MIRACAST kijelző a TV-n: Jellemzők és használat

A modern televíziók high-tech eszközök, amelyek széles jellemzőkkel és gazdag funkcionalitással rendelkeznek. A képességeikben a számítógépekkel egyenlőek lehetnek, mivel operációs rendszerrel vannak felszerelve, beírhatja az interneten, és lehetővé teszi az alkalmazások telepítését. A TV-képességek folyamatosan bővülnek. Az egyik legfrissebb új termék volt a Miracast Display Technology, amely számos felhasználó ízlése volt.

Ami?

A Miracast kijelző a TV-k interfészként 2012-ben jelent meg. Azóta ez a funkció minden modern TV-modellben találkozott. A Miracast egy speciális technológia, amelyet a WiFi közvetlen alapja alapján hoztak létre. Segítségével Továbbítja a televíziós képet a mobileszközökről.

Ennek a technológiának a sajátossága a huzalok és útválasztók használatának hiánya.

A mobileszközökből származó streaming videó továbbítása történik Egy külön repülőgépnek köszönhetően. Ez a megoldás lehetővé teszi a terhelés csökkentését, amelyet az útválasztó tapasztal.

Érvek és ellenérvek

A Miracast Display technológia pozitív és negatív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek mindenki számára tanultak. Kezdjük kellemes pillanatokkal:

 • Nem kell külön Wi-Fi hálózatot használni;
 • Kiváló minőségű videofájlok mentése;
 • Kiváló adatátviteli sebesség;
 • a belső hálózat megszervezése az útválasztó használata nélkül;
 • a speciális alkalmazások telepítésének és használatának hiánya;
 • 3D videofájlok továbbítása. Teljes HD;
 • a legtöbb eszközben;
 • Egyszerű beállítás és intuitív felület.

  Ezen előnyök mellett negatív pontok:

  • Nincs adatátviteli opció az Ultra HD-ben, amelyet a maximális bővítés nagysága az 1952×1200 szinten;
  • gyakran megjegyezték Kapcsolatproblémák a TV és a mobileszköz között;
  • Normál működés lehetséges csak a kodek jelenlétében. 264;
  • Kis késés a másodpercek frakciójában, amely csak a játékok számára kritikus, de a videó, a prezentációk és a fotó megtekintése nem zavarja.

  Általánosságban elmondható, hogy a MIRACAST technológiát a mobil modulok csatlakoztatásának legjobb módja az Android operációs rendszerhez. Ezt a funkciót aktívan használják az üzleti és otthoni területen.

  Hogyan kell csatlakozni?

  A legtöbb esetben a vezeték nélküli adatátvitel funkciójának beillesztését egyetlen séma végzi. A Samsung, a Toshiba, a Philips, a Sony és más híres vállalatok biztonságosan használhatják a gyakorlati útmutatást.

  1. Nyissa meg az intelligens alkalmazás, Amelyre a szabványos távvezérlőn kattintson a gombra a megfelelő feliratozással. A Magic Távoli távvezérlők tulajdonosainak meg kell kattintania a Ház képével (HOME).
  2. Nyissa meg a teljes alkalmazás menüt és Válassza ki a képernyőmegosztást.

  A TV-készülék beállítása befejeződött, de a Miracast kijelző engedélyezéséhez be kell állítania a mobileszközt az Android operációs rendszerrel.Ezt a munkát a következő rendszeren végzik.

  1. A Wi-Fi aktiválása a Beállítások részen keresztül. Csak le kell fordítania a kapcsolót az aktív helyzetbe.
  2. A Miracast Connection az eszközmodelltől, a héjjal és az operációs rendszer verziójától függően eltérő lesz. A funkció aktiválása a “Beállítások” szakaszban történik. Egy esetben ki kell választania a “Képernyő” és a “Vezeték nélküli képernyő” fejezetet. Egy másik lehetőségben be kell írnia a “Vezeték nélküli hálózat” részt, és válassza ki a “More” mezőt. Továbbra is aktiválja a lejátszást, ami azt jelenti, hogy a kijelzőn a vezeték nélküli kapcsolat.
  3. Ezen manipulációk után a készülék elkezdi keresni a TV-t. Általában ez az eljárás néhány másodpercig tart. A rendelkezésre álló eszközök frissített listájából a TV-készülékhez kell kiválasztani a modellt.
  4. A TV képernyőjén Megjelenik a mobileszköz képernyő tartalma.

  Tiltsa le a funkciót fordított szekvenciában. Ezzel nehézségek nem merülnek fel.

  Lehetséges problémák

  A legtöbb esetben a Miracast Display funkció problémamentes. Egyes felhasználók panaszkodnak a kapcsolódó nehézségek miatt, mivel a mobileszköz nem látja a TV-t a rendelkezésre álló objektumok listáján a csatlakoztatáshoz. Ennek a természetnek a problémái többféleképpen oldhatók meg:

  • Bizonyos esetekben segít a járművezetők és a firmware frissítésében;
  • A TV hardveres visszaállítását is elvégezheti;
  • Az újra csatlakozás gyakran lehetővé teszi, hogy megbirkózzon a problémával;
  • Az első kapcsolat esetén a szinkronizálásban részt vevő eszközök egyikének újraindítása segíthet.

   A Micast létrehozása előtt megvásárolt televíziók tulajdonosai nem használhatják előnyeit, mert a TV nem támogatja ezt a funkciót. Ehhez a problémához megoldást találtunk kis eszközök formájában, amelyek a TV-hez csatlakoztatva vannak. A külső MIRACAST Display adapterek HDMI porton keresztül vannak csatlakoztatva. Teljes funkcionalitással rendelkeznek, amely a mobileszközökkel való vezeték nélküli TV-készülékhez szükséges. Az ilyen eszközök költsége több mint megfizethető, sok vállalat által termeltek, mert az ilyen adapter megszerzése nem jelent problémát senkinek. Miután csatlakoztatta a készüléket a TV-hez, válassza ki a HDMI port jelforrásként – és könnyedén élvezheti az összes olyan funkciót, amelyet a Miracast Display technológia megnyit,.

   Hogyan kell csatlakoztatni az okostelefont a TV-n a MiCast, Next Next.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: