A MacBook újraindítása

Az Apple számítógépek nagyon megbízható és stabil operációs rendszer, de néha még őket is újra kell indítani. Szakértőink elmondják, milyen különböző módokon teheti ezt meg a macOS-en.

Működési menü

A vezérlő menü a felső sáv bal sarkában található Apple logóra kattintva érhető el. Nyomja meg a nyílvesszős vonalat a számítógép állapotjelzőjében.

Megjelenik a visszaszámláló időzítő párbeszédpanel. A felhasználónak egy perce van a tervezett újraindításig. Ez alatt az idő alatt a művelet a megfelelő gombbal még mindig visszavonható. A nyíllal jelölt pozícióban elhelyezett jelöléssel engedélyezzük, hogy a rendszer újraindítsa az éppen megnyitott alkalmazásokat. Az azonnali újraindításhoz nyomja meg az újraindítás gomb dupla ikonját.

A McBooke billentyűzet Option billentyűjének lenyomva tartása a vezérlőmenü hívásakor megjeleníti a menüben lévő parancsok alternatív változatait. A nyíllal jelölt sorból ebben az esetben hiányzik a pont karakter. Azonnal újraindul, nincs párbeszédablak és nincs percenkénti késleltetés.

Kulcs kombinációk

Ha néhány másodpercig lenyomva tartjuk a MacBook billentyűzet jobb felső sarkában lévő fizikai kikapcsoló billentyűt, megjelenik a kikapcsolási párbeszédpanel. Ez is rendelkezik egy olyan pozícióval, amely lehetővé teszi az alkalmazások újraindítását, de nincs visszaszámláló időzítője. Nyomja meg a képernyőképen dupla nyíllal jelölt gombot.

A fent említett leállítási párbeszédpanel a “Control” és a “Power Off” billentyűk kombinációjával is előhívható.

A “Control” + “Command” + “Power off” kombináció a McBooke-t kényszerített újraindításra küldi, és a Windowsban a “Ctrl+Alt+Del” kombinációval analóg.

A terminál

A terminál használata lehetővé teszi az újraindítás elhalasztását a felhasználó által meghatározott ideig. Írja be a “sudo shutdown -r +00:00” parancsot. Az itt használt numerikus értékek a művelet végéig eltelt perceket és másodperceket jelzik. A képernyőképen látható példában egy tízperces időszak van. A parancsot egy rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználó jelszavával kell megerősíteni. Ez elindítja a rendszer “leállítás” folyamatát, amelynek azonosítója a képernyőképen a nyíllal látható. A McBook azonnali újraindításához írja be a következőt“sudo shutdown -r now.

A folyamat azonosítója használható a parancs visszavonására a visszaszámláló időzítő lejárta előtt. Most nyisson egy új ablakot a Terminál ablakban a “sudo kill -9 pid#”. Ahelyett, hogy “

Olvasson tovább  A Repülőgépes üzemmód nem kapcsolható le a Windows 10 rendszeren

id#” jelzi a numerikus azonosítót, a képernyőképen látható példában –1914.

Összefoglalva

Ebben az anyagban szakértőink több lehetőséget is megemlítettek a MacBook újraindításához. Válassza ki és használja a helyzetnek legmegfelelőbbet.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: