Hogyan tölthet le hangoskönyveket tabletjére vagy okostelefonjára?

Manapság egyre kevesebb időnk van a hagyományos könyvek olvasására. Szerencsére a hangoskönyveket gond nélkül megtalálhatja az interneten – ezeket úgy tervezték, hogy az autóban, lefekvés előtt és akár a munkahelyén is hallgathatja őket. De pontosan hogyan töltheti le őket okostelefonjára vagy táblagépére??

Hogyan töltsön le egy hangoskönyvet

Letöltés számítógépen keresztül

A hangoskönyv letöltésének legegyszerűbb módja a számítógépen keresztül történik. Ebben az esetben Ön is képes lesz egy torrent trackerre belépni, VPN-t használni, és más kalóztevékenységeket végezni. És jobb, ha a hangoskönyveket a számítógépen tárolja – ott sokkal több hely van számukra. De akkor hogyan töltsön le egy hangoskönyvet az okostelefonjára?? Menjünk a végére a dolognak.

Mostantól nem feltétlenül kell a mobilkészüléket kábelen keresztül a számítógéphez csatlakoztatnia. Ehelyett feltöltheti a hangoskönyvet egy felhőalapú tárhelyszolgáltatásra, a Yandex.Lemez, Google Drive, Dropbox, vagy bármi más. Ezután csak be kell lépnie az okostelefonjáról ugyanazon fiók alatt, és letöltheti a hangoskönyvet. Használhatja a Telegramot is, amely egy népszerű üzenetküldő, amelyet a Roskomnadzor nemrég feloldott.

A hangoskönyvek ilyen módon történő letöltésével kapcsolatos problémák csak az iPad és az iPhone tulajdonosoknál merülnek fel. Lehet, hogy ehelyett a számítógép iTunes programját kell használnia.Pontosabban, a lépéseknek a következőknek kell lenniük:

 1. Csatlakoztassa Apple készülékét a számítógéphez USB-kábellel.

 2. Indítsa el az iTunes-t, ha nem nyílik meg automatikusan. Töltse le és telepítse, ha még soha nem használta korábban.

Figyeljen a hangoskönyv formátumára. Ha M4B formátumról van szó, csak húzza a hangoskönyvet az iTunes ablakába. Ebben az esetben az utasítás számos pontját átugorhatja.Ha a hangoskönyv MP3 formátumban van mentve, kövesse a következő lépéseket.

 1. Válassza ki a “Zene” menüpontot az oldalsávból. Az ablak jobb oldalán válassza ki a “Médiatár” alszakaszt.

 2. Nyissa meg a hangoskönyvet tartalmazó mappát a számítógépén. Ehhez használhatja a szokásos “File Explorer” programot.

 3. Ezután jelölje ki az összes MP3 fájlt a hangoskönyvben, majd kattintson a jobb gombbal bármelyik fájlra.

 4. Ezután a felugró kontextusmenüben válassza a Tulajdonságok menüpontot.

 5. A megjelenő ablakban törölje a Csak olvasható jelölőnégyzetet, majd nyomja meg az OK gombot.

 6. Húzza a teljes hangoskönyvet az iTunes ablakába. Zenei albumként kell megjelenítenie.

 7. Kattintson a jobb gombbal a hangoskönyvre az iTunesban.

 8. A megjelenő menüben menjen az Album részletei – Beállítások – Zene menüpontra.

 9. Módosítsa a “Médiatípus” opciót “Hangoskönyvre”. Miután a Roskomnadzor feloldotta a blokkolást, kattintson az “OK” gombra.

 10. Mostantól az oldalsáv felett kiválaszthatja a “Hangoskönyvek” menüpontot. Ha minden jól megy, itt fog megjelenni a hangoskönyved.

 11. Kattintson a mobileszköz ikonra az oldalsáv felett. Válassza ki a Hangoskönyveket a panelen. Ezután már csak annyi a teendő, hogy a hozzáadott hangoskönyvet szinkronizálja a táblagépével vagy okostelefonjával a jelöléssel és a “Kész” gombra kattintással.

Olvasson tovább  A Windows 7 PC jelszó eltávolítása

Most meg kell várnia a szinkronizálás befejezését. Minél nagyobb a hangoskönyv, annál tovább kell várnia. Meghallgathatja az iBooks-on vagy bármely hasonló alkalmazáson.

Fizetős alkalmazás használata

Fizetett alkalmazások használata

Ha nincs számítógépe, akkor sem lesz gond. A hangoskönyveket az egyik vagy a másik mobilalkalmazáson keresztül töltheti le. Javasoljuk, hogy vegye igénybe a jogi szolgáltatásokat. Ne feltételezze, hogy a hangoskönyvek drágák. Számos szolgáltatás kínál már előfizetéseket, amelyek egyszerre több ezer hangoskönyvhöz biztosítanak hozzáférést. Ez egy igazi alku!

A Google nagy sikerrel fejlesztette online boltját, ahol könyveket árulnak különböző formában. A neve Google Play Books. Ez a legkevésbé érdekes alkalmazás, mivel az összes hangoskönyvet külön-külön árusítják. Ha tényleg szereted hallgatni őket, akkor sok pénzt kockáztatsz…

A Google Play alkalmazáshoz hasonlóan az egyes könyvek megvásárolhatók a megfelelő gomb megnyomásával és a fizetési adatok megerősítésével. Néhány könyvet ingyenesen terjesztenek, de ezeknek a műveknek a köre nem túl nagy. Ha hangoskönyvet szeretne hallgatni, először a “Letöltés” gombra kell kattintania. Az alkalmazás beépített streaming-lejátszóján keresztül hallgathatja meg.

Egy másik alkalmazás a hangoskönyvek letöltésére és meghallgatására az Audiobooks Sounds of Words. Android és iOS rendszereken egyaránt elérhető. A program intuitív kezelőfelülettel rendelkezik, és minden héten új hangoskönyvek jelennek meg. Sokféle mű és előadás közül lehet választani. Az alkalmazás támogatja a podcastokat is. A Sounds of Words egyetlen hátránya a rosszul kitalált játékos. Nagyon korlátozott funkcionalitással rendelkezik. A meghallgatásukhoz érdemes lesz letölteni egy külön hangoskönyv-lejátszót.

Az első héten a hangoskönyv letöltése ingyenes. Az előfizetés költsége attól függ, hogy hány hónapot fizet egyszerre. Egy hónap 549 rubel, három hónap 1590 rubel.

Egy valamivel olcsóbb alkalmazás a Storytel. A szolgáltatás körülbelül 5000 hangoskönyvet kínál. Találhatsz gyermekeknek szóló műveket, detektíveket, szépirodalmi műveket, klasszikusokat és még verseket is. Előadások, podcastok és hanganyagok is rendelkezésre állnak majd. Nos, a Storytel funkciója a standupok elérhetősége. Ha nevetni akarsz, le kell töltened az alkalmazást. Android és iOS verzióban is elérhető – az Apple okostelefonok tulajdonosai sem maradnak ki belőle.

Olvasson tovább  A Debian 9 telepítése

Ha egyszerre több eszközt használ, a Storytel szinkronizál közöttük. Ez azt jelenti, hogy ha elkezd hallgatni egy hangoskönyvet a táblagépén, akkor ott folytatja, ahol abbahagyta.

Ettől eltekintve ez egy tipikus hangoskönyvbolt, kiváló válogatással és ajánlórendszerrel. Az első két hétben ingyenesen hallgathat hangoskönyveket. És akkor a Storytel minden egyes hónapja 449 rubelbe kerül.

A LitRes webáruház saját mobil klienssel rendelkezik. Elsősorban a rendszeres tankönyvek számára készült. De vannak hangoskönyvek is a kínálatában – összesen több mint 18 000 darab. címek. A kliens neve “Hangoskönyvek hallgatása”, és Androidon és iOS-en egyaránt megtalálható.

Ez az alkalmazás az egyik legkényelmesebb. Van egy nagyszerű ajánlórendszer is. Nincsenek panaszok és szinkronizálás a különböző eszközökön lévő programok között. Csak az árcédulára lehet panaszkodni. A helyzet az, hogy itt nincs előfizetés. Ehelyett a szolgáltatás hangoskönyvek vásárlását kínálja egy adott áron – ez 30 és 9999 rubel között változhat. Valamivel ezelőtt a “LitRes” is bevezetett egy előfizetési lehetőséget. Havi 299 dollárért három hangoskönyvet kap egyenként. Nem rossz választás azoknak, akik elég ritkán hallgatják őket.

Egy másik szolgáltatás, amely hagyományos könyveket és hangoskönyveket is kínál, a Bookmate. Ebben az alkalmazásban különböző műveket tölthet le – egészen a képregényekig. Ami a hangoskönyveket illeti, ezek szinkronizálódnak a különböző eszközök között, ami nagyon kényelmes. Podcastok hallgatása. Ezt a beépített lejátszóval lehet megtenni, amelynek nincsenek különösebb hátrányai.

A Bookmate előfizetési csomaggal rendelkezik. Az első hét használata ingyenes. Akkor minden hónap 459 rubelbe fog kerülni. Teljesen bármilyen hangoskönyvet letölthet, még az újakat is.

Ingyenes alkalmazások

Ingyenes alkalmazások

Ha ingyenesen szeretnél hangoskönyveket letölteni, készülj fel néhány kihívásra. A hangoskönyvek készítői pénzt költenek a színészek szinkronizálására, és azt akarják, hogy erőfeszítéseik megtérüljenek. Vannak azonban olyan ingyenes hangoskönyvek is, amelyek köztulajdonban vannak. Ezeket egy kliens segítségével lehet hallgatni – az iPhone és iPad felhasználók letölthetik. Hasonló programok Androidon is megtalálhatók. A már említett LitRes kliensben is található egy ingyenes hangoskönyveket tartalmazó részleg.

Olvasson tovább  A Wi-Fi engedélyezése és konfigurálása a laptopon

Sajnos az ingyenes hangoskönyvek ritkák. Ebben a szegmensben lehetetlen slágereket és bestsellereket találni. De ha eléggé igyekszik, ingyenesen letölthet egy fizetős hangoskönyvet is. Igazi kalóznak kell lenned, hogy bejuss. Az okostelefonokon a következő módszereket kell használnia ehhez:

 1. Letöltés torrent trackerről. Egyszer volt, hol nem volt, a torrent kliensek csak PC-ken voltak, de most már Androidra is telepíthet egy ilyen alkalmazást.

 2. Hangoskönyvek letöltése Telegramról. Ez a messenger rengeteg csatornával rendelkezik. Néhányat a hangoskönyveknek szenteltek.

 3. Hangoskönyvek hallgatása a YouTube-on. Ha prémium előfizetésre fizet, minimalizálhatja a videót, és csak a hangsávot hallgathatja. De lássuk be, a YouTube nem túl gazdag hangoskönyvekben. A YouTube-ról is könnyű megtalálni a hangsáv letöltésének módját – ez lehetővé teszi, hogy fizetős előfizetés nélkül is megtehesse.

Nos, ha csak iPhone-od van, akkor aligha tudod letölteni a hangoskönyvet kalózkodással. Használnunk kell a számítógépet. Mit kell pontosan tenni – már fentebb leírtuk.

Következtetés

A hangoskönyvek lehetővé teszik, hogy jól olvasson anélkül, hogy időt pazarolna a hagyományos olvasásra. Mindössze annyit kell tenned, hogy helyet adsz nekik. Ökölszabályként egy hangoskönyv súlya körülbelül 1 GB.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: