Bizánci stílus a belső térben

A bizánci történelmi jelentősége nagyszerű – ez az egyik legősibb állam, amely hatalmas befolyást gyakorol a sok más ország tudományának és kultúrájának kialakulására. Az ország építészetének fejlesztése viszont az antik, valamint a kelet-európai hagyományok hatása volt. Hosszú ideig a stílust kizárólag a templomi építészetben nyomték, de az utóbbi időben elosztották a lakóépületek tervezésében.

Sajátosságok

A bizánci stílus az első kupola építészeti iránynak tekinthető. Sok évszázadok óta a hatalmas bizánci birodalom határain belül fejlődött. A stílus legaktívabbá válása a VI-XVI. Században volt.

A történészek ezen a napon nem határozták meg pontosan, hogy hol származnak – Vannak feltételezések az ősi római és keleti eredetéről. Ez nem meglepő, mert mindkét áram jellemzője észrevehető a bizánci dekorációban.

Először is, ez a dóm a dobra kerül. A belsejéből polikriai mozaikkal díszítettek. A vitorlák segítségével a terjedelmes kupola súlyát több hordozóoszlopon keresztül újraelosztják.

A bizánci stílus minden egyéb részletét növények, ívek, oszlopok, valamint félkabinok képviselik. Bizánci stílusban, talán ez volt az első az összes nyugati, ahol a szerkezeti elemek, egyrészt, rendkívül funkcionális, másrészt, hogy összhangba hozza a szokatlan satent palettán. Az íves alakzatok az ablaknyílásokban túlsúlyban vannak, nagy lyukakkal vagy rácsokkal rendelkező monolitikus lemezekkel vannak zárva.

Az ajtókat a bizánci otthonokban mindenféle díszítéssel díszítették, határok és masszív domborművek – Ez a megközelítés többször növeli a szerkezet külső alapvető és hozzáférhetetlenségét.

Később díszíteni épületek a bizánci design kezdett használni téglafal, márvány burkolat, az oszlopok és a pilaszter építése. Építészetben vannak ereszek és kombinációk a szokatlan formák ablakaiból. Idővel a bizánci stílusban lévő konstrukciók mérete csökkentek, de ugyanakkor elkezdték kiegészíteni az arcokat, azaz kis oldalakból származó kis kiterjesztések. Az épületek egyedülálló és egyedülálló kilátást nyújtottak.

A XIX. Század XIX. Század végén az architektúra ötlete az orosz templomi kultúrában, még egy különálló áram – orosz bizánci stílusban talált. A mi korunkban, a vonásai a bizánci stílusban használják mindenhol bútor, és a megállapodás nagy tágas, modern házak és lakások.

A bizánci irány jellemző jellemzői voltak az űrlapok fényűző kialakítása és kifinomultsága. A keleti kultúrából és az ősi rómaiak könnyű színű palettát kölcsönzöttek, míg a bizánci irány csak részben egyszerűsítette a bútorok megjelenését. A keresztény motívumok egyértelműen nyomon követik a dekorációban.

Az otthoni díszítés a bizánci stílusban teljesen könnyű, minden belső tér a következőkből áll:

  • Egyszerű bútorok világos ruhával;
  • Kelet-textúrák;
  • óriási mennyiségű párnák;
  • Vaz és más dekoráció, értékes és félig drágakövek vagy színes üveg;
  • növényi díszek az ajtókon és ablaknyílásokon;
  • Masszív világítóeszközök arany láncokon;
  • Perzsa szőnyegek.

Befejez

Mivel a főszerkezetek és a befejező anyagok, mint általában, tégla vagy kő, amely maguk között a cementhabarcsokkal kötődik. Ami a belső burkolatot illeti, a bizánci dekoráció a pompájával megkövetelte a legritkább és drága anyagok használatát – leggyakrabban az elefántcsont, a ritka fajták, a márvány, a gránit és a természetesen arany. Széles eloszlás itt keleti szálakkal ellátott kárpitozást kapott.

A bizánci birodalom létezésének időpontjától kezdődően és a napok terén a belső terek tervezésénél az ilyen technikák megmaradnak:

  • fa panelek falburkolata;
  • Kőműves vakolás;
  • Lógó függönyök az íves ablakokban.

A nagy mennyiségben lévő célban színes üveg, valamint félig drágakövek, ezüst vagy arany termékek. Természetes kő uralkodik a külső dekoráció, gránit csempe vagy gipsz bázis. A bizánci kialakítás lehetővé teszi a falak dekorációját selyemmel és más drága szövetekkel. Ami a padlót illeti, leggyakrabban a kis márványrészek vagy félig drágakövek többszínű mozaikja képviseli.

A bizánci lakosok belsejében lévő ablakok főként nagyok voltak, íves kültéri formájúak voltak. Ezeket egy egyedülálló anyag – bizánci selyem, amelyet megkülönböztetettek az összes többi vászon között kivételes minőségű és kontraszt hímzéssel.

A bútorok kiválasztása

A rómaiakból kölcsönzött bútorok egyszerűsége, amikor a bizánci dekoráció belső terét szervezik, teljes mértékben kompenzálják a legfényesebb festékek szövetének kárpitozását. A kárpitozott bútorok elkészítéséhez használt anyagok az arany borításában, az eloszlásban az eloszlás beágyazott, drágaköveket és elefántcsontot kapott. Stílusosan egy ilyen belső szemcsésnek tűnik, aranyozott szálakkal borított.

A bútorok dekorációja feltétlenül nagyszámú párnákat jelent, még a konyhában is.

Belső dekoráció és világítás

A bizánci belsőség megkülönböztető jellemzője világos színes dekoráció volt. Ehhez az irányba, az ajtók és ablakok díszítése, valamint zöldségmintákkal. A binzantin belsejében található szoba szó szerint túlterhelt mindenféle díszítő tárgyat – ezek nagy vázák az elefántcsont, virágzó növények, valamint réz, arany vagy ezüst konyhai eszközök.

A dekoráció nélkülözhetetlen eleme a sokszínű üveg mozaikja. By the way, eredetileg kizárólag az ólomüveg ablakok regisztrálására használták, de egy kicsit később, az anyag alapja a díszítő ételek és a vaz. Ez a pompás később elhaladták a barokk irányát.

A bizánci birodalom művészete a kereszténység ötletein alapul. Ezért a vallási motívumok gyakran láthatóak a helyiségek kialakításában – ez Jézus Krisztus monogramja, a bárány, a halak, valamint a galambok képei. Külföldi díszek, keleti és római szimbolizmus egyesítése. Ezek közé tartoznak az olajbogyó ágak, a mytov fa, valamint a göndör növények szövése.

A bizánci ház kialakítását mindig megkülönböztették vágya a gazdagság és a jólét bemutatására, És közvetlenül a műholdas palettán keresztül nyomon követhető. A leggyakrabban a leggyakrabban fényes, nagyon sokszínű színek, a szubpon, a lila, a tejes fehér, valamint a barna és a kék félelemek túlsúlyával.

A középkorban a bizánci művészete a sok más ország kultúrájának és architektúrájának kialakulására irányult. A stílus jellemzői fényesen nyomon követik a legtöbb későbbi stilisztikai irányban, különösen a román dekorációban és gótikusban észrevehetőek.

A bizánci stílusát fényerő, pompás és luxus jellemzi, a bútorok egyszerűségével kombinálva. Ehhez a célállomáshoz az antik és keresztény elemek keleti motívumai tipikus szerves kombinációja.

Mi a bizánci, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: