Hogyan lehet eltávolítani a szem alatti sötét karikákat

A “panda-effektus” az arcon sok nő számára első kézből származó tapasztalat, és gyakran próbálkoznak különböző módszerekkel a zúzódások vagy táskák elfedésére. Gyakran a különböző árnyalatú karikák fáradtságot vagy az életkorral összefüggő változásokat jeleznek. De ez egy súlyos belső rendellenesség tünete is lehet. Beszéltünk a terület szakértőivel, hogy megtudjuk, miért jelennek meg ezek a hibák, és hogyan lehet megszabadulni tőlük.

Hogyan lehet eltávolítani a sötét karikákat (fekete, kék, lila)

Lehetséges okok

A szem alatti bőr elszíneződése különböző okok miatt változhat meg. A legfontosabbakat a Mayo Klinika munkatársai ismertetik. Értsen meg néhányat közülük.

Fáradt

A szem alatti sötét karikák és puffadtság gyakran akkor jelentkezik, ha nem aludtál jól, fizikailag vagy érzelmileg túlhajszolt vagy szó szerint napok óta nem aludtál. Ezen a háttéren a bőr sápadt és tompa lesz, így az alatta lévő sötét szövetek és az erek jobban láthatóvá válnak.

És a szemek duzzadtnak tűnnek, mert az alváshiány miatt folyadék halmozódik fel a szemkörnyéki területen. Tehát a “fekete szem” nagyon is lehet egy duzzadt szemhéj árnyéka.

Geriátriai változások

Ahogy öregszünk, bőrünk elvékonyodik és veszít rugalmasságából a kollagéntermelés csökkenése miatt. A szem alatti terület a vérerek jobb láthatóvá tétele révén sötétedik. Érett egyéneknél a könnyhólyag sötétedése fordul elő, erről bővebben itt olvashat.

Genetikai hajlam

A szemkörnyéki bőr elszíneződésére való hajlam gyakran generációról generációra öröklődik.Ezt örökölheted édesanyádtól és nagyanyádtól:

 1. Vékony, áttetsző bőr;

 2. Törékeny erek;

 3. túlzott pigmentációra való hajlam.

Már gyermekkorban is lehetnek előfeltételei a sötét karikáknak, amelyek a korral csak rosszabbodnak. Bár néhányan jelentősen javulhatnak, ahogy idősödnek.

Foglalkozás

A folyamatos számítógépes munka szintén túlhajszoltsághoz és sötét karikákhoz vezethet. A számítógép képernyőjének ismételt bámulása megterheli a vizuális analizátorokat. A szemkapillárisokban mikroszkopikus repedések keletkeznek, ami a szem alatt egy ér kialakulását okozza. A bőr alatt felgyülemlett vér miatt a karikák kékes árnyalatúak.

Kiszáradás és alultápláltság

A kiszáradás a véraláfutások másik gyakori oka. Amikor a szervezet nem képes rehidratálódni, a szemkörnyék körüli bőr fakóvá válik, és a szemek lecsüngnek.

Ahhoz, hogy a bőr a test bármely részén egészségesnek tűnjön, a szervezetnek megfelelő mennyiségű fehérjére, zsírra és szénhidrátra, valamint különféle mikrotápanyagokra van szüksége. Ha pedig szigorú diétát tartasz, a szervezeted teljesen kiegyensúlyozatlan. Mikrotápanyag-hiány esetén a szemkörnyéki bőr színe is megváltozik.

Vérszegénység

Ha a karikák továbbra is fennállnak, és még a bőséges pihenés után is megmaradnak, akkor gyaníthatóan csökkent a vér hemoglobin-koncentrációja. Ez azért történik, mert az oxigénszállítás a szövetekbe megszakad, ami hipoxiát okoz. Állandó fáradtság, légszomj, rossz térbeli tájékozódás. A bőre sápadt lesz, a szemei pedig beesnek.

A stressz különböző típusai

Hogyan lehet eltávolítani a sötét karikákat a szem alatt (fekete, kék, lila)

A stressz ellen a szervezet súlyosan kimerül. Fokozott érzelmi stressz után néhány nap múlva megjelennek a szem alatti karikák, amelyek kékes vagy barna árnyalatúak. A magas vérnyomás gyakran stressz alatt is meredeken emelkedik, ami fejfájáshoz és a szemkörnyéki puffadáshoz vezet.

Keringési problémák

Az orbitális terület körüli fájdalmatlan karikák a vérkeringés krónikus zavarára is utalhatnak. Ez a szemkörnyéki terület anatómiájából adódik. Vénás pangás akkor van, ha az általános keringés károsodott. Gyakran vegetatív vaszkuláris dystonia hátterében fordul elő.

Allergiás reakciók

Allergiás reakciók esetén a szervezetben hisztamin választódik ki. Viszketést, hiperémiát, szemduzzanatot és kitágult ereket okoznak, amelyek jobban láthatóak a bőr alatt. És ha folyamatosan dörzsöljük és vakarjuk a viszkető bőrt, a tünetek csak rosszabbodnak. Gyulladás, duzzanat és az erek megrepedése alakul ki, ami sötét karikák kialakulását okozza a szemkörnyéki régióban.

Olvasson tovább  Peeling száraz bőrre: szalon és otthoni fázisok

Terhesség

A terhesség alatt hormonális változások következnek be. Gyakran serkentik a melanin (természetes sötét pigment) termelődését, ami foltok (melaszma) megjelenését okozza. Ennek a hibának az egyik lehetséges helye a szem alatt van. Ha gyakran van kitéve a napfénynek, a melaszma csak rosszabbodik.

Gyógyszerek

A szem alatti vörös “véraláfutás” gyakran előfordul az orális fogamzásgátlók használata során. Ezek a gyógyszerek hormonális változásokat okoznak, amelyek sötét foltokat eredményezhetnek a bőrön. Az alsó szemhéj sötétedését a szemnyomás csökkentésére használt gyógyszerek is okozhatják. Az ilyen termékek használatának abbahagyása után a sötét karikák 3-6 hónapon belül maguktól eltűnnek.

Különböző színű körök

Nem csak a pandahatás érinti a szebbik nemet. A szem alatti foltok sokféle árnyalatúak lehetnek. Őket gyakran zavarja a puffadtság és a táskák is. Közelebbről megvizsgálva, hogy mi az elszíneződés és a puffadás oka.

Kék

A kékes vagy lilás árnyalat gyakrabban fordul elő azoknál, akik rendszeresen nem alszanak eleget. A körök elszíneződése is jelezheti az életkorral kapcsolatos változásokat, amelyek az erek törékenységéhez vezetnek. A következő módon történik: a hemoglobin apró részecskékre bomlik, amelyek áthatolnak a környező szövetek érfalán, és kék színt adnak nekik.

Sárgásbarna

Ha a foltok sárga vagy barna színűek, gyakran a szemkörnyéki terület fokozott melanintermelésének tünete.A piros körök előfeltételei a következők:

 1. Hormonális rendellenességek;

 2. a bőr genetikai jellemzői;

 3. Gyakori napozás.

Az aszkorbinsavat, retinoidokat, eperulina (hüvelyesek kivonata) és prociszteint tartalmazó kozmetikai termékek hatékonyak a sárgásbarna karikák ellen.

hiperémiás

Vörös karikák jelentkezhetnek allergiás reakciók esetén, vagy ha a vérkeringés stagnálás miatt fokozódik. A második esetben a számítógép hosszan tartó használata miatt következik be. A B3-vitamint tartalmazó smink hasznos a piros karikák megjelenésének megelőzésében.

Fekete

Hogyan lehet eltávolítani a szem alatti sötét karikákat (fekete, kék, lila)

Amikor az emberek fekete karikákról beszélnek, gyakran sötétkékre gondolnak. Mint fentebb említettük, a foltok a súlyos túlterheltség és az alváshiány jelei, és az időskori állapotok kialakulására is utalnak. A fekete karikák a stressz és a fizikai aktivitás következményei. Gyakran jelzik a hipoxia jelenlétét. Ebben az esetben a hangsúlyt nem a kozmetikumokra kell helyezni, hanem az életmód újragondolására.

Enyhe szem alatti puffadtság

Nem ritka, hogy a szem alatti terület duzzanatát a rossz öröklődés okozza. Egyes esetekben azonban ezt a tünetet kiválthatja az is, ha éjszaka valami sósat eszik, vagy ha túl sok teát, esetleg sima vizet iszik. Ha hajlamos a puffadásra, vizsgálja felül étrendjét és esti szokásait.

Hogyan lehet megelőzni a sötét karikákat

Ha Ön is tapasztalja a karikákat és a puffadtságot, ne essen kétségbe. A probléma leküzdésének számos módja van. Minden korosztály és bőrtípus számára alkalmasak.

Javítsa az alvás minőségét

A szem alatti “véraláfutások” megjelenésének minimalizálása érdekében próbáljon meg eleget aludni. Az alkalmazáshoz 7-8 órát kell hagyni. Az optimális idő erre 22 órától.00 órától 16:00 óráig.Reggel kapjon elegendő melatonint, amikor a melatonin termelődik a legnagyobb mennyiségben. Ha éjszaka eleget alszol, javul a szövetek oxigénellátása, és a sötét vénás vér könnyebben távozik.

Mielőtt lefeküdne aludni, mindenképpen szívjon friss levegőt. Ne hagyja, hogy túl meleg legyen a hálószobában. Az optimális hőmérséklet 18-20 fok. A megfelelő fejpozíció alvás közben megakadályozza a folyadék felhalmozódását a szem alatt és a puffadást. Jól meg kell emelni. Lehet, hogy egynél több párnára is szüksége lesz.

Kerülje a túlzott tea, kávé és sós italok fogyasztását lefekvés előtt

A koffeintartalmú italok zavarják a normál helyi vérkeringést és megakadályozzák a nedvesség természetes elvezetését. Ezek garantáltan “pandahatást” váltanak ki, ha egy éjszaka alatt fogyasztják el őket. Ha este teát vagy kávét iszik, legalább két-három órával lefekvés előtt tegye ezt. Ezen italok mellett a sós ételek is hasonló hatással bírnak. Ezek a szemhéjak duzzanatát és az erek kukucskálását okozzák.

Olvasson tovább  Hogyan lehet fehéríteni a bőrt a barnulásból: Az arc, a test és a kezek világosításának módjai

Megfelelően hidratálja a bőrt

Annak érdekében, hogy a korral járó elváltozások minél később üssék fel csúnya fejüket, próbálja meg jól hidratáltan tartani a bőrét. Olvasson többet a párásítók előnyeiről itt. A hidratálókat bölcsen kell kiválasztani és helyesen kell alkalmazni. Tegye ezt úgy, hogy a gyűrűsujjával megpaskolja a bőrt. Alkalmazza a belső saroktól a szemgolyócsontig. Ez megakadályozza, hogy a bőr megnyúljon és deformálódjon.

Tartsa távolabb a szemhéj szélétől, hogy elkerülje, hogy a termék a nyálkahártyára kerüljön a felhordás során, és irritációt okozzon. Válasszon világosabb textúrákat, ha a bőrén még nem látszanak az öregedés jelei, és nincs sok ránca.

Hogyan segítsünk magunkon otthon

Ha a pandahatás egyre jobban zavarja Önt, nehéz teljesen megszabadulni tőle. Kivételt képeznek a 25 év alattiak. Ha a fiatalok változtatnak az életmódjukon, a karikák vagy a puffadtság 2-3 hét után eltűnik. Az egészséges életmóddal a bőr feszesebbnek és ragyogóbbnak tűnik majd.

De a 25 év felettiek, különösen az ötvenes éveik közepén járók gyógyulási folyamata lassabb, és a szövetek helyreállítása lassabb. A felső szemhéj bőre a kor előrehaladtával nehezebbé válik, és az arc lágy szövetei megereszkednek. A táskáktól és a szem alatti karikáktól ebben a korban még nem lehet teljesen megszabadulni, de számos dolog van, amivel láthatóan javíthat a megjelenésen.

hideg csomagok

Csomagoljon néhány jégkockát egy darab pamutkendőbe, és tegye a szemére. Vagy áztasson be egy sminkszivacsot hideg vízbe, és helyezze a csukott szemhéjára 20 percre. Ha a ruha felmelegszik vagy a jég megolvad, kezdje elölről az eljárást.

Teafilterek

Hogyan lehet eltávolítani a sötét karikákat a szem alatt (fekete, kék, lila)

A teafüveget lehet használni, hogy javítsa a megjelenés. A teában lévő koffeinnek és antioxidánsoknak köszönhetően működik. Használjon bármilyen típusú fekete, zöld vagy gyógyteát. Az utóbbi esetében a sötét karikák csökkennek és a szemek ellazulnak.

Mielőtt a teafüveget a szemünkre kenjük, forró vízben főzzük le, hagyjuk kihűlni, és tartsuk a hűtőben kb. 15 percig. Ezután helyezze a zsákokat a szemgolyókra, szemhéjjal lefedve, 10-15 percre. A teafilterek eltávolítása után öblítse le hideg vízzel. Ez több napig is tarthat.

Friss uborkaszeletek

Az uborka jó az elszíneződött bőrű és puffadt, fáradt szemeknek. Vágjunk 2 darabot, és helyezzük őket a csukott szemünkre. Feküdjön le velük 10-15 percig. Vagy reszeljünk le egy uborkát, facsarjuk ki a levét, áztassunk bele egy vattakorongot, és tegyük a csukott szemünkre 20 percre. A fáradtság, a puffadtság és a sötét karikák eltűnnek, mert az uborka szilícium-dioxidot tartalmaz, amely pozitív hatással van a kötőszövetre, és ragyogóvá teszi a szem körüli bőrt.

Válassza ki bölcsen a kozmetikumokat

Az ezeket az összetevőket tartalmazó kozmetikumok segítenek a szem alatti elszíneződés és az enyhe puffadás ellen:

 1. koffein;

 2. Triterpén szaponinok keveréke;

 3. közepes molekulájú dextránsok;

 4. vízelvezető kivonatok.

A fent említett összetevők javítják a vérkeringést és elősegítik a sötét vénás vér eltávolítását a legkisebb erekből.Egy 2015-ös tanulmány szerint, hogy a sötét karikák és a mély ráncok láthatóan csökkennek, ha koffeinnel és K-vitaminnal átitatott párnákat alkalmaznak a szemkörnyéki területen.

Aszkorbinsavat és retinolt tartalmazó termékeket kell használni a sárgásbarna pigmentáció elleni küzdelemhez. Válasszon magas fényvédő faktorral rendelkező kozmetikumokat is. Ez azért fontos, mert az UV-fény nem kívánt pigmentációt okoz a szem alatt.

Masszázs

Hogyan lehet eltávolítani a sötét karikákat a szem alatt (fekete, kék, lila)

A masszázs segíthet javítani a vérkeringést a szem körül, így csökkentve a sötét karikák megjelenését:

 1. A mutató- és középső ujjával rajzoljon nyolcas alakot a szeme köré (a szemüveg útját követve). Ismételje meg ezt a műveletet 8-16 alkalommal.
 2. Fedje le a szemét, helyezzen 3 ujjat (gyűrűs, középső és mutatóujjat) a szemhéjára, és gyakoroljon gyengéd nyomást. Óvatosan masszírozza a szemgolyókat körkörös mozdulatokkal. Kezdje az óramutató járásával megegyező irányban, majd az óramutató járásával ellentétesen.
 3. Helyezze ujjait a szemgolyókra az előző manipulációhoz hasonlóan. Mozgassa a szemét körkörös mozdulatokkal, ugyanakkor álljon ellen a keze nyomásának. Az Ön feladata, hogy 9 csapást tegyen egy körben, először az egyik, majd a másik oldalon.
Olvasson tovább  Ginseng: egészségügyi előnyök és top 7 jogorvoslatok

Ez a masszázs bárhol és bármikor elvégezhető.

Takarja el a köröket

Ha más módszerek nem vezetnek eredményre, a “monoklit” el lehet fedni sminkkel. Válasszon olyan korrektorokat és alapozókat, amelyek elfedik a sötét foltokat és világosítják a bőr természetes színét. Nemcsak a megfelelő dekorációs termék kiválasztása fontos, hanem az is, hogy megtanuljuk, hogyan kell helyesen alkalmazni.

Szalonkezelés

Számos szalonkezelést fejlesztettek ki a “pandahatás” leküzdésére. Íme néhány közülük:

 1. Lipofilling. Zsírszövet beültetése a szem körüli üregbe. A zsírt általában a combokból vagy a térdből gyűjtik. Mindig alaposan tisztítsuk meg, mielőtt újra bevezetnénk. Zsírt fecskendez a szem alatti területre egy tű segítségével. Ez egy jó módja annak, hogy megszabaduljon a tökéletlenségektől a vékony bőrű nőknél.

 2. Dermotony. Ez a kezelés vákuumos masszázzsal jár. Manipuláció lecsapoló tulajdonságokkal. A dermatotóniás puffadás csökken, felgyorsítva a kollagén és elasztin szintézisét, amelynek hiánya gyakran a szem körüli sötét karikák oka.

 3. Mezoterápia. A manipuláció során a bőr alá terápiás koktélokat fecskendeznek, amelyeket egyedileg választanak ki. Általában hialuronsavval, aminosavakkal és vitaminokkal készül…. A felsorolt termékek injekció beadása után gyorsabb pozitív hatást fejtenek ki, mint krémként alkalmazva.

A lézerterápia szintén hatékonynak bizonyult. Ez a kezelés lebontja a “zsírcsapdákat” a szem alatti területen és kisimítja a bőrt. Az eredmény egy jelentősen világosabb felhámréteg.

A legjobb kozmetikumok a karikákra és a puffadtságra

Értékeltük a sötét karikákat álcázó zseléket, krémeket, szem alatti tapaszokat és fedő krémeket.

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb megoldás a karikákra és a puffadtságra 1 SesDerma szemgél sötét karikákra Angioses 2 400 €
2 Beauty Style Eye Gel a sötét karikák ellen 1 000 €
3 MIKO szemkrém Kamilla & citrom a sötét karikák ellen 900 €
4 Coxir Vita C szemránckrém
Szemránckrém
1 200 €
5

etitfee Black Pearl Gold hidrogél szemtapasz

775 €
6 Levrana Concealer a szemkörnyékre 380 €

SesDerma szemgél a sötét karikákra

Értékelés: 4.9

SesDerma szemgél sötét karikákra Angioses

A spanyol márka SesDerma egy vaszkulopátiás vonal, amely magában foglalja a szem körüli sötét karikák kezelésére szolgáló gélt is. A-, C-, E-vitaminok, ginkgo biloba kivonat, ló gesztenye, kurkuma. Ez egy liposzómás gél, amely segít természetes módon csökkenteni a szem körüli sötét pigmentációt.

Beauty Style Gel a szem alatti sötét karikák ellen

Értékelés: 4.7

Hogyan lehet eltávolítani a sötét karikákat (fekete, kék, lila)

Az amerikai Beauty Style cég kifejlesztett egy gélt a szem alatti sötét karikák ellen, amelyet most sikeresen gyártanak Oroszországban. Összetevők: troxerutin, hialuronsav, ásványi pigment és növényi kivonatok. Tökéletesen elfedi a fáradtság jeleit és segít felélénkíteni a szem alatti bőrt fontos alkalmak előtt.

MIKO Kamilla és citrom szemkörnyékápoló krém

Értékelés: 4.7

MIKO Kamilla és citrom szemránckrém a sötét karikák ellen

Az orosz miko márka citromot és kamillát tartalmazó krémet gyárt a szem körüli bőrre. Ló gesztenye, petrezselyem, búzavirág, shea vaj, tejsav és más értékes összetevők. Ez a krém alkalmas a szemkörnyék érzékeny, finom bőrére. Nemcsak a pandahatás elkerülése, hanem feszesítő és fiatalító hatása is van.

Coxir szemránckrém Vita C
Szemránckrém

Értékelés: 4.7

COXIR   VITA C </div><p>IGHT EYE CREAM” src=”/wp-content/uploads/2023/11/4661666196961-71ka.jpg” height=”400″ title=”COXIR VITA C szemránckrém <br />SZEMKRÉM”></p><p>Koreai Vita C krém <br />Jól megtervezett formula. A legjobb szépségvitaminokat tartalmazza – A, E, B2. Hidrolizált kitozánt és gyógynövénykivonat-komplexet is tartalmaz. Világosítja a szem alatti karikákat, csökkenti a puffadást, kisimítja a szarkalábakat és visszaadja a fiatalos ragyogást.</p><h3><p>etitfee Black Pearl Gold hidrogél szemtapasz</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Petitfee Black Pearl Gold hidrogél szemtapasz

A koreai Petitfee márka hatékony hidrogél szemtapaszokat gyárt fekete gyöngyökkel és kolloid arannyal. Elég 10-15 percig a szem alatt tartani, hogy teljesen megszüntesse a fáradtság jeleit, csökkentse a sötét karikákat, tisztává és ragyogóvá tegye a tekintetet. Ez a kozmetikum hatékonyan simítja és feszesíti a bőrfelületet.

Levrana Concealer szemkörnyékre

Értékelés: 4.5

LEVRANA SZEMKÖRNYÉKRE VALÓ FEDŐ KRÉM

Az orosz Levrana márka kifejlesztett egy megbízható szemkörnyékápolót. Tartalmaz: Ásványi pigmenteket, puhító, jojoba-, mandula- és avokádóolajat, valamint növényi kivonatokat. A concealer súlytalan textúrája egyenletes fedést biztosít és könnyen zsugorodik. Jól eltávolítja a fáradtság és a bőrpír jeleit.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: