9 jel arra, hogy itt az ideje a válásnak

A Rosstat szerint Oroszország a FÁK és az EU országai között az ezer lakosra jutó válások számát tekintve (4,2) évente vezet. Nehéz azt mondani, hogy a statisztikák szomorúak, mert egy nyomasztó kapcsolattól való megszabadulás egy új élet kezdetének lehetősége. Vannak olyan tényezők, amelyek megnehezítik ezt a nagy döntést:

 1. Gyermekvállalás.A statisztikák azt mutatják, hogy 2012 óta az egy vagy több gyermeket nevelő családok válási aránya 47%-ról 39%-ra csökkent. A felmérések azt is megerősítik, hogy a közös gyermekek erősen gátolják a hivatalos kapcsolat felbontását. A házassági kötelék megőrzésének fő motívuma az a vágy, hogy támogató környezetet teremtsenek számukra, hogy teljes családban neveljék őket, és hogy elkerüljék a komplexek kialakulását.

 2. Közös vagyon.Egy olyan összecsapás, amelyben a szeretteink ádázul osztoznak az utolsó pár zoknin, nem a vagyon megosztásáról szól. A bántás és a sértettség megtorlásáról van szó. Nem hajlandó megosztani az életteret, félelem az anyagi és anyagi támogatás elvesztésétől az életben – ez is erősen befolyásolja a kapcsolat felbontására vonatkozó döntést. A válás különösen ritka azokban a családokban, amelyek együtt működtetnek egy vállalkozást, és amelyeket a közös jövedelemszerzés közös módja köt össze.

 3. A házasság hossza.Mint kiderült, a gazdag közös múlt is megakadályozza, hogy az emberek gyorsan döntsenek a szakításról. A válaszadók válaszai között határozott tendencia rajzolódik ki: minél idősebb a házasság, annál erősebb a kötelék. A valószínűsíthető ok a házastársak erős ragaszkodása, szokása, a házastársak családi ügyeinek koherenciája. Különválás esetén ismét új kapcsolatot kell építenie a másik személlyel, ugyanarra a gereblyére lépve. Ez a kilátás megrémíti az embereket, és inkább szemet hunynak partnereik hiányosságai felett.

A válások száma magas, de nem mindenki dönt úgy, hogy megteszi ezt a lépést. A kérdés az, hogy milyen motivációk késztetnek a szakításra? Mi motiválja ezt a késztetést? Ebben a cikkben megtalálja azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy az unió elavult, és itt az ideje, hogy elengedje a partnerét, és hagyja, hogy mindketten boldogok legyenek más emberekkel.

Jelei

veszekedés2.1.jpg

Ha arra számítasz, hogy jóváhagyást és bátorítást kapsz a házasságból való kilépési vágyadhoz, akkor az elvárásaid nem teljesülnek. A felnőtteknek képesnek kell lenniük arra, hogy saját döntéseket hozzanak, és felelősséget vállaljanak a következményekért. Íme a jelek, amelyek az intimitás, a tisztelet és a bizalom – a három bálna, amelyre egy boldog házasság épül – nélküli kapcsolatot jellemzik.

Fokozott konfliktus

Ha korábban harmóniában éltetek együtt, és hajlandóak voltatok megbocsátani egymás apró gyengeségeit, most a dolgok drámaian megváltoztak. Csak arra vársz, hogy a párod megbotoljon, hogy hatalmas botrányt csaphass. Sokan a kapcsolat érzelmi intenzitásának hirtelen megnövekedését a következőkre vezetik vissza

 1. Válságos időszakok.Valóban vannak olyan különleges pillanatok a házassági kapcsolatban, amikor a párban jelentős átalakulások mennek végbe. A házasság első évét a háztartási alkalmazkodás, a háztartási mechanizmusok felállítása és egymás közelebbi megismerése jellemzi, ahol mindenféle hiba feltárul. A gyermek születése egy másik normatív válság, amelyet nem köt az idővonal. A baba, az új gondok belépnek egy házaspár életébe, a szabadidő hiánya. Ez az az időszak, amikor a házasság új próbatételeken megy keresztül, amelyeken keresztül méltósággal erősödik.

 2. Családon és otthonon kívüli nehézségek. Jelentési időszak a munkahelyen, konfliktusok a rokonokkal, a gyerekek problémái az iskolában – ezeket az okokat hibáztathatjuk a házassági vitákért. Természetesen a házastársakra is hatással vannak. De ez egy szituációs jelenség, ahol a felgyülemlett feszültség utat talál magának. Abban az esetben, ha eljön a válás ideje, állandóan készen állsz arra, hogy megbökdösd a partneredet, megbántsd őt, és rámutass az alkalmatlanságára.

 3. Fáradtság.Mindenki fáradtsággal szembesül: a fizikai erőforrások hiánya a multitaskinggal együtt fáradtságot okoz. Egy olyan párban, ahol egészséges kapcsolat van, az emberek nyugodtan és megértéssel viszonyulnak az ilyen időszakokhoz, és megpróbálnak támogatást nyújtani a szeretteinek. De ha a házasság adott egy repedést, a fizikai fáradtság valódi érzelmeknek ad teret, amelyeket színlelt agresszióval fedeztek.

Olvasson tovább  Mit tegyen, ha a férje nem akar gyereket - pszichológus tippjei

Fontos felismerni, hogy a családon belüli konfliktusok túl gyakoriak lettek, és Ön már nem próbálja megállítani vagy minimalizálni őket. A közömbösséged vagy a vágyad, hogy rontsd a dolgokat, egyenes jele annak, hogy a kapcsolatod szétesőben van.

Tudattalan vágy arra, hogy elkerüljék egymás társaságát

Figyeld meg, milyen gyakran töltötök időt kettesben? És megvan-e az akaratod, hogy megszervezd a feltételeket a zártkörű találkozókhoz..? Ha kifogásokat használsz arra, hogy elmenekülj otthonról és a házastársadtól, akkor valószínűleg nagyon megterhelő a társaságuk. Érdekes módon nem szükséges, hogy a házasságban rossz legyen a kapcsolat. Lehet, hogy tele vannak megértéssel és jó társasággal, de a szenvedély és az intimitás már eltűnt. Tehát Ön vagy a házastársa sokáig marad a munkahelyén, elutazik látogatóba, ahelyett, hogy időt szánna a szeretteire.

A testi intimitás tartós hiánya vonakodás miatt

Azok, akik azt mondják, hogy a szex nem fontos a kapcsolatban, szemenszedett módon hazudnak. A fizikai intimitáson keresztül “szavak nélküli kommunikáció” jön létre, annak kifejezése, amit nehéz kimondani egymás szemközt ülve. A szenvedély és az erős vonzalom még a legreménytelenebb kapcsolatokat is támogatja (a társfüggőség, a toxicitás nem csak az érzelmi oldalon alakul ki). Ha még nem elemeztétek az életetek intim oldalát,Akkor ismerd meg a csengőket, amelyek jelzik, hogy a szenvedély elhagyta az ágyat:

 1. A szexet kötelességként kezeled. A házastársi kötelességről szóló, egykor eltemetett elképzelések új színt kaptak az Ön számára. Félsz nemet mondani, mert az esküvői fogadáson megígérted, hogy jó feleség vagy férj leszel, de érzelmileg vagy fizikailag nem érzed magad igazán érintettnek a folyamatban. Tehát a házastársaddal való közösülés számodra mechanikus mozgások és műveletek sorozata lett, amelyek a lehető leghamarabb a szerelmi aktus végéhez vezetnek.

 2. Nem beszéli meg a kívánságait és érzéseit a partnerével. Nem szereted a szexet, de nem vagy kész megosztani a gondjaidat. Egy intim kapcsolatban az emberek mindent megtesznek azért, hogy megőrizzék a tüzet és a szenvedélyt, amely a szerető szíveket összeköti. Beszéljétek meg a vágyakat, fantáziákat és az intimitást javító dolgokat.

 3. Feladtad a szexuális életed változatosabbá tételét?. Feladtad, hogy felpezsdítsd a kapcsolatodat, hogy csiszold a szexuális képességeidet és általában a szexualitásodat. Elméletileg hajlandó lennél kísérletezni egy másik személlyel, akivel másképp éreznél. Ha ezt felismered, az azt jelenti, hogy a szenvedély kihunyt.

 4. Kerülöd az intimitást. Te pedig fütyülsz a kötelességre és a kötelességtudatra. Ön egyszerűen csak el akarja kerülni a szeretet kimutatásának kellemetlen aktusát, és megkönnyebbül, ha a házastársa fizikailag nem vonzódik Önhöz.

Olvasson tovább  Hogyan reagáljunk a visszaélésekre

Nincs miről beszélned

Gondoljon arra, hogy milyen régen volt az utolsó alkalom, hogy kötetlen, nyugodt beszélgetést folytatott a feleségével vagy férjével bármiről és mindenről? Ha nehezen emlékszik vissza erre a pillanatra, valószínűleg elvesztette az érzelmi intimitását. Honnan tudhatod, ha már nem álltok közel egymáshoz a kommunikáció szempontjából:

 1. Harmadik feleket vonsz be a kapcsolatba. Ahelyett, hogy együtt mennétek moziba, meghívjátok a barátaitokat, ismerőseiteket és másokat. Tehát megpróbálja elkerülni a kínos beszélgetést a házasságban már élesen érezhető problémákról.

 2. Sikíts gyakran és sokat. Ismét, hogy elkerülje a nehéz beszélgetéseket a házassági problémákról, kiabál és botránkozik. Könnyebb veszekedni, mint leülni és higgadtan megbeszélni a dolgokat?? Csendes beszélgetés közben a problémára kell koncentrálni, és elmondani egymásnak a kellemetlen dolgokat, amelyeket gondosan elrejtenek.

 3. Az első adandó alkalommal elhagyja a házat.

 4. Érezzük a feszült csendet egymás társaságában. Lehetőség van arra, hogy kényelmesen csendben legyünk a szerettünk mellett, élvezve az intimitást és a csendet. Kínos, kellemetlen csendek akkor keletkeznek, ha feszültség van egy kapcsolatban.

20 inspiráló ötlet egy romantikus estéhez

Aktívan fontolgatsz más férfiakat és nőket, mint potenciális partnereket?

A házassági reménytelenség és a szerelemhiány érzései más emberek, mint potenciális partnerek iránti érdeklődést váltanak ki. Ez arról szól, hogy érzelmi kapcsolatot teremtsen más férfiakkal és nőkkel, enyhén romantikus felhangokkal. Néha a házastársak öntudatlanul bátorítják ezeket a késztetéseket a partnerük szeretethiánya miatti bűntudat miatt. Hogy megtudd, miért, egyszerűen vizsgáld meg a környezetedet és a kapcsolatod jellegét.

A házastársad véleménye már nem számít

Egy harmonikus kapcsolatban az emberek érzékenyek a partnerük álláspontjára. Még ha nem is osztják, akkor is tisztelik és elismerik. A törékeny kölcsönös tisztelet és szeretet hozzájárul ahhoz, hogy nem veszed figyelembe a másik fél véleményét. Vörös zászló, hogy egy kapcsolatnak vége, ha nem törődsz a férjed vagy feleséged szavaival, tetteivel vagy cselekedeteivel. Erre a következtetésre kell jutnod, és ennek tudatában kell lenned.

Reagáljatok egymás hiányosságaira

Nézzük meg a jelet egy konkrét példával. Tegyük fel, hogy a partnere a házassága előtt vagy annak kezdetén számítógépes játékokat játszott. A szerelmi fellángolásban lenyűgözött a folyamat, élvezted, hogy hallottál a szenvedélyéről, és mindenben támogattál. De most a kapcsolatotok megrepedt, és már nem látod olyan vonzónak az érdeklődését, mint korábban. Folyamatos szemrehányás a figyelem hiánya, a szabadidő eltöltése és haszontalansága miatt. Megpróbál elszakadni a szemrehányásaidtól, ezért új hobbikat keres, de te biztosan találsz bennük hibákat.

Olvasson tovább  Hogyan menjünk át a menopauzán

Mire lehet következtetni? Egy házasság felbomlása esetén nem csak a partnered összes hibáját látod, hanem magad is kitalálod őket. Ez azért történik, hogy igazolja az ellenszenvét és a távozási vágyát, és minimalizálja a növekvő bűntudatot. Tagadhatatlan, hogy idővel a házasság színei elhalványulnak, és a házastársat másképp érzékeljük. De a szélsőséges elutasítás és a másik fél tulajdonságainak negatív megítélése nem a normális egy kapcsolatban.

A partnerek közötti bizalom elvesztése

A bizalom elveszik, ha már nem bízol magadban. Lehet, hogy sokszor gondoltál már arra, hogy ideje véget vetni az egésznek, mert csak egy életed van, és jogod van ahhoz, hogy boldogan élj, amíg meg nem halsz. De vannak kötelezettségek köztetek: gyerekek, jelzálog, közös munka, befejezetlen javítás stb.. A tehetetlenség érzése és az önbizalom hiánya ahhoz vezet, hogy állandó kudarcokat lát a köztetek lévő kapcsolatban. Hogyan derítheti ki, hogy partnere már nem bízik-e Önben:

 1. Folyamatos ellenőrzés. Ragaszkodik ahhoz, hogy tudja, hol vagy, mit csinálsz és kivel. Lehet, hogy még fényképeket is kérhet az Ön által elmondottak alátámasztására. Lehet, hogy keresik a vétkeidet, hogy legyen okuk zsíros véget vetni ennek a fájdalmas történetnek.

 2. Keresztellenőrzi a történeteit. Ön elmondja, hogy hol járt, de ő máris felhívja a barátait és ismerőseit, hogy ellenőrizze és duplán ellenőrizze az információt. Ez csak egy példa, de a jelenség általános természete világos.

 3. Szemmel tartja az ügyeit.A szeretett (vagy már nem szeretett) személy nem fogja megalázónak tartani, hogy szenvedélyesen vegye elő a telefonját, hogy ellenőrizze az üzeneteket és a telefonhívásokat.

Ezek a jelek nem csak bizalmatlanságra utalnak, hanem egy olyan mérgező kapcsolatra is, amelyben elveszíted az egyediségedet, a személyes szabadságodat.

Az egyik vagy mindkét házastárs hűtlenségének ténye

Valószínűleg hallottál már arról, hogy egy házasság, amelyet egy megcsaló házastárs után megmentettek, erősebb lesz, mint előtte. Nem tudom támogatni ezt az álláspontot. Van egy szabad kapcsolati forma, ahol a partnerek előre megállapodnak abban, hogy joguk van idegen szexuális kapcsolatokat létesíteni. Ha nem volt megállapodás, és támogatja a szabványos, dyadikus kapcsolatokat, akkor a kampány “balra” – ez árulás. Felmerül a kérdés, hogy miért és milyen okból van szükség szeretőkre és szeretőkre? A válasz nyilvánvaló: probléma van a házasságban.

Következtetés

Nincs kész recept a házassági problémákra, amely egyenes utat nyit a váláshoz. Ön dönti el, hogy mit érez azzal kapcsolatban, hogy ezzel a személlyel párban van, hogy van-e lehetőség az érzelmi és fizikai újrakapcsolódásra. Az Ön problémamegoldási hajlandóságának mértéke és partnere válasza közös erőfeszítéssel segít az unió újraélesztésében. Ha nem érzi a vágyat és az erőt, hogy megmentse a házasságot, gondolja át a megvalósíthatóságot. Bölcsességet és türelmet kívánok ahhoz, hogy fontos, felelősségteljes döntést hozzon.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: