Hiányzó egérkurzor Windows 10 rendszerben

A Microsoft operációs rendszerei mindig is képesek voltak a lehető legrosszabbkor kellemetlen “meglepetést” okozni a felhasználónak. Szakértőink elmondják, mi a teendő, ha a Windows 10-ben nem jelenik meg az egérkurzor.

Általános ellenőrzés

A felhasználónak először is meg kell győződnie arról, hogy a problémát nem a készülék mechanikai hibája okozza. Vezetékes egerek esetében ellenőrizze az USB-porthoz való megfelelő csatlakozást és a csatlakozókábel épségét. Vezeték nélküli – akkumulátoros üzemképesség. Próbálja meg áthelyezni a jelet fogadó érzékelőt egy másik USB-portra is. A fenti lépések után indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy megjelenik-e a kurzor.

Mutató beállítások

Csak a billentyűzetet használva járjon el az alábbiak szerint. Hívja meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be a “mail” szót a szövegmezőbe.cpl”. Nyomja meg az Enter billentyűt az egér tulajdonságaihoz tervezett klasszikus Vezérlőpult alkalmazás elindításához.

A tabulátor billentyűvel és a nyílbillentyűkkel váltson az egyikkel jelölt lapra. A jelölővel jelölt és kötőjellel bekarikázott területen törölje a “elrejtés” jelölőnégyzet jelölését, és állítsa be a “jelölés” jelölőnégyzetet. Mentse a módosításokat az “Alkalmaz” gombra kattintva.

Válassza ki az “Index” lapot a tulajdonságok applet bezárása nélkül. Az alapértelmezett rendszer megváltoztatása bármely más rendszerre. Kattintson az “Alkalmazás” gombra, és ellenőrizze, hogy megjelent-e a kurzor.

Ellenőrizze a rendszerfájlokat

Nyissa meg a “Start” speciális menüt a “Win+X” billentyűkombinációval. Használja a billentyűzet nyílbillentyűit, hogy a kiemelést a mezőre helyezze. Nyomja meg az Enter billentyűt a héj megnövelt jogosultságokkal történő elindításához.

Írja be az “sfc /scannow” parancsot a parancssorba. Nyomja meg az enter billentyűt a rendszerfájlok integritásellenőrzésének elindításához. Várjon a művelet befejezéséig.

Ha újabb felszólítás érkezik, indítsa el a második mechanizmust. Adja meg a “dism /on” parancsot

 • ne /cleanup-image /restorehealth. Nyomja meg az Enter gombot az észlelt hibák ellenőrzésének és automatikus javításának újabb műveletéhez. Várja meg, amíg a művelet befejeződik a “kilépés” beírásával, és indítsa újra a számítógépet.

  Eszköz törlése

  Indítsa újra a “Start” speciális menüt. A nyílbillentyűkkel keresse meg a képernyőképen jelölt sort, és nyomja meg az Entert.

  Az Eszközkezelő ablakban a TAB billentyűvel és a függőleges nyilakkal navigáljon a megjelölt csoporthoz. Hajtsa ki, és válassza ki a telepíteni kívánt egeret a listából. Kattintson a jobb oldali ALT gomb melletti gyorsmenü billentyűre. A kiválasztott eszköz eltávolítása. Nyissa meg újra a menüt, és válassza a konfigurációs frissítéseket, vagy indítsa újra a számítógépet. Az indítás során a rendszer automatikusan felismeri a csatlakoztatott eszközt, és telepíti az illesztőprogramot hozzá.

  Nyilvántartás szerkesztése

  Ha az előző módszerek nem segítettek, szerkesszük meg a rendszer rendszerleíró adatbázisát. Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt, és írja be a “regedit” szót a szövegmezőbe. Nyomja meg az Entert a beállításjegyzék-szerkesztő elindításához.

  A nyílbillentyűkkel és a tabulátor billentyűvel válassza ki a HKLM részt. Kövesse a kurzorral jelzett utat a címsoron. Jelölje ki a képernyőképen látható célkönyvtárat egy kettesével. Keresse meg a mezőt, és nyomja meg az Enter billentyűt, amikor a kurzor rajta van.

  A Beállítások szerkesztése felugró ablakban lépjen a kiemelt szövegdobozra. Az aktuális “1” értéket nullával helyettesíti. Nyomja meg az OK gombot, és zárja be a szerkesztőt. Indítsa újra a számítógépet az elvégzett módosítások alkalmazásához.

  Összefoglalva

  Szakértőink tippjeinek segítségével orvosolhatja a kurzor megjelenítési problémáját a Windows 10 rendszerben.

  Olvasson tovább  A Manjaro Linux telepítése
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: