Felhasználói mappa átnevezése a Windows 10 rendszerben

Amikor egy új felhasználó bejelentkezik a Windows rendszerbe, a rendszer létrehoz egy profilmappát a felhasználó számára, amelyet a kiválasztott felhasználónévről nevez el. Keresse meg a “C:\Users” könyvtárban, vagy orosz nyelven a “C:\Users” könyvtárban. Szakértőink elmondják, hogyan változtathatja meg a nevét, ha szüksége van rá.

Rendszergazda aktiválás

A Windows 10 alapértelmezés szerint inaktív rendszergazdai fiókkal rendelkezik. Egy felhasználói mappa átnevezéséhez aktiválnia kell azt, és bármilyen műveletet végre kell hajtania rajta.

Nyissa meg a “Start” speciális menüt a “Win+X” billentyűkombinációval. Futtassa emelt jogosultságokkal a főhéjként telepített shell-t.

A promptba írja be a “net user admin /active:yes” aktiválási parancsot. Az orosz nyelvű disztribúcióban írja be az alábbi képernyőképen látható parancsot. Angol nyelvű operációs rendszer esetén a fiók neve latinul “administrator”. Nyomja meg az enter billentyűt, és kapjon megerősítést a kért művelet sikeres végrehajtásáról.

Nyissa meg a “Start” menüt, és kattintson az aktuális felhasználó nevét tartalmazó területre. Válassza ki a műveletlistában a kötőjellel jelölt elemet. Jelentkezzen ki, és lépjen az üdvözlő képernyőre.

Változtassa meg a nevet

Jelentkezzen be rendszergazdaként. Ehhez a lépéshez nincs szükség jelszóra. Ha ez az első alkalom, hogy a fiókot aktiválja, várjon, amíg a Windows aktiválja a profilt.

A kibővített menü indítása. Indítsa el a számítógép-kezelő alkalmazást a képernyőképen látható dobozra kattintva.

A megnyíló MMC konzolon bontsa ki a “Helyi felhasználók” könyvtárat. Jelölje ki az eggyel jelölt almappát. A regisztrált fiókok listája az ablak középső részén jelenik meg. Válassza ki az átnevezendő mappát, és nyissa meg a kontextusmenüjét. A név megváltoztatásához használja a hárommal jelölt elemet.

Az MMC konzol bezárása után nyisson meg egy Explorer ablakot. Menjen a “Felhasználók” rendszerkönyvtárba. A mappa nevének módosítása a szabványos fájlkezelő műveletmenüjében.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a Win+R billentyűkombinációval. Írja be a “regedit” szót a szövegdobozba. Nyomja meg az “OK” gombot a Windows rendszerleíró adatbázis-szerkesztőjének elindításához.

Bontsa ki a HKLM-et, és kövesse az útkeresőben kiemelt utat. Bontsa ki a “Profil” mappa tartalmát

Olvasson tovább  7 hasznos Chrome bővítmény a VKontakte számára
 • st”. A számítógépen regisztrált fiókok listáját tartalmazza, amelyeket a szám- és betűkódok azonosítanak. Keresse meg a megfelelőt a képernyőképen látható “4” jelzésű sor tartalmának ellenőrzésével. Keresse meg a régi nevű felhasználó mappájának elérési útvonalát, és kattintson duplán a paraméterek szerkesztésére szolgáló párbeszédpanel megnyitásához. Javítsa ki a könyvtár nevét az 5-tel jelölt mezőben. A változtatások mentése az “OK” gomb megnyomásával. Lépjen ki a “Rendszergazda” profilba, és lépjen az üdvözlő képernyőre.

  Adminisztrátor letiltása

  Jelentkezzen be az átnevezett fiókba a régi jelszóval, és végezze el az utolsó műveleteket.

  Shell futtatása emelt jogosultságokkal. Írja be vagy másolja be a konzol ablakába a beépített rendszergazdai fiók letiltására szolgáló parancsot: “net user administrator /active:no”. Nyomja meg az enter billentyűt a kért művelet sikeres végrehajtásának megerősítéséhez.

  Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédablakot. Írja be a “sysdm” szövegmezőbe.cpl”. Nyomja meg az “OK” gombot a Rendszer tulajdonságai alkalmazás elindításához.

  A megnyíló ablakban váltson az egyikkel jelölt fülre. Nyissa meg a környezeti változók szerkesztésének párbeszédpanelét.

  Jelölje ki a “OneDrive” sort az ablak tetején. Még mindig a régi felhasználónevet használja. Kattintson a kettővel jelölt gombra.

  A Microsoft felhőalapú tárhely helyi könyvtárának elérési útvonalának javítása egy felugró ablakban. Mentse a módosításokat az “OK” gombra kattintva.

  Végül

  A szakértőink által leírt lépésekkel megváltoztathatja a felhasználói könyvtár nevét a Windows 10 Pro és Enterprise kiadásokban. Egy otthoni operációs rendszerben több száz registry-bejegyzést kell kézzel szerkesztenie, ami a számítógép hibás működéséhez vezethet. A Windows 10 Home felhasználók számára gyorsabb egy új fiók létrehozása és a személyes adatok átvitele a régi profilból ebbe a fiókba.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: