A DirectX verziójának megállapítása a Windows 10 rendszerben

A DirectX egy olyan komponenskészlet, amelyet a Windows alapértelmezés szerint tartalmaz, és amely a programok audio- és grafikus kártyákkal való együttműködésére szolgál. leginkább a játékalkalmazások használják, hogy a legtöbbet hozzák ki a számítógép grafikus motorjából. Ebben a cikkben szakértőink elmondják, hogyan ismerheti meg a DirectX verzióját a Windows 10-ben.

Diagnosztikai eszköz

A Microsoft operációs rendszerek tartalmaznak egy diagnosztikai eszközt a számítógép audio- és videoalrendszerére vonatkozó technikai információk lekérdezésére.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombináció megnyomásával. Írja be a “dxdiag” szót a szövegmezőbe. Az OK gombra kattintva vagy az enter billentyű megnyomásával elindul a diagnosztikai eszköz.

A Microsoft a kompatibilitás biztosítása érdekében két DirectX-komponenskészletet tartalmaz a Windows 10 disztribúcióban: a 11-es verziójú.3 12. Az operációs rendszer maga dönti el, hogy melyiket használja, elemezve a hardver konfigurációját a telepítéskor. Várja meg, amíg a diagnosztikai eszköz ellenőrzi az illesztőprogram digitális aláírását. Az első lapon, a “Rendszer” fülön egy zöld jelzés jelzi a DirectX 12-es verzióját – az aktuális operációs rendszerhez elérhető maximumot. Hogy megtudjuk, melyik Windows-verziót használjuk valójában, a “Következő oldal” gombra kattintva megtudhatjuk, hogy.

A “Képernyő” lapon nézze meg a “Meghajtók” oszlopot. A kiemelt zöld “DDI for Direct3D” jelzősor mutatja, hogy a rendszer valójában melyik DirectX-verziót használja. A képernyőképen látható esetben ez 11.3. A Windows automatikusan kiválasztja, miután megállapította, hogy a videokártya nem képes más komponensekkel együtt dolgozni. Ha minden szükséges információt megtudott, zárja be a diagnosztikai eszközt a “Kilépés” gombra kattintva.

Alternatív

Alternatívaként a “Futtatás” párbeszédpanel nélkül is megteheti.

Írja be a “dxdiag” szót az operációs rendszer keresőjébe. Az egyetlen talált egyezés a képernyőképen látható. A “Megnyitás” területre kattintva elindul a fent említett diagnosztikai eszköz. Ha a rendszerfájlok sérültek, előfordulhat, hogy manuálisan kell futtatnia a futtatható programot közvetlenül a helymeghatározó könyvtárból. Ebben az esetben használja a képernyőképen “3”-mal jelölt területet.

A C:Windows\System32 rendszer mappában megnyílik egy Explorer ablak. Kattintson duplán a képernyőképen kiemelt fájlra a dxdiag manuális futtatásához.

Végül

Szakértőink részletesen elmagyarázták, hogyan lehet kideríteni a számítógépen használt DirectX verzióját. Ne feledje, hogy a Microsoft nem ad ki helyi telepítőket a Windows 10. A DirectX-összetevők javításai és új verziói automatikusan települnek a számítógépre a Frissítési központon keresztül.

Olvasson tovább  4 módja a rejtett mappák megnyitásának a Windows 10-ben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: