A nyomtatópatronok újrahasznosítása

A nyomtatási eszközök és a nyomtatók széles körben elterjedtek a modern életben. Az irodában lévő munkafolyamat nem lehetséges egy vagy több nyomtató használata nélkül. A vállalatok és szervezetek leggyakrabban a lézernyomtatókat használják. Lehetővé teszik, hogy rövid idő alatt nagy számú lapot nyomtatjon. De a lézereszközök nemcsak az irodában vannak, sok olyan nyomtatót használnak, és otthon.

A munka minden lézernyomtatója egy speciális festék által újratöltött patront igényel. Az ilyen patront többször is használhatja az újrafeldolgozó festéket használt kazetta. De előbb-utóbb, még a jól ismert gyártók magas színvonalú patronjai szünet és a diszkrétbe kerül. Bizonyos esetekben egy szakosodott szervezet kezeli a patront az egyes részek új részének helyettesítésével. De ez megtörténik, hogy hosszú élettartam és számos újratöltés után a helyreállító patron nincs. Ezután felmerül a kérdés, Hogyan hasznosíthatja az ilyen hulladékot.

Az elköltöző patronok veszélye

A lézernyomtatók patronjai tartoznak III. És IV. Veszélyességi osztály. Minden nyomtatási kazetta:

  • műanyagok;
  • fém;
  • toner.

A szemétben lévő súlyos régi patronok a háztartási hulladékokkal együtt szigorúan tilos. Ha bejutsz a hulladéklerakóba, akkor a műanyag patron test bomlásának folyamata több száz év lesz. És a szemét gyújtás esetén a műanyag égési folyamatában a légkörben és a talajban, mérgező anyagok esnek. Mivel a patronház előállításában alkalmazott műanyag olyan veszélyes anyagokat tartalmaz, mint a polisztirol, a kausztikus füst kiemelhető az égés során, ami onkológiai betegségeket okozhat.

Nem kevésbé mérgező a kazetta belsejében található festék. Ez magában foglalja a koromot, a vinil-acetátot, a fém-oxidokat. Ezeknek az összetevőknek az emberi testben való felhalmozódása zavarokat okozhat a tüdő, a szívek, a vesék munkájában. Ezenkívül a méretben lévő festékrészecskék sokkal kevésbé porszemcsék, és belélegezve, nem lesznek kimutatják a légzőszervi hatóságokat, és a tüdőbe és a hörgőkre esnek, ami a légzőrendszer betegségét és súlyos allergiás reakciókat okozva.

Ezért, a használt patronokat a lézer nyomtatók nem kell csak dobja helyesen, hanem tárolja addig, amíg a rendelkezésére egy külön helyiségben van, hogy elkerüljük az esetleges problémákat belégzésével okozott tonerrészecskék.

Mennyire ártalmatlanítás?

Területén az Orosz Föderáció, a hulladék ártalmatlanítása kapcsolatos III-IV osztály veszély végezzük alapján a törvény „On hulladék és fogyasztási hulladék”. E szabályozási cselekmény alapján a lézernyomtatókból származó patronokat csak a megfelelő Szakosodott szervezetek. Az ilyen tevékenységek elvégzéséhez a veszélyes hulladékok ártalmatlanításával foglalkozó vállalkozás engedélyt adott ki. Ezek mind külön-külön bejegyzett vállalkozások, amelyek közvetlen ártalmatlanítással foglalkoznak, és az irodai berendezések értékesítését.

Az első esetben A felhasználási szolgáltatások nyújtása érdekében a szakosodott vállalat megköveteli a szolgáltatások nyújtásának külön szerződésének megkötését és további pénzügyi költségek.

Amikor megállapodás megkötésekor az irodai berendezések vásárlásáról vagy a nyomtatók gyártójának megvásárlásáról, a használt patronok felhasználási szolgáltatása ingyenes.

A sikertelen patronok ártalmatlanításának folyamata kétféleképpen történik.

  • Feldolgozás. Ugyanakkor az elrontott patronok módszerét elküldjük a feldolgozó vállalkozásnak, ahol szennyeződésekkel tisztítják, megváltoztatják a kopott alkatrészeket és újra feltöltötték.
  • Termikus és mechanikai bomlás. Így használja a patronokat, amelyek nem tartoznak a további helyreállításhoz. Műanyag és fém, ahonnan a házat elkészítették, összezúzódnak és értelmezhetők. A festékmaradványok termikus expozíciónak vannak kitéve 1000 ° C-on. A magas hőmérséklet hatása nem teszi lehetővé a maróanyagokat, hogy kiemelkedjenek a légkörbe, és szennyezzék.

Ahol át tudsz adni a patronokat?

A használt patronok megfelelő felhasználása nemcsak a cégek, vállalkozások és szervezetek, hanem az egyének is. Ahhoz, hogy a kérdés az újrahasznosítás a patronok jogi személy által egy vállalkozás vagy szervezet, amely használja a készüléket kazetták munkáját, a szerződést egy szakosított szervezet kell kötni. Ha a lézernyomtató egyik okból a lézernyomtatóból származó patron nem áll rendelkezésre helyreállítási és újrafeldolgozó festék, akkor az újrahasznosító patron továbbításáért felelős személynek a következő lépéseket kell végrehajtania:

  • Összegyűjti a Bizottságot, amelynek tagjai aláírják a cserélhető eszköz további felhasználásának lehetetlenségét;
  • biztosítsa a sikertelen kazetta tárolását, amíg az újrahasznosító vállalat képviselője);
  • hívja fel a patronok feldolgozásával foglalkozó vállalat munkavállalóját;
  • aláírja a feldolgozásra szolgáló kazetta fogadását;
  • Nyújtott dokumentumokat a vállalati számviteli osztályban a patron újrahasznosítására továbbított elszámolásról történő írásban.

A jogi személyeknek komolyan kell megközelíteniük a lézernyomtatók csere kazettáinak kérdését. Abban az esetben, be nem tartása a jelzett újrahasznosítási arányok, a háztartási hulladékkal együtt, amikor ezt a tényt észlel, a bírság akár 250 ezer lehet kiszabni a cég. rubel. Ha a lézernyomtató otthon használja, akkor ne dobja a patront a szemétbe is. A patron-hovatartozás azonosítása esetén a bírság kivetése legfeljebb 20 ezer összegű. rubel.

Abban az esetben, ha egy jogi vagy egyén nem tudja, hová menjen egy hibás cserélhető kazettával Az ilyen hulladékok ártalmatlanításával kapcsolatos cégekkel kapcsolatos információk az eladóból származhatnak, Lézeres nyomtatók vagy szervizközpontok értékesítése karbantartási, javítási és újrafeldolgozó festékkel. Valamint az ártalmatlanításra vonatkozó részletesebb információkat közvetlenül be lehet nyújtani weboldal szervezet, Feldolgozás. A különböző városokban ezeknek a szervezeteknek különböző neve van.

A leggyakoribb szervezetek, mint az “Ecocartridge). Rf “,” első újrahasznosító cég “,” Ecoprof “.

A következő videó további információkat szolgáltat a nyomtatók újrahasznosítási patronokról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: