A Windows 7 helyreállítási pont beállítása

A rendszer-visszaállítási pontok, amelyeket a rendszer-visszaállítással hoz létre a felhasználó, lehetővé teszik a sikertelen rendszermódosítások visszaállítását. Hetente egyszer automatikusan létrejönnek, amikor a számítógép konfigurációs szoftverét vagy a Windows Update frissítéseit telepítik. Szakértőink elmondják, hogyan hozhat létre manuálisan helyreállítási pontot a Windows 7 rendszeren.

Rendszer-visszaállítás beállítása

A rendszer-visszaállítás az operációs rendszer tulajdonságainak külön szakaszából kezelhető. Többféleképpen lehet beírni.

Nyissa meg a Start menüt a Start gombra kattintva. Írja be a “dot” szót a keresőmezőbe. A Windows megjeleníti a kérés paramétereinek megfelelő műveletek listáját. Válassza ki a képernyőképen látható, kötőjellel jelölt hiperhivatkozást.

A második módszer használatához hívja meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be a “sysdm” szót a szövegdobozba.cpl”. Kattintson az OK gombra, vagy nyomja meg az Entert a fizikai billentyűzeten.

Mindkét esetben a felhasználó a Rendszer tulajdonságai panelre kerül. Váltson a “Védelem” fülre, amelyet a képernyőképen az “1” szám jelez. Ellenőrizze a Rendszer-visszaállítás aktuális állapotát a nyíl által jelzett mezőben. A Windows 7 telepített merevlemez mellett az alapértelmezett beállításnak “Be” kell lennie. Kattintson az alábbi “Konfigurálás” gombra.

A beállítások ablak felső részén a színes jelölések a Rendszer-visszaállítás lehetséges módjait mutatják. Az alapértelmezett beállítás a “zöld”. A képernyőképen látható csúszka nyíl a lemezterület kiosztását állítja be az árnyékmásolás funkcióhoz. A beállítások véglegesítése után mentse a módosításokat az “Alkalmaz” gombra kattintva, majd zárja be az ablakot az “OK” gombra kattintva.

Ellenőrzőpont létrehozása

A rendszer visszavezeti a felhasználót a “Rendszer tulajdonságai” főpanelre, ahol folytathatja a visszaállítási pont létrehozását a kiválasztott beállításokkal.

A “Biztonság” fülön kattintson a képernyőképen kerettel jelölt gombra.

Megnyílik egy ablak, amelyben meg kell adnia a létrehozandó pont nevét. Írja be a sárgával kiemelt szövegmezőbe, és kattintson az “OK” gombra.

Várjon, amíg megjelenik egy tájékoztató üzenet, amely tájékoztatja Önt a művelet sikeres befejezéséről. Zárja be a kerettel jelölt gombbal.

Összefoglalva

A szakértőink által megadott lépésről lépésre követve ellenőrizheti a Rendszer-visszaállítás állapotát, és létrehozhatja saját visszaállítási pontját.

Olvasson tovább  5 módja a Chrome hiba elhárításának: Letöltés megszakadt
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: