Hogyan kell nyomtatni egy telefonnyomtatóra?

A modern technológiák fejlesztésével az életünk könnyebbé és könnyebbé válik. Ezek az intézkedések, amelyeket további 5-10 évvel ezelőtt követelte az erőfeszítést, ma néhány perc múlva szó szerint végzik. Az egyik ilyen példa a fotók nyomtatása. Őket Gyorsan kinyomtathatja a nyomtatót, és csak egy eszközre van szüksége – a személyes telefonod.

Alapszabályok

Kezdjük azzal, hogy a mobilról többféle módon van nyomtatva. Ezzel elvégezhető:

 • Wi-Fi;
 • Bluetooth;
 • Különleges alkalmazások vezeték nélküli nyomtatáshoz;
 • Közvetlen kapcsolat USB interfészen keresztül;
 • Számítógép, amelyre a nyomtató csatlakoztatva van.

Itt meg kell érteni A telefon és a nyomtatónak támogatnia kell bizonyos technológiákat és szolgáltatásokat, úgy, hogy kinyomtathatod. Például, amikor kiválasztják egy adott nyomtatási módszerrel, győződjön meg róla, hogy a telefon egy új változata az operációs rendszer, amely támogatja felhőalapú nyomtatás vagy lehetővé teszi, hogy egy speciális szoftver egy okostelefon.

Ugyanez vonatkozik a nyomtatóra is Támogassa a Wi-Fi-t és a Bluetooth-ot A kiválasztott nyomtatási módszertől függően. Ha például szeretné, alaphelyzetbe állítsa a fájlt a régi nyomtatóra, akkor nem lesz elérhető a fenti módszerek mindegyike. Ezért, mielőtt egy vagy más típusú nyomtatást használnánk, győződjön meg róla, hogy az összes eszköz támogatja a kiválasztott módszer kinyomtatását.

Ezenkívül, hogy a fájl a hálózati nyomtatóra állítsa vissza, ha a megfelelő Wi-Fi hálózathoz csatlakozik, először be kell állítania azt, hogy ilyen lehetőség álljon rendelkezésre.

A nyomtatás beállítása?

A nyomtatás előtt be kell állítania a berendezést, ellenkező esetben a fénykép megjelenítésének lehetősége nem lesz elérhető. Elemezzük a berendezések beállítását a virtuális nyomtató használatának példáján A Google Cloud Print. Itt számos fontos pont van.

 1. A mobiltelefon “virtuális nyomtató” alkalmazást kell telepíteni a mobiltelefonon. Ha a szolgáltatás mobiltelefonján nem alapértelmezett, akkor megtalálható a Google Playen.
 2. A nyomtatónak támogatnia kell az ilyen típusú technológiát. Érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb modern modellek az ilyen technológiát támogatják eredetileg.
 3. Aktív Google Személyes fiókot kell tartalmaznia.

Most menjünk közvetlenül Eszközök beállítása. Kezdje el, hogy a nyomtatott berendezéseket a Google Cloud Print. Ha a nyomtatáshoz használt modulmodell Wi-Fi-vel van felszerelve, közvetlenül csatlakoztatható az útválasztóhoz. Ezt a folyamatot általában az eszköz használati útmutatójában ismertetjük. A készülék vezeték nélküli hálózathoz való csatlakoztatásának leggyakoribb módja a WPS protokoll lesz. De először meg kell kezdeni ezt a szolgáltatást az útválasztón. Ez a következő:

 • Nyissa meg a Wi-Fi eszköz beállításait;
 • Találunk egy “Wireless Network” nevű záradékot;
 • Kattintson a WPS vagy Wi-Fi védett beállítások karakterláncra;
 • Aktiválja ugyanazt a protokollt.

Azt is megtörténik, hogy a nyomtatónak nincs Wi-Fi modulja. Akkor A számítógépen keresztül csatlakozhat a megadott szolgáltatáshoz. Ehhez telepítenie kell a Google Chrome nevű böngészőt, valamint egy személyes fiókot. Ezt követően a telepítési algoritmus a következő:

 • A számítógépes szakaszon található a rendszerbeállításokkal;
 • Nyílt menü, ahol a nyomtatók vannak;
 • Adjon hozzá egy nyomtatót a számítógéphez;
 • Nyissa meg a fent említett böngészőt;
 • Mi belépünk a Chrome: // eszközök kifejezést a keresősávban, és nyomja meg az ENTER gombot;
 • Megnyitja a “felhőnyomtatók” nevű részt, ahol követi a “Add” gombot;
 • A “Regisztrált nyomtatók” elemben válassza ki a kívánt eszközt;
 • Most kattintson a “Nyomtató hozzáadása” gombra.

Így a készülék a felhőnyomtatáshoz kapcsolódik. Csak az alkalmazás futtatása a mobiltelefonján. Be kell írnia a beállításokat, és keresse meg a “Nyomtatás” elemet, ahol aktiválnia kell a “virtuális nyomtató”.

A dokumentumok nyomtatása?

Most megpróbáljuk kitalálni bizonyos módon, hogy képesek nyomtatni különböző típusú anyagokat: Szöveg, képek, fotók, képek, jegy, fájl és így tovább. Sokan vannak, és gyakran alkalmasak mind a szöveges, mind egyéb típusú fájlok nyomtatására, így csak a részüket megfontoljuk.

Szöveg

Az egyik legmegfelelőbb szöveges nyomtatási alkalmazás a vizsgált módszerben egy hívott szolgáltatásnak nevezhető Printershare. Használatának lehetővé teszi, hogy különböző szöveges dokumentumokat nyomtasson az SD-kártyáról és a Google Dokumentumokról közvetlenül a hálózatról és a helyi nyomtató telefonról.

Még akkor is, ha a nyomtató nem támogatja a Bluetooth, Wi-Fi, az USB kábel PC-részvétel nélkül történő nyomtatását, Speciális szoftvert telepíthet az alkalmazás hivatalos honlapjáról, és megadhatja a készülék megosztását a nyomtatóhoz. Igaz, csak a Windows operációs rendszert futtató számítógépeken lehetséges. Ha számítógéphez csatlakoztatott távoli nyomtatóra nyomtat, telepítenie kell a szoftvert, és adja meg a megosztást.

Ne feledje, hogy a program hátránya, hogy teljes verzióját fizetik. Az első nyomtatási kísérletnél a felhasználó értesítést kap, hogy az ingyenes verzió hiányos funkcionalitással rendelkezik. Bár a szokásos személye elegendő lesz a telefon szövegének kinyomtatásához.

Egyéb

Ha más típusú fájlokról beszélünk, akkor itt kell hozzáadni, hogy az egyik nagyon népszerű módszer egy párosítás Bluetooth. Ehhez először nyissa meg az oldalt a Google Chrome böngészőben, vagy keresse meg a kívánt fényképet az eszköz galériájában. Most kattintson a “Megosztás” gombra, amely után kattintson a Bluetooth ikonra, megtaláljuk a nyomtatót, és küldünk egy nyomtatási dokumentumot. De itt kell mondani, hogy ilyen módon bármilyen típusú fájl nyomtatható. Emiatt először ellenőrizze, hogy van-e támogatást a nyomtatáshoz szükséges fájlok nyomtatásához. Ha nincs ilyen támogatás, akkor csak nem fogja látni a “Share” ikont.

Egy másik alkalmazás, amelyet használhatunk, hívják Printhand “Mobil nyomtatás”. Jellemzője modern felületnek nevezhető. Ez a szoftver lehetővé teszi különböző típusú dokumentumok nyomtatása közvetlenül az okostelefon online tárolásától vagy mappájától. A program előnye azért lesz, hogy itt konfigurálhatja a nyomtatási paramétereket és méretét. A fájlok különböző formátumú nyomtatási nyomtatásának megkezdéséhez további szoftvert kell betöltenie a megjelenítéshez. Ha a nyomtatás a Google Cloud segítségével történik, a program ingyenes. De más típusú nyomtatási fájlok állnak rendelkezésre a program prémium változatában.

Alkalmazások AirPrint és Cloud Print nagyon hasonlít egymásra. Különböző fájlok nyomtatása az ilyen szoftverek segítségével, követnie kell egy adott algoritmust:

 • Telepítse az alkalmazást, majd futtatjuk;
 • Most kattintson a “Select” gombra;
 • Válassza ki a készülék típusát, majd futtassa a keresést, és várja meg, hogy véget érjen;
 • Adja hozzá az Ön által érdekelt eszközt;
 • A megadott alkalmazások korábbi verzióiban (ha használod őket), kattintson a “GEAR” gombra, és nyissa meg a “Nyomtatók” menüt;
 • Ha ez a menü üres, akkor ki kell választania a “NEM KIVÁLASZTOTT” elemet;
 • Most kattintson a Wi-Fi elemre.

Ezután képes lesz másfajta fájlt nyomtatni a telefonról.

Elég jó nyomtatási alkalmazás lesz Samsung Mobile Print. Nagyszerű megoldás lesz a képek, az online oldalak nyomtatása táblagépről vagy okostelefonról és különböző típusú dokumentumokról. Ezenkívül az alkalmazáson keresztül beolvashatja és mentheti a kapott anyagokat JPG, PDF formátumokban vagy PNG-ben az okostelefon egyszerű és gyors megtekintéséhez. Fontos, hogy ez az alkalmazás használható az Android és az iOS futó mobileszközökön. Az alkalmazás mellett nem kell további szoftvert telepíteni. És ha a nyomtató kompatibilis, akkor automatikusan észlelhető. De itt csak a Samsung nyomtatók modellekről beszélünk.

Lehetséges problémák

Ha beszélünk az esetleges problémákról, amelyek akkor fordulhatnak elő, amikor a nyomtatás a telefonról a telefonról hívhatjuk a következőket:

 • Helytelen szoftver konfiguráció;
 • Egy okostelefon nyomtatóval való összeférhetetlensége;
 • Szoftver hibák;
 • Helytelenül kiválasztott illesztőprogram;
 • Szegény kábel és adapter kapcsolat.

Azonnal leírt problémák kiküszöbölése Ellenőrizze a nyomtatót. Fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az eszköz be van kapcsolva és készen áll a munkára. Ezt követően követed Ellenőrizze a tinta vagy a por mennyiségét, szintén Győződjön meg róla, hogy a papír. Ezenkívül a mutatók nem villoghatnak vagy villoghatnak: ez bizonyíték a hibákra.

Meg kell győződnie arról is, hogy az okostelefon és a nyomtató ugyanazon a hálózathoz csatlakozik. Ellenőrizze, hogy a nyomtatási eszköz támogatja-e a vezeték nélküli nyomtatást.

A problémák elhárítása Újraindít Minden eszköz és egy másik sajtó kísérlet. Győződjön meg róla, hogy az eszközök közötti távolság nem haladja meg a maximális érvényes értéket. Általában 22 méteres mutató a konkrét épület partíciókkal. Ha a távolság több, az eszközök nem érzékelik egymást.

Nem lesz felesleges és Az eszköz firmware frissítése a legújabb verziókhoz, Végtére is elavult firmware gyakran a detektálással kapcsolatos problémák gyakori oka. Ha USB-n keresztül nyomtat, ellenőrizze a kábelt a lehetséges deformációkhoz. Nézze meg az OTG adapter működését, Ha ezt használják. Még mindig előfordul, hogy egyes esetekben a nyomtatási eszköz nem kompatibilis az okostelefonnal vagy az Android verziójával, amely a telefon fut.

Általában azt kell mondani, hogy a nyomtatás a nyomtatóról a telefonról meglehetősen nagy számú módot lehet tenni. A legfontosabb az, hogy ezt vagy a nyomtatási módszert az okostelefon és a nyomtatott eszköz fenntartja. Itt minden a technológia konkrét modelljeitől függ. De még mindig vannak sok módja, így megtalálhatja valamilyen nyomtatási megoldást az okostelefonról, szinte bármilyen konfigurációval az eszközök.

A következő videóban világosan megismerkedhet a nyomtató nyomtatási folyamatával a telefonról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: