Mozilla Firefox finomhangol√°s

A norm√°l napi haszn√°lathoz a Firefox a fŇĎpanelen el√©rhetŇĎ legkevesebb be√°ll√≠t√°st ig√©nyli a felhaszn√°l√≥t√≥l. A b√∂ng√©szŇĎ be√°ll√≠t√°sainak finomhangol√°sa a “about:config” oldalon. Ebben az anyagban szak√©rtŇĎink bemutatj√°k a b√∂ng√©szŇĎ konfigur√°ci√≥j√°nak leghasznosabb be√°ll√≠t√°si lehetŇĎs√©geit.

About:config

Az al√°bbiakban ismertetett mŇĪveletek a Firefox “about:config” oldal√°n t√∂rt√©nnek, amely a b√∂ng√©szŇĎ viselked√©s√©nek finomhangol√°s√°ra szolg√°l.

Adja meg a parancsot a konfigur√°ci√≥s panel el√©r√©s√©hez a c√≠msorba. Nyomja meg a “2” gombot, √©s v√°llalja az elv√©gzett mŇĪveletek k√∂vetkezm√©nyeinek kock√°zat√°t.

A panel szelekt√≠v vagy teljes k√©pernyŇĎs m√≥dban is mŇĪk√∂dhet. Az elsŇĎ az egyikkel jel√∂lt keresŇĎmezŇĎt haszn√°lja. A m√°sodik a szeg√©lyezett gombra kattintva aktiv√°l√≥dik.

MŇĪveleti anim√°ci√≥ letilt√°sa

Az akci√≥t k√≠s√©rŇĎ anim√°ci√≥ sz√©p, de n√∂veli a reakci√≥idŇĎt. A diszkr√©t grafikus k√°rty√°val vagy 8 GB-n√°l t√∂bb RAM-mal rendelkezŇĎ sz√°m√≠t√≥g√©peken a felhaszn√°l√≥ nem fog figyelni r√°. Gyeng√©bb hardverkonfigur√°ci√≥j√ļ sz√°m√≠t√≥g√©peken lelass√≠thatj√°k a b√∂ng√©szŇĎt.

√ćrja be a “toolkit” kulcsnevet a kiemelt ter√ľletre.cosmeticAnimations.enged√©lyezve”. Kattintson a megadott “2” ikonra, amely a be√°ll√≠t√°st “igaz”-r√≥l “hamis”-ra v√°ltoztatja.

A weboldal animációjának kikapcsolása

A m√©di√°ban gazdag weboldalakon az anim√°ci√≥ egy olyan t√©nyezŇĎ, amely jelentŇĎsen lelass√≠tja azokat. A legt√∂bb esetben olyan hirdet√©sekben haszn√°lj√°k, amelyek nem tartalmaznak hasznos inform√°ci√≥t a l√°togat√≥ sz√°m√°ra.

√ćrja be a keresŇĎmezŇĎbe a “k√©p.animation_mode”. Ez a param√©ter “norm√°l” √©rt√©kŇĪ karakterl√°nck√©nt ny√≠lik meg. Kattintson a k√©pernyŇĎk√©pen l√°that√≥ ceruz√°val jel√∂lt ikonra.

K√©zzel √≠rja be a “none” sz√≥t a szerkeszt√©si ter√ľletre. Adja meg az √ļj √©rt√©ket a beviteli ter√ľlet jobb oldal√°n l√©vŇĎ jel√∂lŇĎn√©gyzetre kattintva.

A kitŇĪz√∂tt lapok bet√∂lt√©si m√≥dja

A b√∂ng√©szŇĎ kitŇĪz√∂tt lapjai ind√≠t√°skor azonnal friss√ľlnek, m√©g akkor is, ha a felhaszn√°l√≥ √©ppen nem haszn√°lja ŇĎket. A k√∂vetkezŇĎ be√°ll√≠t√°ssal az inform√°ci√≥k ig√©ny szerinti bet√∂lt√©si m√≥dba ker√ľlnek. A lap alv√≥ √°llapotban marad an√©lk√ľl, hogy mem√≥ria erŇĎforr√°sokat fogyasztana, am√≠g a felhaszn√°l√≥ r√° nem kattint.

Keresse meg a logikai param√©tert “
owser.sessionstore.restore_pinned_tabs_on_demand”. Kattintson a dupl√°val jel√∂lt ikonra, √©s v√°ltoztassa meg az √©rt√©ket “false”-r√≥l “true”-ra.

Automatikus lejátszás törlése

Alap√©rtelmez√©s szerint a b√∂ng√©szŇĎ automatikusan elkezdi lej√°tszani az oldalon k√∂zz√©tett vide√≥- √©s audiotartalmakat. Ez a viselked√©s n√∂veli a mem√≥riahaszn√°latot √©s befoly√°solja az √°ltal√°nos teljes√≠tm√©nyt. A gif-anim√°ci√≥khoz hasonl√≥an a prompt n√©lk√ľl ind√≠tott szpotok is t√∂bbnyire rekl√°mok.

Olvasson tov√°bb  Hogyan hozzon l√©tre gyorsan egy Rambler e-mail fi√≥kot

Keresse a “m√©dia.automatikus lej√°tsz√°s.enged√©lyezve.user-gestures-needed”. Kattintson a c√≠msor v√©g√©n tal√°lhat√≥ r√°di√≥gombra, hogy az “igaz” v√°ltoz√≥t “hamisra” v√°ltoztassa.

A betöltött oldalak számának csökkentése

Miut√°n r√°kattintott egy keres√©si eredm√©nyre vagy egy weboldalon tal√°lhat√≥ hivatkoz√°sra, a b√∂ng√©szŇĎ az elŇĎzŇĎ l√©p√©st t√°rolja a mem√≥ri√°ban. A “Tov√°bb” √©s “Vissza” gombok seg√≠ts√©g√©vel navig√°lhat a gyors√≠t√≥t√°razott oldalak k√∂z√∂tt, √©s gyorsan visszat√©rhet a kiindul√°si ponthoz. Alap√©rtelmez√©s szerint a Firefox 50 egym√°st k√∂vetŇĎ l√©p√©st tart meg. Ha soha nem megy vissza √∂tven l√©p√©st, ez az √©rt√©k √©sszerŇĪ hat√°r√©rt√©kre cs√∂kkenthetŇĎ.

√ćrja be a keresŇĎmezŇĎbe a panel “
owser.sessionhistory.max_entries”. A ceruza ikonra kattintva megny√≠lik a karakterl√°nc param√©terek szerkeszt√©si ter√ľlete. Az √ļj k√≠v√°nt √©rt√©k k√©zi bevitele.

Szak√©rtŇĎink azt javasolj√°k, hogy a Mozilla alap√©rtelmezett √©rt√©k√©t √∂tsz√∂r√∂s√©re cs√∂kkents√ľk. T√≠z l√©p√©s el√©g lesz a legt√∂bb felhaszn√°l√≥nak ahhoz, hogy visszat√©rjen a linkek bej√°r√°s√°hoz. A k√©pernyŇĎk√©pen dupla ny√≠llal jel√∂lt sor v√©g√©n l√©vŇĎ ny√≠l lehetŇĎv√© teszi, hogy gyorsan visszat√©rjen az alap√©rt√©khez an√©lk√ľl, hogy meg kellene nyitnia a szerkeszt√©si mezŇĎt.

√Ėsszefoglalva

A le√≠rt tippek seg√≠ts√©g√©vel cs√∂kkentheti a mem√≥riahaszn√°latot √©s felgyors√≠thatja a Firefox reakci√≥j√°t a felhaszn√°l√≥i mŇĪveletekre.

√Črt√©kelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: