8 módja a köröm alapozó helyettesítésének

Ha tartós manikűrt szeretne készíteni egy dekoratív bevonattal, hogy körömtervezést vagy körömművészetet végezzen, akkor mindenképpen szüksége lesz egy alapozóra. Az alapozónak számos hasznos funkciója van, amelyek közül a legfontosabb a körömlemez felületének alapozása a dekoratív bevonat jobb tapadása érdekében. De az alapozó váratlanul elfogyhat, a legmegfelelőtlenebb pillanatban, és mit kell tenni ebben az esetben, megtagadhatja a manikűrözést? A körömművészet szakértői arról számolnak be, hogy végső megoldásként az alapozó helyettesíthető olyan rögtönzött készítményekkel, amelyek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. Hatékonyságuk biztosan nem lesz 100% -os, de ha nincs idő vagy pénz egy speciális termék megvásárlására, akkor ezt a lehetőséget is igénybe veheti. Az újságírók megtudták, hogy milyen háztartási anyagok helyettesíthetik a köröm alapozót – ezek közül az egyik eszköznek meg kell találnia a konyhában, a legközelebbi élelmiszerboltban vagy a barkácsboltban.

Mi az alapozó és mi a funkciója

alapozó

Az alapozó egy kozmetikai készítmény, amely a körömlakkhoz hasonló konzisztenciájú, és ugyanabban a formában – kis üvegekben, ecsettel a fedélben – kerül forgalomba. A termék által ellátott feladatok:

 1. Zsírtalanítja a köröm felületét.

 2. Megszünteti a felesleges nedvességet a lemezről, megszárítja.

 3. Fertőtleníti a felületet, megakadályozza a patogén mikroorganizmusok, különösen a gombák aktivitását.

 4. Enyhén megemeli a köröm pikkelyeket, hogy az alap és a körömművészet a lehető leghosszabb ideig tartson.

Az alapozóra nincs szükség, ha a manikűrt hagyományos körömlakkal tervezi elvégezni. De ha fogsz alkalmazni egy tartós bevonat (gél lakk, sellak, akril), a használata alapozó – kötelező lépés, hogy végre köröm művészet.

Mi helyettesítheti a köröm alapozót?

Ha elfelejtettél körömalapozót venni, ne ess pánikba. Több olyan terméket is használhat, amelyek ellátják a funkcióját. A legnépszerűbb változatok a következők:

 1. Aceton, aceton vagy aceton alapú körömlakklemosó. A legfontosabb dolog az, hogy a formula nem tartalmaz semmilyen olajos, zsíros összetevőt. Az aceton biztosan kiszárítja a köröm felületét és megszabadul a felesleges bőrváladéktól. Fertőtlenítő hatása is van a szövetekre, így a kórokozók nem fognak elszaporodni a gél lakk vagy sellak réteg alatt.

 2. A főzéshez használt ecet. Ez a termék lehet 6%-os vagy 9%-os koncentrátum, de ha van választási lehetősége, akkor az utóbbi opciót kell előnyben részesíteni. Az ecet eltávolítja a szennyeződéseket, a zsíros réteget és kissé szárítja a körmöket.

 3. Bármilyen alkoholtartalmú termék. Ez lehet tiszta metilált szesz, etil-alkohol, vodka, kölnivíz. Minél több fok van a készítményben, annál jobb. De a nagyszámú kiegészítő összetevőt (színezékek, ízesítők, édesítőszerek stb.) tartalmazó folyadékok használata jó módja az alapozó helyettesítésének..), ne. Ez azt jelenti, hogy nem tanácsos például alkoholtartalmú bort, édes, enyhén alkoholos italt vagy tinktúrát használni alapozónak.

 4. Erős tea főzet. A nagyon erősen főzött fekete tea fertőtlenítő hatású. De nem képes megszabadulni a körmökben lévő felesleges nedvességtől. Ezért ha teás oldatot használ, ügyeljen arra, hogy utána hajszárítóval szárítsa meg a körmeit.

 5. Citromlé, amelyet maga facsar ki. Használhat egy fél citromot is – vágja fel a citrusféléket, az egyik felének gyümölcshúsát villával enyhén összetörje anélkül, hogy megzavarná a gyümölcs alakját, az egyik kéz ujjait 5-7 percig a pépbe dugja. A savas környezet segít a felület fertőtlenítésében, szárítja és zsírtalanítja a körmöket. A citromlé és a citromhús mellett erős citromsavoldatot is alkalmazhat, amelyet 10-15 grammos zacskókban pelletként árulnak.

 6. Bórsav 3%-os koncentrációban. Ez az anyag fertőtlenítő és szárító tulajdonságokkal rendelkezik.

 7. PVA ragasztó. Fő összetevője a polivinil-alkohol, így zsírtalanítóként és szárítószerként is kipróbálható. Miután a ragasztófilm megszáradt, el kell távolítani.

 8. Egy másik egyszerű módja a köröm alapozó helyettesítésének a tartós dekoratív bevonat alkalmazása előtt az, hogy mosószappant vagy akár kátrányszappant használ, ha van kéznél. Ez a termék segít elpusztítani a kórokozókat, hatékonyan eltávolítja a zsíros filmet és a szennyeződéseket a körmökről, enyhén szárítja a felületet.

Olvasson tovább  33 mód az arcpórusok szűkítésére

Ha elfogyott az alapozó, és rögtönzött kézművesmunkákat kell használnia, biztos lehet benne, hogy az eredmény nem fog csalódást okozni. Az ilyen készítmények tapadási tulajdonságai azonban nem magasak, így a szokásos 2-3 hetes manikűr helyett legfeljebb 8-10 napig tart. A körömalapozó analógok használata ezért tartós dekoratív bevonatokhoz ajánlott, de körömhosszabbításhoz nem.

Hogyan használjunk egy olyan terméket, amely helyettesítheti a köröm alapozót?

Hogyan lehet helyreállítani a körmök után shellac eltávolítása otthon

Ha úgy dönt, hogy a körömalapozót egy praktikus termékkel helyettesíti, hasznos lesz tudni, hogyan kell helyesen alkalmazni, és a manikűr melyik szakaszában kell elvégezni:

 1. Távolítsa el a körömlakkot a körömlemezről, ha még nem tette meg.

 2. Végezzen vágatlan, higiénikus manikűrt. A körömágybőrnek karcolatlanul kell maradnia, csak emelje meg kissé egy narancsszínű pálcikával a köröm töve felé.

 3. Alaposan mosson kezet szappannal és vízzel, folyó víz alatt, majd törölközővel, vagy még jobb, ha meleg levegővel, például hajszárítóval szárítja meg a kezét.

 4. Fogjon egy vattapamacsot, és mártsa bele abba a termékbe, amelyet az alapozó helyettesítésére használ. Ha szappant használunk, előzetesen készítsünk szappanos vizet úgy, hogy egy pohár vízbe kis mennyiségű forgácsot teszünk, és hagyunk neki időt, hogy feloldódjon.

 5. Kezelje az összes körmét rögtönzött körömalapozóval, ha a terméket nem kell lemosni, hagyja megszáradni, és ismételje meg a kezelést. Ha szappanos oldatot használ, ne feledje, hogy leöblítse a körmökről.

Ha a körmök elveszítik természetes fényüket, és a kezelés után fehéres filmréteggel rendelkeznek, ez a normál körömfény egy változata. Tehát az alapozó helyettesítésére használt házi szer jól bevált. Akkor kezdje el felvinni az alap- és fedőlakkot, amikor a körmök optimális állapotban vannak, és még nem volt idejük szennyeződéseket vagy port rakni rájuk.

Óvintézkedések a primeranalógok használatakor

Az eredeti körömalapozó egy kellően biztonságos termék, amelyet klinikailag teszteltek, és elméletileg nem képes károsítani a körömlemezeket vagy a környező szöveteket. De ha bármilyen készítményt használ az alapozó helyettesítésére, be kell tartania a biztonsági óvintézkedéseket, mivel nem ismert pontosan, hogy az egyes anyagok hogyan hathatnak a körmökre vagy a bőrre.

Olvasson tovább  9 szabály a mell és a dekoltázs bőrápolásához, és 8 bőrápoló termék

Hogyan védekezzen házi készítésű alapozóhelyettesítők használata esetén:

 1. Használjon olyan terméket, amely a lehető legritkábban helyettesíti az alapozót, ha körmei túl vékonyak és törékenyek. Az ilyen termékeket csak végső esetben szabad használni, és a savmentes anyagokon alapuló, a fertőtlenítésre, a vízelvonásra és a köröm zsírtalanítására szolgáló speciális megoldásokat kell előnyben részesíteni.

 2. Minden termék első használata előtt mindig vizsgálja meg, hogy allergiás-e. Ha ez egy teafőzet vagy PVA ragasztó, akkor nagyobb valószínűséggel lehetsz biztos benne, hogy a szervezeted nem fog semmilyen rendellenes reakciót mutatni. Az aceton, bórsav azonban olyan folyadékok, amelyeket óvatosan kell kezelni. Tegyen néhány cseppet a termékből a csuklója belső oldalára, és várjon 15-25 percet. A bőrön nem jelentkezhet allergiás reakció, például kiütés, bőrpír, duzzanat vagy viszketés. A termék ezután rögtönzött körömalapozóként használható.

 3. Még ha nem is allergiás arra az anyagra, amellyel az alapozót kívánja helyettesíteni, akkor is gondoskodnia kell arról, hogy az csak a körömlemezeket érje el, és ne érje el az ujjak bőrét. A készítmény nem okoz jelentős károsodást, de a bőr túlzott kiszáradását még mindig el kell kerülni.

 4. Ha a higiénikus manikűrözés során megsérül a körömágybőr vagy a köröm körüli bőr – ne használjon olyan termékeket, amelyek a nap folyamán helyettesíthetik az alapozót. A legkisebb maró hatású anyag is fájdalmat okozhat a sérült szöveteken. Kémiai égési sérüléseket is szerezhet, ezért a manikűrrel várnia kell. Ha ez egyáltalán nem lehetséges, akkor a körömlemezek előkezelése nélkül vigye fel a lakkot, ügyelve arra, hogy ne érintse meg a sérült területeket. A díszítés nem tart sokáig, de 2-4 napig ellátja funkcióját, és a sérült szöveteknek van ideje gyógyulni. Hogy ez a lehető leggyorsabban történjen, használjon BF-6 orvosi ragasztót a vakolat helyett, amely zsugorítja a bőrt és elősegíti a gyorsabb gyógyulást.

Olvasson tovább  10 legjobb arcmaszkok receptek 35 éves kor után

A köröm művészeti szakemberek nem ajánlott túl lelkes a termékek használata, amelyek helyettesíthetik a primer. Még mindig biztonságosabb olyan speciális termékeket használni, amelyek összetételét az alapozók összes sajátosságának és funkciójának figyelembevételével fejlesztették ki.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: