Kiszállítási optimalizálás a Windows 10-ben

A kézbesítés optimalizálása lehetővé teszi, hogy a Windows 10 ne csak a Microsoft kiszolgálóit, hanem a hálózaton lévő más számítógépeket is használhassa a frissítések fogadására. Szakértőink elmondják, hogyan engedélyezheti és konfigurálhatja ezt a funkciót.

Windows beállítások

Kapcsolja be a kézbesítés optimalizálása opciót az operációs rendszer beállításaiban. Hívja fel a Windows beállítások csoportot a “Win+i” billentyűkombinációval. Menjen a kerettel jelölt részhez.

Jelölje meg az oldalsó menüben eggyel jelölt vonalat. Az optimalizálási funkció aktiválásához fordítsa a kettős kapcsolóval jelölt kapcsolót “On” állásba. Az alábbiakban határozzuk meg, hogy mely számítógépekről tudjuk majd szállítani. Kiválaszthatja, hogy csak a helyi hálózatról vagy az internetről származó frissítéseket is engedélyezze. A “4” és “5” számok a speciális beállításokra és a funkció monitorára utalnak.

A Speciális beállítások ablaktábla két blokkra oszlik. Az első az indítási opciók beállítására és a kiosztott csatorna “szélességének” meghatározására szolgál. Alapértelmezés szerint megabit/másodpercben kifejezett abszolút értékeket használunk. A rádiógombot a kettővel jelzett pozícióba mozgatva a felhasználó a százalékos sávszélesség korlátozására használható.

A második blokk felelős az adatok továbbításáért a PC-ről a hálózat más számítógépeihez, amelyek a frissítés fogadásának elosztott módját használják. Miután bejelölte a jelölőnégyzetet a megjelölt pozícióban, aktiválja a csúszkát, és állítsa be a sávszélesség korlátozásának százalékos arányát. Az alábbi “2” szám az abszolút adathatár pozícióját mutatja. Alapértelmezés szerint a számítógép havonta legfeljebb 500 GB-ot adhat ki. A határérték opció engedélyezésével az értéket alacsonyabb értékre módosíthatja.

A tevékenységfigyelő szintén két blokkra van osztva. Egy kördiagram mutatja a statisztikákat arról, hogy havi szinten hogyan érkeznek és kerülnek kiosztásra a frissítések.

Csoportházirend

A csoportházirend-szerkesztővel számos további elosztott kézbesítési beállítás konfigurálható. Indítsa el a “Futtatás” párbeszédpanelt a Win+R billentyűkombinációval. Írja be a “gpedit” értéket a szövegmezőbe.msc”. Nyomja meg az Entert vagy az “OK” gombot, és indítsa el az MMC-t a csoportházirend-szerkesztővel.

Bontsa ki a könyvtárat, amelyet a kiválasztási területen zöld jelölés jelöl ki. Jelölje ki a duplával jelölt mappát. Tartalma az ablak jobb oldalán jelenik meg. Minden sor egy konfigurálható opciót jelöl. Példaként nézzük meg a letöltési mód beállítását. Kattintson duplán a “2” jelű sorra a szerkesztési párbeszédpanel megnyitásához.

Az egyessel jelölt rádiógombot helyezze az “Engedélyezve” pozícióba. A “Paraméterek” területen a dupla kattintással megjelenő legördülő menü aktiválódik. Válassza ki a megfelelő opciót a zöld színnel kiemelt mezőben található leírás alapján. A változások rögzítése az ‘Apply’ gombbal. Kattintson az “OK” gombra a szerkesztési párbeszédpanel bezárásához. Az elvégzett beállítások a számítógép újraindítása után lépnek hatályba.

Összefoglalva

A szakértőink által adott lépésről-lépésre történő útmutatások segítenek a Windows 10-ben a kézbesítés optimalizálása funkció engedélyezésében és konfigurálásában.

Olvasson tovább  4 szabály az AdBlock telepítéséhez a Google Chrome-ban
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: