Hogyan csatlakoztathat egy nyomtatót egy MacBookhoz

A perifériák Apple számítógépekhez való csatlakoztatása abban különbözik a Windows-felhasználóknál megszokott eljárástól, hogy ehhez nem szükséges az illesztőprogramok telepítése. Az operációs rendszer felismeri az eszközt, és szükség esetén betölti a működtetéséhez szükséges szoftvert. Szakértőink megvitatják, hogyan csatlakoztathatja nyomtatóját a Macbookhoz.

USB kábel

A legegyszerűbb és legolcsóbb módja a nyomtatóeszköz csatlakoztatása a mellékelt USB-kábelen keresztül. A legújabb MacBook modellekhez, amelyek csak USB-C csatlakozóval rendelkeznek, adapter vagy többportos adapter szükséges. A perifériás eszközök csatlakoztatása előtt ellenőrizze a frissítéseket az Apple ajánlásainak megfelelően. Kattintson a cég logójára a felső panel bal sarkában. A megnyíló menüben kattintson a képernyőképen a nyíllal jelzett felső sorra.

Nyomja meg a gombot a megnyitott tulajdonságok ablakban az operációs rendszer frissítéseinek ellenőrzése alkalmazás elindításához.

Győződjön meg róla, hogy a macOS legújabb verziója fut a MacBookján. Ha rendelkezésre állnak frissítések, telepítse őket. Az ellenőrzési eljárás befejezése után csatlakoztassa a nyomtatóeszközt. Ha a TC további szoftverek letöltését kéri, akkor egyezzen bele, majd várjon, amíg a telepítés befejeződik.

A rendszerbeállítások paneljének meghívása. Lépjen be a perifériák szakaszba, amely a képernyőképen keretbe van foglalva.

A csatlakoztatott nyomtatót egy nyíl jelzi a területen. A zöld fény a leírási területen azt jelzi, hogy a nyomtató be van kapcsolva és készen áll a nyomtatásra.

Wi-Fi hálózat

A hálózati csatlakozás lehetővé teszi a nyomtató használatát anélkül, hogy a nyomtatót egy meghatározott helyre kellene csatlakoztatni. Egy dokumentumot távolról is el lehet küldeni nyomtatásra, ha a Macbookot ugyanahhoz a hozzáférési ponthoz csatlakoztatja. Nyissa meg a Rendszerbeállítások Perifériás eszközök szakaszát. Nyomja meg a nyíl által jelzett plusz szimbólumot.

Ha a nyomtató rendelkezik Wi-Fi hozzáféréssel rendelkező hálózati kártyával, akkor megjelenik az észlelt eszközök listáján. Jelölje ki a kapcsolati varázsló ablakában, és kattintson a “Hozzáadás” gombra. A karbantartó szoftver beállításaitól függően a felhasználónak további hardverbeállításokat kell elvégeznie.

A vezeték nélkül csatlakoztatott nyomtató nevében szerepel egy gyártó által kiadott azonosító. A zöld fény a leírási területen azt jelzi, hogy a hardver aktív és nyomtatásra kész.

Összefoglalva

Kövesse szakértőink lépésről lépésre megadott utasításait, és csatlakoztasson bármilyen modern nyomtatót a MacBookjához.

Olvasson tovább  Optimális lapozófájl méret a Windows 10 rendszerben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: