Szemápolás – top 10 hiba

A szem körüli terület vékonyabb, és hiányzik belőle az arc más területein található zsírréteg, így sokkal kevésbé öngyógyító. Idővel, ha nem ápolják megfelelően, a szem körüli bőrön finom ráncok alakulnak ki, és a külső szemzugok megereszkednek, ami fáradtnak tűnik, és néhány plusz évet ad a megjelenéséhez. Emellett csúnya táskákhoz, véraláfutásokhoz és fakó arcszínhez is vezethet.

Ezek elkerülése érdekében nem elég elkezdeni időben gondoskodni a területről, de meg kell érteni, hogyan kell helyesen csinálni: milyen termékeket kell választani, milyen életmódot kell követni, és milyen hibákat kell elkerülni. oktatás 1 Az életmódot nem szabad elfelejteni.

Az Expertology szerkesztősége a 10 leggyakoribb szem körüli bőrápolási hibát ismerteti, és számos tévhitet eloszlat, amelyek a mai napig fennállnak.

szemápolás

A pihenés elmulasztása

Az éjszaka az az időszak, amikor a bőr a legjobban gyógyul. Éppen ezért minden éjszakai krémünket erőteljes összetevőkkel állítjuk össze, hogy alvás közben a lehető legnagyobb hatást érjük el.

Az állandó fáradtság hajlamos felhalmozódni. Míg a húszas éveinkben a negatív eredmények még nem láthatók, harmincéves korunkra a következmények szabad szemmel is láthatók. A bőr sérülékenyebbé válik, ami befolyásolja a vérkeringést, ami idő előtti öregedéshez vezet.

A sötét karikák és a puffadt szemek nagyobb valószínűséggel jelennek meg az alváshiány miatt. Az egészséges alvás mellett az emelő hatású termékek is segíthetnek. Ezek tonizálják a bőrt, csökkentik a finom vonalak és ráncok megjelenését, és megakadályozzák az újak megjelenését.

Akkor se mondjon le a fedőápolóról, ha nem tudja elérni a szükséges számú alvásórát, amire egy adott napon szüksége van. A fényvisszaverő részecskéket tartalmazó könnyű fedőpor és púder elrejti a zúzódásokat vagy a sötét karikákat, és frissnek mutatja az arcot.

A genetika a hibás!

Ez az egyik leggyakoribb tévhit, pedig az életmódunk és a megfelelő ellátás jelenléte vagy hiánya az, ami a legnagyobb hatással van a fiatalokra.

Annak ellenére, hogy hasonlítunk szüleinkre, és génjeink egyenlő részét kapjuk anyukánktól és apukánktól, könnyen leküzdhetjük még a genomban lévő néhány hajlamot is, például a ráncok megjelenését egy bizonyos életkorban.

Ennek oka az, hogy az idősebb emberek fiatalabb korukban nem rendelkeztek azokkal az eszközökkel, amelyekkel most rendelkezünk. Hogy anyukáink és apukáink még mindig ugyanúgy néznének-e ki, ha lenne, azt még nem tudjuk.

Olvasson tovább  10 legjobb jogorvoslatok a sötét karikák és a fekete szem

A modern orvostudomány és a kozmetológia nem áll meg. Fontos a legújabb információk elsajátítása, a hatékony módszerek alkalmazása és a szakemberek segítségének igénybevétele. Ilyenkor az idő a lényeg: az idő feletti győzelem biztosított.

szem bőrápolás

Nem megfelelő bőrápolás 25-30 éves kor előtt

Naponta tíz-negyvenezerszer pislogunk. Az arckifejezésünk állandóan további terhelést jelent a szemkörnyéknek. Sminkelés közben a nők hajlamosak feszíteni a bőrüket, akárcsak a férfiak, akik annak ellenére, hogy nem viselnek sminket, vakargatják és dörzsölik a szemüket. És ne feledkezzünk meg a külső tényezőkről sem, amelyek negatív hatással lehetnek a bőrre.

A hidratáló krémek mellett, amelyek minden korosztály számára működnek, a bőr állapota – a szem körüli terület személyenként változik ugyanabban az életkorban. Az öregedésgátló kozmetikumok alkalmazását nem szabad késleltetni, mert a szokásos támogatás gyakran nem elegendő.

A 30-35 éves korosztály számára a regenerációt fokozó termékekre van szükség, míg a 40 év felettiek a természetes öregedés elleni küzdelem érdekében aktív hatóanyagokat (antioxidánsok, olajok, hialuronsav, elasztin és kollagén) tartalmazó krémeket használnak. Ha harmincéves korodban nem alkalmazod a szükséges kozmetikumokat a meglévő problémák kezelésére, mire negyvenéves leszel, eléggé előrehaladott és elöregedett bőröd lesz…

De időben fel kell keresnie egy kozmetikust. A szakemberek segítenek kiválasztani a megfelelő szemápolási termékeket, és számos kezelést biztosítanak a fiatalos megjelenés megőrzése érdekében. A szépségkonzultációkat sokan megengedhetik maguknak, és a szépségbe való befektetés nem pénzkidobás.

Az olajok miatt aggódom

Egy másik gyakori tévhit, hogy az olajok állítólag puffadást okoznak. Tévesen úgy gondolják, hogy rosszul szívódnak fel, mert túl zsírosak, ami puffadáshoz vezet.

Valójában a kozmetológusok azt tanácsolják, hogy biztonságosan bízzák a szem körüli bőrt az olajokra, mert még tiszta formában is tökéletesen felszívódnak a bőrben. Természetesen a szilárd vajakkal ellentétben a könnyebb magolajok gyorsabban behatolnak az epidermiszbe, de az egyetlen különbség az idő mértéke.

Az olajok ritkán allergiás reakciót válthatnak ki. A legtöbb ember számára nem okoznak kárt. Az allergia teszteléséhez végezzen huszonnégy órás allergiatesztet a kézfejen, és kenje be a kérdéses terméket. Ha egy nap elteltével a bőr normálisnak érzi magát, az olaj a szemkörnyékre is használható.

A masszázs során ajánlott kozmetikai olajokat használni, mivel ez megakadályozza, hogy a bőr megnyúljon és deformálódjon, és biztosítja, hogy a tápanyagok és értékes összetevők jobban felszívódjanak a folyamat során.

szem bőrápolás

A bőr nyújtása az ápolás során

Nem elég tudni, hogy milyen kozmetikumokat használjunk és milyen életkorban. Az alkalmazás módja is fontos. Az emberek gyakran elkövetik azt a hibát, hogy krémet, gélt vagy szérumot dörzsölnek a kényes szemkörnyékre, és ezzel megnyújtják azt. Ez új ráncok megjelenését eredményezi, és a meglévő ráncok még hangsúlyosabbá válnak.

Olvasson tovább  Hogyan lehet fehéríteni a bőrt a barnulásból: Az arc, a test és a kezek világosításának módjai

A termék felvitelénél mindig a masszázsvonal mentén haladjon. Ne dörzsölje be a terméket, hanem finoman, az ujjbegyeivel paskolja be.

Mozogjon a felső szemhéj belső sarkából a külső szemhéj külső sarkába és az alsó szemhéj külső sarkából a belső sarkába. Egy ilyen megközelítés segít kiküszöbölni a vékony bőr felesleges torzulását és eltávolítani a felesleges folyadékot a szövetekből. Ha azonban más utasítás nem szól, a terméket a szemhéjcsontra kell felvinni, anélkül, hogy a mozgó szemhéj fölé kerülne. Általánosságban ajánlott, hogy a szemkörnyék körül csak nappali hidratáló termékeket alkalmazzunk. Ennek ellenére ne alkalmazza túl közel a szempillavonalhoz.

Próbáljon meg kis mennyiségű terméket felvinni. Egy rizsszem vagy egy gyufaszál nagyságú rizsszemet használjon irányadónak – ez a mennyiség nagyjából megfelel. Ha túlzásba viszi, a termék a nyálkahártyára kerülhet, és kellemetlen érzéseket okozhat, esetleg puffadáshoz vezethet.

Ne változtassa meg a terméket

Ne használja ugyanazt a terméket évről évre, még akkor sem, ha az hatékony. A bőr hozzászokik a termékhez, ezért a legjobb eredmény elérése érdekében érdemes rendszeresen cserélni a megszokott krémet.

Csak kifejezetten a szemkörnyékre kifejlesztett termékeket használjon (hidratáló, feszesítő, nyugtató, simító és ránctalanító, sötét karikák elleni stb. termékek). Nézze meg figyelmesen az utasításokat, ahol az áll, hogy mire való a termék.

Egyetlen arckrém sem képes elérni a kívánt hatást, mert egyszerűen nem alkalmazkodik a szemhéj finom és vékony bőréhez.

Ne hagyatkozzon kizárólag a hidrogél tapaszokra, amelyek az utóbbi időben nagyon népszerűvé váltak. Csak az első mosás után azonnali eredményt nyújtanak, azaz nincs kumulatív hatásuk. A legjobb olyan pillanatokban használni, amikor gyorsan fel kell frissíteni a megjelenést, például egy álmatlan éjszaka után, vagy egy nehéz munkanap végén, ha társasági eseményre készül.

Rossz termékkel mossa le a sminket

szem bőrápolás

Sajnos néhány lány lefekvés előtt még a sminkjét sem veszi le. Nincs értelme megmondani, hogy mi ennek a következménye, mert minden több mint nyilvánvaló. A pórusoknak lélegezniük kell, nem szabad, hogy eltömítse őket a smink, a por vagy a bőrre rakódott szennyeződés.

Győződjön meg arról is, hogy helyesen távolítja el a sminket. A szem számára léteznek olyan speciális termékek, amelyek könnyedén feloldják a makacs ceruzákat, szemfestékeket, szempillaspirálokat és szemceruzákat is. Általában kétfázisú micellás vizet használjon, az olajakat tartalmazót.

  1. Csak dörzsöljön egy kis mennyiségű fényvédő krémet egy vattakorongra.

  2. Helyezze a korongot a szemhez, erősen, de nem túl erősen nyomva.

  3. Hagyjon néhány másodpercet, hogy a termék elkezdjen feloldódni a sminkben.

  4. Óvatosan, felülről lefelé haladva törölje meg a szemét.

  5. Ismételje meg a folyamatot néhányszor, amíg az összes smink el nem tűnik.

Olvasson tovább  Hogyan ne féljünk az emberektől a szociopaták és az antropofóbok számára??

A következő lépés mindig a mosás. A legjobb, ha megfelelő hidrofil olajat vagy speciális gélt választ. Nagyszerűek a sminkmaradványok eltávolítására. Ezután használja a szokásos terméket, például buborékfóliát, amely nem szárítja ki annyira a bőrét, mint a szappan.

Nincs szükség napszemüvegre

Mindenki szereti a napsütéses napot, de nem mindenki veszi a fáradságot, hogy napszemüveget vigyen magával. Mindig hunyorognunk kell az erős fényekre, ami extra nyomást gyakorol a bőrre. Egyébként a napszemüveg télen is ugyanolyan szükséges, mint nyáron, mivel a nap visszaverődik a hóról, és elvakít minket.

Válasszon jó napszemüveg modelleket, még akkor is, ha drágák. Magas UV-védelmi osztályúnak kell lenniük. Csak az ilyen szemüveg lencséi segíthetnek megvédeni bőrét a káros UV-sugaraktól, így meghosszabbítva fiatalságát.

Mielőtt kimegy a napra, mindenképpen kerülje a napszemüveg viselését, és a szemkörnyékre speciális UVB-védő terméket használjon. Ezeket a termékeket egész évben használni kell, de nyáron, amikor a naptevékenység magas, 50-es vagy magasabb SPF-re van szükség, míg ősszel és télen a 15-30-as SPF is elegendő.

szem bőrápolás

Ne viseljen dioptriás szemüveget vagy kontaktlencsét

A dioptriás szemüveg vagy kontaktlencse viselése elengedhetetlen a látássérültek számára. Először is, javítja az életminőségét, mivel könnyebben lát mindent maga körül. Másodszor, nem kell hunyorítania a szemét, így elkerülheti a finom vonalak és ráncok megjelenését, amelyek később elmélyülnek és idősebbé válnak.

A szemüveget, valamint a lencséket szemészorvossal konzultálva kell kiválasztani, és nem szabad rájuk hagyatkozni. Csak egy szakember határozza meg az Ön látásának állapotát, és segít kiválasztani a különböző modellek közül az optimális modellt.

Ne feledje, hogy évente fel kell keresnie a szemészorvost, mivel látása idővel változhat, és a rossz dioptria csak súlyosbítja a problémát.

Ezenkívül a szemészorvos számos gyakorlatot, például szemgyakorlatokat ajánlhat, hogy segítsen a látás további romlásának elkerülése érdekében, és hogy a szem körüli bőr friss és szép maradjon.

Nem hajlandó éjszakai maszkkal aludni

Kevesen tudják, hogy még a csukott szemhéjakon keresztül is fény éri a retinát, ami nem teszi lehetővé a teljes enyhülést, ami azt jelenti, hogy a terhelés alvás közben is fennmarad.

A szemmaszk egy egyszerű és olcsó kezelés, amely megakadályozza a problémát. Nemcsak jó alvást biztosít, hanem ellazítja a szem körüli izmokat is.

A vastag függönyöket, például sötétítő függönyöket is figyelembe kell venni. Azzal, hogy távol tartják a nappali fényt a szobából, megakadályozzák a korai ébredést, és ha véletlenül elfelejtené az éjszakai maszkot viselni, megakadályozzák, hogy a szemei megerőltetve legyenek. Ez leginkább nyáron igaz, amikor az éjszaka rövidebb lesz, és a nap már négy órakor, sokfelé már hajnali három órakor felkel.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: