Az Electrolux mosogatógép hibái

Az elektrolux mosogatógépek a házi fogyasztó számára a megbízhatóság, a tartósság és a funkcionalitás érdekében szerették. A gyártó évente teszi a berendezést, és új modelleket kínál.

A márka mosogatógépeket egy hosszú élettartam megkülönbözteti, de a bontások még mindig megtörténnek. Leggyakrabban a felhasználó maga a hibás: a használati utasításban előírt szabályok be nem tartása gyakran vezet, hogy a technika sikertelen. Annak érdekében, hogy megkönnyítse a hibás működés okának sok eszközének okát, az öndiagnosztikai rendszer biztosítja. Köszönhetően a hibakódok megjelennek a kijelzőn, amely felhasználható a hibás működés meghatározásához és a saját kezével.

Hibakódok a fűtési problémák miatt

Kétféle elektrolux mosogatógép található: modellek megjelenítéssel és nélkülük. A képernyők fontos információkat mutatnak a felhasználó számára, például hibakódok. A különböző problémákkal kapcsolatos eszközökön lévő eszközökön fényjeleket jelentenek a kezelőpanelen. A villogás gyakoriságában megítélheti az egyik vagy egy másik bontást. Vannak olyan modellek is, amelyek figyelmeztetnek a hibákról a fényjelzések használatával és a releváns információk megjelenítésével.

A leggyakrabban a felhasználók vízfűtési problémákkal szembesültek. Fűtési problémák esetén megadom az I60 kódot (vagy 6 villanykörte a kezelőpanelen). Ebben az esetben a víz túlmelegedhet vagy hideg maradhat.

Ha a hibát először kiemelték (bármilyen kódot érint), először meg kell próbálnia elveszíteni. Ehhez kapcsolja ki az elektromos hálózat technikáját, várjon 20-30 percet, majd ismét csatlakozik a kimenethez. Ha az újraindítás nem segít a “újraéleszteni” az eszközt, és a hibát ismét kiemelték, meg kell keresnie a törés okát.

Az I60 kód kiemelve:

 • a fűtőelem hibás működése vagy a takarmánykábelek sérülése;
 • Termosztát hiba, vezérlőbélés;
 • törött szivattyú.

A probléma megoldásához ellenőriznie kell ezeket az összetevőket. Először ki kell zárnia a kábelezést és a fűtés problémáit. Szükség esetén cserélje ki a kábelt vagy a fűtőt egy új pótalkatrészre. Ha egy szivattyú kijött, a víz rosszul kerül forgalomba. A kezelőtábla kiigazítása – nehéz feladat. Ha a vezérlőmodul sikertelen, ajánlatos egy szakembert felhívni a mosogatógép javítására.

Az I70 megjelenített kód a termisztor terminálján van (Ebben az esetben a vezérlőpulton lévő villanykörte 7-szer villog).

A leggyakrabban a probléma a rövidzárlatos érintkezés bátora miatt következik be. A részleteket újnak kell cserélni.

Problémák a lefolyó- és vízi öbölben

Ha bármilyen probléma merül fel, először meg kell próbálnia visszaállítani a hibát azáltal, hogy kikapcsolja a készüléket a tápegység hálózatból. Ha az ilyen intézkedések nem hoztak pozitív eredményeket, meg kell keresned a csatornafejlesztéseket és javítania kell.

Különböző problémákkal a vízelvezető vízzel, különböző hibakódok jelennek meg a kijelzőn.

 • I30 (3 fény villogó lámpa). Jelzi az Akvastop rendszer válaszát. Aktiválódik, amikor a löketben a raklap túlzott mennyiségű folyadék. Egy ilyen probléma a következők eredményeképpen légmentesítése a tartály-meghajtó, mandzsetta és tömítő alátétek, tömlő épségét rendellenességek, szivárgás előfordulását. A törés kiküszöböléséhez gondosan meg kell vizsgálnia ezeket az összetevőket, és ha szükséges, cserélje ki őket.

 • IF0. A hiba azt jelzi, hogy a víz több, mint az. A legtöbb esetben kiküszöbölje a hibát a vezérlőfolyadék-kezelőpanel kiválasztásában.

A blokkolás miatti problémák

A rendszer eltömődésével a mosogatógépek felhasználóinak gyakran találkoznak. Ilyen hibás működés esetén ezek a kódok megjelenhetnek a kijelzőn.

 • I20 (2 fény villog). A kipufogó víz nem egyesül a csatornarendszerbe. Ilyen kód “felbukkan”, mivel a szemétszivattyú által blokkolt rendszer eltömődése, a leeresztő tömlő dörzsölése. Először ellenőriznie kell a tömlőket és szűrőket blokkolás jelenlétéhez. Amikor észlelik őket, eltávolítani kell a felhalmozott szemetet, öblítse le a tömlőt és a szűrőelemet. Ha nem vak, akkor szét kell szednie a szivattyú fedelét, és nézze meg, hogy a szemét nem zavarja meg a járókereket, és szükség esetén tisztítsa meg. Ha a tömlőégetés megtalálta, akkor zökkenőmentesen kell elhelyezni, hogy semmi sem akadályozta meg a szennyvíz kiáramlását.

 • I10 (1 fény villogó lámpa). A kód azt sugallja, hogy a tartályba való víz az edények mosásához nem jön túl hosszú ideig. Az ilyen manipulációhoz minden modell szigorú idő. A rendszerből származó folyadék kerítéssel kapcsolatos problémák merülnek fel a tervezett javítási munka vagy a vészhelyzeti vészhelyzetek miatti víz átmeneti lekötése miatt.

Zavarok az érzékelők működésében

Elektrolux mosogatógépek “töltöttek” az eszköz működéséért felelős elektronikus érzékelőkkel. Például nyomon követik a víz hőmérsékletét, minőségét és más paramétereit.

Ha a különböző érzékelők problémái, az ilyen kódok “felbukkannak”.

 • IB0 (könnyű figyelmeztetés – villogó lámpák a kezelőpanelen 11 alkalommal). A kód az átlátszó érzékelő problémáit jelzi. A készülék gyakran ilyen hibát ad, ha a leeresztő rendszer eltömődik, az elektronikus érzékelőn egy szennyeződés van kialakítva, vagy sikertelen. Ebben a helyzetben először meg kell tisztítani a leeresztő rendszert és az érzékelőt a szennyezésből. Ha ilyen manipulációk nem segítenek, az érzékelőt ki kell cserélni.

 • ID0 (villogó lámpa 13-szor). A kód a műszerfal munkájának megszakításáról beszél. A motor rotor forgásának sebességét szabályozza. A problémák gyakran merülnek fel a rezgés miatt, ritkán – az érzékelő tekercselése során. A probléma kiküszöböléséhez értékelnie kell az érzékelő rögzítő megbízhatóságát, és szükség esetén húzza fel. Ha ez nem segít, ajánlott megváltoztatni a törött elektronikus érzékelőt az újnak.

 • I40 (figyelmeztetés – 9 fényjel). A kód a vízszintérzékelő problémáiról beszél. Hiba merülhet a sajtóhely vagy a vezérlőmodul meghibásodása miatt. A probléma megoldásához ki kell cserélnie az érzékelőt, javíthatja vagy visszatartja a modult.

Elemi problémák

Számos kód van az ilyen problémákról.

 • I50 (5 villogó izzó). Ebben az esetben a szivattyú vezérlő tirisztorja hibás. A hibás működésben gyakran “bűnös” feszültség csökken a hálózaton vagy túlterhelés a jelzőtáblából. A probléma megoldásához ajánlott ellenőrizni a tábla funkcionalitását, vagy cserélje ki a tirisztorot.

 • I80 (8 villogás). A kód hibás működést jelez a memóriablokk működésében. A készülék hibát okoz a vezérlőmodul firmware vagy hibás működésének megszakítása miatt. Annak érdekében, hogy a kijelzőn lévő kód eltűnt, a modul villogását vagy cseréjét kell elvégeznie.

 • I90 (9 villogás). Problémák az elektronikus tábla működésében. Ebben az esetben csak a feltörekvő elektronikus csomópont cseréje segít.

 • IA0 (könnyű figyelmeztetés – 10 fliclik). A kód hibás működést jelez a folyékony fröccsenő rendszerben. Néha az ilyen üzemzavarok a felhasználó hibája miatt következnek be, például a piszkos ételek helytelen elhelyezésével. A készülék figyelmeztetést is ad, amikor a fröccsenő rocker forgatás. A hiba kiküszöböléséhez ellenőriznie kell a piszkos ételek elhelyezésének helyességét, cserélje ki a rockeret.

 • IC0 (12 könnyű villogás). Jelzi a kártya és a központ közötti kommunikáció hiányát. Az elektronikus fedélzet lebontása miatt felmerül az üzemzavar. A probléma kiküszöböléséhez módosítani kell a sikertelen csomót.

A legtöbb esetben az azonosított hibák megszüntethetők saját kezével.

  Ha önállóan nem tudja megoldani a problémát, akkor jobb, ha hívja a varázslót, mivel a technikák üzembe helyezése olcsóbb lesz egy új eszköz megvásárlásához. Hogy a javítási munka ne késlekedjen, meg kell hívnia a speciális modell mosogatógépet és hibás kódot. Ennek az információnak köszönhetően meg tudja venni a szükséges eszközt és pótalkatrészeket.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: