Arcmasszázs – miért használjuk, titkos technikák és szakértői tanácsok

A szakértők szerint az arcmasszázs, ha rendszeresen végzik, vagy egy sor eljárás során, jelentősen javíthatja a megjelenést, megfiatalíthatja és javíthatja a szövetek egészségét. Az ilyen fizioterápiát a külső kozmetikai kezelések helyettesítésére vagy kiegészítésére használják. Egy arcmasszázs kúra kiküszöbölheti a minimálisan invazív kozmetikai beavatkozások szükségességét. Az online kiadás riporterei úgy döntöttek, hogy megtudják a masszázs előnyeit, a jelzések és az ellenjavallatok, a teljesítménytechnikák, a legjobb, ha az eljárást – otthon vagy szalonban – végzik el. Mindezekre a kérdésekre és még sok másra is választ kaphatsz ebben a cikkben.

Mi az arcmasszázs előnye

Milyen előnyei vannak az arcmasszázsnak?

A test bármely részének masszázs klasszikus eljárás, amely ellenjavallatok hiányában számos előnyt jelenthet. oktatás 1 A masszázs a test bármelyik részének masszázsát jelenti. Gyengéd fizikai hatások a bőrre, izmokra, ínszalagokra, hajókra nemcsak a szövetek állapotát és működését optimalizálhatja, hanem nagymértékben javítja az általános egészségi állapotot, a hangulatot, segít a fejfájás megszüntetésében. És a kellemetlen érzés és a szem fáradtságának megszüntetése.

Az arcmasszázs előnyei, Ha rendszeresen csinálod:

 1. A vérkeringés és a nyirokmozgás normalizálása.

 2. Az anyagcsere-folyamatok stabilizálása.

 3. Növeli az epidermisz oxigénnel való táplálását.

 4. A tápanyagok hatékony eljuttatása a mély bőrrétegekbe.

 5. Az epidermisz regenerációs folyamatainak stimulálása.

 6. A saját kollagén- és elasztintermelés aktiválása, a bőr rugalmasságának és turgorának helyreállítása.

 7. Kisimítja a felhám domborulatát, az arcfelület simábbá válik, az apró ráncok eltűnnek. A mély ráncok kevésbé szembetűnővé válnak.

 8. Az arc, a nyak és a mellkas felső részén lévő erek erősítése.

 9. Normalizálja az arcbőr vízháztartását, csökkenti a felhám szárazságát.

 10. Összehúzza a pórusokat és normalizálja a faggyútermelést, megszüntetve a mitesszereket és a pattanásokat.

 11. Az arc színének normalizálása, a szürke és sárga elszíneződések, pigmentáció eltávolítása. A bőr frissnek, nyugodtnak és ragyogónak tűnik.

 12. A duzzanat csökkentése, a szem alatti táskák eltávolítása.

 13. A bőr megereszkedésének csökkentése.

 14. Az emelkedett izomtónus csökkentése.

 15. Az arc zsírtartalmának csökkentése.

Nyilvánvaló, hogy az arcmasszázs célja az esztétikai bőrhibák megoldása, valamint bizonyos fiziológiai rendellenességek korrigálása. Ha a felsorolt problémák bármelyikével küzd, ne siessen a hámlasztás, botulinumterápia, biorevitalizáció, kontúrplasztika vagy más mikroinvazív kozmetikai eljárások miatt. Lehetséges, hogy a masszázs során ugyanazt a hatást érjük el anélkül, hogy beavatkoznánk a szövetek szerkezetébe.

Az arcmasszázs szabályai és technikái, a végrehajtás sajátosságai

Az arcmasszázs szabályai és technikái, a végrehajtás konkrét pontjai

A masszázs technikájától függetlenül néhány egyszerű szabályt be kell tartani a kezelés során:

 1. A masszőr kezének és az ügyfél arcbőrének is tisztának kell lennie. A sminket eltávolítják; emellett egy könnyű felületi súrolás is elvégezhető, amely eltávolítja a keratinizált sejteket a bőrből. Kívánatos a további fertőtlenítés. A hivatásos masszőröknek és kozmetikusoknak is rövid és ápolt körmökkel kell rendelkezniük, és nem lehet gyűrű, lánc vagy más ékszer a kezükön. Ez utóbbi feltétellel elkerülhető az ügyfél bőrének sérülése.

 2. A hajadat fejpánt vagy speciális sapka alatt kell tartani, hogy ne essen ki az arcodra.

 3. Egy pihentető kezelés csendben vagy lágy és pihentető zenével.

 4. Az ügyfélnek kényelmes testtartásban kell lennie, azaz vízszintes vagy félig ülő helyzetben.

 5. Ne beszéljen, ne nevessen, és ne feszítse meg az arcizmokat a kezelés alatt.

 6. Az arcmasszázs szinte soha nem történik “szárazon”. Különböző “kenőanyagokat” használnak, hogy a masszőr ujjai simán és szabadon siklani tudjanak a bőrön, valamint hogy a bőrfelületet további táplálékkal lássák el. Lehetnek illóolajok vagy azok kompozíciói, közönséges hidratáló krémek vagy masszázsra szánt speciális termékek.

arcmasszázs

Klasszikus technika

A klasszikus masszázs olyan kezelés, amelyet otthon is könnyedén elvégezhetsz magadnak, édesanyádnak vagy barátnődnek. Ez egy kíméletes technika, amely nem igényel különleges készségeket vagy tapasztalatot. Javítja a bőr működését és megjelenését, tonizálva tartja a dermiszt és megakadályozza az öregedési folyamatok kialakulását.

A simogató mozdulatokat az ujjhegyekkel végezzük, amelyeket a masszázsvonalak mentén mozgatunk az alábbiak szerint

 1. Az áll környékétől az alsó állkapocs végtagjaiig.

 2. Az ajkak bemetszésétől a fülcimpák alsó részéig.

 3. Az orrszárnyaktól és az orr középső részétől a fülekig és a halántékig.

 4. Az arccsontoktól és az arccsontok almájától a halántékig (körkörös mozdulatokkal).

 5. Az orrnyeregtől felfelé a hajvonalig és mindkét irányba (T betűt rajzolva).

 6. Az alsó szemhéj belső sarkától a halántékig.

 7. A felső szemhéj belső sarkaiból, a szemöldök alatt és a halánték irányába.

A masszázs simogatással kezdődik, majd egyre több simogatásból dörzsölés lesz. Az ujjak nyomásának minimálisnak kell lennie, és a betegnek nem szabad kényelmetlenül éreznie magát vagy fájdalmat éreznie.

A masszázsvonalak befejezése után a mesterek ujjbegyeikkel ritmikusan megtapogatják a bőrt. Az egész eljárás körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.

További, szalonban vagy otthon végezhető arcmasszázs technikák

Van még néhány olyan arcmasszázs-technika, amelyet nem ajánlott önállóan alkalmazni, de egy szépségterapeuta elvégezheti egy klinikán:

 1. Akhabadze arcmasszázs. Antonina Akhabadze orvos, PhD, aki feltalálta a fizioterápia továbbfejlesztett módszerét. A technika során egyszerre több ujjbegyet használunk a bőr és a bőr alatti szövetek masszírozására.

 2. Masszázstechnika H. Kim. A technika szerzője orvos és saját iskolájának alapítója. A Kim-technika a manipulációk és technikák olyan komplexumát alkalmazza, amely mélyebb és erőteljesebb hatást gyakorol a szövetekre. Ez a technika nem csak az arc megfiatalítására, hanem a nyirokrendszerben lévő pangások megszüntetésére is használható.

 3. Arc csipeszes masszázs. Bár széles körben úgy tartják, hogy fájdalmas vagy nagyon kellemetlen, nem kell félni attól, hogy egy képzett szakembertől nyomásmasszázst kapjunk. A csípés intenzitása fokozatosan növekszik, a beteg fokozatosan hozzászokik, és nem érez jelentős kellemetlenséget. Ez a technika hatékonyabb, mint a klasszikus masszázs.

 4. Vákuum masszázs. Ez a technika speciális, tapadókorongokkal ellátott eszközöket használ, amelyek gyengéden hatnak a bőrre, az izmokra és más arcszövetekre.

Az arcmasszázsnak más technikái és módszerei is vannak – sok közülük tekintélyes vagy innovatív -, néhány pedig egy adott problémára specifikus. A legmegfelelőbb eljárás kiválasztásához mondja el a masszőrnek vagy a kozmetikusnak, hogy pontosan mi bántja Önt, és milyen hibáktól szeretne megszabadulni.

Milyen gyakran masszírozza az arcát?.

Milyen gyakran kell arcpakolásra járnia

Ha nem ellenzed az arcpakolást, akkor minden nap is lehet arcpakolást végezni. A masszázs optimális időpontja este, lefekvés előtt egy-két órával. Az ilyen kezelések gyakorisága több tényezőtől függ, többek között a következőktől

 1. Kor– minél idősebb az illető, annál gyakrabban ajánlott a masszázs.

 2. Az esztétikai hibák mértéke. Ha a bőr és más arcszövetek állapota nem kielégítő, a szokásosnál gyakrabban kell masszírozni. A szakemberek többféle terápiás eljárást javasolnak, amelyeket egy-két hónapon keresztül, néhány naponta végeznek.

 3. évszak. Bőrének télen nagyobb támogatásra van szüksége, mint a melegebb hónapokban. Tehát ha nyáron hetente egyszer vagy kétszer masszírozza az arcát, télen adjon több időt a folyamatnak. Ez a terápiás eljárások gyakoriságának növelése heti három vagy négy alkalommal.

 4. Szabadidő és hajlandóságAz ilyen kezelések elvégzésének költségei. Ha elfoglalt, és nincs idő a gyakori terápiás eljárásokra, akkor hetente egyszer szombat este vagy vasárnap végezhet arcmasszázst.

Általánosságban elmondható, hogy az arcmasszázs tartós, kifejezett hatásának elérése érdekében évente 2-3 alkalommal ajánlott eljárásokat végezni, vagy önállóan elvégezni őket. Egy tanfolyam 10-15 masszázsszituációból áll. Ezek természetesen csak hozzávetőleges adatok. Csak egy kozmetikus vagy masszőr, konzultáció és az arcszövet részletes diagnózisa után tudja megmondani, hogy pontosan milyen gyakran és mennyi ideig kell a masszázst végezni.

A különbség az otthoni és a klinikán végzett arcmasszázs között

Hol a legjobb hely az arcmasszázsra?

Ha szeretne részt venni egy arcmasszázs tanfolyamán, hasznos lesz tudni a saját teljesítmény előnyeit és hátrányait, vagy látogassa meg a szalont.

Az otthoni önmasszázsnak ezek az előnyei vannak:

 1. Nem költ pénzt a mester szolgáltatásaira, vagyis minden egyes eljárásnál körülbelül 500-2000 rubelt takarít meg.

 2. Nem kell sorban állni a masszőrért, nem kell alkalmazkodni az időbeosztásához, nem kell időt pazarolni a szalonba utazásra.

 3. Bárhol, bármikor és olyan gyakran masszírozhat, amikor és amilyen gyakran csak akar.

Vannak hátrányai is az önálló arcmasszázsnak. Először is, nem lehet biztos a kezelés hatékonyságában, mert nincs szakmai képzettsége. De még mindig megpróbálhatod. Másodszor, a masszázs biztonságának vagy technikájának be nem tartása komplikációkhoz vezethet. Például, ha a masszázs nem a masszázsvonalak mentén történik, akkor megnyújthatja a bőrt és további ráncokat okozhat.

A masszőr stúdiójában végzett masszázsnak nincsenek hátrányai, kivéve a költségeket és a stúdióba való eljutás szükségességét. A fizioterápia hatékonysága már az első kezelés után érezhető lesz. A következő kezelések elvégzésével a pozitív változások gyorsabban fognak bekövetkezni, és a tanfolyam vége felé érik el a csúcspontjukat. Ha nincs elég pénze arra, hogy szépségszalonba vagy klinikára menjen, keressen olyan masszőrt, aki hajlandó otthonról dolgozni – akár az Ön otthonában, akár a sajátjában. Az interneten sok webhely van, beleértve a független fórumokat, ahol az emberek megosztják tapasztalataikat egy adott művésszel, véleményeket és ajánlásokat hagynak, elterjedt a fotó “előtt” és “után”, jelzik az árat, és megbízható masszőrök kapcsolatát adják meg. Így biztosan talál egy olyan masszázsterapeutát, aki ismeri a kívánt technikát, otthon dolgozik, és amelynek költségeivel teljesen elégedett.

Az arcmasszázs ellenjavallatai

Ellenjavallatok

A legtöbb arcmasszázst 35-40 év feletti nőknek írják fel, azzal a céllal, hogy javítsák életminőségüket:

 1. Az öregedő hám tüneteinek kezelése.

 2. Az öregedéssel összefüggő további változások gátlása vagy megelőzése.

 3. Általános wellness és megjelenés javulás.

 4. A masszázs fiatalabb, 20-25 éves nőknek is elvégezhető, ha olyan problémákkal küzdenek, mint a pattanások, mitesszerek vagy az arc hegei.

Az arcmasszázs minden bizonnyal jótékony hatással van a testre, de csak akkor, ha nincs ellenjavallat. A legtöbb ilyen probléma relatív és kezelhető. Ez a kezelés nem végezhető előzetes orvosi tanácsadás nélkül a következő esetekben

 1. Az arcszövet bármilyen manipulációját (különböző mélységű hámlasztás, a dermisz mechanikus felszínre hozása, botox alkalmazása stb.) követő 10-14 napon belül a következő hatások elkerülhetők..).

 2. Rossz közérzet, gyengeség, láz és a betegség vagy rossz közérzet egyéb jelei.

 3. Krónikus betegségek akut súlyosbodása.

 4. Onkológiai betegségek.

 5. Véralvadási rendellenességgel járó vérzészavarok.

 6. Bármilyen elváltozás az arcon – sebek, horzsolások, mély karcolások, zúzódások, bőrgyulladás, égési sérülések.

 7. Gyulladásos és fertőző bőrbetegségek vagy allergiás bőrkiütések.

 8. Súlyos pattanások a kezelt területen.

 9. Potenciálisan rosszindulatú daganatok jelenléte az arcon.

 10. Magas vagy alacsony koponyaűri nyomás.

 11. A nyaki gerinc sérve (vagy más degeneratív betegségei).

 12. Érhálózat jelenléte a bőrfelületen, ami a kis vérkapillárisok zavarát jelzi. Fokozott kapilláris törékenység esetén is.

 13. eljárás intolerancia.

Ez az arcmasszázs fő ellenjavallatainak listája. További információért, hogy miért tilos ez az eljárás, forduljon háziorvosához, kozmetikusához vagy bőrgyógyászához.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: