Hogyan lehet letiltani a hibernációs üzemmódot a számítógépen?

Az alvó üzemmód az energiatakarékosság egyik lehetséges módja. Ennek megadásával a számítógép lekapcsolja a tápellátást minden komponensről, kivéve a RAM-ot, ahol a felhasználói munkamenet adatai tárolódnak. A notebookok legkeresettebb alvó üzemmódja. Használja az akkumulátor energiájának kímélésére és a gyors munkához való visszatérésre. Azokra az otthoni PC-kre, amelyek hálózati áramellátással működnek, és minden munkamenet után kikapcsolnak, nincs rá szükség. Szakértőink elmondják, hogyan tiltsa le a hibernációs üzemmódot a számítógépen, ha nincs rá szükség.

Windows beállítások

A Windows 10 az összes rendszerbeállítást két szintre osztja. Az energiatakarékos üzemmód gyors kezelése a beállítások között található. A finomhangolás a klasszikus vezérlőpulton történik.

Hívja a Windows-beállításokat a “Win+i” billentyűparanccsal. Lépjen be a képernyőképen látható részbe.

Keresse meg az oldalsávban az “Energiagazdálkodás és alvás” részt, és válassza ki az egérrel. A jobb oldalon találjuk az “Alvás” blokkot. A nyilak két legördülő menüt mutatnak. A hibernációs üzemmód kikapcsolásához állítsa ezt a “Soha” értékre, ahogy a képernyőképen látható.

Vezérlőpult

A Klasszikus Vezérlőpulton elérhető a fejlett energiagazdálkodás, beleértve a fizikai billentyűzet alvó gombjának műveleteit is. Az alábbiakban leírt műveletek a Windows minden verziójánál működnek.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a Win+R parancsikon segítségével. Írja be a “powercfg” szót a kiemelt mezőbe.cpl”. Nyomja meg az “OK” gombot közvetlenül a vezérlőpanel “Tápellátás” szakaszához.

A képernyőképen az “1” szám a rendszerben használt tápegység áramkörét mutatja. Kattintson a duplával jelölt hiperhivatkozásra a beállítások eléréséhez.

A nyilak által mutatott legördülő menükkel tiltsa meg a számítógép alvó üzemmódba helyezését. A végrehajtott változtatások mentése.

Menjünk vissza a kezdeti beállításokhoz, és nyissuk meg a “Button Actions” részt, amely a képernyőképen látható.

Használja a nyilak által mutatott legördülő menüket. A “Kilépés” beállítása a bekapcsológombon. Az alvó gombhoz, ha van ilyen a billentyűzeten, válassza a “Nincs művelet szükséges” lehetőséget. A “Leállítás” blokkban nem elérhető beállítások aktiválásához kattintson a háromszög által jelzett hiperhivatkozásra.

Törölje a jelölőnégyzetet a nyíl mellett. A “Hibernálás” sor eltűnik a leállítási menüből. A beállítások véglegesítése a “Mentés” gomb megnyomásával.

Összefoglalva

A szakértőink által leírt lépéseket követve teljesen letilthatja az alvó üzemmód felfüggesztését, és ne aggódjon, ha véletlenül megnyomja a billentyűzet bekapcsológombját.

Olvasson tovább  A swap-fájl módosítása a Windows 7-ben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: