12 ötlet, hogy a szemek kifejezőbbek legyenek

Minden lány álma a kifejező szemek. Az újságírók ezért információkat gyűjtöttek össze a hatás elérésének különböző módjairól – a különböző sminkek használatától kezdve a színes lencsék és a fitnesztechnikák alkalmazásáig. A különböző technikákat kombinálva lenyűgöző eredményt érhet el.

Szemöldök munka

szemöldökmunka

A szemöldök az arc olyan része, amely drámai hatással lehet a megjelenésre. Csak változtassa meg az ívek alakját, szélességét vagy hosszát, és a megjelenés gyakorlatilag felismerhetetlen lesz. Tehát a szemöldök hangsúlyozásával lehetővé válik, hogy a szemek kifejezőek legyenek, a tekintet mély és vonzó legyen.

Az első teendő a szemöldök helyes kontúrjának kialakítása, az ívpont, az ívek elejének és végének megjelölése. Ehhez konzultálhat egy sminkmesterrel, aki tanácsot ad, hogy melyik forma illik a legjobban hozzád, eltávolítja a felesleges szőrszálakat, megjelöli azokat a területeket, amelyeket ceruzával vagy speciális szemceruzával, szempillaspirállal kell rajzolni.

Ha nincs idő vagy lehetőség sminkes felkeresésére, a görbék optimális formáját saját maga is meghatározhatja. Használjon bármilyen hosszú, finom tárgyat, például egy kötőtűt. Három ponton segít: az elején, a közepén (ahol a szemöldök ível) és a végén. Próbáld ki ezt:

 1. A kezdet, a szemöldök alapja, ahol a tű megérinti a szemöldökszálakat, az egyik végét az orr szárnyához, a másik végét pedig a szemhéj belső sarkához helyezve.

 2. A szemöldökgörbe vége az a pont, ahol az orrszárnyra és a szemhéj külső sarkára helyezett tű metszi a szemöldökvonalat.

 3. Az ív íve az a pont, ahol a szemöldök metszi a szemöldököt, amikor az orrszárny közelében és a pupilla felett helyezkedik el.

Ez az egyszerű technika segít elérni a szemöldök természetes ívét. A szemöldök formája is egyszerű. A szemöldöknek természetes módon szélesnek kell lennie az alapnál, középen finoman elvékonyodva, a csúcs pedig a legszélesebb ponton 1-2 mm széles. A nem optimális formájú szemöldökszőrszálakat csipesszel tépjük ki, vagy egy speciális trimmerrel távolítjuk el. A legjobb, ha nem szedünk ki vagy távolítunk el olyan szőrszálakat, amelyek a felső szemöldök növekedési területén vannak.

Ha már megvan a szemöldökvonal a helyén, itt az ideje, hogy a hajszálak hosszával foglalkozzunk. Használjon kefét, például egy régi, színtelen szempillaspirál kefét. Az ecsetet vezesse végig a szemöldökön, felfelé haladva, a szemhéjjal párhuzamosan tartva. A szemöldök kontúrján túlnyúló szőrszálakat manikűrös ollóval vágjuk le. Ismételje meg a folyamatot, felülről lefelé haladva. Bármi, ami lazán lóg és rendetlennek tűnik, szintén levágható.

Most itt az ideje, hogy a szemöldök színén és a növekedési hiányosságokon dolgozzunk. Nem minden szemöldökszőrszál nő egyenletesen az ív alakja mentén, és kis rések alakulhatnak ki, különösen ott, ahol hegek vannak. A szemöldök árnyalata sem feltétlenül illeszkedik az általános megjelenéshez. Ez olyan lányok számára jelent problémát, akik megváltoztatták a hajuk természetes színét a fejükön. Ha barna hajad van, győződj meg róla, hogy a szemöldököd tónusa néhány árnyalattal világosabb, mint a hajad színe. A szőke lányoknak ajánlott a szemöldöküket 2-3 árnyalattal sötétebb színűre festeni, mint a fejükön lévő haj színe. Amellett, hogy a szemöldököt enyhén ceruzával végigrajzoljuk, az alsó és felső határon egy könnyű, lágyan formázott vonal fut végig.

Sminkeléskor a szemöldök alatti területre (a szemöldök közepétől az ívek csúcsáig) highlightert, alapozót vagy világos bézs árnyékot felvinni segíthet a megjelenés fokozásában.

Highlighter, concealer és fehér ceruza használata

Highlighter

A smink minden világos árnyalatának célja a vonzó vonások kiemelése. Tehát a highlighter, a fehér ceruza vagy a világos árnyék segíthet kifejezőbbé tenni a szemed, függetlenül a napi sminktechnikádtól.

Hogyan használhatja ezeket a termékeket:

 1. A highlightert nemcsak a szemöldök alatti területre, hanem a szemhéj belső sarkaihoz közeli területre is alkalmazzák. A highlighter helyettesíthető bármilyen világos színű kozmetikummal. Ha nincsenek bőrproblémák, elfogadható a finom csillogó hatású árnyék használata.

 2. Az alsó szemhéjon a szempillák alatt egy ceruzával húzhatunk egy vonalat. Ha a vonal elmosódott, a szem természetesebbnek tűnik.

Ha sötét karikák vannak az alsó szemhéj alatt, semmilyen ügyes smink nem tudja hangsúlyosabbá és mélyebbé tenni a szemet. Ellenkezőleg, felhívhatja a figyelmet a megjelenésed hibáira. Ezért az alsó szemhéj alatti zúzódásokat el kell rejteni. Ez nem nehéz, ugyanazt a highlightert vagy concealert használhatja. A terméket a bőrre felhordva és alaposan elmosva, néhány perc alatt elrejtheti a nem kívánt sötétedést.

Olvasson tovább  Lecitin a kozmetikumokban

Rajzolj elegáns nyilakat

A nyilak nagyszerű módja annak, hogy a szemed kifejezőbbé váljon. A legfontosabb dolog, hogy emlékezzen a nyilak rajzolására – a szemhéj belső oldalán lévő vonalnak vékonyabbnak kell lennie, mint a külső oldalon. Ha vastag vonalat húzol az orrnyergedre, a szemed kisebbnek és kevésbé kifejezőnek tűnik.

Ha egy egyszerű és diszkrét napi sminket szeretne, Szerény, meztelen nyilakat is rajzolhatsz így:

 1. Vegyünk egy bézs, grafit vagy barna ceruzát. Fontos, hogy a kozmetikai termék árnyalata a természetes árnyalatok közé essen.

 2. A felső szemhéjon a szemhéjközi térben lévő színnel húzzon egy nyílvonalat, amely a szempillasoron belül kezdődik és végződik.

 3. Ecsetelje a vonalat, hogy ne tűnjön túl hangsúlyosnak.

 4. A szemfesték használata a szemhéjak közötti terület kiemelésére.

Ha kifejezővé akarja tenni a szemét,A ragyogóbb megjelenés érdekében pedig fekete ceruzával vagy fekete szemceruzával rajzolja meg a nyilakat:

 1. A csúcsfelületet fel kell festeni. Ez egy standard technika a szemek kifejezőbbé tételére.

 2. A szempillasor mentén egy vékony nyilat húzunk, amelynek hegye 1-2 centiméterrel túlnyúlhat a szemhéj külső sarkán.

 3. Az alsó szemhéj közepétől a szemhéj külső sarkáig egy vékony nyilat húzunk.

 4. Kívánságra a felső és alsó szemhéjvonalak kisimíthatók a lágyabb megjelenés érdekében.

Ez a módszer a nyilak készítésére univerzális, és bármilyen alkalomra használható. Munkába vagy iskolába járáshoz, romantikus estéhez vagy baráti partihoz.

Szempillák

Két különböző szemsminkelési technika is létezik, amelyekkel kifejezőbbé és bájosabbá teheted a szemed. Ezeket a technikákat esti és ünnepi alkalmakra kell használni, de nem a mindennapi sminkeléshez.

A szemceruza a retro sminkhez:

 1. Fekete szemceruzával vagy finomra csiszolt fekete ceruzával húzunk egy vonalat, amely a felső szemhéj külső sarkánál kezdődik. A vonal iránya felfelé és kissé a szemöldök csúcsa felé mutat.

 2. A felső szemhéj közepétől egy második vonalat húzunk, amely egyenletesen kanyarodik kifelé, hogy találkozzon az első vonal felső csúcsával.

 3. A szemhéj belső sarkától egy harmadik vonalat húzunk, amely a második vonal teteje mentén ível, csatlakozik hozzá, és az első vonal végénél végződik.

 4. A vonalakon belüli területet ceruzával vagy szemceruzával színezik, így egy vintage ihletésű nyílvesszőt hozva létre, amelynek merész hegye van, vékony az alján, és széles a szemhéj sarkában.

Smink technika a füstös szemheznyilakkal és árnyékolással:

 1. A felső és az alsó szemhéjon a félhold vonalának lenyomata.

 2. Teljes szempillasor rajzolása a felső és az alsó szemhéjra. A felső szemhéj belső sarkában kezdődik és az alsó szemhéj belső sarkában végződik. Az alsó szemhéjon a vonal nem a szempillák alatti bőr mentén, hanem a nyálkahártya mentén húzódik.

 3. A felső mozgó szemhéjra és az alsó szemhéjra is sötét árnyalatú szemfestéket – csokoládé, fekete, sötétlila vagy bármilyen más árnyalatú – visznek fel. A szemhéjfesték eloszlik, füstös, titokzatos és csábító hatást keltve.

Nem könnyű alkalmazni ezt a fajta sminket, és első alkalommal nagyszerű eredményt elérni. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy gyakorolja ezeket a technikákat, hogy ráérezzen a helyzetre.

Azt is tanácsolják, hogy kísérletezzünk kék, lila és türkizkék színű szemceruzákkal. Ezeket a ceruzákat és linereket a felső vagy az alsó szemhéjon lévő nyilak rajzolására használják. A hűvös, világos, telített tónusok segítenek abban, hogy a legegyszerűbb sminket elbűvölőbbé és a szemeket kifejezőbbé tegyék.

A szempillaspirál és a szempillaspirál segít kiemelni a szemeket

göndörítő csipesz

A mindennapi sminkhez használhat egy egyszerű fekete szempillaspirált vagy egy nedves aszfalt árnyalatú kozmetikumot. Elég 1-2 réteg szempillaspirált felvinni a felső szempillákra és 1 réteg sminket az alsó szempillákra, hogy a szemek kifejezőbbnek tűnjenek.

A szempilláknak volument adó szempillaspirál a göndörítő hajszálakkal kombinálva maximalizálja az esztétikai hatást az esti és ünnepi sminkben. A göndörítővas eléggé elrettentő, de a puha, rugalmas párnázat gondoskodik arról, hogy a szempilláknak ne essen baja. Ezek a szempillák éppen elég hosszúra íveltek ahhoz, hogy dúsabbnak és hosszabbnak tűnjenek. Ez teszi a szemet olyan kifejezővé és magával ragadóvá.

A termékek használatának technikája a következő:

 1. Emelje fel a szemhéjat az ujjbegyével, vigyen fel egy réteg szempillaspirált a szempillák tövétől a szempillák végéig. Mozgassa az ecsetet cikk-cakkos mozdulatokkal.

 2. Várja meg, amíg a szempillaspirál megszárad, majd alkalmazza a csipeszt, megragadva a felső szemhéj szempilláit, és finoman összenyomja őket, hogy ne sértse meg a szőrszerkezetet.

 3. Vigyen fel egy második réteg szempillaspirált a felső szempillákra, és próbálja meg egy kefével göndöríteni őket.

 4. Szorítsa a szempillákat újra fogóval kb. 2-3 percig.

 5. Vigyen fel 1 réteg szempillaspirált az alsó szempillákra, minden szál tetejétől az aljáig haladva.

 6. A fogó egyszerűen 5 percig nézhet a szemedbe. A mindennapi sminkben is alkalmazható. De ebben az esetben 2 réteg szempillaspirál helyett 1 réteg szempillaspirált kell felvinni.

Olvasson tovább  Hogyan kell gondoskodni a dohányzók bőréről?

Mascara volumizer – a hamis szempillák hatása

A szempillahosszabbítás olyan kezelés, amely segíthet abban, hogy még a legkisebb és legkevésbé feltűnő szemek is nagynak és kifejezőnek tűnjenek. A hosszabbításnak azonban van néhány hátránya: rövid ideig tart, rendszeres javítást igényel, és károsítja a szempillákat. A szempillahosszabbítás egészséges alternatívája nemrég jelent meg: az Extreme Lash Volumizer szempillaspirál. Ez az egyedülálló kozmetikai termék, amely otthon is használható mindenféle különleges készség nélkül, akár 3-szorosára is növelheti a szempillák hosszát és térfogatát.

A Feg pro Advanced Extreme Lash Volumizer előnyei:

 1. Egész nap a szempillákon marad, nem esik le.

 2. Egyszerűen öblítse le vízzel vagy sminklemosóval.

Testre szabhatja szempillái mennyiségét és hosszát az igényeinek megfelelően. A kívánt eredményt 1, 2 vagy 3 réteg szempillaspirál alkalmazásával érhetjük el.

Elképesztő eredmények, akár 300%-os hosszabbítás garantálja, hogy szemei kifejezőbbek, tekintete pedig nyitottabb és hipnotikusabb legyen.

A Feg pro Advanced Extreme Lash Volumizer egyetlen hátránya a szempillaspirál ára. Ez körülbelül 800 rubelbe fog kerülni, de az eredmény megéri.

A megfelelő rúzs

Rúzs kiválasztása

Ha a szemét szeretné kifejezőbbé tenni, ne használjon élénk színű rúzst. Az arcot csak egy területen lehet hangsúlyozni, legyen az a szem vagy az ajkak. Ha mindkettőből túl sokat viselsz, akkor giccsesnek és provokatívnak tűnhetsz. Egy gyöngyházfényű rúzs vagy matt nude rúzs ragyogóbbá és szebbé teszi a szemed, a megjelenésed pedig harmonikusabbá és kiegyensúlyozottabbá.

Hogy a szemek kifejezőbbnek tűnjenek, használjon szemhéjfestéket

Az árnyékok a nők egyik kedvenc fegyvere, akik szeretnék kifejezőbbé tenni a szemüket. A kozmetikumok típusait és árnyalatait gondosan, az alábbi alapszabályokat követve válassza ki:

 1. Visszafogott, pasztell árnyalatok– a hétköznapi sminkhez, világosabb és lédúsabb árnyékok a hétvégékre és ünnepekre.

 2. Matt árnyékok– a mindennapi sminkeléshez, vagy a problémás bőrű arc sminkeléséhez. Gyöngyházfényű, csillogó és csillámos szemhéjfestékek – különleges estékre, mértékkel használd őket, még akkor is, ha a bőröd fiatal és nincs tökéletlensége. A korosabb hölgyeknek nagyon óvatosan és csak esti sminkben szabad használniuk a csillámos szemhéjfestéket.

 3. A világos árnyékok felhívják a figyelmet, a szemhéjakat dúsabbá teszi. A sötétebb árnyalatokat úgy tervezték, hogy növeljék a volument és eltereljék a figyelmet a tökéletlenségekről. De a nagyon sötét árnyalatok – fekete, sötétbarna vagy sötétszürke – mindkettő szűkíti a szemet és felhívja rá a figyelmet. Ha tehát a szemüregek szűk vágása, vagy az arc ezen részének anatómiailag kicsi formája van, a sötét árnyékokat kerülni kell. A sötétebb árnyalatú árnyékok nappali fényben rikítóan néznek ki. A világos, pasztellszínű árnyalatok pedig mesterséges megvilágításban elveszítik a partikon a helyüket.

 4. Száraz árnyékElőnyük származik abból, hogy alkalmazásuk hatása megfelel az elvárásoknak. A krémes, krémes szemhéjfesték váratlan eredményekkel lephet meg, de nem biztos, hogy tökéletesen illeszkedik a bőrtípusodhoz.

Egy alapvető technika, amely segít kiemelni a szemed, a dupla árnyékolás, amely az azonos színtartomány világos és sötét árnyalatainak kombinációja. Íme egy példa a sminkelésre két szemhéjfesték árnyalat – egy világos bézs és egy sötét csokoládé – használatával:

 1. Vigyen fel alapozót a szemhéjra. Ez a termék kiemeli a szem valódi színeit, és jól tart a bőrön.

 2. Vigyen fel egy világosabb árnyalatú bézs árnyékot az egész szemhéjon, a szempillavonaltól a szemöldökvonalig.

 3. Vigyen fel egy nagyon világos csokoládé szemhéjfestéket a mozgó szemhéj feletti területre (ahol a ránc átmegy, és kissé feljebb).

 4. A sötét szemhéjfestéket több rétegben viszik fel a szemhéj külső sarkában lévő területre, hogy a lehető legerősebb árnyalatot hozzák létre.

 5. Highlighter a szemöldök alatti területre.

 6. Alsó szemhéj – világos szemhéjfesték a belső saroktól a középsőig, sötét szemhéjfesték a középsőtől a külső sarokig.

A színek átmenetének minden határa árnyékolva van, de fontos, hogy a sminket ne maszatoljuk egyetlen összefüggő foltba, ami hanyagul fog kinézni.

Hogyan lehet a szemed kifejező, ha problémáid vannak az alakjával

Hogyan lehet a szemeket kifejezőbbé tenni

Ha mandula alakú szemeid vannak, amelyek a szépség etalonjának számítanak, akkor nem kell elolvasnod ezt az alpontot. A tökéletes arc ovális, optimális méret és arányok azonban meglehetősen ritkák. De még ha a megjelenésed nem is felel meg az általános normáknak, az sem baj. A keskeny, keskeny, kicsi vagy akár nagy szemek is kifejezővé tehetők, kontúrozási technikákkal.

A különböző alakítási problémák megoldása:

 1. Ha a szemek túl közel vannak egymáshoz, Vizuálisan növelje a köztük lévő távolságot, ha a felső és alsó szemhéj belső sarkaira könnyű árnyékokat, beleértve a gyöngyházfényt is, alkalmazza. Az orrnyerget is ki kell világosítani.

 2. Ha a szemek túlságosan távol vannak egymástól, Kifejezőerejüket fokozhatja, ha körkörös körvonalat húz az alsó szemhéj nyálkahártya vonalán és a felső szemhéj szempillavonala mentén. Használjon sötétebb árnyalatú ceruzát vagy szemceruzát, lehetőleg feketét, barnát vagy grafitot. Ha a felső szemhéjon végig sötét árnyékot használ, a belső sarkától a külső sarokig, a szemek még közelebb kerülnek egymáshoz.

 3. Ha keskeny a szeme, szemhéjra, alkalmazzon egy könnyű ceruzát vagy szemceruzát, majd alkalmazzon egy könnyű árnyékot, például bézs színűt. Ne fesse a szempillákat az alsó szemhéjakon, és a felső szemhéjakon alkalmazzon egyetlen réteg szempillaspirált, lehetőleg egy csavart. Egy göndörítő szempillaspirál fokozhatja a tágra nyílt szemet.

 4. A szemek kerekek, nagyok és lógóak. A helyzet javítása érdekében sötét árnyékok, amelyeket a mozgó felső szemhéjra és világos árnyékok alkalmaznak, amelyeket statikus felső szemhéjra, a szemöldök alá, az alsó szempillák alá alkalmaznak. A szempillaspirált felül és alul is felvisszük, de takarékosan.

Olvasson tovább  17 különleges tulajdonság a kerek archoz

Kísérletezz a világos és sötét árnyalatokkal, és fokozatosan rájössz, hogy mely kombinációk tehetik kifejezőbbé és szebbé a szemedet.

Hogyan tegye a szemét kifejezőbbé smink nélkül

Kifejező megjelenés smink nélkül

Nem csak a smink teszi a szemeket ilyen kifejezővé. A megfelelő ruhák, kiegészítők és a frizura is befolyásolhatják egy lány imázsát. A szürke íriszű nők például megfelelő színű ruházattal vagy ékszerekkel hangsúlyozhatják íriszük színét. A szürke íriszek kékre változnak, ha egy nő kék vagy kék ruhát visel, és zöldre, ha zöld ruhát visel.

A másik módja annak, hogy szemét kifejezőbbé és elbűvölőbbé tegye, a színes lencsék vásárlása. Ezeknek a termékeknek a választéka nagyon széles. A szemlencse természetes kék, zöld, szürke vagy barna színt kölcsönözhet a szemnek. Azok számára, akik egyszerűen csak gazdagabb íriszszínt szeretnének, ezek a megfelelő választás. Világos vagy szokatlan árnyalatú lencséket is vásárolhat, amelyek különleges és felejthetetlen megjelenést kölcsönöznek a szemének. A lencséknek van egy másik nagyon eredeti változata is, amely nagyobbá és kifejezőbbé teheti a szemét. Koreában találták ki, ahol hagyományosan minden nőnek és férfinak keskeny a szeme. Ezek a lencsék megnagyobbított íriszű lencsék, amelyek 20-30%-kal nagyobbá teszik a szemét. Míg a normál természetes írisz átmérője 11-13 milliméter, a lencsékkel 14-15 milliméteres lesz. Lehetőség van dioptriával vagy dioptria nélküli termékek választására is. Nem kell mindig kontaktlencsét viselnie, de egy buliban, egy romantikus vacsorán vagy egy ünnepségen jól jöhet.

A megfelelő hozzáállás segíthet abban, hogy a szemek erősnek, tisztának és frissnek tűnjenek. Gondoskodjon arról, hogy eleget aludjon, és legalább napi 8 órát szánjon rá. Ellenkező esetben a szemed puffadtnak és vörösnek fog tűnni. A kiegyensúlyozott étrend, valamint az alkohol és a dohányzás kerülése szintén kifejezőbbé teheti a szemet. Először is, egy egészséges ember fehérje valóban fehér, és nincs nyoma a kellemetlen sárgaságnak. Másodszor, az ésszerű étrend és a rossz szokások hiánya segíthet a fiatalos megjelenés megőrzésében. Ami azért fontos, mert ahogy öregszünk, az írisz színe halványul, és az arckifejezés is halványul.

Ahhoz, hogy a szemed smink nélkül is szépen ragyogjon, próbáld meg nem túlságosan megerőltetni a szemed. Ha számítógépen dolgozik, gyakrabban pihentesse szemét, ne olvasson gyenge fényviszonyok között, és nyáron ne felejtsen el napszemüveget viselni. Ez szépen fogja tartani a szemét. Ahhoz, hogy smink nélkül is erőteljesen nézzenek ki, csak annyit kell tennie, hogy finoman kiszedje a szemöldökét és göndörítse a szempilláit. Nem használnak sminket, de az eredmény látványos.

Egy másik módja annak, hogy a szemed kifejezőbbé váljon, ha elkezded az arcod fitneszét. Ez egy olyan mozgalom, amely nemrégiben indult, de mára nagyon népszerűvé vált, mivel nemcsak fiatalon és egészségesen tart, hanem előnyös megjelenést is biztosít. Az arc fitnesz nem igényel semmilyen kütyüt. Ez egy egyszerű, nem szűkszavú edzés.

Egy gyakorlat, amely segíthet abban, hogy a szemek nyitottabbnak és kifejezőbbnek tűnjenek, és eltüntesse a “kacsalábakat” a szemed sarkából:

 1. Emelje fel a bal kezét, és tegye a feje mögé.

 2. Helyezze ujjait a jobb halántékára, közvetlenül a szeme sarkán kívülre.

 3. Nyújtsa ki a nyelvét, amennyire csak lehet, és hajlítsa balra.

 4. A fej is balra dől.

 5. Maradjon ebben a helyzetben 5-7 másodpercig, majd pihenjen, és ismételje meg a műveletet még 5 alkalommal. Ezután ugyanez történik a bal oldalon is.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: