A OneDrive eltávolítása a Windows 10 rendszerben

A Microsoft felajánlja a Windows-tulajdonosoknak a OneDrive felhőalapú tárhelyszolgáltatás használatát a fájlok tárolására. A szolgáltatás szorosan integrálódik a vállalat más termékeivel, például az Office 365-tel. A nagyméretű fájlokkal rendelkező felhasználók értékelni fogják a tárolásra rendelkezésre álló terabájtos fájlokat. Azok számára, akiknek nincs szükségük távoli fájlmegosztásra, szakértőink megmutatják, hogyan tilthatja le vagy távolíthatja el a OneDrive szolgáltatást a Windows 10 rendszerből.

A letiltása

A felhőalapú tárolás letiltása nem igényel jelentős változtatásokat az operációs rendszer beállításaiban, és szükség esetén gyorsan visszaállítható.

Szolgáltatási beállítások

Kattintson a OneDrive ikonra a tálca területén a vezérlőpanel megnyitásához. Kattintson a képernyőképen eggyel jelölt területre a konfigurációs menü megnyitásához. Válassza ki ott a kettesével jelölt vonalat.

Váltson a Beállítások fülre. Törölje az Autorun jelölőnégyzet jelölését a zöld jelölővel jelzett területen. A következő bejelentkezéskor a OneDrive nem fog elindulni, és az ikonja eltűnik a tálcáról.

Válassza ki a következő lapot a képernyőképen látható sorrendben, mint egyet. A nyílra kattintva megszakíthatja a kapcsolatot a felhőalapú tároló és a felhasználói fiók között. Mentse a módosításokat az “Ok” gombra kattintva.

Csoportházirend

Hívja meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be a “gpedit” szót a szövegmezőbe.msc”. Nyomja meg az “OK” gombot, vagy nyomja meg az Enter billentyűt a fizikai billentyűzeten a csoportházirend-szerkesztő elindításához.

Az MMC konzol ablak bal felében egymás után bontsa ki a zöld színnel kiemelt könyvtárakat. Válassza ki a képernyőképen dupla nyíllal jelölt OneDrive célmappát. Kattintson a konzolablak jobb oldalán megjelölt sorra, így megjelenik a paraméterbeállítások párbeszédpanel.

Mozgassa a rádiógombot a nyíl által jelzett pozícióba. Kattintson az “Alkalmazás” gombra a szabály aktiválásához. Zárja be a beállítási párbeszédpanelt az OK gombbal.

A nyilvántartás kiigazítása

Írja be a “regedit” szót a Futtatás párbeszédpanel szövegmezőjébe. Nyomja meg az “OK” virtuális gombot a registry editor elindításához.

Nyissa meg a HKLM csomópontot a címsorban a jelölővel jelzett útvonalra lépve. Válassza ki a “Windows” célkönyvtárat. Kattintson rá a jobb gombbal a kontextusmenü megnyitásához. Kattintson a Műveletek alfejezetben a hármasával jelölt sorra.

A létrehozott partícióhoz a “OneDrive” nevet rendelje hozzá. Jelölje ki, és mozogjon a szerkesztőablak jobb oldalára. Nyissa meg a művelet menüt a DWORD sor kiválasztásával.

Határozza meg a létrehozott paramétert “DisableFileSyncNGSC” néven. Kattintson duplán a leírási területre a szerkesztési párbeszédpanel megnyitásához. A zöld színnel kiemelt mezőbe írja be az új értéket, a “0” helyett “1”-t írva. Nyomja meg az “OK” gombot az eredmény írásához. A módosítások a számítógép újraindítása után érvényesek.

Az ikon törlése

A OneDrive szolgáltatás letiltása a fenti módszerek bármelyikével nem kapcsolja ki az ikont az Intézőből, és továbbra is a parancsikon menüben marad.

Olvasson tovább  A macOS előnyei és hátrányai

Ha a registry editor meg van nyitva, nyomja meg az F3 billentyűt a fizikai billentyűzeten. Másolja az {018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6} értéket a szögletes zárójelekkel együtt a keresés menü kiemelt mezőjébe. Nyomja meg a dupla.

A kívánt partíció a HKCR\CLSID ágban található. Válassza ki az egérrel a szerkesztőablak bal oldalán. Kattintson duplán a képernyőkép jobb felében lévő kiemelt paraméterre. Végezze el a korrekciós párbeszédpanelt, és módosítsa az “1”-gyel kiemelt mezőt “0”-ra. Nyomja meg az “OK” gombot az új paraméter írásához. A módosítások a számítógép újraindítása nélkül azonnal hatályba lépnek. Nyissa meg a Windows Intézőt, és győződjön meg róla, hogy a felhő ikon nincs a parancsikonon.

Szolgáltatás törlése

Ha nem tudja egyszerűen kikapcsolni, akkor valami drasztikusabbat is tehet, hogy eltávolítsa a OneDrive-ot, és megakadályozza annak használatát az asztali számítógépén.

A Win+X billentyűkombinációval hívja elő a Start speciális menüt. Kattintson a kiemelt mezőre a parancssorba telepített alapértelmezett shell elindításához emelt jogosultságú módban.

A parancssorba írja be a “taskkill /f /im OneDrive” parancsot.exe”. Nyomja meg az Entert a felhő tárolási rendszer folyamatának befejezéséhez.

Ha a PowerShell-t használja, mint a fenti példában, állítsa be emuláló módba. Írja be a “cmd” szót a promptba, és nyomja meg az Entert. A felhőalapú tároló eltávolítására szolgáló parancs a Windows bit kiadásától függően változik. 64 bites operációs rendszer esetén írja be a “%SystemRoot%\SysWOW64\OneDriveSetup” parancsot.exe /uninstall”. 32 biten a “SysWOW64” helyett a “System32” szót használja. Az Enter billentyű lenyomása után várjon néhány másodpercet, amíg a rendszer eltávolítja az alkalmazást. A felhő ikon eltűnik az operációs rendszer Start menüjéből és a Windows Intézőből.

Összefoglalva

Szakértőink által adott lépésről-lépésre történő utasítások számos módszert ismertetnek a OneDrive letiltására és a számítógépéről való eltávolítására. Válassza ki a legmegfelelőbbet, és használja a számítógép megtisztításához. z

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: