A Firefox alapértelmezett böngészővé tétele

A StatCounter szerint a Windows terjesztésben szereplő Internet Explorer és Edge böngészőkből származó webhelylátogatások aránya 2019 decemberében 8,16% volt. A legtöbben rögtön egy másik böngészőt állítanak be a mindennapi használatra. Szakértőink elmondják, hogyan teheti a Firefoxot az operációs rendszer alapértelmezett böngészőjévé.

Mozilla Firefox beállítások

A böngésző minden egyes indításkor automatikusan ellenőrzi a státuszát, és megjelenít egy felugró ablakot, amely felajánlja magát, mint a legfőbb. Kattintson a felugró ablakban a kiemelt gombra.

Az aktív böngészőablakban kattintson a címsor jobb oldalán lévő, nyíllal jelölt területre. A kihajtható menüben lépjen a Beállítások menüpontra.

Alapértelmezés szerint a “Fő” rész nyílik meg. Az első paraméterblokkban egy szomorú mosolygó arcot és egy vastag sorban a böngésző állapotára vonatkozó információkat láthat a rendszerben. A módosításhoz kattintson a képernyőképen látható hármas jelzéssel ellátott gombra.

Megnyílik a Windows beállítások ablaktábla Alkalmazásvezérlés szakasza. Kattintson a nyíllal jelzett Microsoft Edge ikonra. A legördülő listában kattintson a Firefoxra. A rendszer automatikusan megváltoztatja a kapcsolódó protokollokat, hogy ez legyen az Ön alapértelmezett böngészője.

Windows beállítások

A művelet közvetlenül a Windows Beállítások panelen végezhető el. Nyissa meg a “Win+i” billentyűparanccsal. Menjen a képernyőképen látható keretet tartalmazó részhez.

Válassza ki az átmenetek oldalsávjában az egyik elemként megjelölt elemet. Az ablak jobb oldalán megjelenik az alkalmazások listája. Ismételje meg az előző szakasz utolsó műveletét.

Az ablak végén

Szakértőink elmondják, hogyan állítsa be a Firefoxot alapértelmezett böngészőként. Válassza ki a fenti módszerek bármelyikét, és szörfözzön az Ön által választott böngészőben.

Olvasson tovább  A merevlemez diagnosztika elvégzése a Windows 10 rendszerben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: