A sütő katalitikus tisztítása: mi az, és hogyan működik?

Legutóbb a szélszekrények főbb problémái voltak a GAR és a kövér lerakódások, amelyek a készülék belső falán telepedtek le, és idővel felhalmozódtak. A szennyezés adatai rosszul tisztították a hagyományos tisztítás, követelték rendszeres használatát a csiszolóeszközök és a fém szivacsok. A probléma azonban biztonságosan megoldódott a speciális katalitikus tisztítási technológia miatt.

A módszer lényege

Katalitikus tisztító sütő van Önállóan folyó reakció megosztása zsír, korom és egyéb anyagok, a főzési folyamatban alakult. A komplex vegyületek szén- és vízre való bomlásának folyamata speciális lemezek miatt lehetséges, amely a sütő belső felületét lefedi. Ezeknek a lemezeknek a titka egy speciális zománcos permetezésben rejlik, amely magában foglalja az oxidatív kémiai katalizátorokat, amely a nanorészecskékből álló abszorbensek, valamint a porózus és nem porózus szubsztrátokból áll.

A csodás bevonatok cselekvésének elve a forró környezetben lévő kémiai reakciók szivárgásának szabályain alapul. A következőkben áll: a főzés során, ha a sütő hőmérséklete meghaladja a 200 fokot, a fi hasítási folyamat megkezdődik. Az áramlást a bomlástermékek egyidejű eltávolítása jellemzi, amely a nanorészecskék hatása miatt lehetséges.

A reakció áramlása a kémiai katalizátor aktiválása miatt, amely automatikusan működik, érdemes a hőmérsékletet leküzdeni a fent említett határértéket. Ezt itt kell jegyezni Minél nagyobb a hőmérséklet a sütőben emelkedik, annál aktívabbá válik a felosztási folyamat. Gyorsítása a réz-oxid, kobalt és mangán segítségével történik, amely a fő katalizátorok szerepét játssza.

A zsírszívó zománcot a sütő összes falára kell alkalmazni, kivéve az alsó és üvegajtót. Ez annak köszönhető, hogy a készülék alján található sütés során az elakadások gyakran áramlás, lekvár, olvasztott cukor, tejalkatrészek. Azonnal egy megosztott felületen, ezek a termékek károsíthatják a zománc bevonását, így a sütő alsó részét hagyományos anyagok végzik.

Néhány beépített elektromos sütőben egy zománc bevonatot alkalmazunk a ventilátorlapokhoz, lehetővé téve számukra, valamint a készülék belső falát, mindig tiszta marad.

Előnyök és hátrányok

Mint bármely más modern technológia, a kavics katalitikus tisztítása mind erőssége és gyengesége is van. Az előnyökre A módszerek számos fontos pontot tartalmaznak.

  1. Teljes folyamat automatizálás A tisztítás nem jelenti a személy részvételét, mint ami jelentősen leegyszerűsíti a sütő gondozását.
  2. Alacsony hőmérsékleti küszöbérték A tisztítási folyamat elindítása, gyakran csak 150 fokot alkot, lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a zsíros szennyeződésektől, még akkor is, ha a sütőt alacsony hőmérsékleten használja.
  3. A pirolitikus tisztítással ellentétben, amelyet a főzés után végeznek, magas hőmérsékletet és nagy energiafogyasztást igényelnek, a katalitikus tisztítást a főzés során végezzük, és nem igényel további kiadási időt és villamos energiát. Ezenkívül ez a módszer sokkal hatékonyabb, mint a gőztisztítás: nem csak megszakítja a zsírt és más szennyezést, hanem eltávolítja őket a kemence belső felületéről is.
  4. Ez a módszer univerzális, Nem csak elektromos, hanem gázkemencékben is használható.
  5. A katalitikus tisztítás funkciója Gyakorlatilag nem befolyásolja a sütő költségét.
  6. A sütőelemek szomszédságában A bútorok nem tapasztalnak magas hőmérsékletű terheléseket a tisztítás során, ellentétben például a pirolízis modellekből, amelynek tisztítására a készüléket 500 fokos felmelegítik.

MinuszokA katalitikus eljárások alacsonyabbak, a pirolízishez képest, tisztítási hatékonyság. Ez annak köszönhető, hogy a bevonat kizárólag a készülék falai, így a rács, a fémlemezek, a grill és az ajtó kézzel kell tisztítani.

Ezenkívül, amikor a ragadós és édes anyagok zománcos bevonását üti, az ezen területeken való tisztítás folyamata megszűnik.

Érdemes megjegyezni ezt A speciális zománc idővel elveszti a munkatulajdonságait, mert 5 évente, a lemezeknek meg kell változtatniuk. Az élettartam meghosszabbításához a zománc ajánlott csak puha szalvétával törölni, a durva és durva szövetek használata tilos. Azonban az igazságosság érdekében érdemes megjegyezni, hogy az ilyen típusú cserélhető panelek gyakran kétoldalas bevonattal rendelkeznek. Ezért az egyik oldal valamelyikének munkatulajdonságainak elvesztése esetén a lap biztonságosan megfordul, és további 5 évig használják.

A mínuszok között is ünneplik hiányos zsírszivárgás rövid távú befogadó sütővel. Azonban a végső eltávolítása szükségszerűen előfordulhat, ha a készüléket újra felhasználják. Ebben a tekintetben ez a fajta tisztítás alkalmasabb azoknak, akik rendszeresen használják a sütőt.

Azok, akik ritkán ritkán vannak, jobb választani az egyszerű modelleket, hogy minden használat után elegendő a kemény szivacs tisztításához, és a következő alkalommal hagyja el a tiszta formáját.

Népszerű modellek tisztítási funkcióval

Az elektromos beágyazott szekrények közül, amelyek a belső felület katalitikus tisztításával rendelkeznek, Ki kell jelölnie számos modellt.

  1. Bosch HBN 431E3 sütő Rozsdamentes acélból készült és fekete festett. A sütő 67 liter, a maximális fűtési hőmérséklet 250 fok. A modell grillel, termosztáttal, időzítővel rendelkezik, a gyermekek cselekvéseivel szembeni védelmet, és hét módban képes dolgozni. A készüléket 60x60x65 cm méretekben állítják elő, 2,8 kW-os teljesítménye és 12,728 rubel.
  2. Elektromos sütő SAMSUNG NV70K1341BG A katalitikus tisztítási funkcióval is felszerelt, 70 literes térfogatú, és 250 fokos hőmérsékletre képes felmelegedni. A méretek beágyazása 57.2x56x54,5 cm, villamosenergia-teljesítmény – 1,6 kW, ár – 17,684 rubel.
  3. Nehéz szekrény katalitikus tisztítással Korting OKB 470 cmx A kapacitás 66 liter képes működni hét mód, felszerelt jégmentesítő és konvekciós funkciók, van egy elektromos nyilat és az időmérő azzal a lehetőséggel, kikapcsolja a sütőt. A modell az 59,7×59,6×54,7 cm méretekben és 24 490 rubel.

Összefoglalva, meg kell jegyezni, hogy A szélszekrények katalitikus tisztításának módszere ideális azok számára, akik gyakran használják az eszközt, de nem akar túlterhelni a túl fejlett modellt. A kémiai módszer a leginkább megfizethető, nem igényel emberi részvételt, és képes csökkenteni a sütő minimális gondozását.

Arról, hogy a katalitikus tisztítása a sütő, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: