A nyomtatópatronokról

  A nyomtatási technológiától függően a nyomtató patronok lehetnek lézer és tintasugaras. Megismerkedünk ezeknek az eszközöknek a jellemzőivel, előnyükkel, hátrányokkal, a kiválasztási szabályokkal és a műveletekkel.

  Ami?

  A nyomtató eszköz a nyomtatott médiával kapcsolatos információk megjelenítéséhez, azaz papírra. Napjainkban az emberek nehézséget okozhatnak nélkülük – a nyomtatók otthonokban, irodákban, oktatási intézményekben és más szervezetekben vannak. Lehet mátrix, tintasugar és lézer.

  Olyan alkatrészek, ahol a tintát vagy a festéket patronoknak nevezik. Úgy néz ki, mint a tágas rekeszek, amelyek nélkül a nyomtató nem működik. A patron hatásának elve eltér a nyomtató típusától függően.

  A lézermodellekben a lézer hatása miatt a jövőbeni szöveg vagy a kép elektrosztatikus képe a fotóhoz megy, és a festéket egy különleges lyukon keresztül vonzza át. A forgatás folyamatában a dob festéket ugyanabban a formában papírra alkalmazzuk, amelyben vonzódott.

  A tintasugaras nyomtatóban a Drum patronok telepítve vannak, a mikrokonda tinta a nyomtatófej felett. Szöveges vagy papírt alkalmaznak papírra külön pontokkal.

  A felhasználók közül mindkét típusú nyomtatók igény szerint.

  Ugyanakkor a lézer megnyeri a nyomtatás sebességét és a tintasugarát – a nyomtatott képek minőségét tekintve.

  Nézetek

  Fekete és fehér

  Az első patronok csak egy rekeszben vannak. Ennek megfelelően a festéket öntötték – fekete. Hasonló eszközöket használnak napjainkban, egyszerű fekete-fehér tömítést adnak.

  Színezett

  Mivel a technológia kifejlesztette, a rekeszek egyre inkább lettek, különböző színezékekkel töltötték őket. Mindazonáltal a számuk korlátozott, és nem minden színt képviselnek bennük. A színes nyomtatók legmodernebb modelljeit az egyes patronokból festékekkel keverjük össze, hogy a papír kijavítsa a kívánt árnyalatot. Az ilyen patronokat a fotónyomtatóban használják.

  Napjainkban a különböző árnyalatok kombinált patronjai a leggyakoribbak voltak. Kis nyomtatási volumenekkel dolgoznak. Az ilyen modellek fő előnye könnyen karbantartható. A festékkel és a képképzőegységgel rendelkező rekesz egy egész számra van kombinálva, így minden tinta egy rekeszbe kerül, és egymáshoz kötődik. Az ilyen modell a tintasugaras nyomtatók tulajdonosai között van.

  Külön patronokban a festéktartály és a vezérlőmodul külön-külön helyezkednek el egymástól, és valójában két különböző eszköz. Az ilyen modellek előnye a tankolás enyhítésére szolgál. Kombinált termékekben, amikor még egy festéket pusztító festék, szükség van a teljes patron cseréjére.

  Külön ilyen követelmények esetén.

  Minden patron tölthető?

  Nyomtató kiválasztása, meg kell emlékezni, hogy nem minden patron könnyen kitölthető. Később veszélyeztetheti a magas költségeket. A nyomtatókészülékek gyártói nagyon gyorsan rájöttek, hogy a felhasználók fő kiadásai nem vásárolják meg a nyomtatót, hanem működését. Ezért az eszköz ára sokkal alacsonyabb a fogyóeszközök áraihoz képest. Ennek megfelelően a felhasználók részesülnek az újrafelhasználható patronok megtagadásával, és nem vásárolnak új eldobhatóságot.

  Ezért A gyártók előnyben részesítik az ilyen modelleket, amelynek feltöltését nehézségekbe ütközik. Először is csak tintasugaras termékekre vonatkozik. Az átlagos kategória ára a sorrendben alacsonyabb, mint a legolcsóbb lézerberendezés költsége. Ez a különbség azonban teljes mértékben kompenzálódik a tankolással kapcsolatos problémák – fogyóeszközök drágák.

  Ezenkívül elegendőek vannak egy sokkal kisebb számú oldalra.

  A kazetta saját kezével történő kitöltése érdekében különböző problémák merülnek fel:

  • Ha helytelenül végzi a munkát, az egyetlen vásárolt tinta a patronban egyszerűen szárítódik, és a nyomtató leállítja a gépelést;

  • Az ötödik kitöltése elég piszkos folyamat, a tinta szó szerint mindenhol és piszkos a közelben lévő összes témából;

  • A tinta tintasugaras nyomtató az eltarthatósági idő, ha nincs ideje eltölteni őket, csak ki lesz dobva.

  Ezenkívül sok időt kell töltenie, hogy vegye fel az optimális festéket az Inkkener modelljéhez. Az ilyen munkát végezheti magának, de jobb, ha egy tapasztalt mesternek bízza meg, vagy ha egy cégről, rendszergazdaról beszélünk.

  Ha az ügy esetében otthon dolgozik egy nyomtatóval, akkor nyereségesebb lesz az új, hivatalos patronok beszerzése a nyomtatási eszköz minden egyes modelljének minden egyes modelljének.

  Hogyan válasszuk ki?

  A patron típusától függően a nyomtatók eredetiek lehetnek, feltöltve és helyreállíthatók. Mindegyiküknek előnyei és hátrányai vannak.

  Az eredeti patronokat egy nyomtatóval ellátott készletben értékesítik. Ezeket a gyártó ajánlja. Nincs olyan fenntartói ilyen – nem ritkasági helyzet, ha a patron még drágább, mint az egész nyomtató. Ezenkívül nem lehet a legmagasabb minőségűek. Szakemberek Válasszon HP LaserJet patronokat Hewlett-Packard.

  Fáradt – ezeket a patronokat már korábban használták. Miután a tinta befejeződött, a tartályt újra töltötték. Ez a folyamat meglehetősen bonyolult, az ilyen munkákat speciális műhelyekben végzik.

  Visszaállt – ezek a patronok olcsóbbak, mint az eredeti. Korábban használták őket, és hibát találtak. A végső soron tesztelik őket, a berendezések javításának lehetőségét. Ha javításként ismeri fel, a patron hasznosítja. Ha még mindig képes dolgozni, akkor megtisztul, cserélhető elrontott alkatrészek, tankolás és eladás.

  Hogyan cserélje ki?

  Mielőtt telepítené az új patront a nyomtató belsejében, visszavonnia kell a régi. Könnyűvé teszi, különösen azok számára, akiknek van néhány készsége az irodai berendezésekkel. De ha ez a munka új az Ön számára, akkor érdemes a lépésenkénti utasításokat használni.

  Először óvatosan kell megnyitnia a nyomtató fedelét, és keresse meg a patront. Ne feledje, hogy a nyomtatási folyamat néhány részlete nagyon forró, ezért óvatosan kell bevenni, ha megérinti az elemeket.

  Húzza óvatosan a patront. Általában különleges szorítókon tart, éles mozdulattal megszakíthatja őket.

  A bilincsek eltávolítása után húzza ki a patron eltávolítását vagy fogantyúkat. Ha meg van ragadva, jobb kapcsolatba lépni a szervizosztálynál, mivel minden erős mozgások leggyakrabban a technika károsodásához vezetnek.

  A patron sok kis elemet tartalmaz, bármelyikük meghiúsulása negatívan befolyásolja a nyomtatás minőségét.

  A festékmaradványok eleme nagyon homályos és bőr és környező elemek lehetnek. A tisztaság fenntartása érdekében használja a szakemberek ajánlásait.

  1. Előzetesen készítsen munkahelyet. Távolítsa el az összes felesleges elemet az asztalról, a felület árnyékolása papírlapok vagy film.

  2. Csúsztassa az ujját, távolítsa el az ékszert a kezéből, tegye a kesztyűt (polietilént, gumi vagy szükségtelen kötött).

  3. Tegye a régi kötényt, vagy fedje le a testet egy felesleges törülközővel.

  4. Kövesse a szalvétákat a festék működési eltávolítására, amely a bőrre vagy a ruházatra esett.

  5. Oldószer készítése. Segít fogja öblíteni a kezét, ha a tinta szárítható.

  6. És ami a legfontosabb – ne forduljon át, és rázza meg a patront, hogy ellenőrizze a fennmaradó tinta mennyiségét. A festék szivárgásához vezet.

  Hogyan cserélje ki?

  A legjobb, ha a patron tankolást biztosít a szakembereknek. De ha szilárdan szándékozik elvégezni ezt a munkát, akkor lépésenkénti tervre lesz szükséged.

  Tintasugaras nyomtatóhoz

  Készítse elő a festéket és a fecskendőt, hogy belépjen a patronba.

  Töltse ki a fecskendő tartályát a dugattyú tetejére. Nem szükséges kitölteni a határértéket, különben a festék elkezdi kiönteni.

  Feküdt a patron lyuk külső házán. Helyezze be a tűt a fecskendőbe, és tiszta sima mozgásokkal töltse ki a tintatartályt.

  A patron nyílásban gondosan lezárni kell.

  Lézernyomtatóhoz

  A lézernyomtató polimer porának toxicitása van, ezért szükséges a munka megkezdése előtt a személyi védőfelszerelés előkészítéséhez.

  Távolítsa el a patront a nyomtatóházból, óvatosan ellenőrizze a felületét. A felső fedélen van egy lyuk a tankoláshoz. Ha nem, akkor egy kis lyukat égethet egy tiszta tűvel.

  Egy speciális tölcsér használatával öntsük a festéket a fényképezőgépbe, majd zárja be a lyukat ragasztószalaggal.

  Számos modell magában foglalja a patron speciális chip alkalmazását.

  Olvashatatlan eszközök A program nem ismeri fel.

  Lehetséges problémák

  És következtetésre jutunk, többet fogunk összpontosítani a főbb problémákra, amelyeket a nyomtató tulajdonosai gyakran szembesülnek.

  Ha észreveszi, hogy a nyomtató szóközzel íródik, akkor a tinta a patronban végződött. Az ilyen berendezések tankolásnak vannak kitűzése.

  Hasonlóképpen jönnek, amikor fehér csíkok jelennek meg. Szélességük és száma a patronban maradt tinterő mennyiségétől függően változhat.

  Bizonyos esetekben a hibák merülnek fel, amelyben a tintautályozás nem segít, de csak súlyosbítja a pozíciót. Ha egy sötét sáv jelenik meg a nyomtatott szöveg szélén a nyomtatott szöveg szélén, valószínűleg a patronba telepített fotomán kopott. Ez a levél szélei gyakori áthaladásának eredményeként történik, és a fényérzékeny lakk fűtése.

  Ha ez a patron táplálkozik, a szalag még erősebb lesz. Ezenkívül többször is megismétli a tintát, és növeli a nyomtató működési elemeinek kopását a festék belseje miatt. Ebben az esetben a tankolás végrehajtása előtt teljesen tisztítsa meg a készüléket, visszaállítsa és villogjon újra. Az ilyen eljárást a patron visszanyerésének nevezték el.

  Ha a helyreállítás nincs végrehajtva, akkor a patront tovább használják, majd a kopás eléri a maximális jelet. A toner hatalmas túlerő mellett a nyomtató szennyezéséhez és a végső meghibásodásához vezet. Ne feledje, ha a patronra alkalmazzák, már megtörtént a helyreállítási eljárás, az ártalmatlanítás tárgyát képezi.

  Ha ismétlődő kockázatok és fekete pontok jelennek meg a nyomtatáson körülbelül 76 mm távolságban egymástól, azt jelenti, hogy egy idegen test a fényérzékeny dobra került. Megtagadta a lakk felületét, és Skolamhoz vezetett. Ez a technika csak visszaállítható, még akkor is, ha teljesen új volt. Könnyebb figyelmeztetni ezt a bontást. Ehhez magas színvonalú papírt kell használnia, megakadályoznia kell a papírlapok indítását a nyomtatóba. És nem tartja meg a növényeket az irodai berendezések közelében, mivel a Föld a gyorsítótárból bejuthat az eszközbe, és problémákat okozhat.

  Megnéztük, hogy mi a nyomtató patronja, és elmondta, hogy mi a cselekedeteik elve. Tudja meg, mi a különbség a lézer és tintasugaras eszközökön, leállt a patronok működésének jellemzőire, a tankolásra és javításukra. Tapasztalt mesterek tanácsolom, hogy vásárolni berendezések megbízható gyártók jelölés és a nagy erőforrás – ez segít a munka egy nyomtatóhoz anélkül meghibásodások és problémák.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: