A konyhai asztalok méretei: Elfogadott szabványok, Ajánlások a kiválasztáshoz és a számításhoz

A háztartások kényelme különösen fontos a konyhai elrendezésben. Például, rendkívül fontos, hogy kényelmesen elhelyezkedik az asztalnál, ami nem teszi magát a légkörbe az otthon kényelmét a helytelenül kiválasztott bútorok mérete. Az e cikk szerinti anyag egy olyan olvasót vezet be, amely tipikus konyhai táblázatokkal rendelkezik, és segít az optimális termék kiválasztásának egyszerűsítésében a számítás végrehajtásával.

Mi történik?

Jöjjön a boltba, a lakost a konyhabútor szabványos lehetőségeit kínálja. Az étkezési táblák túlnyomó többsége tipikus magassággal rendelkezik, amely az átlagos emberi növekedési ütemből származik, amely 165 cm-t alkot. Ez a magasság, amely az uralkodó, mivel az ilyen termékek könnyebb eladni bútorként. A tipikus magasság ellenére azonban nem mindig kényelmes a legtöbb háztartás számára.

Ha az asztal alacsony, a felhasználóknak kissé, túlzott magassággal kell rendelkezniük, nem lesz elég kényelmes enni, fegyverek vágóeszközökkel. Természetesen, ha a bútorokat kész étkező formájában vásárolják meg, ezt a problémát megfelelő magasságú székek megvásárlásával oldják meg. Azonban sem hipotetikus normák, sem az eladók és a gyártók tapasztalata nem garantálja a kényelmet. A megállapított előírások szerint a konyhai asztal optimális magassága 72 és 78 cm közötti tartományban változhat.

Ugyanakkor a termék nem lehet süket oldalfalak.

Ezek a mutatók magasságot jelentenek az asztalhoz. Ebben az esetben maga az asztallap vastagsága önmagában nem számít – az a szint, amelyen a fentiekben véget ér, fontos. Ami a kritikus magassági jel az alsó széle az asztal felső, ez lehet legalább 61 cm-re a padló. Úgy vélik, hogy ugyanakkor az ülés lábai nem pihennek az asztal alsó felületén. Azonban egy ilyen asztal nem valószínű, hogy valaki számára kényelmes, a gyermekek mellett.

Ami a főzés modelljét illeti, a standard magasság 85 cm (tipikus méret). A fejhallgató változatosságától függően a padlószinttől 86-91 cm-es tartományban változhat. Ezeket a számokat úgy tervezték, figyelembe véve a munkát a főzés során, és biztosítja a terhelés és a fáradtság csökkentését a könyökben.

Vannak azonban olyan esetek, amikor asztalok, mint minden bútor, megrendelésre kerülnek, az adott személy növekedéséhez igazítva.

Maga a Tabletop méretei a változatok: a táblák kicsi, közepes méretűek és nagyok, amelyeket sok helynek terveztek. A minimális lehetőségek képesek egy személyt elhelyezni. Rendszerint a konyhai készletbe szerelt termékek, és szükség szerint kibontakozva. Az ilyen munkalapok dimenziói különbözőek lehetnek, gyakrabban keskenyek és négyszögletes alakúak. Az ilyen modellek megfelelőek lehetnek a falhoz, klasszikusak vagy szereltek (a konyhai fülhallgató falához vagy csuklós szekrényeihez vannak felszerelve).

Korlátozott helyen a táblázat szerepe bérelhető bar számláló. A mai napig divatos, és lehetővé teszi, hogy egy ilyen asztalt konyhai elválasztóként használják külön funkcionális zónákhoz. Ez két-négy emberből állhat, bár a felhasználói kényelem mértéke ebben az esetben nemcsak a magasságtól, hanem a szabad hely rendelkezésre állásától függ a lábak elhelyezkedéséhez. Néha az ilyen táblák kombinálják a munkacsoportokat, lehetnek egyetlen és emeletes.

A termékek formája lehet kerek, téglalap alakú, négyzet és egyenletes ovális. A csuklós szerkezetek gyakran félkör alakúak. A transzformátorok több részből állhatnak, amelyek szükség esetén lehetővé teszik számukra, hogy nemcsak a családtagok, hanem egy barátságos baráti társaság is elhelyezhetők.

Ugyanakkor az asztalnál az asztali egység növekedése lehetővé teszi, hogy ne ütközzön az asztalnál, barátságos helyszíneket vagy családi ünneplést biztosítanak vendégszeretőnek.

Attól, ami függ?

A konyhában lévő étkezőasztal mérete függhet a termék szerkezeti jellemzőitől. Például a termék biztosítja az asztallap magasságának és szélességének beállítását. Ez lehet egy mechanikus modul és transzformátorasztal. Ráadásul a módosítási mechanizmusok lehetnek a legkülönbözőbbek: az X-alakú lábakból visszahúzható vagy elektronikus rendszerek.

Az ilyen asztalok kényelme a maximális háztartási kényelem. Szükség esetén kiválaszthatja a legoptimálisabb magasságot, amelyen nem kell fájni, vagy éppen ellenkezőleg, az élelmiszer eléréséhez. Ezenkívül az ilyen termékek praktikusak, és a konyhában különböző funkcionális területeken használhatók.

Ezeknek a mintáknak a hátrányai a munkahelyi költség és csökkentett terhelés.

Az asztali paraméterek függenek az asztalnál elhelyezett személyek számától. Például egy felhasználó számára elég ahhoz, hogy egy táblázatot vásároljon 50×50 cm méretekkel. Ebben az esetben a tervezés lehet csúszni vagy összecsukható. A kvadratúra hiánya esetén a táblázat lehet a melléklet (például ez a lehetőség, amely egy kis stúdió tervezési lakáshoz vásárolható).

A konyhaasztal kiválasztásának legfontosabb kritériuma az ember növekedése és az asztallap magassága közötti kapcsolat. Úgy gondolják, hogy a magas felhasználók számára érdemes megvásárolni a nagyobb magasságú konyhaasztal vásárlását. Ez a szabály az ellenkező irányban is cselekszik: minél alacsonyabb a családtagok, annál kényelmesebbek lesznek az asztalnál kisebb magassággal.

Fontos megjegyezni, hogy felveszi a terméket a felnőtt háztartások növekedése alapján.

A konyhai asztal magassága lehetővé teszi a funkcionalitását. Például, ha ez egy ebéd változat, akkor alacsonyabbnak kell lennie, mert ültek. Főzzük az ételeket – ezek a táblák fent. E két kategória mellett a konyhák belsejének díszítése megfelelő típusú, valamint tea- és kávé opciókkal rendelkezik, amelyek gyakran a konyhai vendégterület bútorainak kulcsfontosságú elemei.

A legalacsonyabb módosítások a kanapék által körülvett asztalok. Mellékletek, összehasonlítva ezekhez képest, bár funkcionalitásuk kevésbé. A magasság más lehet, ami attól függ, hogy pontosan mit terveznek a konyha belsejében. Például a megfelelő típusú asztalok használhatók élő virágok alatt, amelyek gyakran a klasszikus stílus vagy az ország és a provence irányainak belsejében történhetnek.

A tágas konyhák és az élő asztalok is használhatók további lámpák elhelyezése alatt. Általános szabályként a termékek magassága ebben az esetben nem egypropious. Azonban, míg a dekoratív termékek magasságát nem szabad kiütni az általános bútorok háttérén. Ha azt tervezi, hogy tea asztalként teát használjon, akkor fel kell vennie a dimenziókat, hogy ne érje el a szükséges evőeszközöket.

Ami a mobil táblákat illeti, amelyek gyakran az asztali számítógépek segédelemei, magasságuk eltérő. Érdemes megjegyezni, hogy a legmegfelelőbb az, hogy közelebb van a konyhai fülhallgató magasságához. Az asztal magassága körülbelül 10-20 cm a könyök alatt kell lennie.

Hogyan kell felvenni?

A táblázat magassága mellett fontos tényező a felhasználók kényelmében a székek helyes magassága, amelyen tervezik, hogy üljön erre a bútorokra. Például, ha az asztallap felső széle 72-80 cm távolságra található a padlószinttől, az ülésmagasság nem haladhatja meg a 40-45 cm. Ugyanakkor, annál nagyobb az ülőhely növekedése, annál magasabb a padlóhelyzetnek a padlószintjéből kell lennie.

Annak ellenére, hogy az eladó biztosíthatja az összes rendelkezésre álló modell kényelmét, a legtöbb vevőt véleményükre támaszkodnak. Ugyanakkor, néhány üdülőhely az úgynevezett illeszkedéshez: az asztalnál ülnek, és megpróbálják meghajlítani a kezében lévő könyökbe. Egy ilyen példával becsülik az asztal kényelmét. Ha a könyök nem elrejti, és a könyökcsukló szöge 90 fokkal vagy egy kicsit több, akkor ez azt sugallja, hogy az asztal magassága elegendő és kényelmes.

Nem tudsz zavarni a szerelvényekkel, és kapcsolatba léphet a már ellenőrzött adatokkal. Például a bútorok céljától függően elegendő asztali magasság:

  • A mosó edények nem haladhatják meg a 85-95 cm-t;
  • A termékvágás 80 és 85 cm között változhat;
  • A főzés élelmiszer lehet 80-85 cm;
  • A vizsgálat dagasztása és gördítése nem haladhatja meg a 82 cm-t;
  • A sekély háztartási készülékek telepítése alatt álló táblázat 85-87 cm.

Ahhoz, hogy válaszoljon arra a kérdésre, hogy mi legyen a konyhai asztal megfelelő mérete, meg kell fontolnia a kiválasztott személyek számát. Átlagosan a szélességi szabvány általában 80 cm, azonban a táblázat alakja döntő tényező lehet. Például egy kényelmes elhelyezkedés az asztalnál, elegendő munkafelület van 40×60 cm-ben. Ha meg kell, hogy tegye az asztalra a két háztartás, akkor érdemes megvenni egy terméket 80×60 asztallap paraméterek (minimum opció), 90×60, 100×60, 100×70, 120×80 cm.

Természetesen a 60 cm-es táblázat mélysége nem hívható meg a maximális kényelmes két felhasználó számára, de néha a hasznos területhiány hiánya az ilyen megoldások igénybevételére. A szélességű termékek és a 60×60, 50×70 és 70×70 hosszúságú termékek változatait is megtisztítják, de amikor a felhasználók találhatók, illeszkedhet a szükséges ételeket az ilyen asztali tetejére. Méretek 60-on 80 (vagy 800×600 mm) – A padlómodulok szabványos paraméterei, ezek a főzéshez és mosáshoz tartoznak.

Annak érdekében, hogy az asztalnál maradjon, négy ember család befogadható, szüksége lesz egy 150×50 cm-es asztalra. A vendégszerető, amely lehetővé teszi, hogy 8 személy legyen az asztali 110×200 cm-es paraméterek biztosítása érdekében. Ha tíz felhasználónak szüksége van egy opcióra, érdemes keresni a 110 cm-es hosszúságú termékeket és 260 cm szélességet. Ha a személyek több, a táblázat hossza 320 cm-re emelkedik.

Az átlagos kis asztalok 40×40 cm méretűek. Összecsukható táblázatok hajtogatott formában 120×90, 60×90, 110, 70 cm. A fekvés során kétszer növelhetik a munkafelületet, majd háromszor. Például a közzétett állam három szakaszának terméke 75×150, 75×190 cm. Emellett a szakaszok eltérőek lehetnek (mondjuk, hogy a pult központi része teljesen szűk, például egy 35 cm-es komponens, és transzformálható – 70 cm).

A kerek összecsukható asztalok két részből állnak: az ilyen táblák oldalra kerülnek. Ebben az esetben a 90 cm-es belső részből álló felső rész 130 cm-re emelkedhet, kihúzva az oválisban. Körülbelül ugyanaz az elv helyezte el az ovális táblákat. Az ergonomikus modellekben alkalmazható táblázatok biztosítják a munkafelület emelkedését. Ellenkező esetben inkább az állványok, amelyek gyakran funkcionális alsó részük van, ahol polcok és visszahúzható dobozok vannak.

A kiszámítás?

Van egy olyan vevők kategóriája, akik egy optimális konyhaasztal vásárlásakor nem támaszkodnak a szerelvényre, hanem számításokra. A számításokat a következő képlet végzi: H = R X HCP / RCP, ahol:

  • H a konyhaasztal optimális mérete;
  • R a felhasználó által kiválasztott felhasználó növekedése, és az átlagos aritmetikai szám alapul szolgál, az összes felnőtt háztartás növekedése alapján;
  • A HCP egy tipikus magassága 75 cm-es alapul;
  • RCP – A felnőtt tipikus növekedése, amelyet a számlálás alapja, 165 cm-nek.

Például, hogy ki lehessen számítani a magassága a növekedés a felhasználó 178 cm, megtaláljuk a kívánt értéket: H = 178×75 / 165≈81 cm.

Hogyan készítsünk egy fából készült konyhaasztalot a saját kezével, nézd meg a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: