Windows 8 felhasználó törlése

Több személy is dolgozhat ugyanazon a Windows 8-as számítógépen egymás után. A rendszer támogatja, hogy mindegyikük számára önálló profilt hozzanak létre egy-egy védett személyes adatkörrel. Ha megváltoztatja a működési módot, a korábban regisztrált felhasználók törölhetők. Szakértőink elmondják, hogyan végezze el ezt a műveletet.

Hálózati profil

A Windows 8 felhasználó a Microsoft-profiljához tartozó hálózati fiókot használhatja a bejelentkezéshez. A törléshez először helyi billentyűzetre kell konvertálnod.

Nyissa meg a rendszerbeállításokat a Sharms menü segítségével. Válassza a Beállítások opciót, és kattintson az oldalsáv alján található bekeretezett linkre.

A Beállítások oldalon kattintson a Fiókkezelésre.

Váltson a bejelentkezett felhasználói fiókra. Kattintson a kettős jellel jelölt linkre a felhasználónév és az e-mail cím alatt, ahol a Microsoft felhasználónév regisztrálva van.

Erősítse meg a fiók tulajdonjogát a jelszó beírásával a nyíllal jelölt mezőbe.

Töltse ki a zölddel kiemelt mezőket. Írja be az első mezőbe a helyi fiók kívánt jelszavát, és erősítse meg azt. A kötőjellel jelölt sort ki kell tölteni. Adja meg a kiválasztott jelszóhoz tartozó tippet, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy szükség esetén felidézze azt.

Kattintson a kerettel jelölt gombra a váltási művelet befejezéséhez. A rendszer kijelentkezik az aktuális munkamenetből, és a felhasználó a helyi fiókkal jelentkezik be újra. A leírt eljárás nem érinti a számítógépen tárolt adatokat. A hozzáférés az állandó tárolásra a OneDrive felhőbe áthelyezett fájlokra korlátozódik.

Helyi profil

A Microsoft-szolgáltatásoktól való leválasztás után kapott helyi profil törlésre kerül a vezérlőpult fiókkezelési szakaszában.

Nyomja meg a “Win+R” billentyűkombinációt a “Futtatás” párbeszédpanel megnyitásához. Írja be a “control userpasswords” szót a szövegdobozba. Nyomja meg az Enter billentyűt a fizikai számítógép billentyűzetén, vagy kattintson az “OK” gombra.

Kattintson a keretben kiemelt linkre a vezérlőpanel alkalmazásban, amely megnyitja a.

Válassza ki a törölni kívánt profilt. Egyszeri kattintás a leírási területre a fiókbeállítások megjelenítéséhez.

Kattintson a vezérlőmezőben a kiemelt linkre.

Kiválaszthatja, hogy az összes információt törölni kívánja-e a profilból, vagy elmenti későbbi használatra. Válassza ki a megfelelőt a nyílgombok egyikére kattintva. Szakértőink a teljes törlést választják példaként.

Az utolsó lépésben erősítse meg a kiválasztott műveletet.

A végén

A szakértőink által leírt lépéssorozat segítségével könnyen eltávolíthat egy felesleges felhasználói profilt a Windows 8 rendszerből.

Olvasson tovább  4 módja a rejtett mappák megnyitásának a Windows 10-ben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: