Házi mozik vezeték nélküli akusztika

A mozi egy egész iparág, amely mindegyike lehetőséget nyújt az érdeklődésre számított időt. De annak érdekében, hogy maximálisan éljen, filmeket kell néznie egy jó képernyőn, kiváló minőségű hanggal. Megteheti, és otthon, ha minőségi otthoni moziat vásárol.

Felszerelés

Ha az átlagos házi mozi vezeték nélküli akusztika, akkor komponensei a következők:

 • huzalok nélküli oszlopok;
 • A mélysugárzó olyan akusztikus rendszer, amely lehetővé teszi a nagyon alacsony frekvenciák hangjainak reprodukálását;
 • audio lejátszó, amely lehetővé teszi a videó megtekintését;
 • műholdas rádió képes arra, hogy elkapja a rádióhullámot;
 • USB port – vele, lehetőség van csatlakoztatni a készüléket a számítógépére;
 • Blu-ray – lejátszó, köszönhetően, amelyhez magas minőségű videót nézhet.

Előnyök és hátrányok

Az ilyen rendszer megvásárlása előtt meg kell tanulnia a kiválasztott modell összes előnyét és hátrányát. Először meg kell ismerkednie az otthoni színházak előnyeihez vezeték nélküli akusztika.

 1. Először is, ez megtakarítja a helyet. Végtére is nincsenek vezetékek az ilyen eszközökben. És ezért nem kell különböző tárgyak alatt elrejteni.
 2. Meglehetősen nagy hangsáv.
 3. Biztonságos használat. Leggyakrabban ilyen eszközökben védelem a gyermekek ellen, valamint a “szülői felügyelet” funkció.
 4. A Bluetooth technológiának köszönhetően a lehetőséget legfeljebb 10 méter távolságra cserélheti.

Azonban a házimozi számos mínusz. Bár sikerült megszabadulni egy nagy számú vezetékből, a probléma továbbra is maradt. Végtére is, az ilyen modern eszközök akusztikai rendszere legalább 6 csatornás. És ha nincsenek vezetékek, akkor a vevő, egy jó minőségű analóg erősítő, valamint egy DAC átalakító kell csatlakoztatni az egyes meglévő oszlopra. Mindez meglehetősen magas költsége van.

De végül is, ha összehasonlítod a kábelkötéssel vagy javítással a bontás esetén, akkor nem lesz olyan problémás.

A fajok áttekintése

Az otthoni színházak forrása A hangok többféle telepítésére oszthatók. Néhányan könnyen letelepednek a helyiség bármelyik falán, a másik a mennyezethez vagy a padlóra való telepítéséhez. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy a hordozható házimozi minden esetben 2 hátsó hangszóróval rendelkezik. A szokásos hangjelzés mellett számos más parancs érkezik, köztük a hangjelek beállítása, valamint a hatás volumenének támogatása. A fennmaradó hangszórók bárhol elhelyezhetők.

Szabadtéri

A készletben lévő ilyen akusztikai rendszerek hangmérővel, valamint nagy és közepes méretű oszlopokkal rendelkeznek. Segítségükkel a basszust szinte torzítás nélkül reprodukálják.

A szakemberek azt javasolják, hogy távolítsa el őket a falaktól. Szükséges annak érdekében, hogy ne legyen a hang bevezetésének hatása. Az ilyen tervek sok helyet foglalnak el. Ezért a helyiségeknek nagyméretűnek kell lenniük.

Mennyezet

Ezeket az akusztikai rendszereket, a jó technikai mutatók mellett meg kell különböztetni a stílusos megjelenéssel. Szükséges, hogy a házimozi a helyiség belsejébe illeszkedjen. Annak érdekében, hogy megkönnyítse ezt a feladatot, egyes gyártók számos olyan rendszert fejlesztettek ki, amelyek gyakorlatilag láthatatlanok. Ezenkívül egyáltalán nem kerülnek sor.

Szabályként a hangszórók különböző hálós színnel védik. Végül is kívül van. Leggyakrabban az ilyen oszlopok egyik formája félkör alakú. Általában az ilyen modelleket kis helyiségekben vásárolják meg.

Beágyazott

Az ilyen akusztikus rendszer a leggyakoribb a professzionális audio motoron. Fő előnye, hogy elég egy kis helyet foglal el. Ezenkívül a közzétett hang meglehetősen dinamikus és gazdag.

De a beágyazott rendszerek hátránya a telepítési munkák szükségessége. Telepítheti őket a falakra és a mennyezetre.

falra szerelt

Ez a hangszóró rendszer a falra történő felszereléshez készült. A fali akusztika négyszögletes vagy négyzet. Az ilyen hazai mozik hangja meglehetősen reális és kiváló minőségű.

Polc

Használjon ilyen akusztikus rendszert bármely szobában.

Az oszlopokat úgy kell elhelyezni, hogy az emberi arc szintjén legyenek.

A legjobb modellek értékelése

A vezeték nélküli akusztika házi mozik közül számos olyan modell létezik, amelyek otthoni használatra alkalmasak. A választás egyszerűsítése egy kicsit, meg kell ismerkednie a legnépszerűbbek közülük.

Sony BDV

Akusztikus telepítési padló, a hang nagyon terjedelmes és kiváló minőségű. Meg kell jegyezni, hogy a márka házimozija offline frissítésekkel és kompatibilitással rendelkezik a legkülönbözőbb fuvarozókkal és formátumokkal. Ezenkívül figyelembe kell venni az 5 hátsó hangszóró jelenlétét, amely lehetővé teszi, hogy teljesen más valóságba merüljön. A hátrányok magukban foglalják azt a tényt, hogy a rendszer túl hosszú ideig van bekapcsolva.

Ami a műszaki jellemzőket illeti, ezek a következők:

 • A mélysugárzó teljesítmény 200 watt;
 • Az akusztika hatalma 1000 watt;
 • Van egy intelligens TV, rádió sugárzás, Wi-Fi, Bluetooth;
 • Az audio rendszer meglehetősen modern;
 • 3D-s támogatás;
 • A gyerekek elleni védelem, valamint a “szülők” funkciója “.

Philips CSS7235Y

A modell egy mennyezeti akusztikai rendszer, meglehetősen vonzó megjelenésű és kiváló minőségű surround hanggal rendelkezik. A hátrányok magukban foglalják a hanghullám frekvenciájának pontatlan továbbítását. Ezenkívül az aratógép hatalma nem elegendő. Bizonyos esetekben lehetőség van a felhasználói parancsok végrehajtására.

Főbb jellemzők:

 • Névleges teljesítmény 210 watt;
 • A mélysugárzó teljesítmény 90 watt;
 • Van egy Bluetooth;
 • chip-NFC;
 • Kiváló minőségű hangkészletek.

ONKYO HT-S7805

A házimozi márkája meglehetősen népszerű a fogyasztók körében. És ez nem hiábavaló, mert kiváló minőségű hang, fejlett beépített funkcionalitás és különböző dekóderek különbözteti meg. De ugyanakkor nincs DVD-lejátszó a modellben és az alvó időzítőben.

Az eszköz műszaki jellemzői a következők:

 • Az erősítő frekvenciatartománya 20 mejt;
 • A hangszórók érzékenysége 83 decibelrel egyenlő;
 • Ellenállás 6 ohm;
 • Az oszlopok mindegyike 130 wattos teljesítményű;
 • A mélysugárzó teljesítménye 80 watt;
 • Elérhetőség rádiós tuner, Wi-Fi, Bluetooth.

Samsung HW-K950

Mennyezeti hangszóró akusztikai rendszer, számos audio készlet létezik. A hátrányok között meg kell jegyezni a magas költségeket, és nem túlgondolt megjelenést. Alapvető előírások:

 • A teljes teljesítmény 500 watt;
 • A mélysugárzó 162 watt;
 • Wi-Fi és Bluetooth van;
 • Támogatott 3D-s.

BOSE LIFESTYLE SOUND

Ezt a modellt a mennyezeti akusztikai rendszer képviseli, nem csak okostelefonokkal, hanem tablettákkal is reprodukálhat. A hang elég tiszta. A mínuszoknak magas költségeket, kis számú oszlopot, valamint nagy méreteket kell tartalmazniuk. Ha figyelembe vesszük a műszaki jellemzőket, akkor ezek a következők:

 • A teljes teljesítmény 240 watt;
 • Van egy rádióhangoló, Wi-Fi és mélysugárzó.

Választott kritériumok

    Az ilyen eszköz megvásárlása előtt meg kell ismerkednie az otthoni színházak legfontosabb jellemzőivel, vezeték nélküli akusztikával. A legjobb, ha bevásárolhat egy ismerős személyt, aki jól érti ezt a technikát. Ha azonban nincs ilyen lehetőség, a következő tanácsok hasznosak lehetnek.

    1. Először is, figyelmet kell fordítania a kiválasztott modell erejére, mivel a mozi megbízhatósága e mutatótól függ. Például a helyiség számára, amelynek területe 20 négyzetméter, elegendő akusztikus rendszer 70 watt. Egy másik pont, amelyre figyelmet kell fordítania, az, hogy az erősítő hatalma alacsonyabbnak kell lennie, mint a teljes teljesítmény. Ellenkező esetben az oszlop gyorsan eljön a nem megfelelőség.
    2. Nem kevésbé fontos paraméter a kiválasztott modell érzékenysége. Az otthoni színházak kötetét decibelben mérik. Minél magasabb lesz, a hangosabb lesz a hang.
    3. A következő jellemző, amelyet figyelembe kell venni a frekvenciatartomány. Átlagos értéke 30 ezer hertz.
    4. Vásárláskor meg kell kérdeznie az eladónak, hogy bemutassa a kiválasztott házimozi hangját.
    5. Érdemes figyelembe venni a termék megjelenését, és győződjön meg róla, hogy a burkolat holisztikus és nincs semmi karcolás. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze az összes rész jelenlétét.

    Összefoglalva, azt mondhatjuk, hogy a vezeték nélküli akusztika otthoni színházai kiválóak lesznek a jelenlegi moziban lévő kampány cseréjével. Nézze meg a filmeket otthon egy kellemes cégben néha sokkal kényelmesebb és érdekesebb, mint egy hatalmas teremben.

    Home Színház Áttekintés Lásd még.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: