10 titok, hogyan lehet eltávolítani a fényt az arcodról

Az arc zsíros fénye sok nő számára ismerős probléma. Nem könnyű megszabadulni tőle, mivel az arcod a legmegfelelőtlenebb helyzetekben is elkezd pattogni. Azonban van egy megoldás, hogy csökkentsék a bőr olajosságát használhatja a módszereket, hogy az újságírók azt mondta, professzionális kozmetikusok. A szem alatti táskák eltávolításának legfontosabb prioritásai közé tartozik a bőr tisztítása és tonizálása, valamint a zsíros puffadás megszüntetését segítő házi szerek használata.

Az arcon lévő ragyogás okai

Az arc fényének okai

Az arcbőrhibák legvalószínűbb oka az Ön bőrtípusa. Ez gyakori probléma a zsíros bőr esetében. A száraz felhám is fényessé válhat, mivel a fokozott szárazság nem zárja ki a fokozott zsírosságot. De ez ritkán történik meg. Megmondhatja, hogy zsíros-e a bőre vagy semA következő tünetek szintén a zsíros csillogásra utalnak:

 1. Megnagyobbodott pórusok a homlokon, az orron, az állon és egyes esetekben még az arcon is. A pórusok kitágulnak, mert nincs idejük a faggyú eltávolítására, mivel a faggyúmirigyek annyira aktívak. Ez eltömődött pórusokhoz vezethet, és megnyújthatja a bőrt, amitől az puffadtnak és egyenetlennek tűnik.

 2. Faggyúgombócok, fekete komedók, amelyek az egész arcon előfordulhatnak, de a T-zónában gyakoribbak. Az ilyen esztétikai hibák oka a mirigyek károsodása, a bőr fokozott szennyeződése, ha az elvégzett higiéniai eljárások mennyisége elégtelen.

 3. A gyakori gyulladások és kiütések a zsíros felhám természetes velejárói. A zsíros mirigyek túl aktívak, ami más tényezőkkel együtt rendszeres fellángoláshoz, bőrpírhoz és irritációhoz vezet. Az eltömődött pórusokban gennyes folyamatok indulnak el, és mitesszerek és pattanások jelennek meg.

 4. A smink a felvitel után két-három óránál tovább nem marad az arcán. A smink, a púder és a pirosító csak úgy lecsöpög az arcfelületről, és “lebeg”, egyetlen nagy rendetlenséggé olvad össze.

A végső bizonyítékot, hogy a bőröd zsíros, ezért fénylik az arcod, a gyorsteszt szolgáltatja. Ha a mosás után 2-3 órával megmosta az arcát, a nap bármely szakában elvégezheti a tesztet. Vegyen egy papírtörlőt, és vigye fel az arcfelületre a homlokán vagy az orrán. Ha a törlőkendő látszik, és a zsíros csillogás eltűnt vagy finomabbá vált, az azt jelenti, hogy a faggyúmirigyek a szükségesnél több faggyút termelnek.

További okok, Ami hozzájárulhat az arc zsíros fényéhez:

 1. A környezet következménye, amelyben élünk. Bármelyik bőr elkezd ragyogni, ha nagyon meleg van, ha fülledt a levegő a beltérben, vagy ha gőzfürdőben, szaunában vagy a strandon tartózkodik. Az arc elkezd ragyogni, de ez nem egy természetes, a testre jellemző minta. És a probléma könnyen orvosolható – csak változtassunk a környezetünkön.

 2. Helytelen ellátás a zsíros felhám számára. Ez lehet az olcsó otthoni ápolószerek, a kétes minőségű dekoratív kozmetikumok vagy a higiéniai szabályok egyszerű elhanyagolása.

 3. Nem megfelelő étrend. Ha étrendje főként gyors szénhidrátokból, édességekből, sült, fűszeres és füstölt ételekből, valamint édességekből, édes szénsavas italokból áll, az olajos arcfény állandóan zavarja Önt.

 4. Gyakori stressz és konfliktushelyzetek, amelyek hozzájárulnak a központi idegrendszer zavaraihoz. A központi idegrendszer ezután a mirigyeket erősebb munkára kényszeríti, ami mindenféle rendellenességhez vezet, beleértve az arc zsíros fényét is.

 5. Emésztőrendszeri rendellenességek. Ha a gyomor, a belek, az epehólyag vagy a máj nem működik megfelelően vagy rendellenesen, vagy ha ezeknek a szerveknek krónikus betegségei fordulnak elő, az azonnal kihat a bőrre.

 6. A bőr zsíros fényének leggyakoribb oka azonban a hormonszint változása, még akkor is, ha normál vagy kombinált típusú a bőre. Ezek lehetnek a hormontermelés zavarai vagy kitörései, amelyek az ember életének bizonyos időszakaiban jelentkeznek. A nők arcán a menstruáció előtt, a terhesség és a szoptatás alatt megjelenik a zsíros fény. A tinédzsereknél (nemtől függetlenül) pedig az átmeneti időszakban. Az endokrin zavarok is okozhatnak ragyogást az arcon bármely életkorban.

Első szabály – napi tisztítás

Tisztító

Ha el akarja távolítani az arcáról az olajos fényt, tisztítsa meg a felhámot egy éjszakai alvás után, és készítse elő a sminkeléshez. Van azonban egy dolog, ami miatt egy csillogó arcú lány nagyobb valószínűséggel mos arcot, mint amennyire valójában szüksége lenne. Általában reggel és lefekvés előtt kell megtisztítani a bőrfelületet. A zsíros fény azonban arra kényszerít, hogy naponta 4-6 alkalommal megmosd az arcodat. Ugyanakkor minél gyakrabban és alaposabban mossuk le a faggyút, annál több új faggyút képez a felhám. Ezért fontos, hogy ne essünk túlzásba a mosogatással, mivel a mattítószerek jobban eltávolítják az olajos fényt.

Bőrtisztítás,amely eltávolítja az olajos fényt az arcról, két szakaszban történik:

 1. Távolítsa el a sminket és a szennyeződéseket tisztítószerrel, tisztítószerekkel és micellás vízzel. A vattakorongot vagy vattakorongot bőségesen meg kell nedvesíteni, hogy elkerüljük a bőr túlzott dörzsölését, ami a jövőben ráncokhoz vezethet.

 2. Mosd meg az arcod vízzel, és ezzel egyidejűleg használj gélt, habot a zsíros és kombinált bőrre. Az aloe-, uborka-, kamilla-, paradicsom- vagy almakivonatot tartalmazó termékeket kell előnyben részesíteni. A legfeljebb 2%-os koncentrációjú szalicil- vagy tejsavat tartalmazó mosógélek is szóba jöhetnek. Ezek a termékek gyengéden és kíméletesen eltávolítják az elhalt hámsejteket, eltávolítják a felesleges faggyút és segítenek a pórusok tisztításában. Fontos, hogy megfelelő hőmérsékleten mossa meg az arcát – olyan melegnek kell lennie, mint a testének. A túl meleg víz serkenti a faggyútermelést, míg a túl hideg víz szárítja és öregíti a bőrt.

 3. Mosakodás után ne dörzsölje az arcát törölközővel. Hagyja természetesen megszáradni, óvatosan törölje le egy papírtörlővel, hogy eltávolítsa a csöpögést.

A második szabály a rendszeres mélytisztítás elvégzése

Havonta egyszer vagy kétszer alaposabb tisztítást lehet végezni. A felületes savas hámlasztás eltávolítja az arcról a zsíros fényt és felfrissíti a bőrt.

Mivel a savas hámlasztás viszonylag durva termék, javasoljuk, hogy vásárlás előtt konzultáljon kozmetikussal. Egy szakértőnek segítenie kell kiválasztani a legmegfelelőbb terméket, amelynek összetétele a legjobban megfelel a bőrtípusának, és nem okoz károsodást.

A harmadik szabály – súrolás

Súrolás

2-3 napon belül egyszeri arcmosás után súrolja le az arcát súrolószerrel. Egy ilyen termék alkalmazása további tisztító és masszírozó hatást biztosít, így kevésbé valószínű, hogy zsíros fényt kap.

A zsíros bőrradírt megvásárolhatja a kozmetikai üzletben, vagy elkészítheti saját maga. Ha az utóbbi lehetőséget választja, használhat néhány népi receptet. A legfontosabb dolog az, hogy a peelingnek két összetevője legyen – az egyik az alap, a másik pedig a hámlasztó.Szakértőink azt javasolják, hogy tesztelje ezeket a lehetőségeket:

 1. Az alap valami sűrű vagy viszkózus – természetes joghurt adalékanyagok nélkül, tejföl, glicerin, méz.

 2. A hámlasztó olyan anyag, amelynek finom, éles szélek nélküli részecskéi vannak – asztali vagy tengeri só, szóda, zúzott zabpehely, finom barna cukor, friss vagy sült kávézacc.

 3. Hidratáló, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő összetevők is adhatók a peelinghez, például néhány csepp citromlé vagy vízbe áztatott zselatin.

 4. Az összetevők összekeverése után a súrolást gyorsan kell elvégezni, mivel a hámlasztó feloldódhat az alapban. Vigye fel a bőrradírt az arcra gyengéd körkörös mozdulatokkal a masszázsvonalak mentén. Miután bedörzsölte a krémet a bőrébe, várjon néhány percet, és öblítse le bő meleg vízzel.

Negyedik szabály – elpárolgás

A hetente egyszer vagy kétszer végzett arcgőzölés hatékonyan tisztítja a bőrt, javítja a vérkeringést és elősegíti az anyagcsere- és regenerációs folyamatokat. A párologtatást nem szabad túl gyakran végezni, mivel az túlságosan megviselheti a faggyúmirigyeket, amelyek érzékenyek a magas külső hőmérsékletre.

A gőzöléshez használja a két súrolási módszer egyikét:

 1. Készítsen forró vizet, amelyből gőzölni fog. Ez lehet közös ivóvíz vagy víz infúzió / főzet kamilla, bármilyen gyógynövényes gyógyszer. Takarja le a fejét egy törölközővel, és hajoljon a folyadékkal teli tartály fölé, de ne vigye az arcát a víz felszínéhez, nehogy megégesse a nagyon forró gőz. Ezt a gőzölgő “fürdőt” 5-7 percig kell tartani.

 2. Készítsen meleg, nem forró vizet vagy gyógyteát. Áztasson egy kis törülközőt a folyadékba – lehetőleg frottírtörülközőt, mivel az több nedvességet tart meg. Nyomja ki a törölközőt úgy, hogy ne csöpögjön belőle víz, helyezze az arcára, és feküdjön 10-15 percig – amíg a kendő lehűl.

 3. A párologtatás után lemoshatja a habot, hogy eltávolítsa az elhalt sejtek maradványait és a szennyeződéseket. A kezelés után (legalább 1-2 órán keresztül) ne menjen ki a szabadba, különösen hideg időben.

A gőzölés előtt tanácsos konzultálni az orvossal vagy kozmetikussal, mivel a hőkezelésnek ellenjavallatai lehetnek. Például – szív- és érrendszeri betegségek.

Az ötödik szabály – a termékek alkalmazása

Az SS alapozó krém alkalmazásának javallatai

A zsíros bőrnek, amely folyamatosan fénylik, nedvességre és táplálékra van szüksége, amelynek külső forrásokból kell származnia. Ilyen forrás lehet egy vízalapú hidratáló krém. Alkalmazza közvetlenül a tisztítás és egyéb kezelések után. 5-10 perc elteltével törölje le az arcát egy papírtörlővel, hogy eltávolítsa a fel nem szívódott maradványokat.

A hatodik szabály – tonizálás és pórusok lezárása

Az arctonerre azért van szükség, hogy a pórusok zárva és faggyúmentesen maradjanak, valamint hogy a szennyeződések és a dekoratív kozmetikumok részecskéi ne kerüljenek be a pórusokba. Kívánatos, hogy a termék sok hasznos, természetes eredetű összetevőt tartalmazzon, és ne tartalmazzon alkoholt.

A jégkockák tonikként is használhatók. Egy rövid hidegkezelés javítja a bőr egészségét, és segít a pórusok hatékonyabb lezárásában. A jeget a hűtőszekrény fagyasztórekeszében lehet készíteni egy kis négyzet alakú rekeszekkel és különböző folyadékokkal ellátott formával:

 1. Víz egy csésze vízből.

 2. csendes ásványvíz.

 3. Enyhe gyógynövényes főzet.

Az epidermisz tonizálása és az arc csillogásának eltávolítása érdekében masszírozzon végig egy jégkockát az arcán. Beleértve a szem alatti területet – egy könnyű jég érintése eltünteti a szem alatti táskákat és csökkenti a sötét karikák megjelenését. A szakértők azonban figyelmeztetnek arra, hogy a bőr tónusának ez a módszere nem alkalmas olyan emberek számára, akiknek érhálózata van az arcon, valamint a nagyon finom és érzékeny derma tulajdonosai számára.

A hetedik szabály – használj sminket

A megfelelő sminkelés segíthet megszüntetni az arc csillogását. Ebben a sorrendben alkalmazza a kozmetikai termékeket:

 1. A tisztítás és minden előkészítő manipuláció után alkalmazzon egy alapozót az arcra. Lehetőleg szilikonos toner legyen, matt felületű, csillogó hatás nélkül. Az alapozó kiegyenlíti a bőr mikro domborzatát, vékony filmréteggel borítja a felhámot, és megakadályozza a fényes, zsíros bőr megjelenését. Meghosszabbítja a smink “viselési” idejét is, megakadályozza a smink elkenődését.

 2. Ha bármilyen hiba van az arcodon – hegek, hegek, pattanások, kitágult pórusok, zúzódások a szemed alatt – használj fedőfestéket a tökéletlenségek elfedésére. A korrektor színét a hiba színéhez kell igazítani. Például, hogy elfedje a piros pattanások és hegek ruha zöldes termék, és elrejteni a zúzódás a szem alatt, akkor használhatja a sárga, narancssárga terméket.

 3. Alkalmazza az alapot. A tartósan zsírosan fénylő bőrre válasszon könnyű textúrájú, jótékony tulajdonságokkal rendelkező terméket. Például matt BB vagy CC krém.

 4. Az ásványi púder nagyszerű módja annak, hogy matt felületet adj az arcodnak. Nem fogja eltömíteni a pórusokat, és elhárítja a csillogás megjelenését.

Egyéb dekoratív kozmetikumoknak – szemfesték, rúzs, pirosító – száraznak kell lenniük. Így még 5-6 órával a sminkelés után sem fog mások számára fényesnek tűnni az arcod.

A nyolcadik szabály – sürgősségi intézkedések

sürgősségi intézkedések

Ha gyakran váratlanul felmerül, hogy el kell távolítanod a fényt az arcodról, fontold meg ezeket a gyors megoldásokat:

 1. matracszövetek használata.Csak tegyen egy ilyen törlőkendőt a problémás területre, és a bőre újra matt lesz, mivel a speciális kendő felszívja a felesleges faggyúváladékot. Ez a módszer azonban, amely segít eltávolítani a zsíros fényt az arcról, csak olyan lányok és nők számára alkalmas, akik nem használnak dekoratív kozmetikumokat (alapítvány, púder). Ha smink van az arcán, az elkenődik és részben felszívódik a ruhába, amikor a törlőkendőt használja.

 2. Univerzális, frissítő gyógymódTermálvíz szórófejes flakonban. A folyadék azonnal hidratálja és felfrissíti a bőrt, valamint eltávolítja a fényt, még akkor is, ha smink fölé viszi fel.

 3. Zabpehelypor. Ha normál púdert használunk, akkor a csillogás gyorsan eltűnik, és mattá teszi az arcot. De ez rontja a bőr állapotát. Az ásványi púder alkalmazása nem károsítja a bőrt és nem tömíti el a pórusokat. A jó minőségű, ásványi alapú termékek azonban drágák lehetnek. Mit tegyél, ha kevés a pénzed, de nem akarod elviselni a zsíros, fényes arcodat?? Készítsd el a saját porodat! Mindössze egy kávédarálóra és néhány kanál sima zabpehelyre van szükséged. Tegye a zabot egy konyhai gép táljába, és kezdje el az őrlési folyamatot. Néhány perc múlva finom por, szinte zabpor gyűlik össze a daráló fedelének belső oldalán. Gyűjtse össze egy megtisztított tégelyben a használt púdert, és szükség szerint vigye fel az arcára. A zabpor előnye, hogy megfelelő árnyalatú a világos bőrhöz. Ha sötét a bőröd, próbáld meg a hajdinalisztből port készíteni, a fent leírtak szerint eljárva.

A kilencedik szabály az, hogy a maszkokat zsíros bőrre kell alkalmazni

A kozmetikai maszkok nagyszerű módja a bőr normalizálásának, a csillogás eltávolításának és egyéb problémák és foltok csökkentésének. Rengeteg recept van a zsíros bőr maszkok számára, és választhat a listánkból, vagy készíthet saját preferenciáinak és az adott bőr igényeinek megfelelően.

Arcmaszkok a bőr zsíros fényének eltávolítására:

 1. Minden nő számára, aki el akarja távolítani a zsíros fényt az arcáról, egy jó kozmetikai agyagkészlet. Bármi megteszi – fehér, rózsaszín, zöld, kék vagy fekete. Ez egy egyszerű termék, olcsó, bármelyik drogériában megvásárolható, hosszú ideig tárolható, és minden helyzetben segít, ha 20 percet tudsz kímélni. oktatás 1 Ez egy egyszerű termék, olcsó, bármelyik drogériában megvásárolható, hosszú ideig tárolható, és minden helyzetben segít, ha 20 percet tudsz kímélni. Ezt a maszkot minden nap reggel vagy ünnepség előtt használhatod, amikor a legjobb formádat szeretnéd hozni. A maszk gyorsan és egyszerűen alkalmazható, és 3-8 órán keresztül kiváló eredményeket biztosít. Hígítson fel néhány kanál kozmetikai agyagot meleg ivóvízzel, és egy lapos kozmetikai ecsettel vigye fel a keveréket a homlokra, az orrra, az arcára és az állára. Ha nincs ecsete, nyugodtan alkalmazza a keveréket az ujjaival, először mossa meg a kezét szappannal. Miután a maszk megszáradt, elkezdheti a visszaszámlálást – 10 perc után le kell öblíteni. Ha feszülő érzést érez, az normális, mivel az agyag száradás közben zsugorodik. Ez a tulajdonsága hozzájárul ahhoz, hogy szó szerint kiszívja a pórusokból azok minden tartalmát – a felesleges faggyút, a sűrű faggyúgombócokat, a fekete foltokat stb.. Az agyagban található ásványi anyagok és egyéb tápanyagok segítenek normalizálni a bőrt, így a zsíros csillogás nem fordul elő olyan gyakran, mint máskor.

 2. Tojásfehérje, citromlé és aloe lé. Ha csak tojás áll rendelkezésre, akkor monokomponensként is használható. Ha minden összetevő rendelkezésre áll, nagyon könnyű összekeverni őket. Az első réteget egy csirketojás (vagy két fürjtojás) fehérjével krémesre kell verni. Adjunk a habhoz egy teáskanál aloe levéllevet és ugyanannyi citromlevet, amennyit az imént kifacsartunk. Alaposan keverje meg a keveréket, hogy a maszk állaga homogén legyen. Alkalmazza a maszkot 20-30 percig rétegesen. A második réteget az első száradása után, a harmadikat pedig a második megszilárdulása után kell felvinni. A kozmetikai eljárás után várható hatás a frissítés, a fehérítés, a mélytisztítás és a pórusok szűkítése.

 3. Kefir (vagy más kultúrált tejtermékek), zab- vagy borsópehelyből készült liszt. Egy kis mennyiségű kefirt összekeverünk a második komponenssel, hogy paszta állagú legyen.

 4. Élesztő, tej, cukor. Használhat száraz vagy nedves, azaz élő élesztőt. A tej helyett víz is használható. A folyadékot 37-38 fokosra melegítjük, majd két teáskanál élesztőt és fél teáskanál cukrot adunk hozzá. Körülbelül 10 perc elteltével a keveréket az arcra lehet felvinni. Nagyon híg lesz, ezért vagy zsemlemorzsa, vagy bármilyen liszt hozzáadásával sűrítse be, vagy kozmetikai ecsettel több rétegben vigye fel.

 5. Zab- vagy borsópehely, fél friss uborka. A pelyheket lisztté őrölhetjük, vagy hagyjuk úgy, ahogy van, az uborkát pedig reszeljük le vagy őröljük péppé más módon. Ezután keverje össze a zabpehellyel, és hagyja a keveréket 10 percig duzzadni, majd vigye fel az arcra.

 6. Nyers burgonya, tojásfehérje és citromlé. Keverjen le egy zöldséggumót, és keverje össze egy csirkefehérjével és néhány teáskanál citromlével. A maszkot ecsettel vigye fel az arcra, vagy sűrítse be a keveréket liszttel.

zöld tea maszk

A maszkokat tanfolyamokonként kell elvégezni – 10-15 kezelés 2-3 naponta 1 kezeléssel. A kezelés megismételhető, de más receptúrával, mivel a bőr hozzászokhat a maszk egyes összetevőinek hatásához, és a kezelés hatékonysága csökkenhet.

Miért fontos, hogy egy tanfolyamot kövessünk, ahelyett, hogy csak időnként csináljuk, amikor van 30-60 percünk? Az egész lényege, hogy a maszkok természetes összetevőinek hatása gyenge. Az anyagoknak fel kell halmozódniuk az epidermisz rétegeiben, hogy látható és tartós eredményeket érjenek el. Ezért ne tartson hosszú szüneteket az otthoni sminkelés között, mivel ezek nagyon időigényesek, és nem igényelnek különleges készségeket.

A maszkok elkészítésének szabályai, amelyek segítenek eltávolítani a zsíros fényt az arcról:

 1. Alkalmazza a maszkot 15-20 percig (kivéve, ha a receptben más idő szerepel). Ne hagyja a maszkot túl sokáig az arcán – nem fog tovább segíteni.

 2. Használjon friss és minőségi alapanyagokat. Ha az élelmiszer szennyezett, a baktériumok a bőrre kerülhetnek, és fertőzést okozhatnak.

 3. A maszkok összetevőit legfeljebb egy órával a kezelés előtt keverje össze. Jobb, ha a keverékeket közvetlenül az arcon való alkalmazás előtt készíti el.

 4. Ha olyan új termékeket használsz a maszkjaidban, amelyekhez nem vagy hozzászokva, győződj meg róla, hogy nem vagy allergiás rájuk. A gyorsteszt otthon is elvégezhető. Vigyen fel egy kis mennyiséget az új termékből a csukló belső oldalán lévő bőrre. Ezután már csak azt kell figyelned, hogyan reagál a tested. A bőr nem mutathatja a túlérzékenység jeleit, például bőrpírt, kiütéseket vagy viszketést.

 5. Ha a kezelés során feszülő érzést, bizsergést tapasztal, az normális. Ha erős égő érzést vagy fájdalmat észlel, ne tűrje, és azonnal mossa le, még a kezelés befejezése előtt.

 6. Ha a maszk felvitele után egy kis mennyiségű keverék marad az arcra, ne dobja ki, de ne is tartsa meg, még hidegben sem, a következő alkalomig. A maszkot jobb, ha a kezekre vagy a nyak és a dekoltázs területére alkalmazzuk.

A tizedik szabály – revitalizálja, normalizálja az életmódját és az étrendjét

egészséges táplálkozás

Ha elkezdesz egy egész testre kiterjedő kúrát, a bőröd lesz az egyik első, aki reagálni fog rá.Állapota érezhetően javulni fog, és az olajos fény megszűnik zavarni, ha ezeket az intézkedéseket megteszi:

 1. Végeztessen teljes testvizsgálatot az esetlegesen látens formában előforduló belső betegségek felderítésére.

 2. Hagyja ki az egészségtelen ételeket, és ragaszkodjon a friss gyümölcsökhöz és zöldségekhez, leveles zöldségekhez, sovány húsokhoz, halakhoz, teljes kiőrlésű kásákhoz és étolajokhoz, hogy a mirigyek kevesebb zsírt termeljenek. Adjon lenmagot, korpát a zabkásákhoz és salátákhoz a bélrendszer tisztítására.

 3. Igyon sok tiszta vizet (1,5-2,5 liter/nap), és kerülje a kávét és a fekete teát. Helyette zöld tea, gyógynövény főzetek és csipkebogyóvíz is használható. Igyál vizet akkor is, amikor nincs kedved hozzá, legalább egy fél pohárral… Ha a test nem eléggé hidratált, a bőr is szenved. Amikor pedig a felhámnak nincs elég nedvessége, aktívabban termel olajat.

 4. Bőrgyógyászati kiegészítők, vitamin- és ásványi anyag komplexek a bőr, a köröm és a haj számára – konzultáljon orvosával.

 5. Biztonságosan használható szín- és bőrápolási termékek használata. A mosó- és tisztítószerek nem tartalmazhatnak alkoholt vagy nátrium-lauril-szulfátot, amelyek károsak a bőrre. Nem kell drága termékeket vásárolnia. Az olyan cégek, mint a Mary Kay, az Avon, az Oriflame a tömegpiaci osztályba tartozó minőségi kozmetikai termékeket kínálnak, amelyek a fogyasztók széles köre számára elérhetők. És ezek a luxus és prémium termékek széles skáláján kaphatók.

 6. Soha ne használjon olajokat (zsírokat) tartalmazó sminket. A könnyű krémek és más vizes alapú termékek jobban eltávolítják a fényt az arcodról. Használhat mattító hatású termékeket is.

 7. A nap végén mindig öblítse le a sminket. A sminkkel az arcán való alvás rontja a bőr állapotát.

 8. Még egy utolsó tipp a szakértőktől: próbálja meg elkerülni a stressz- és konfliktushelyzeteket, pihenjen sokat, szívjon friss levegőt és aludjon jól. Mindez segít az idegrendszer optimalizálásában és a hormonális profil normalizálásában.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: