Hogyan állíthatja vissza a Recycle Bin-t az asztalon

A Windows asztalon az egyik legismertebb elem a Recycle Bin (Újrahasznosító). Rendszeresen használják a felesleges fájlok törlésére, és mindig kéznél van. Szakértőink elmondják, hogyan állíthatja vissza az ikonját véletlen törlés esetén.

Windows beállítások

Először is ellenőrizze az operációs rendszer beállításait. A szemétkosár elvesztését hiba vagy hibás konfiguráció okozhatja.

Kattintson a jobb gombbal az asztalnak az alkalmazásikonokkal nem teli részére. A megjelenő menüben válassza ki a kerettel jelölt opciót.

A személyre szabási rész a Windows beállítások panelen keresztül is elérhető. Nyissa meg a “Win+i” billentyűkombinációval. Lépjen be a képernyőképen kiemelt szakaszba.

Válassza ki az oldalsó menüből az egyes blokkot. Az ablak jobb oldalán görgessen lefelé a “Kapcsolódó beállítások” szakaszig. Kattintson a dupla.

A megnyíló klasszikus Windows kezelőfelület panelen jelölje be a “Recycle Bin” jelölőnégyzetet. Az “Alkalmazás” gomb megnyomásával rögzítse a végrehajtott módosításokat. Zárja be a beállításokat az “OK” gomb megnyomásával.

ikon létrehozása

Személyre szabási beállítások nélkül is létrehozhat egy szemétkosár ikont az asztalon.

Kattintson a jobb gombbal a kontextusmenüre. Bontsa ki a “Create” (Létrehozás) részt, és válassza ki a képernyőképen dupla jellel jelölt sort.

Másolja a sort az új mappa név mezőjébe: “Szemét.{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}”, kivéve az idézőjeleket. Nyomja meg az Entert, és alkalmazza a megadott nevet. A mappa megváltoztatja megjelenését, és a rendszer ikonjának teljes értékű analógjává válik.

Csoportházirend

A csoportházirend-szerkesztő a Microsoft operációs rendszerekben a felhasználói profilok konfigurálására szolgál.

Az alábbi képernyőképen látható képet a szabályok létrehozásának hibája vagy a Recycle Bin ikon szándékos kikapcsolása okozza.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be a “gpedit.msc”. Kattintson az OK gombra a csoportházirend-szerkesztő elindításához.

Nyissa meg a következő könyvtárakat a megjelenő ablakban: “Felhasználói konfiguráció” – “Adminisztratív sablonok”. Jelölje ki a nyíllal jelölt mappát. A jobb oldalon az Ön által megadott beállítások jelennek meg. Kattintson duplán a keretes sorra a beállítások párbeszédpanel megnyitásához.

Mozgassa a nyíllal jelölt rádiógombot a képernyőképen látható pozícióba. Mentse el az elvégzett módosításokat az “Alkalmazás” gombra kattintva. Nyomja meg az “OK” gombot a beállítások párbeszédpanel bezárásához. Az új szabály érvénybe lépéséhez újra kell indítania a számítógépet.

Összefoglalva

A szakértőink által ebben a tartalomban adott tippek segítenek visszahozni a Recycle Bin ikont az asztalra anélkül, hogy drasztikus módszerekhez, például a rendszer helyreállításához folyamodnának.

Olvasson tovább  A Windows 10 frissítése
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: