Hogyan válasszunk egy padot a konyhában?

A pad a konyhabútor népszerű területe, és kiváló alternatívája a székeknek és az állományoknak. A padok nagy népszerűsége a multifunkcionalitásuknak köszönhető, a piacon bemutatott modellek széles skálája és a megjelenés, a gyakorlatiasság és a kényelem optimális kombinációja.

Sajátosságok

A konyhapad egy hosszú üléssel ellátott bútor, amely több ember befogadására alkalmas egy konyhában. A helyén a pad egyrészt az étkezőasztaltól, vagy mindkét oldalra csomagolhatja.

Ezenkívül a modelleket egy hátsó jelenléte jellemzi, amely megkülönbözteti őket a konyhai üzletektől, és a könnyű felhasználás magasabb prioritást biztosít. Mindkét pad és padok mind lágy, mind szilárd kialakításúak, és különböző mélységgel és az ülések magasságával rendelkeznek.

A konyhai padok kialakítása elég egyszerű, és általánosságban tartalmaz egy hátsó, ülés és lábak. Azonban bútortervező gyakran fordulnak ezek egyszerű minták, otthon belső mesterművek. Tehát a hagyományos lábak helyett a padok elegáns kovácsolt kereteket vannak felszerelve, vagy ívelt faragott lábakkal felszerelt luxus ampir stílusban. Vagy fordítva, hogy olyan szigorú aszketikus formák modelljei, amelyek tökéletesen illeszkednek a techno, a minimalizmus vagy a high-tech.

A konyhai padok mérete is lehet. A 2-3 fő egyidejű szálláshelyre szánt közvetlen kompakt modellekkel együtt 3-4 részből álló dimenziós modulok és mindkét oldalon egy szorítóasztal. Ez a bútor tökéletes lehetőség a nagy konyhák számára, és képes lesz az otthoni vacsorára egy nagy család minden tagjára.

Mint bármely más konyhabútor, a padok speciális követelményeknek vannak kitéve specifikus konyhafeltételek miatt. Az ilyen modelleknek ellenállónak kell lenniük a kopásnak, tartós kerettel kell rendelkezniük, ne égessenek be, és ne támogassák az égést, és környezetbarát anyagból készültek, ne vegyék fel a szagokat, a zsírt és a nedvességet, valamint jól tisztították és szükség esetén fertőtlenítsék.

A bútorpiacon bemutatott modern minták nagy része teljes mértékben megfelel ezeknek a magas követelményeknek, és tisztességes versenyt biztosít a hagyományos székletekre és székekre.

Előnyök és hátrányok

Mielőtt elkezdené a konyhai padon, tanácsos megismerkedni a bútorok tárgya erényei és hátrányai, és csak akkor, ha ezután döntést hoz a vásárlás megvalósíthatóságáról. Tehát a padok előnyei a következők:

 • A tér gazdaságos felhasználása és több ember mélyedésének képessége;
 • egy kényelmes, és gyakran puha hátul;
 • A hajtogatott ülések, az alsó rekeszek és a fiókok jelenlétének multifunkciója;
 • egy további hálószoba szervezésének lehetősége;
 • Kompatibilitás az új konyhabútorokkal és a legtöbb modell kombinációja szinte bármilyen belső térrel;
 • Kicsi, a konyhai kanapéhoz képest.

Ugyanakkor a nyilvánvaló előnyökkel együtt a konyhai padok hátrányai még mindig vannak. Ezek közé tartozik a kis méretű konyhák helyének lehetetlensége, és kényelmetlenséget okoz a szomszédhoz, amikor elhagyja az asztalt. Ezenkívül a fiókokkal rendelkező modellek eléggé súlyosak, ami nem teszi lehetővé, hogy gyorsan mozgassa őket az oldalra, és mossa le a padlót.

Így a konyhai padok a legjobb lehetőség lesz egy nagy család számára, szerető hosszú közös összejövetelek, és tágas konyhával rendelkeznek a lakásban. Más esetekben jobb előnyben részesíteni a hagyományos székeket, a puffókat vagy a székleteket.

Fajták

A modern konyhabútorok piaca hatalmas számú padot kínál különböző kényelmet, rendeltetési helyet és jelentőségét a belső térben. Az alábbiakban a legnépszerűbb tervezési lehetőségek.

 • Egyenes fából készült pad merev üléssel és hátul a legtöbb költségvetés, de egyidejűleg praktikus és elegáns termék. Az ilyen modell tökéletesen illeszkedik a faluba és a skandináv stílusba, valamint az országban és a shebbi-chic-ban.

 • Fa pad puha kárpitozással A megjelenéshez hasonlít egy konyhai mini-kanapéra, és a konyha belseje színének könnyen kiválasztott színes palettának köszönhetően. Az ilyen bútorok tökéletes választási lehetőség a hosszú távú konyhai összejövetelekre és az ingerült tea ivásra.

 • Bench fiókkal Nagyszerű tárolás a croup, zöldségek, tisztítószerek és kis háztartási készülékek tárolásához. A doboz mozgathatja előre, hogy legyen egy összecsukható ülés, és nyitva van mellkasként. Az ilyen modelleket gyakran kicsi konyhákba és stúdiókba helyezik, ahol a konyha és az alvóhelyek kombinálhatók.

 • Sarokpadok Engedje meg, hogy tömören helyezze el az összes családtag asztalát, és mentse a konyhát. Az ilyen modellek gyakran különböző verziókban alkotott több modulból állnak. Tehát, a szögletes modul eltávolítása, két külön lineáris padot kaphat, és rendezze el őket az asztal ellenkező oldalán, vagy egy hosszú padot készíthet. Ha a táblázat kerek vagy négyzet alakú, akkor a szögletes modulból futó pad mindkét oldalának azonos hosszúságú, míg a téglalap alakú vagy ovális asztal tetejére a modulok hossza szerint vannak beállítva.

A sarokmodellek gyakran vannak felszerelve egy vagy két további széklettel, amely egy stílusban van egy padon, amely lehetővé teszi, hogy további helyeket szervez az étkezőasztalon.

 • Félkör alakú modellek Külsőleg hasonlít az egyetlen különbséggel, hogy a szögletes minták kompozit kialakításúak, és a félkör alakúak egy monolitikus kialakításban történnek. Az ilyen padok gyakran állnak állítható lábakkal, puha kárpitokkal és krómelemekkel díszítve. A termékek alkalmasabbak a modern belső terekhez, és tágas, nyitott konyhabútorokba helyezhetők.

 • Összecsukható pad transzformátor Úgy tervezték, hogy egy hálószobát szervezzen vendégeknek. A modell egy összecsukható kialakítású, és egy konyhai mini-kanapé könnyen átalakítható egy teljes körű ágyba.

Az ilyen padok néha kötődési párnákkal vannak ellátva, amelyek szükség esetén jó hírűek és alvóhelyet alkotnak.

Anyaggyártás

A konyhai padok a keret (test) bútorok kategóriájába tartoznak, és gyakran puha kárpitokkal vannak felszerelve. Keret, fa, fa-chip, MDF, fém és műanyag gyártásához. Az anyagok széles skálája jelentősen leegyszerűsíti a választást, és lehetővé teszi, hogy bármely stílus belsejében vásároljon egy padot. A fent bemutatott összes anyag működési jellemzői szerint a fa és a fémvezeték.

 • Fa modellek különbözik az abszolút ökológia és a természetes természetes megjelenés. A fából készült minták hátránya túl nehéz súly, magas költsége és rendszeres gondozásra van szükség.

 • Hardver Gyakran előállított krómozott végrehajtás, különböző hosszú élettartam, megfelelő költség és modern megjelenés. A hátrányok magukban foglalják a nagy súlyt és a hideg felületi acélmodelleket, valamint az alumínium minták nem túl nagy szilárdságát.

 • A fiskális lehetőség a MDF és a forgácslapok padjai. Az ilyen termékek előnyei az alacsony költség mellett egy hatalmas tartományt tartalmaznak, számos formában és formatervezéssel, valamint kis súlysal. A hibák között a csavarok gyors lazítása, amelyet a tervezés, a forgácsolás és a forgácsoló fűrészpor nagy valószínűsége.

 • A műanyagot a padok gyártásához is használják és alacsony súlyú termékeket, alacsony költségű és különböző színű foltot képes. A mínuszok közé tartozik a műanyag modellek enyhén rusztikus megjelenése és a repedés veszélye.

Ami a kárpitokat illeti, textíliákat, dermatint, valódi bőrt és különböző szöveteket használ a termeléséhez.

 • A textilkártmány szép, de nem túl praktikus anyag. A kivételeket impregnált víztaszító komponensek a vászon, hogy jól kellően tisztított, különböznek a nagy kopásállóság, nem nyelik zsírt és a nedvesség, és ne tartsa konyhai szagok.

 • Mesterséges bőr vagy dermatin Ez a leggyakoribb típusú konyhai kárpit, és megkülönbözteti a hosszú élettartam, a színek és textúrák nagy választéka, alacsony költségű és magas higiénia. A hátrányok magukban foglalják a festék, a repedés és az éles tárgyak félelmét.

 • Bőr Ez a legdrágább és rangos típusú kárpitozás, és a drága konyhai sarkokban, gyakran természetes fából készült. Az anyag előnyei magukban foglalják az elegáns megjelenését, a higiéniát és a környezeti biztonságot. A mínuszok között túl magas lehet, és szükség van a rendszeres ellátásra.

 • A szövet a konyhai kárpitozás leghatékonyabb megoldása és különleges pontosságot igényel a forgalomban és a gondoskodásban. A leggyakoribb bútoranyagok sűrű szövet, alacsony csiszolással, például Shenille, Gabelin, Jacquard, Flock, Velor és mikroszálas.

Tippek a választáshoz

A konyhaasztal vásárlásakor célszerű több kritériumot figyelembe venni, aki segíti a választást a választásban.

 • A konyhát először figyelembe kell venni. Tehát a kis szobáknál jobb, ha egy kis méretű összecsukható vagy lineáris modellt választhat. A bónusznak tágas tárolási doboz lesz a különböző elemek számára.
 • Funkcionalitás. Az optimális lehetőség lesz a pad-transzformátor vagy a pad-mellkas, amely hatékonyan ötvözi a különböző bútorok funkcióinak funkcióit.
 • Kárpótlás. Ha van háziállatok és kisgyermekek a házban, akkor jobb, ha előnyben részesíti a bőröndelt modelleket. Könnyen tisztíthatók, ne rendezzenek, és ne ássák a port. A folon vagy a poliuretán hab jó választás lesz a töltőanyagoktól.

Gyönyörű példák

  A konyhai padot harmonikusan kombinálni kell más belső tárgyakkal, sikeresen illeszkednek a színskálába, és fenntartsák a közös stílust.

  • Faüzlet, mint egy csodálatos kiegészítés a sarokpad és az általános tervezési vonal folytatása.

  • A természetes fa sarka nagyon luxus és elegáns.

  • A króm lábak és az ezüst kárpitok megfelelően díszítik a modern stílus belsejét.

  • Eredeti bőr és fekete tölgy – jó megoldás egy vidéki ház konyha számára.

  • Konyhapad egy hálószobával – stílusos, praktikus és funkcionálisan.

  Hogyan készítsünk egy padot a konyhában, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: