Hogyan kell alkalmazni az önbarnítót: 7 alkalmazási szabály és az 5 legjobb kozmetikai termék áttekintése

Az önbarnító egy olyan kozmetikai termék, amely a lehető leghamarabb gyönyörű bronzos árnyalatot kölcsönöz a bőrödnek. Nehéz kitalálni az alkalmazás eredményéből, hogy nem a természetes napozás eredménye.

Az első ízben örökbefogadók azonban számos kihívással szembesülnek, amikor a következőkről van szó. Ahhoz, hogy a várt hatást anélkül érje el, hogy sürgősen el kellene távolítani a sminkmaradványokat a test felszínéről, először tanulmányoznia kell az automatikus barnító használatára vonatkozó utasításokat.

Hogyan kell használni az önbarnítót: az alkalmazás 7 szakasza, tippek a használatra, az 5 legjobb kozmetikum áttekintése

Mi az önbarnító és hogyan hat a bőrre??

A napbarnított bőr minden bizonnyal gyönyörű. De mit tehetsz, ha még néhány hét vagy akár hónap van hátra a nyaralásig?? A szolárium nem mindenki számára jelent lehetőséget, és hideg időben senki sem akar strandolni. Az önbarnítót vagy bronzosítót éppen ilyen helyzetben használják. Első pillantásra ugyanaz a kozmetikai termék, így nem meglepő, hogy a termékek összetéveszthetők egymással. Valójában azonban vannak köztük különbségek.

A barnítószer olyan testápoló termék, amelynek formulája pigmentet tartalmaz. Ez az, ami a bőrödnek bronzos vagy világosbarna árnyalatot ad. Ugyanúgy alkalmazható, mint a normál bőrápoló termékek, és ugyanolyan könnyen leöblíthető vízzel.

Az autogan olyan kozmetikai termék, amely dihidroxiacetont tartalmaz. Ennek az anyagnak megvan az a tulajdonsága, hogy reakcióba lép a bőrben lévő aminosavakkal, serkentve a melanin fokozott termelését. A bőr sötétedése, amely a természetes barnuláshoz hasonló megjelenésű, körülbelül 6-8 óra elteltével következik be.

Szakértői vélemény. Ariel Ostad, egy New York-i bőrgyógyász rámutat, hogy a mesterséges barnulás bizonyos szempontból jobb, mint a valódi. Az ok: nincs közvetlen ultraibolya-károsodás a bőrön. Következésképpen a melanoma kialakulásának kockázata is minimálisra csökken.

Különböző típusú önbarnítók

Az önbarnítónak saját osztályozása van. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai és céljai. Ezeket az árnyalatokat részletesen meg kell vizsgálni, mielőtt a termék alkalmazására kerülne sor.

Lotion

Az önbarnító krém állaga krémes. Ez egyszerre plusz és mínusz. Az önbarnító krém előnye a könnyű krémes textúra, amely megkönnyíti és gyors felvitelét. Hátránya, hogy a bronzosító konzisztenciája miatt a bőr bizonyos területeit kezeletlenül hagyhatja, vagy nem egyenletesen viszi fel a terméket.

Vannak víz alatti krémek alfajai, amelyeket a víz alatti. Az ilyen termékkel történő kezelés után a bőrt nem szabad letörölni, amíg nem kap jellegzetes árnyalatot. A legvégén a krém maradékát vízzel leöblítjük. Figyelemre méltó, hogy ezek a termékek a legtermészetesebb színt és sima mesterséges barnaságot adják.

Spray-mist

Hogyan használd az önbarnítót: 7 alkalmazási lépés, hogyan kell használni, az 5 legjobb kozmetikai termék értékelése

Az önbarnító egyik legkényelmesebb formája. A spray köd könnyen felvihető a test bármely részére, és egyenletesen, csíkok és egyéb hibák nélkül rögzül. Ha azonban a termék permetezéskor nagy “felhőt” bocsát ki, nem szabad az arcra használni, mivel a permet részecskéi véletlenül a száj, a szem vagy az orr nyálkahártyájára kerülhetnek.

Bronzosító törlőkendők

Ezeket a kozmetikai termékeket arra tervezték, hogy önbarnítót vigyenek fel az arcra. A törlőkendők éppen csak annyira telítettek a hatóanyaggal, hogy elérjék az elvárt barnaságot. A termékcsalád számos terméke teafaolajat is tartalmaz, hogy enyhítse a bőr gyulladását.

Olvasson tovább  8 étel, ami rosszat tesz a bőrödnek

Mousse

Az önbarnító ezen formájának textúrája a borotvahabhoz hasonló. Néha speciális kesztyűt biztosítanak a hatóanyag felviteléhez. Segítenek egyenletesen eloszlatni a habot a kezelendő bőrfelületen, és elkerülni a csúnya foltok kialakulását.

Koncentrátumok többféle változatban

A törlőkendők nem az egyetlenek, amelyeket arra használnak, hogy az arcnak világos barnaságot adjanak. Erre a célra cseppeket, szérumokat és speciális koncentrált megoldásokat fejlesztettek ki. A krémek elvén működnek, és hasonló módon alkalmazzák őket. A különbség a gyengédebb összetétel és a bőrre gyakorolt hatás. Ezeknek a termékeknek az az előnye, hogy krémekkel vagy szérumokkal keverhetők az epidermisz ápolására.

Hogyan és miként kell alkalmazni az önbarnítót: lépésről-lépésre történő útmutatás és tanácsadás

A mesterséges barnuláshoz használt kozmetikumok alkalmazása több szakaszban történik. Az önbarnító felviteléhez vattakorong, szivacs vagy kendő használható. Ha nagyobb bőrfelületet kell kezelni, a krémet kézzel szabad felvinni.

1. lépés: Készülj fel az önbarnítóra

Ahhoz, hogy sikeresen, foltok és foltok nélkül alkalmazza az önbarnítót, elengedhetetlen, hogy előzetesen felkészüljön a kezelésre. Ehhez szükséges:

 1. Alkalmazás előtt két nappal gyantázzon, különben a barnaság egyenetlenül oszlik el;

 2. A barnító spray alkalmazása előtt 24 órával ajánlott egy peeling vagy hámlasztás.

Mindkét kezelés célja a bőr rendbetétele és a felesleges testszőrzet eltávolítása, hogy a barnaság tónusa a lehető legegyenletesebb legyen. Különös figyelmet kell fordítani a könyökre, a lábfejre, a sarokra, a bokára és a térdre.

6 lépés az önbarnító krém felviteléhez: lépésről-lépésre útmutató

Hogyan kell használni egy autogánt: 7 alkalmazási lépés, tippek a használathoz, az 5 legjobb kozmetikum áttekintése

A mesterséges barnító kendők használata az egyetemes utasításokat követi:

 1. Viseljen védőkesztyűt, hogy a barnító pigment ne kerüljön a tenyerén lévő bőrre.

 2. Nyomjon egy kis mennyiséget a kezére, és vigye fel a test egy területére, majd körkörös mozdulatokkal vigye fel. Ez segít megelőzni az egyenetlenségeket és a foltokat.

 3. Amikor a testet a vegyülettel bepöttyözzük, azt gyorsan kell elvégezni. Ha a terméket különböző ideig hagyják a bőrön, a barnaság is változik.

 4. A test minden területét különösen óvatosan kezelje. A nehezen elérhető vagy nem feltűnő területeken használjon szivacsot vagy vattakorongot, hogy ezeket a területeket a lehető legjobban “befedje”.

 5. Különös figyelmet kell fordítani a bokára, a könyökre, a nyakra, a dekoltázsra, az arcra és a kezekre. A mesterséges barnulás egyenetlenségei ezeken a területeken a legszembetűnőbbek.

 6. Alkalmazás után hagyja a terméket jól megszáradni és alaposan beszívódni.

Az önbarnító felvitele utáni első másfél órában ne öltözzön fel, nehogy a pigment nyomai a ruháján maradjanak. Az első 5 órában nincs víz. A megadott idő elteltével vehet egy meleg zuhanyt, de soha ne vegyen forró fürdőt.

Annak érdekében, hogy az eljárás kozmetikai hatása minél tovább tartson, jobb, ha az önbarnítót rendszeresen, 4-5 napos időközzel használja.

Hogyan kell egyenletesen felvinni az önbarnítót a test különböző részeire?

Bizonyos esetekben a krém vagy az önbarnító más formájának alkalmazása problémás lehet. Ezért gondosan olvassa el az utasításokat és ajánlásokat arra vonatkozóan, hogyan kell a terméket a test különböző részein alkalmazni:

 1. Vissza.Ezt a helyet a legnehezebb elérni, és nem lehet segítség nélkül naptejjel bekenni. Hacsak nem használ erre a célra spray terméket, akkor próbálja meg egyenletesen eloszlatni az egész hátsó területen, tükör segítségével, hogy szemmel tartsa a kezelés folyamatát.

 2. Lábak.Vigye fel az önbarnítót alulról felfelé. A csíkozódás vagy elkenődés elkerülése érdekében először hajlítsa be a lábát, majd egyenesítse ki a lábát.

 3. Face.Ahhoz, hogy egy szép és sima fake tan az arcon, hogy csak azokat a pénzeszközöket használja, amelyek alkalmasak a kezelésre ezen a területen. A bőrt különösen alaposan fel kell készíteni, először hámlasztással, majd a pigment felvitelének napján a bőrfelületet tisztító termékekkel. Kerülje a szemhéjak és az ajkak kezelését, hogy a természetes színhez minél közelebbi mesterséges barnaságot érjen el.

Egyébként az önbarnító felvitele a bőrre egyszerű és egyszerű.

Olvasson tovább  7 trükk a tökéletes szemöldök készítéséhez folyékony szemceruzával

Biztonsági óvintézkedések és tippek

Az önbarnító alkalmazása előtt és alatt bizonyos feltételeket be kell tartaniÓvintézkedések:

 1. Védi a körmöket, a hajat, a szemöldököt és a szempillákat. A fejre zuhanyzósapka kerülhet, és olaj vagy zsíros krém védheti az egyéb érzékeny területeket.

 2. Mindig végezzen allergiatesztet, mielőtt önbarnítót alkalmazna a testén. Ehhez egy kis bőrfelületre kenik a színezőanyagot, és néhány óra múlva értékelik az eredményt. Ha a bőrön nem jelentkezik bőrpír, viszketés, duzzanat vagy más rendellenes tünet, az önbarnító alkalmas a rendeltetésszerű használatra.

 3. Ne használjon lejárt kozmetikai terméket. Még a márkakozmetikumok is súlyos bőrkárosodást okozhatnak, ha a lejárati idő után használják őket.

 4. Biztosítsa a bőr megfelelő hidratálását önbarnító alkalmazása után. Tulajdon kozmetikai termék okoz fokozott szárazság a felhám, így anélkül, hogy egy hidratáló nem fog tenni.

 5. Kerülje az önbarnító felvitelét a bőrre közvetlenül súrolás vagy hámlasztás után, különben foltot vagy foltot hagy a bőrön.

 6. Mielőtt pigmentálószert alkalmazna, kezelje bőrét olajmentes hidratáló krémmel.

 7. Vigye fel az önbarnítót az egész kezelendő területre, alulról felfelé haladva.

 8. A pigmentáló anyagot 1:1 arányban keverjük össze egy mindennapi bőrápoló krémmel, hogy világosabb árnyalatot kapjunk.

 9. A foltok, csíkok és csúnya ráncok kialakulásának elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy a bőr a lehető legszorosabb legyen az önbarnított területeken.

Hasznos tipp. Nem ajánlott a készítményt este alkalmazni a testen. Az alulszárított testápoló lecsúszhat az ágyban, ami az önbarnító egyenetlen eloszlását eredményezi.

Hogyan lehet eltávolítani az önbarnítót?

Hogyan kell használni az önbarnítót: 7 alkalmazási lépés, tippek a használathoz, az 5 legjobb kozmetikai termék áttekintése

Önbarnító használata során mindig fel kell készülnie arra, hogy valami rosszul sülhet el, és vészhelyzetben el kell távolítania az önbarnító maradványait a test kezelt felületeiről. Ha ez történik, a következők segíthetnek:

 1. Az olaj. Bármilyen gyógynövényes termék megteszi, beleértve a napraforgó- és olívaolajat is. Az olajat az egész problémás területre kell felvinni, és várni kell egy ideig, amíg felpuhítja a bőrt és feloldja a pigmentet. Ezután a bőrt le kell súrolni, de enyhén: a hámlasztás nem lehet túl agresszív. Ha szükséges, az eljárást néhány óra múlva meg lehet ismételni.

 2. Citromlé.Ez az anyag feloldja az önbarnítót, és segít eltávolítani azt a testből. Az irritáció elkerülése érdekében azonban nem ajánlott az arcon használni.

Jó tudni. Sok furcsa történet kapcsolódik az önbarnító használatához. Például egy lány kezelte a lábát ezzel a kozmetikummal, majd anélkül, hogy megvárta volna, hogy teljesen felszívódjon, sportos leggingset vett fel, és elment futni. Lényeg: fehér Adidas barnulás a sípcsonton. Ha ilyesmivel találkoztál, itt az ideje, hogy leborotváld a lábaidat. És ez nem vicc: a borotva képes hámlasztani a bőr felső rétegét, és ezzel együtt a rosszul alkalmazott önbarnító maradványai eltűnnek.

Az önbarnító előnyei és hátrányai

Az önbarnító biztonságosabb, mint a napozás okozta természetes barnaság.De számos ellenjavallata is van, többek között:

 1. Bronchiális asztma;

 2. Egyéni intolerancia az összetevőkkel szemben;

 3. Hipertóniás betegség;

 4. szív- és érrendszeri rendellenességek;

 5. keringési rendszer betegségei;

 6. Pajzsmirigybetegség;

 7. Visszerek.

A terhesség nem jelent szigorú ellenjavallatot az önbarnító használatára, ahogyan a szoptatás sem. Biztonsági okokból azonban jobb, ha ezt az eljárást nem végzik el szakember engedélye nélkül.

Az 5 legjobb önbarnító márka áttekintése

Döntse el, hogy milyen önbarnítót, milyen formában és márkát szeretne használni. Ne fukarkodjon a vásárlással, a minőség és a biztonság fontos. Ezért a szakértői vélemények alapján az ilyen típusú legjobb termékek minősítése a következő.

Jelölés Helyszín Név Ár
Az 5 legjobb önbarnító márka áttekintése 5 GivenchyMister Radiant 1 700 €
4 Yves Rocher önbarnító krém arcra és testre 490 €
3 Aqua barnító hab

O HYDRATING MOUSSE, James Read

3 900 €
2 Am
e Solaire A barnító hatás érdekében a Garnier
480 €
1 Guerlain, Terracotta Serum Tan Prolonging Complex (Terracotta szérum) 1 900 €

GivenchyMister Radiant

Értékelés: 4.5

Givenchy, Mister Radiant

Ez egy speciális kozmetikai termék, amely egy fényvisszaverő alap, automatikus barnító hatással. Könnyű gél formájában érkezik, amely könnyen eloszlik a bőrön és gyorsan felszívódik. 3 különböző mikrogranulátumot tartalmaz E-vitamin antioxidánssal.

A gél használata fényes ragyogást kölcsönöz a bőrnek, valamint enyhe bronzosító hatású barnaságot eredményez. Érdemes megjegyezni, hogy a pigmentáció intenzitása az alkalmazott termék mennyiségétől függően önállóan meghatározható. Kevesebb – rövid életű eredmények. A pigmentmaradványt a gél a fürdés során kimossa, ezért a barnító önbarnítót naponta kell használni, hogy a bőr barnának tűnjön.

Yves Rocher arc- és testbarnító testápolója

Értékelés: 4.6

YVES ROCHER ARC- ÉS TESTBARNÍTÓ TESTÁPOLÓ

A kívánt önbarnító árnyalat eléréséhez használt tej, miközben hidratálja a bőrt. Könnyen felvihető és gyorsan felszívódik, tartós eredményt és telített tónust biztosít. A termék tengerparti áfonya kivonatot tartalmaz, amely védi a bőrt a túlzott UV sugárzástól.

Az önbarnító tej arcra és testre egyaránt alkalmas. Nem tartalmaz durva összetevőket, amelyek allergiát vagy egyéb mellékhatásokat okozhatnak. A hatóanyag megtartja a nedvességet a bőrsejtekben, megakadályozva a bőr kiszáradását még a legmelegebb időben is.

Aqua barnító hab

O HYDRATING MOUSSE, James Read

Értékelés: 4.7

- <h2></div><p>O HYDRATING MOUSSE, James Read” src=”/wp-content/uploads/2023/10/81216666195811-38ka.jpg” height=”400″ title=”Aqua szoláriumhab”</p><h2>O HYDRATING MOUSSE, James Read”><p>A prémium önbarnító hab formájában kapható. Lágy és gyengéd textúrájú, könnyen felvihető és eloszlatható a bőrön. Hosszan tartó eredményt ad, a pigment árnyalatát a felvitt mennyiség csökkentésével vagy növelésével lehet beállítani.</p><p>A termék formulája tápláló és hidratáló összetevőket tartalmaz. Az önbarnító hab használatával gyakorlatilag kiküszöbölhető a bőr alatti száraz bőr kialakulásának kockázata. Valamint a mellékhatások valószínűsége – a termék hipoallergén.</p><h3>Am<br />e Solaire A Garnier napozó hatásért, Garnier </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style= Am</div><p>e Solaire A barnító hatás érdekében Garnier” src=”/wp-content/uploads/2023/10/851166195811-17ka.jpg” height=”400″ title=”<br />e Solaire a barnító hatásért, Garnier</p><p>Minden bőrtípusra alkalmas száraz testbarnító spray minden bőrtípusra. Egyenletes barnaságot eredményez, amely megkülönböztethetetlen a valódi bronzbarnaságtól a napozás után. Nem hagy száraz vagy feszülő érzést az epidermiszben, egyenletesen simul el, és könnyen felvihető.</p><p>A természetes bronzosító anyagon kívül ez a termék sárgabarackmagolajat is tartalmaz. Hidratálja a bőrt és meghosszabbítja az önbarnító hatását. Szagtalan formulája kiküszöböli a légutak irritációját.</p><h3>Guerlain, Terracotta szérum barnaságot meghosszabbító komplexum</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=1. HELY: GUERLAIN BARNÍTÓ SZÉRUM, TERRACOTTA SZÉRUM BARNASÁGOT MEGHOSSZABBÍTÓ KOMPLEXUM1. HELY: GUERLAIN BARNÍTÓ SZÉRUM, TERRACOTTA SZÉRUM BARNASÁGOT MEGHOSSZABBÍTÓ KOMPLEXUM

A termék a leggazdaságosabb, mégis kiváló minőségű önbarnító, annak ellenére, hogy egy márkás termék. Alkalmazása egy különleges elven alapul: néhány csepp szérumot kell hozzáadni a napi használatú krémhez.

A szóban forgó termék inkább az arcra alkalmas, és könnyű barnaságot kölcsönöz az arcnak. Ebben az esetben a terméket 2 cseppben adjuk a sminkkrémhez. De a testre is engedélyezett a krémhez 4 csepp hozzáadásával.

A termék brazil szentjánoskenyérfa kivonatot tartalmaz, amely fokozza a melanin termelést. Ugyanakkor csökkenti az epidermisz irritációját a hosszan tartó UV-sugárzásnak való kitettség után.

Az önbarnító használata ideális a napozásra hajlamos bőr számára. A megfelelő termékkel teljesen biztonságos és megvédi a felhámot a mellékhatásoktól, tartós eredményt és gyönyörű, természetesnek tűnő barnaságot biztosít.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: