Az első kamerák története

Ma már nem vagyunk életünk sok dolog nélkül, de néha nem voltak. A különböző eszközök létrehozására irányuló kísérleteket ókorban vették fel, de a találmányok közül sokan nem érkeztek el minket. Kövesse az első kamerák találmánya történetét.

Az első kamerák története

Ki találta fel?

A kamerák első prototípusai több évezrede ezelőtt jelentek meg.

Pinhole kamera

Megemlítették a VI. Századi kínai tudósok, de részletesen leírták az ókori görög tudós Arisztotelész.

A készülék egy fekete doboz, egyrészt matt üveggel borított, egy lyuk a központban. A sugarak áthatolnak az ellenkező falon keresztül.

Az első kamerák története

Az első kamerák története

A fal előtt. A sugarak egy fekete dobozba kerültek, de a kép invertált. Ezután az obscurát különböző kísérletekben használták fel.

 • A 20. században az arab tudós Heisam elmagyarázta a kamera akció elvét.

Az első kamerák története

 • A XIII. Században a Solar Eclips-eket a segítségével tanulmányozták.

Az első kamerák története

 • A XIV. Században a nap szögátmérőjét mérte.

Az első kamerák története

 • Leonardo da Vinci 100 év után egy eszközt használ a falon lévő képek létrehozására.

Az első kamerák története

Az első kamerák története

 • A XVII. Század javult a kamrában. Egy tükröt adtunk hozzá, ami megfordította a rajzot, és helyesen mutatott.

Az első kamerák története

Ezután az eszköz más változásokon ment keresztül.

A fényképezőgép megjelenését megelőző találmányok

A modern kamerák megjelentek előtt, hosszú evolúciót adtak a kamerákból. Először meg kellett készíteni és más felfedezéseket készíteni.

Találmány

idő

feltaláló

A fénytörvény törvénye

XVI. Század

Leonard Kleler

Teleszkóp létrehozása

XVIII

Galileo Galilei

Aszfalt lakk

XVIII

Joseph Nieps

Számos ilyen felfedezés után itt az ideje és a kamera maga.

Az aszfalt lakk megnyitása után Joseph Nieps folytatta kísérleteit. 1826-ot a kamera találmányának éve.

Egy ősi feltaláló tegyen egy lemezt az alkalmazott aszfalt bevonattal a kamera előtt 8 órán át, és megpróbál egy tájat az ablakon kívül. Egy kép megjelent. Joseph már régóta dolgozott az eszköz javításán. A felszínt levendulaolajjal feldolgozta, és kiderült, hogy az első fotó. Az eszközt, amely pillanatképet készített Nyeke Heliographernek. Most Josefu Niepsu az első kamera kialakulásának tulajdonítható.

Az első kamerák története

A találmányt az első kamera.

Melyik évben feltalálta a filmkamerákat?

A találmány felvette más tudósokat. Tovább folytatták a felfedezéseket, hogy később egy film megjelenéséhez vezetett.

Az első kamerák története

Negatív

Joseph Niepsis Tanulmányok folytatták Louis Dagger. Az elődjének lemezeit használta, és higanypárokkal feldolgozta őket, és arra kényszerítette a képet, hogy nyilvánuljon meg. Ez a kísérlet több mint 10 évet töltött.

A filtoplasztikus ezután ezüst-jodiddal, sóoldattal kezelték, amely képfelvétlés lett. Tehát pozitívnak tűnt, ő volt a természetes kép egyetlen példánya. Igaz, egy bizonyos szögben látható volt.

Ha a napsütés a tányérra esett, semmi nem jelent meg. Ezt a lemezt dougurotype-nak hívták.

Az első kamerák története

Egy kép kevés volt. A feltalálók megkezdték megoldani a pillanatfelvételeket a szám növelése érdekében. Ez csak egy Fox Talbot volt, amely speciális papírral jött létre, egy kép maradt rajta, majd egy kálium-jodidoldatot alkalmazva, elkezdte javítani a képet. De ez volt az ellenkezője, azaz a fehér szín maradt sötét, és fekete fény. Ez volt az első negatív.

Folyamatos munka, Talbot a fénysugárral pozitív.

Az első kamerák története

Néhány év múlva a tudós kiadott egy könyvet, amelyben a rajzok helyett fotó volt.

Tükörreflexes fényképezőgép

Az első tükörkamera létrehozásának időpontja 1861 volt. A Seaton feltalálta. A fényképezőgépben a kép tükörkép használatával jelenik meg. De Ahhoz, hogy kiváló minőségű képeket kapjunk, szükség volt arra, hogy még több mint 10 másodpercig kell fényképezni.

De a bróm zselatinos emulzió jelent meg, és a folyamat 40-szer csökkent. A kamerák kevésbé lettek.

Az első kamerák története

1877-ben a filmet a “Kodak” társaság alapítója feltalálta. Ez csak egy verzió.

De kevesen tudják, hogy a filmkamerákat az országunkban találták fel. Ez az eszköz, amely egy filmmel ellátott szalagot tartalmazott a pólus által, aki Oroszországban volt.

Az első kamerák története

A színes filmet 1935-ben találták fel.

A szovjet kamera csak a XX. Század első harmadában jelent meg. A nyugati élményt alapul vették, de a hazai tudósok végrehajtották fejlesztését. Modelleket hoztak létre, amelyek alacsony áron voltak, és hozzáférhetnek az egyszerű populációhoz.

Az első kamerák története

Az első kamerák története

A kamera fejlődése

Az alábbiakban néhány tény a fényképészeti berendezések történetéből.

 • Robert Cornelius B 1839 Az Egyesült Államok vegyészével együtt, javítva a dagerrotípust és az expozíció csökkenését. Ő csinálta portréját, aki az első portréfotónak tekinthető. Néhány évvel később kinyitott néhány fotó anyaságot.

Az első kamerák története

 • Az első fotó lencsék jöttek létre 1850-ben, De az 1960-as évekig megjelent minden faj.

Az első kamerák története

 • 1856. az első víz alatti fényképek megjelenésével. Miután becsukta a kamerát a dobozba, és belevágott a vízbe, lehetett pillanatfelvételt készíteni. De a tartály felülete alatt lévő fény nem volt elég, és csak az algák körvonalait fordította.

Az első kamerák története

 • 1858-ban A ballon megjelent Párizs felett, amelyen Felix Tournahon volt. A város első légi fényképét gyártotta.

Az első kamerák története

 • 1907 év – feltalált belinograph. Készülék, amely lehetővé teszi, hogy küldjön egy fényképet a távolságon, a modern fax prototípusa.

Az első kamerák története

 • A világot az első színes fotó képviseli Oroszországban 1908-ban. Az Lion Nikolayevich Tolstoy-t ábrázolták. A császár sorrendjében a prokudin-gorsky feltalálója elment a festői helyek és a hétköznapi emberek életének eltávolításához.

Az első kamerák története

Az első kamerák története

A színes fotók első gyűjteménye lett.

 • 1932 év Jelentős lett a fotózás történetében, mert az orosz tudósok hosszú kutatása után, akkor a lumiere testvérek, a német aggodalom agfa elkezdett készíteni egy színes filmet. Színes szűrők jelentek meg a kamrákban.

Az első kamerák története

 • Fujifilm filmgyártó Japánban jelent meg a Fujiima hegy közelében 1934-ben. A cég átalakult a cellulózt termelő vállalatból, majd celluloid filmből.

Az első kamerák története

Ami a fényképezőgépeket illeti, a fotográfiai film megjelent, a fényképészeti berendezés felgyorsult ütemben kezdett fejlődni.

 • Bokszkamera. A “Kodak” cég találmánya 1900-ban világít. A préselt papírból létrehozott kamera népszerűvé vált az olcsóság miatt. Az ár csak 1 dollár volt, így sokan megengedhetik maguknak. Kezdetben fotoflandokat használtak felvételre, majd Rolfilm.

Az első kamerák története

 • Kamera makró felvételhez. 1912-ben a fény az Arthur Pilsbury feltaláló technikáját látta, aki a kamerát lassította. Most lehetett eltávolítani a növények lassú növekedését, ami a jövőben segített a biológusoknak. Egy kamerát használtak a réti gyógynövények tanulására.

Az első kamerák története

 • Történelem AerphotoAppara. A fent leírtak szerint a XIX. Században a légi felvételi kísérleteket használták. De a huszadik új felfedezéseket mutatott be ezen a területen. 1912-ben. Orosz katonai mérnök Vladimir Potte Szabadalmaztatott olyan eszköz, amely az útvonal mentén az automatikus keretet végzi. A kamera még mindig nem volt a léggömbön, hanem a gépen. A készülék behelyezte a tekercsfilmet. Az I. világháború idején a kamerát intelligencia célokra használták. A jövőben, segítségével a topográfiai térképek jöttek létre.

Az első kamerák története

 • Kamera “tó”. 1925-ben, egy kompakt fényképezőgép Leica került bevezetésre a Fair Leipzig, amelynek neve alakult nevében a Teremtő Ernst Leitz és a „Camera”. Ő azonnal nagy népszerűséget nyert. A technika 35 mm-es filmet használt, és lehetett egy kis pillanatfelvételt tenni. A kamera a 20-as évek végén lépett be a tömegtermelésbe, és 1928-ban a növekedési ráta több mint 15 ezer darabot ért el. Ez a vállalat néhány további felfedezést tett a fotózás történetében. Feltalálta a fókuszálást. És a technika felvételi késleltetési mechanizmust tartalmazott.

Az első kamerák története

 • – 1 fényképész. Harmincas évek első szovjet kamera. Eltávolítva a 9×12 lemezeken. A fotók meglehetősen világosak voltak, lehetővé tette az objektumok teljes méretű eltávolítását. Sport a frissítő rajzokhoz és rendszerekhez. A kis kamerát is hajtogatták, ami kényelmes volt a szállításhoz.

Az első kamerák története

 • Robot I. A megjelenés 1934-ben a tavaszi meghajtóval rendelkező készüléket a Kilf Kilf’s Watchmaker láncolata megköveteli. A meghajtó másodpercenként 4 képkocka frekvenciájú filmet húzott, és különböző késleltetéssel készítettek képeket. A találmány a tömegtermelésbe elindította a Hansa Berning céget, aki megalapította a “Robot” társaságot.

Az első kamerák története

 • “Cine vizsga”. 1936 Az első tükörkamera “cine pontos” felszabadulása jelzi. A Teremtő a Német Társaság Ihagee. A kamera nagyon kényelmes volt a média számára. A leginkább nehezen elérhető helyeken használt kis méretének köszönhetően. Ezzel nagy jelentéseket hoztak létre.

Az első kamerák története

 • Kamera automatikus expozíció ellenőrzésével. A “Kodak” cég az 1938-ban a fotózás történeté válik, amely ilyen eszközöket termel. Az önbeállító fényképezőgép automatikusan meghatározta a zárónyílás mértékét attól függően, hogy a fény száma áthalad. Albert Einstein először alkalmazta ezt a fejlődést.

Az első kamerák története

 • polaroid. Egy széles körben ismert kamera megjelent 1948-ban az Egyesült Államok társaságának társaságában, amely több mint 10 éves optika, szabadító szemüveg és fényképészeti berendezések. A fényképezőgépet a termelésben indították el, amelyben volt egy fényérzékeny papír és reagensek, amelyek gyorsan megjelenhetnek egy pillanatfelvételt.

Az első kamerák története

Ez a modell megnyerte a legnagyobb népszerűséget, így a digitális fényképezőgépek megjelenése volt.

 • Canon AF-35M. A Társaság, amelynek története a XX. Század harmincadik éveire utal, 1978-ban autofókuszos fényképezőgépet készít. Ez a készülék nevében van rögzítve, az AF betűkkel. A fókuszt egy objektumon végeztük.

Az első kamerák története

A kamerákról beszélve lehetetlen, hogy ne befolyásolják a digitális fényképezőgépek létrehozásának történetét. Ugyanazon cégnek köszönhetően Kodaknak tűntek.

1975-ben Steve Sassson felkéri a fényképezőgépet, amely digitális jeleket ír egy hagyományos audio kazettához. Az eszköz hasonlított az átvezetők kivetítőjének és egy kazetta-felvevőjének hibridjének, és nem volt kompakt méretű. A kamera súlya 3 kg volt. Igen, és a fekete-fehér fényképek tisztázása sokkal kívánatos. Az egyik kép bejegyzését is 23 másodperccel végeztük.

Az első kamerák története

Ez a modell soha nem ment a felhasználókhoz, mert a fénykép megtekintéséhez szükséges volt egy szalagos felvevő csatlakoztatásához a TV-hez.

És csak a nyolcvanas évek végén, a digitális fényképezőgép a fogyasztóhoz ment. De ezt a fejlesztési számok egyéb szakaszai megelőzték.

1970-ben az amerikai tudósok létrehozzák a CCD mátrixot, amely 3 év alatt már a gyárakban termelt.

Az első kamerák története

További 6 év után a kozmetikai gyártók, a Procter & Gamble, az elektronikus fényképezőgép, amelyet a szállítószalagon használnak, a termék minőségének ellenőrzése.

Az első kamerák története

De a digitális fotó visszaszámlálása abból a pillanatból kezdődik, amikor a Sony cég az első tükörkamra, amelyben cserélhető lencsék voltak, a képet rugalmas mágneses lemezen rögzítették. Igaz, csak 50 fotót helyeztek rá.

Az első kamerák története

Tovább a digitális technológiai piacon a fogyasztó továbbra is harcolni “Kodak”, “Fuji”, “Sony”, “EPL”, “Sigma” és “Canon”.

Az első kamerák története

Ma már nehéz elképzelni az embereket a kamera nélkül, legalábbis telepítve a mobiltelefonra. De hogy ilyen eszközt kaphatunk, sok ország tudósai sok felfedezést tettek, bevezetve az emberiséget egy évszázadban.

Arról, hogy hogyan jelenik meg és megváltozott az időkamerákkal, lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása