Jellemzők és finomságok A konyhai műanyag munkalapok kiválasztása

A konyha kiemelése, sokan stílusos, praktikus és költségvetési munkalapokat keresnek, kényelmesek a munkában. Ezt és sok más követelményt a műanyag termékek válaszolnak. Köszönjük nekik, hogy nemcsak esztétikai, hanem funkcionális munkaterületet is felszerelhet. A műanyag tökéletesen “imitálja” természetes anyagokat, de ez egy nagyságrendje olcsóbb.

Megkülönböztető jellegzetességek

Műanyag munkalapok a konyha – vászon, a homlokzat, amely az MDF vagy a forgácslap kialakulása. A CPL vagy a HPL műanyag védő- és dekoratív rétegként használható. A különböző modellek különböző mutatókkal rendelkezhetnek ennek a felületnek a vastagságának, amely befolyásolja a vászon szilárdságát és tartósságát.

A tabletop minősége nagymértékben meghatározza a használt műanyag termelésének és típusának technológiáját. Például, A CPL termékek több “gyenge” operatív tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek instabilak az emelkedett hőmérsékletek és a teljesítményterhelés hatásaihoz.

A HPL műanyag felületek a nagyobb megbízhatóság érdekében híresek. Képesek ellenállni a magas hőmérsékletű mutatók (több mint 200 fok) rövid távú hatásának, és továbbá megkülönböztetik a mechanikai terhelés ellenállását.

A HPL alapján készült konyhai dolgozók szerették a fogyasztót.

Ez lesz róluk.

Gyártástechnológia

A munkalapok gyártásához a gyártók forgácslemezből készült szilárd ruhát használnak. A fentiekből speciális HPL műanyagból van borítva. A különböző gyantákkal impregnált kézműves papír megnyomásával történik. A dekoratív műanyag réteg finomsága ellenére (0,4-0,8 mm), képes nagy szilárdságot biztosítani a késztermékre.

A konyhai munkalapok fogadásához a gyártók gyakran használják a postforminget. Ez a módszer, amelynél az anyagok 2. vegyülete bekövetkezik (ebben az esetben ez egy forgácslemez és műanyag), ha magas hőmérsékletű és nyomást mutatnak ki. Ennek a módszernek köszönhetően a polimer réteg simán “jön” az összes felület szélére. Ennek eredményeként kiderül egy termék, amely ideális esetben sima felületű varratok nélkül.

Gabarits

Alapvetően a gyártók két vastagságú műanyag multiptúrák gyártásával foglalkoznak: 28 és 38 mm. A két termék jellemzői szinte megegyeznek. A 38 mm vastagságú felület költsége azonban körülbelül 1,5-szer költségesebb lesz.

Ha a vevő érdekli a legmegbízhatóbb opció, a szakértők azt tanácsolják, hogy vizsgálják meg a 6 cm vastagságú modelleket a könnyű MDF vagy a forgácslaptól. Ingyenes eladásban nem olyan gyakran vannak – leginkább a megrendelés alatt készülnek.

Kopasz szélesség – Standard paraméter. Szinte az összes lemez eléri a szélesség 60 cm. Alkalmanként a piacon vannak lehetőség, amelynek mutatója 30, 100, 120 cm lehet. A termékek hossza széles körben változik: 244 és 420 cm között.

Ha a konyha egyenes, akkor szilárd födém van. Különböző szögmódosítások gyártása az elrendezéssel 2 alap.

Érvek és ellenérvek

A fa alatt lévő műanyag munkalapok demokratikus árral rendelkeznek, amelynek következtében a költségvetési konyhák elrendezésében előnyben részesítik. Termékek eladása, utánzó különböző fa: az olcsó az elit fajták.

A felületek is utánozhatnak gránit, márvány és más kövek után. kívül, A népszerűségek népszerűek különböző színű megoldásokkal. A választás sokfélesége lehetővé teszi, hogy megvásárolja a műanyag asztali tetejét egy belső stílusú konyhához.

A műanyag munkaterületek nedvességállóságban különböznek. Az ilyen jellemzőnek köszönhetően sokáig szolgálnak az intenzív működés ellenére.

Ezenkívül az ilyen munkalapok más kulcsfontosságú előnyökkel rendelkeznek.

 • A mechanikai sérülésekkel és kopással szembeni ellenállás. A felület megőrzi eredeti megjelenését, még akkor is, ha hatással volt, csepp konyhai eszközökre és egyéb hatásokra.
 • Magas ellenállás az élelmiszer-savaknak és egy vízpár, amely gyakran konyhai munkaterületen megy keresztül.

 • Termikus stabilitás. Az asztal teteje forró edényekkel érintkezhet, és nem deformálhat. A felszínen semmi sem fog történni, ha röviden egy serpenyőt helyez el, csak eltávolítva a tűzhelyről.
 • Tartósság. A megfelelő gondozással díszítő bevonat megmentheti az esztétikát nem egy évig. Nem fog elhalványulni, és nem fakul a napba, hogy képes legyen a tulajdonosok fényes és lédús festékekkel az egész üzemi időszakban.

Nem szükséges figyelembe venni csak a műanyag bevonat előnyeit – szükséges tanulni és hátrányokat. A fa alatt egy mínusz asztal a “pontatlansága”. Egy ilyen konyhát nézve azonnal megértheti, hogy a munkafelület nem természetes fából készült, hanem emlékeztetőjétől. Ezért ezek a termékek valószínűleg nem választják ki azokat, akik megszokták, hogy előnyben részesítsék a luxust.

A mínusz magában foglalja a javítások alkalmatlansága is. Például a kőfestékek lefoglalhatók. Egy ilyen esemény lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a karcolásoktól és a pépektől, és helyreállítsa a felület esztétikáját. Ha műanyag elrontja, az egyetlen kimenet a teljes csere. Könnyebb vásárolni egy új pultot.

Egy másik mínusz a nedvesség behatolásának lehetősége, ha bármilyen termékmódosítás rendelkezésre áll. Ebben az esetben a víz a forgácslap bázisával érintkezik, ami a duzzanatot eredményezi. A duzzadt bázis képes deformálni a dekoratív réteget, ezért a tabletopnak szüksége lesz.

A leírt hiányosságok többsége relatív. Elkerülhetők, ha ragaszkodnak a műanyag munkafelületek működési szabályainak.

Tervezési megoldások

A műanyag különböző színverziókban használható a forgácslap befejezéséhez. Variációk, utánzó fa, reprodukálhatja mind a könnyű fát, mind sötétebb.

Ezenkívül a gyártók a matt vagy a fényes felületét alkotják. Az elsőnek van egy kissé durva textúra, a második megkülönböztethető a csillogás.

Mit válasszon – mindenki dönt. A vásárlás előtt azonban figyelembe kell venni néhány olyan árnyalatokat, amelyek a fényességre vonatkoznak:

 • A fényes felület nem praktikus: válás a konyhai rongyok, kézi nyomatok, morzsák;
 • A fényes munkalapon a kis úttörök ​​és karcolások nagyon észrevehetőek lesznek;
 • Ha nem adsz megfelelő ellátást egy fényességgel, gyorsan elveszíti elsődleges megjelenését.

Durva felületen a dolgok jobbak. Ezek praktikusabbak, mint a fényes “társaik”. Az ilyen munkalapokon nincsenek tükröződés, sok szennyezés és mechanikai hatások nyomai kevésbé észrevehetőek.

Tippek a vevőnek

Annak érdekében, hogy a pult a “hit és az igazság”, egy évig, ugyanakkor megtartotta kezdeti esztétikai tulajdonságait, Fontos, hogy számos ajánlást hallgasson szakemberektől.

 • A legtartósabbak a varrat nélküli termékek. Időnként vannak felületek díszítő élekkel. Az akvizíciójukból jobb megtagadni: a működés folyamatában a nedvesség behatol az ízületekbe, amelyek a homlokzat hámlásához és deformációjához vezetnek.
 • Ha a dekoratív réteg különböző vastagságával rendelkező termékek közül választhat, tanácsos egy nagy paraméterrel megvásárolni. Az ilyen termékek német és olasz termelés tulajdonában vannak.

 • A munkalap felvétele, figyelmet kell fordítania a színére és a stilisztikai teljesítményre. A terméket kombinálni kell a konyhával, vagy harmonizálni kell bútorokkal és belső tárgyakkal, például függönyökkel, tapétával, linóleummal. Ne feledje, hogy a könnyű árnyalatok a sötétben előnyösek: nem olyan észrevehetőek a víz, a zsír cseppek és más szennyezés.
 • Vásárlás előtt meg kell kérdezned az eladó minőségi tanúsítványait a megvalósított termékekhez. Tehát a vevő képes lesz csökkenteni az alacsony minőségű termék megszerzésének kockázatát, amely nem felel meg a bejelentett jellemzőknek.

Annak érdekében, hogy a munkafelület a lehető legnagyobb mértékben szolgáljon, meg kell tartania számos szabályt a működésével kapcsolatban:

 • A karcolási képzések megakadályozása érdekében használjon vágódeszkákat a termékek vágásakor;
 • A dekoratív réteg villogása érdekében forró edényeket kell tenni a hőálló állványokra.

Ezek a nem komplikált szabályok sokáig segítenek a munkaterület külső kifoghatatlanságának fenntartása érdekében.

Vélemény

A műanyag munkalapok vásárlóinak válaszai különösen érdekesek azok számára, akik szeretnék vásárolni egy ilyen terméket. A vélemények szerint a legtöbb ember nem sajnálja a választásukat. Megjegyzik, hogy a műanyag felület megfizethető módja a konyha funkcionálisan és ízlésesen.

Az előnyök közül a vevők azt mondják:

 • alacsony költségű;
 • Nedvességállóság;
 • jó dekoratív tulajdonságok;
 • rezisztencia a kopásnak;
 • Könnyű gondossággal.

A hiányosságokból a vevők kiemelik a kész színű megoldások csillogó palettáját. A kívánt árnyalatok megrendelésekor a termék költsége növekedhet.

  Általában a vevők pozitív véleményeket hagynak a műanyag munkalapokon. Véleményük szerint ez a legjobb megoldás azok számára, akik megszokták az áruk megszerzését az értékük és minőségük optimális arányával.

  További információ a konyhában lévő műanyag asztali tetejéről, a következő videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: