7 tipp a szemöldökceruza kiválasztásához + áttekintés a 8 legjobbról

A szemöldökceruza minden lány sminkes táskájában kötelező darab. Még ha ezt a fajta kozmetikumot nem is alkalmazzuk a mindennapi sminkben, az esti, ünnepi arculat kialakításához mindenképpen jól jön. Ebben a cikkben megtudhatod, hogy mik azok a szemceruzák, és hogyan választhatod ki a személyiségednek, igényeidnek és preferenciáidnak legmegfelelőbbet.

Miért szemöldökceruza?

a szemöldökkel való munka

A szemöldökceruza a következő esetekben segíthet a szemöldök alakjának, méretének és színének korrigálásában:

 1. Homályos szemöldök kontúrok. A tisztább, grafikusabb ívek iránti vágy, a természetes forma javításának vágya.

 2. Fakó, lapos szemöldök, amely nem illik a nő színtípusához.

 3. Az igény, hogy a szemöldök vastagabbnak, dúsabbnak tűnjön, mint amilyen valójában.

 4. Az olyan területek elfedésének szükségessége, ahol a szőrszálak nagyon ritkán nőttek, vagy ahol észrevehető hézségek vannak.

 5. A szemöldökön lévő hegek vagy foltok elfedésének szükségessége.

Mint láthatja, a szemöldökceruza egy univerzális, sokoldalú kozmetikai termék, amely segíthet formázni és színezni a szemöldökét, vonzóbbá és kifejezőbbé téve azt. De csak akkor érheti el célját, és csak akkor érheti el a kívánt hatást, ha a megfelelő gyógyszert választja.

A szemöldökceruzák osztályozása

A szemöldökceruzák osztályozása

Annak érdekében, hogy egy jó szemöldökceruzát válasszon, amely kielégíti az Ön igényeit, érdemes tudni, hogy a különböző kozmetikumok különböznek egymástól, mik azok. Minden ceruza, amelyet a boltok polcain vagy az interneten található weboldalon talál, mily módon a szemöldökök nagyjából besorolhatók:

 1. A kozmetikai termék árnyalatától függően. A színek a legvilágosabbtól a sötétbarnáig és a feketéig terjednek.

 2. A termék összetételétől függően. A nagy és kis kozmetikai márkák kínálatában találhat olyan ceruzákat, amelyekben szintetikus vagy természetes összetevők érvényesülnek. Az utóbbi lehetőség előnyös, mivel az ilyen kozmetikumok nem csak nem károsítják a bőrt és a szemöldökszőrzetet, hanem táplálják és védik a szöveteket a negatív külső hatásoktól. oktatás 1 Az ilyen kozmetikumok nem ártanak a bőrnek és a szemöldökszőrzetnek.

 3. A termék formájától függően. Ez lehet mechanikus (automata) szemöldökceruza visszahúzható szárral, vagy olyan termék, amelyet ki kell hegyezni.

 4. A termék tartósságától függően. A ceruza lehet normál vagy vízálló.

 5. A tengely textúrájától és típusától függően. Ezek lehetnek porceruzák, gélceruzák (linerek) vagy klasszikus ceruzák.

 6. A tengely keménységétől függően. A ceruzáknak lehet kemény vagy puha hegye.

Választhat egy standard ceruzát is, vagy olyat, amelyhez további tartozékokat – ecsetet, bojtot, fedőceruzát és/vagy hegyezőt – is mellékelnek. Egyes márkák két az egyben terméket kínálnak a szemöldökre. Az egyik oldalon egy bizonyos árnyalatú pala van, míg a másik oldalon egy árnyalattal világosabb vagy sötétebb pálca, mint az első. A szemöldökét akár természetes színére is festheti, ha eredetileg egyenetlen árnyalatú a szemöldöke.

Szemöldökceruza – a megfelelő választás a hajszínedhez

sminkelt szemöldök

A szemöldökceruza kiválasztásánál valószínűleg a legfontosabb dolog a termék színe. Pontosabban, milyen színt ad a szemöldökének. És nem lehet kizárólag a saját preferenciáidtól vezérelve tájékozódni. A harmonikus megjelenés érdekében, és a szemöldök természetesen az arcon, és nem idegen tárgyként nézett ki, az ívek árnyékát a fej hajának színével kell kombinálni. A szőke szemöldök például nem illik a fekete színhez, egy tüzes barna hajú nő pedig nevetségesen nézne ki, ha a szemöldöke világos szőkére lenne színezve. A szemöldöke színét a szempillái színével is összehangolhatja. De ez másodlagos tényező, mivel a szempillák árnyalatát könnyen meg lehet változtatni szempillaspirállal. Olyan árnyalatot kell kölcsönöznie, amely valamivel világosabb, mint a szempilláid színe. Eközben a fürtöknek egy árnyalattal sötétebbnek kell lenniük, mint a hajad, ha szőke vagy szőke hajad van, és egy árnyalattal világosabbnak, mint a fürtjeid, ha barna vagy vörös hajad van.

A haj színe a fejeden és a szemöldökceruza árnyalata:

 1. Ha egy lány hajának hűvös szőke árnyalata van, használhat világos grafit vagy nedves aszfalt színű szemöldökceruzát. Ha a hajad melegszőkének mondható, akkor a sötétbézs vagy világosbarna ceruzák alkalmasak.

 2. A természetes szőkék és a szőkék olyan eszközt használhatnak, amely megfelel a haj színének a gyökereknél. Lehet hamvas, bézs vagy világosbarna.

 3. A barna haj színe lehet világosabb, sötétebb vagy vörösesbarna. Az első esetben ajánlott barna ceruzát használni, a másodikban – fekete vagy sötétszürke, világos csokoládé, a harmadikban – rézszínű barna, réz vagy terrakotta rúd.

 4. A vörös hajú szépségek általában réz és téglaszínű szemöldökceruzát használnak.

 5. Az ősz hajú nők számára nehéz lehet megtalálni a megfelelő terméket, mivel sok múlik azon, hogy mennyire őszült meg a haj, és milyen színű volt fiatalon. A szakértők azt javasolják, hogy kísérletezzen barna színű ceruzával. A választás még nehezebb, ha nem csak a fejfodrok, hanem maguk a szemöldökszálak is őszülnek. Ebben az esetben nincs szükség semmilyen színezőeszköz használatára. Először meg kell festeni a szemöldökszálakat, majd válassza a megfelelő opciót.

 6. A fekete hajú nőknek nem okoz gondot a szemöldökceruza kiválasztása. Csak egyetlen termék létezik, amelyik beválik nekik, és megkettőzi a tincsek színét: fekete.

 7. A szemöldökceruzáknak a szín mellett meleg vagy hideg alaptónusuk is van. Meleg a sötét bőrű, sötét hajú és szemű nők számára. A Cold világos, márványos bőrű, hamuszínű hajú, világoskék vagy szürke szemű nőknek való.

Mechanikus vagy hagyományos – melyik a jobb?

Mechanikus vagy normál - melyik a jobb?

A hegyezendő ceruzának és a visszahúzható ceruzahegynek vannak előnyei és hátrányai. Hogy segítsünk Önnek a helyes választás meghozatalában, szakértőink felvázolták a különböző lehetőségek előnyeit és hátrányait:

 1. Mechanikus ceruzaa szemöldök élező eszközben az a jó, hogy nem kell élezni. A termék mindig használatra kész. Mindig jó, ha kéznél van, más szóval, ha a táskájában vagy a smink táskájában hordja, hogy lehetővé tegye a smink korrigálását, amikor távol van otthonról. A szakértők azonban megjegyzik a mechanikus ceruzák hátrányait – nem tudja ellenőrizni a vonalak vastagságát, mivel lehetetlen kihegyezni a terméket és élesebbé tenni a hegyét. Idővel az ólom nagyon unalmas lehet, ellaposodhat, ahogy a szemöldökszőrökkel és a bőrrel érintkezik, és nehéz lehet korrigálni. A mechanikus szerszám visszahúzható ólom gyakran elszakad, ami megnehezíti a termék takarékos használatát.

 2. Egy ceruza, amelyet ki kell hegyezni, A legjobb otthon alkalmazni. Nem kell plusz tartozékot (élezőt) cipelnie a táskájában, és nem kell fűrészporral megtömnie azt. Az ilyen típusú termék használatának előnye, hogy az ólom hegyét tetszés szerint élezheti. Ami lehetővé teszi, hogy finom, észrevétlen mozdulatokat tegyen a legtermészetesebb megjelenésű szemöldökért. Ha a klasszikus ceruza ólomja puha, hegyezéskor eltörik, megakad és beszorul a pengébe, akkor használhat egy tippet, amelyet profi sminkesek osztottak meg olvasóinkkal. A szerszámot élezés előtt 20-30 perccel egyszerűen tegye a fagyasztóba. Olyan élesre élezheti a tengelyét, amilyen élesre csak akarja.

Olvasson tovább  Időjárási ajkak - a 6 legjobb megoldás áttekintése

A fentiekből arra lehet következtetni, hogy a mechanikus ceruza ideális az otthonon kívüli sminkeléshez, és egy klasszikus ceruza, amelyet ki kell hegyezni, lehetővé teszi, hogy bármilyen sminkelési technikát alkalmazzon otthon. oktatás 1 A mechanikus ceruza ideális az otthoni sminkeléshez.

Kemény vagy puha szár – hogyan válasszunk jó ceruzát?

A sminkszakértők egyetértenek abban, hogy sem a puha, sem a kemény szemöldökceruza nem a legjobb választás. Az érvek a következők:

 1. Túl puha, zsíros pala termékekNem engedi meg, hogy éles vonalakat húzzon. A vonások túl nehéznek, túl keménynek, túl vastagnak tűnnek. A stylus inkább a szőrszálakat színezi, mint a szemöldök alatti bőrt. Ha túl puha, nem valószínű, hogy olyan tartós lesz, amilyenre szüksége van. Ez azt jelenti, hogy könnyen elkenődhet, így a szemöldök már néhány óra sminkelés után elveszíti stilizált formáját, és foltos, ápolatlan megjelenést kölcsönöz. A túl puha ceruzaólom további hátránya, hogy valószínűleg túl könnyen törik.

 2. A ceruza a túl kemény ólommal, Valószínűleg még rosszabb választás, mint a puha rúddal készült termékek. Ez két nagy kihívást jelent. Az első az, hogy a pala traumás, megkarcolja a szemöldökcsontot. Vörös foltokat hagyhat, ami a szemöldöknek furcsa megjelenést kölcsönözhet. Másodszor: a színük nem tapad jól a bőrhöz, és sok erőfeszítést igényel a kontúrozás, a pigment feltöltése. Nehéz elérni a megfelelő eredményt, ami növeli a sminkelés idejét.

Kiderült, hogy a legjobb választás egy közepesen kemény ólommal rendelkező szerszámot vásárolni. Nem fogja traumatizálni a bőrét, a pigmentek jól és egyenletesen kerülnek fel a bőrre, némelyik a szőrszálakra, és a színt simán felkenheti ecsettel, ha szeretné, vagy a vonalakat határozottan tarthatja, hogy tökéletesen utánozzák a természetes szemöldökszálakat.

különböző típusú és típusú szemöldökceruzák – a megfelelő választás

Különböző típusú és típusú szemöldökceruzák

Az ólom összetétele és textúrája nagyon fontos a könnyű használat, valamint a smink tartóssága szempontjából. Nézzük meg, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a főbb márkák soraiban:

 1. Vízálló termékek szemöldök sminkhez. A legjobb választás aktív lányok és nők számára, akik nem akarnak túl sok időt tölteni a sminkeléssel, és nincs lehetőségük napközben korrigálni a szemöldök formáját. Ezeket a lehetőségeket általában párás vagy forró körülmények között, a medencébe vagy a strandra, az edzőterembe, esős vagy havas napokon is használják. A pigmentek vízállóságát szilikonok, viasz, növényi olajok biztosítják. A szín addig marad a bőrön, amíg szükséges, anélkül, hogy elkenődne napközben vagy lefekvéskor. A smink eltávolítása csak speciális sminkeltávolítóval történhet.

 2. Viaszalapú ceruzák. Ez a termék fokozott ellenállással is rendelkezik. De a fő előnyük az, hogy lehetővé teszik a merev, vagy túl puha és rakoncátlan haj helyzetének rögzítését.

 3. Púderes textúrájú ceruzák. Ideális azoknak a nőknek, akik a természetes sminket kedvelik. A pigmentek egyenletesen és enyhén bevonják a bőrt, így a szemöldök színe intenzívebbé válik. Minden egyes szőrszálat körülölel, természetes volument és sűrűséget adva a szemöldöknek. A púdertextúrájú szerszámok kétféleképpen használhatóak. Az első a szokásos módszer a szemöldök alakjának nyomon követésére és a kontúrok belsejében lévő tér árnyékolására. A második a nedves alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy tisztább és gazdagabb vonalakat készítsen, fényes, drámai hatást érjen el, ami megfelelő lesz egy ünnepséghez vagy egy fotózáshoz. Egy púder textúrájú ceruza kiváló választás lenne, ha egy lánynak magas a faggyútermelése vagy túlzott izzadása. Az ilyen termékek nedvszívó részecskéket tartalmaznak, amelyek felszívják a felesleges bőrváladékot, így hosszabb ideig megőrzik a smink integritását.

 4. Gél ceruzákSzemöldökceruzák, mint a szemöldökceruzák, szemceruzák. Ezek a dekoratív kozmetikumok alkalmasak olyan lányok számára, akik tetováló hatást vagy szilárd pigmentációt szeretnének elérni a szemöldök területén. A természetes szemceruzával készített smink határozott, tökéletesen grafikus szemöldökformákat hoz létre, és minden árnyalatban hangsúlyozható.

A kiegészítő tartozékokkal ellátott szemöldökceruzák előnyeit érdemes külön-külön megfontolni. Egyetértek, a rúd második végén lévő kefe vagy a kupakba épített élező előnyös. Szó szerint két terméket kap egy termék áráért. A kefe segíthet a szemöldökszálak megfelelő irányba történő kefélésében és gubancolódásában. Szükség esetén a pigmentek elmosásához is. Az élező segít abban, hogy a szár minden helyzetben éles és jól élezett maradjon.

Hogyan válasszunk egy jó szemöldökceruzát – nézze meg és elemezze a termék összetételét

Hogyan válasszunk egy jó szemöldökceruzát?

A szemöldökceruza kiválasztásakor a legfontosabb dolog a termék összetétele. Egy olcsó termék, amely vegyi anyagokon, parabéneken és parfümökön alapul, nemcsak a szemöldök szőrszálait, hanem a bőrt és a tüszőket is károsíthatja. A kétes összetételű, rossz minőségű ceruzák rendszeres használata komplikációkhoz vezethet – hajhullás és a növekedés teljes megszűnése, a szemöldök elvékonyodása. Tehát a ceruza megvásárlása előtt ajánlott tanulmányozni a pala összetételét.Jó ötlet, ha az összetevők listáját ilyen anyagokkal egészítjük ki:

 1. Természetes pigmentek és természetes színezékek. Ezek a termékek nem okozhatnak jelentős szövetkárosodást. A legtöbb esetben a természetes színezékek pozitív hatással vannak a bőrre és a hajra.

 2. Paraffin, viasz vagy szilikon. Ez az anyag eltömítheti a bőr pórusait, de ha éjszaka lemosod a sminkedet, nem lesz komplikáció. Ugyanakkor ez a komponens elengedhetetlen a rúd összetételében, mivel biztosítja a termék viszkózus és homogén textúráját, megakadályozza a kozmetikumok széttöredezését a bőrről és a szemöldökszőrökről.

 3. Talkum– A szemöldökceruzák teljesen szövetbarát összetevője, amely nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezhet, ami jót tesz a zsíros bőrnek.

 4. Lanolin– A szárakban lévő összetevő, amely hidratáló és lágyító tulajdonságokkal rendelkezik. Segít ápolni a szemöldökíveket és támogatja a normál hajnövekedési folyamatokat.

 5. Szilícium– A hajszálak megjelenését és szerkezetét javító anyag.

 6. Különféle vitaminok, Leginkább A, E, C, de B is. Ezek a tápanyagok revitalizálják és táplálják a szöveteket, megakadályozzák a korai hajhullást, növelik a haj rugalmasságát és fényessé teszik azt.

 7. Természetes növényi olajok. Ezek a szárak táplálják a bőrt, telítik a felhámot tápanyagokkal, és erősítik és regenerálják magukat a szemöldökszálakat.

Olvasson tovább  Sárga agyag az arcra: jellemzők és felhasználások, jellemzők, maszkok receptjei

Minden gyártó szinte egyedi formulákat használ a kozmetikai termékekhez. És soha nem lehet biztos abban, hogy egy adott ceruza összetétele nem tartalmaz olyan termékeket, amelyek allergiás reakciót okozhatnak, különösen akkor, ha hajlamos az allergiára. oktatás 1 A ceruza összetétele nem tartalmaz allergiás reakciót. Ezért még a termék összetételének tanulmányozása után is, meggyőződve arról, hogy viszonylag biztonságos, nem ésszerűtlen megerősíteni, hogy a kozmetikumok nem okoznak kellemetlen tüneteket. oktatás 1 A kozmetikai termékek nem okoznak kellemetlen tüneteket. Mivel a vegyületre való túlérzékenység nagyon kellemetlen jelenségekben – bőrpír, viszketés, duzzadt szemhéjak, valamint könnyezés – nyilvánulhat meg. Az otthoni túlérzékenységi teszt elvégzése egyszerű. Egyszerűen simítsa a ceruzahegyet a belső csuklóra vagy a könyök belső ívére. Mindössze 10-15 perc alatt megtudhatja, hogy a teste elfogadja-e ezt az összetételt vagy sem. A biztonság kedvéért hagyja a pigmenteket 24 órán keresztül, így meggyőződhet róla, hogy a ceruza ólom nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek allergiás reakciót okozhatnak.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szemöldökceruzát egy üzletben?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szemöldökceruzát egy üzletben?

Szemöldökceruzát vásárolhat egy papírboltban vagy rendelhet online. Mindkét változatnak megvannak az előnyei és hátrányai, fontoljuk meg, hogy mely esetekben ajánlott a rendszeres és az online boltban vásárolni:

Látogasson el egy papíráru-kereskedőhöz, ha:

 1. Nem vagy biztos benne, hogy milyen színű ceruza illik hozzád.

 2. Olyan terméket vásárol, amelyet még soha nem használt. Vagyis, ha olyan márkájú ceruzát szeretne vásárolni, amelyet nem ismer, vagy olyan ceruzát, amelyet még nem volt lehetősége kipróbálni.

 3. Az online áruházban szemöldökceruzát vásárolhat, ha egy terméket rendel újra. Ez azt jelenti, hogy teljesen biztos vagy benne, hogy a megfelelő árnyalatú, kioldódási formájú, textúrájú és slickness fokú.

A kozmetikumok normál üzletben történő vásárlásának előnye, hogy lehetősége van arra, hogy “megtapogassa” a terméket. Ha ezt a vásárlási lehetőséget választotta, válassza a következő lehetőségetA profi sminkmesterek tanácsai segítenek megtalálni a legmegfelelőbb szemsminkceruzát:

 1. Előzetesen döntsön a ceruza színéről, de mindenképpen kérjen tanácsot a tanácsadótól néhány kiegészítő színről, amelyek megfelelnek az Ön megjelenésének.

 2. Szerezzen be mintát, a nagy áruházakban biztos van ilyen. Rajzolj néhány vonalat a fánkkal a kézfejeden. Ez lehetővé teszi a kozmetikai termék minőségi jellemzőinek értékelését, nevezetesen:

 3. A vonal keménységi foka.

 4. A tengely megkarcolja-e a bőrt.

 5. Mennyire gazdag a pigmentáció a tengelyen, és növekszik-e, ha egy festékréteget visz fel a másikra?.

 6. Mennyire könnyű megrajzolni a vonalakat, kell-e határozott nyomást gyakorolni a bőrre?.

 7. Milyen vastagok vagy vékonyak a vonalak.

 8. Ne törölje ki a vonalakat a bőrön, várjon 10-15 percet. Utána óvatosan pöttyözze le a színt az ujjával. Így láthatja, hogy mennyire tartós a ceruza, anélkül, hogy elkenődne, ha véletlenül hozzáér a szemöldökéhez, ami napközben gyakran előfordulhat.

Ha a termék teljesen megfelel Önnek, egy teszt közvetlenül a szemöldök területén segít a végső döntés meghozatalában. Fogja a teaser-t, alkalmazzon néhány mozdulatot az egyik ív külső csúcsán, és vizsgálja meg az eredményt a tükörben. Ha el tudja kerülni a természetes fényt (ablakok), akkor még jobb, mivel a smink másképp néz ki az arcon a nappali fényben és a mesterséges fényben.

Ezek a tippek segítenek kiválasztani a legjobb lehetőséget a szemöldök sminkeléshez. Ha gyakran változtatod a megjelenésed, és különösen, ha fested a hajad, ne felejtsd el megújítani a ceruza készletedet. Ezek a kozmetikai termékek hosszú ideig tartanak, így nem kell kidobnia a pillanatnyilag nem használt ceruzákat, csak tegye félre őket, amíg újra szüksége van rájuk.

A 8 legjobb szemöldökceruza áttekintése

szemöldök smink

Szakértőink összeállítottak egy rövid listát a legjobb szemöldökceruzákról, amelyek a hétköznapokban és az esti megjelenés megteremtéséhez egyaránt használhatók:

 1. SzemöldökceruzaDessin des Sourcils by YSL Beauté. Ez egy két végű eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a szemöldökének a kívánt árnyalatot adja, kifésülve a szőrszálakat és a megfelelő irányba formázva őket. A termékcsalád a legforróbb árnyalatok közül négyet kínál – néhány barna, hamu és ébenfa színt. A ceruza optimális textúrával rendelkezik, nem zsíros vagy túl kemény, a pigmentek könnyen érintik a bőrt és a hajszálakat, és nem gyakorolnak túl nagy nyomást. Állítsa be a szín intenzitását egy vagy két réteg pigment felvitelével. Az eszköz másik jellemzője a kiváló tartósság. Ez azt jelenti, hogy a szemöldök sminkje egész nap a helyén marad, anélkül, hogy lekopna vagy elkenődne a szemöldök véletlen érintése miatt. A szemöldökceruza dekoratív funkciója mellett ápoló funkciót is ellát, mivel kókuszolajat tartalmaz.

 2. SzemöldökceruzaNagy pontosság
  Giorgio Armani szemöldökceruza.
  Ez a kozmetikai eszköz két munkafelülettel is rendelkezik, az egyik ólommal, a másik kefével. A ceruza három árnyalatban vásárolható meg, a természetes világostól a nagyon sötétig. Ennek az eszköznek két különleges jellemzője van. Az első egy ultra-finom ólom, amely tiszta, grafikus vonásokat biztosít, amelyek úgy néznek ki, mint a természetes szemöldökszálak. Másodszor: A ceruza pigmentjei nem csak rendkívül ellenállóak, de a víz sem befolyásolja őket. Így biztonságosan használhatja ezt a ceruzát akkor is, ha esik, ködösít vagy havazik odakint.

 3. Szemöldökceruza
  Lancôme Define ceruza
  . A dekoratív kozmetikumok e képviselője egy pigmentált csúszással és egy ecsettel is fel van szerelve, amely a hajszálakat ecseteli és zsugorítja a színt, egyenletesen elosztva azt az ívek teljes felületén. Hat árnyalat közül választhat, így könnyen megtalálhatja a szemöldökszínének megfelelőt. A ceruzahegy simán siklik, bármilyen vastagságú finom vagy tört vonalak létrehozásához. Az eszköz pigmentjei hosszantartóak, így a smink egész nap kitart.

 4. A ceruza
  Urban Decay Eyebrow Beater
  . Szépségszerszám csavarható csővel. A második végén egy kefe is található, amely szemöldök, szempillaspirál és különálló szempillák keféjéhez használható. A négy legnépszerűbb taupe árnyalatban kapható. A közepes keménységű ceruzahegy közepes keménységű beállítással rendelkezik, így kitölti a kontúrok hézagait, kiemeli a formát és kitölti a hiányzó hajszálakat. A textúra elég könnyű ahhoz, hogy jól keverhető legyen, és hogy a pigmenteket egymásra lehessen keverni, kísérletezve az árnyalat telítettségével.

 5. SzemöldökceruzaMicro
  A NYX Professional Makeup ceruza
  . A ceruza ultravékony ólommal és kettős végű ecsettel rendelkezik. Széles színpaletta (nyolc lehetőség), sűrű textúra és erősen pigmentált pálca jellemzi. Változtassa a ceruza nyomásának mértékét, hogy a szemöldök természetes megjelenésű legyen, vagy hogy a felső arcrészen feltűnő szemöldökfestést hozzon létre.

 6. Szemöldök smink ceruza
  Maybel Precise

 7. New York.A szemöldök smink klasszikus képviselője egy ecsettel a másik végén. Három különböző színben kapható a különböző szemöldöktípusokhoz: Sötét szőke, csokoládé és sötétbarna. Ezzel a hosszú élettartamú ceruzával bármilyen feladatot el lehet végezni – finom vonások létrehozása, kontúrok felvázolása, teljes árnyékolás a szemöldök árnyékának korrigálására.
 8. Ceruza
  The Artist Designer by L’Oréal Paris
  . Ez a spirálsörtés eszköz két színben kapható, hogy mind a szőkéknek, mind a barnáknak megfeleljen. Az ólom tetszőleges mértékben élezhető a. És a kefe segít a szemöldök vagy a szempillák ápolásában.

 9. CeruzaSzem
  Helena Rubinstein ceruza
  . A sötétbarna vagy világosbarna ceruza hátoldalán spirálkefe található. Így nem csak vonalakat és hosszú vonalakat húzhat, hanem a pigmentet is olyan finoman keverheti, amennyire csak szükséges.

De amikor a szemöldökceruza-vásárlást tervezi, nem csak a szakértők által ajánlott szemöldökceruzák közül választhat. Például vásárolhat egy kefe nélküli szerszámot, ha már van.

Hogyan kell megfelelően használni a szemöldökceruzát?

Merész szemöldök létrehozása

Nem elég csak egy jó szemöldökceruzát vásárolni, meg kell tanulnod, hogyan kell helyesen használni. Íme néhány tipp sminkmesterektől, hogyan alkalmazza ezt a kozmetikai terméket a különböző eredmények elérése érdekében:

 1. A szemöldök formájának korrigálásához használja a ceruzát, mint egy művész. Helyezze a toll hegyét a szemöldök belső oldalához, a szemöldök aljánál. Kezdje el a legvilágosabb, legfinomabb vonalat húzni a hajvonal mentén az ív külső széle felé. Miután befejezte a rajzolást, fogjon egy vattapamacsot, és óvatosan simítsa el a vonalat, hogy az elveszítse a határozott körvonalait. Ezután ugyanígy rajzolja meg a szemöldök körvonalát felülről, három-öt millimétert hagyva az ív tövénél. A vonalak csúcsainak a szemöldök ívének szélső pontján kell összefutniuk, amely közelebb van a halántékhoz.

 2. Az íves kontúrokon belüli terület árnyékolásához vigyünk fel finom, rövid vonalakat a bőrre. Ezeknek a mozdulatoknak a lehető legjobban utánozniuk kell a természetes szőrszálakat. Törekedjen arra, hogy a vonások iránya, vastagsága és hossza megegyezzen a környező szemöldökelemekével. A hajszálak rajzolása közben változtassa a ceruza szárára gyakorolt nyomás intenzitását. A szemöldök pigmentáltságának az alaptól a csúcsok felé kell növekednie. Ha a vonások túl határozottnak tűnnek, és kiemelkednek a természetes szőrszálak közül, ecsetelje le a pigmenteket egy szemöldökkefével.

 3. Kisebb hézagok kitöltéséhez vagy olyan hegek kitöltéséhez, amelyeken nem nőnek szőrszálak, használja ugyanazt a keltési technikát. Ebben az esetben a szemöldökceruza színének 100 %-ban meg kell egyeznie a szemöldökszőrök árnyalatával.

 4. Miután elkészült a szemöldököd, egy speciális rögzítő géllel vagy viasszal fejezheted be. Vízálló ceruza használata esetén nincs szükség további rögzítésre.

Hogyan kell megfelelően tárolni a szemöldökceruzát?

A kozmetikumok megfelelő tárolása kulcsfontosságú ahhoz, hogy ne kelljen gyakrabban új termékeket vásárolni. Ha megfelelő körülményeket biztosít, a szemöldökceruza garantáltan 1-2 évig tart. A kozmetikai termékekről ismert, hogy sokkal tovább, akár 3-5 évig is megőrzik tulajdonságaikat, csak azért, mert gondosan tárolták őket.

Mi történhet egy szemöldökceruzával, Ha a kozmetikumokat nem megfelelően, nem megfelelő körülmények között tárolják:

 1. A toll elveszítheti a nedvességet, nagyon kiszáradhat. Elkezdi karcolni a bőrt, és nem szabadítja fel a pigmenteket.

 2. A pala a legkisebb érintésre is morzsolódni kezd. Nem lehet élezni, nemhogy rendeltetésszerűen használni.

 3. A pigmentek megváltoztathatják a színüket, világosabbá vagy sötétebbé válhatnak, vagy akár több árnyalatra is szétválhatnak.

 4. A ceruza rossz szagúvá válhat. Ha a pala összetétele túlnyomórészt természetes összetevőkből áll, idővel és a helytelen tárolás során romlani kezdenek, nem túl kellemes illatot árasztanak.

 5. Mindezen kellemetlenségek elkerülése és a szemöldökápoló termékekre való pénzkidobás elkerülése érdekében egyszerű óvintézkedéseket kell tenni és alapvető tárolási szabályokat kell követni:

 6. A szemöldökceruzádat valószínűleg egy kupakkal adták el, amit a hegyére kell tenni. A kupakot mindig tartsa szorosan zárva, ne dobja ki vagy veszítse el. Ha nem kaptál sapkát, készíts magadnak egyet. Használhat sima konyhai fóliát, és egy darabot tekerhet a ceruza csupasz szárára.

 7. Kerülje a szemöldökceruza, mint más kozmetikai termékek esetében is, a közvetlen napfényt. Tartsa a kozmetikumokat egy fiókban vagy sminkes táskában, kuplungban, tokban, tokban, tokban vagy tasakban.

 8. Ne tartsa a kozmetikai termékeket, beleértve a szemöldökceruzát is, hő-, hideg- vagy nedvességforrás közelében. Sok nő fest a fürdőszobában, ahol a sminkjét tartja. Ne tegye ezt, jobb, ha egy ablakhoz közeli szobában sminkel, és a sminknek kéznél kell lennie.

 9. Egy jó tanács: Soha ne vásároljon egyszerre túl sok azonos terméket. Próbáljon meg egy ceruzát használni, mielőtt egy másikat vásárolna.

Olvasson tovább  Hogyan védjük bőrünket a téli fagyos és szeles időjárástól: 18 arcvédő a hidegben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: