy borok gyártásához, nem pedig az étkezéshez a sajtban. Ezért ez a faj jó eltarthatósági és közlekedési.

Általában Bako dobozokban tárolódik. Csomagolópapír az alján, elalszik egy kis fűrészporral 2-3 cm. Ezután a szőlőt, ébredj fel fűrészek 5 cm-es réteggel. És ismét feküdt a szőlőt. Ezt úgy végezzük, hogy a szőlőbőr nem tört ki.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: