Hol található a Temp mappa a Windows 7-ben?

Működés közben az operációs rendszer és a telepített szoftverek ideiglenes fájlokat hoznak létre, amelyek a Temp nevű speciális mappában találhatók. A Windows 7 és más Microsoft NT kernel-alapú operációs rendszerekben két csoportra oszlanak: felhasználói és rendszerkönyvtárakra. Szakértőink megmutatják, hogyan találja meg a Temp mappákat a számítógépén.

Rendszer könyvtár

Az ideiglenes fájlok tárolására szolgáló rendszerkönyvtár, ahogy a neve is mutatja, az operációs rendszer telepítési könyvtárában található. Többféleképpen is elérhető.

Nyissa meg az Intézőt, és válassza a “Számítógép” menüpontot. Kattintson duplán a merevlemez “C:. Alapértelmezés szerint ahhoz a rendszerkötethez van hozzárendelve, amelyre az operációs rendszer telepítve van.

Menjen a képernyőképen kiemelt mappába.

Görgessen lefelé a könyvtárlistán a latin “T” betűig az ablakban. A Windows futása közben keletkező ideiglenes fájlok tárolására szolgáló könyvtár a következő képernyőképen látható.

A Temp könyvtárhoz való közvetlen hozzáférés a “Runtime” párbeszédpanelen keresztül érhető el. Hívja fel a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be a “%windir%\temp” szöveget a szövegmezőbe, majd kattintson az “OK” gombra. Az ideiglenes fájlok tárolója új Explorer ablakban nyílik meg.

Felhasználói könyvtár

A felhasználói könyvtár, a rendszerkönyvtárral ellentétben, el van rejtve. Az explorer beállításainak módosítása nélkül kétféleképpen juthat be a programba.

Az ideiglenes fájlok mappájának teljes elérési útja így néz ki “C:\Users\UserName\AppData\Local\Temp”. Másolja az Explorer címsorába. A “UserName” szöveget helyettesítse a bejelentkezett felhasználó nevével. A számítógép fizikai billentyűzetén az Enter megnyomásával a kívánt könyvtárba léphet.

Indítsa el a Futtatás párbeszédpanelt. Írja be a “%temp%” vagy “%tmp%” szöveget a szövegmezőbe, ahogy a képernyőképen látható. Kattintson az “OK” gombra, és lépjen a felhasználó ideiglenes fájljainak tárolására szolgáló mappába, amely egy új Explorer ablakban fog megnyílni.

Végre

Ebben a tartalomban szakértőink elmagyarázzák, hogy hol található a Windows 7 Temp könyvtára, és hogyan érheti el azt gyorsan.

Olvasson tovább  Hogyan jelentkezhet ki a Microsoft-fiókjából a Windows 10 rendszerben?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: