Hogyan törölje a kéretlen anyagokat és vírusokat a telefonjáról, hogy felgyorsítsa azt

A mai okostelefon hatalmas szemétkupacot halmozhat fel. Ezek olyan fájlok, amelyeket a rendszer vagy az alkalmazások már nem használnak. Nézzük meg, hogyan lehet megszabadulni tőlük. Ez lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa a készüléket.

Hogyan tisztítsa meg telefonját a szeméttől és a vírusoktól

Rendszereszközök

Egyszer már elmondtuk, hogyan javíthatja okostelefonja teljesítményét. De akkor elég bonyolult módszerekről beszéltünk. Itt megemlítjük a leginkább elérhető eszközöket. A törmelékek és vírusok eltávolítása ezekkel a módszerekkel nem tart sokáig. Kezdjük az Android operációs rendszer által kínált lehetőségekkel.

Sajnos nem minden szemetet tud kezelni az operációs rendszer. Alapvetően nyomon követi a saját fájljait. Egyáltalán nem gondol az alkalmazásokra. Ha ezeket törölték, és néhány fájl hátramaradt, az Android nem is veszi észre őket. Sok felhasználó azonban még mindig elégedett a rendelkezésre álló eszközökkel. A rendszereszközök különösen akkor hasznosak, ha nincs hely az okostelefonján további segédprogramok letöltéséhez és telepítéséhez. És arra is ügyelnek, hogy ne töröljön ki semmit, amire szükség van.

Egyes okostelefonokon a “Cache tisztítása” gomb közvetlenül a zárolási képernyőn található. Különösen ez található a Xiaomi készülékeken. De a legtöbb operációs rendszer törmelék eltávolítása egy bonyolultabb módszerrel történik. Ehhez menjen a “Beállítások”, majd a “Tárolás” menüpontra. Válassza ki a belső memóriát, majd megjelenik az okostelefon tartalma. Itt nyomja meg a “Cache adatok” gombot. A rendszer kérni fogja, hogy törölje őket. Ezzel egyet kell értenie. Általában az eltávolítása után a teljesítmény növekedését látja majd.

A Samsung okostelefonok saját, szabadalmaztatott burkolatot használnak, amelyben másképp kell eljárni. Először a “Beállítások” fülre kell látogatnia a fogaskerék ikonra kattintva. Ezt követően azonban el kell mennie az “Eszköz karbantartása” szakaszba. Ez ellenőrzi az operációs rendszer állapotát. Ha a firmware szükségesnek ítéli, akkor az “Optimalizálás” gomb elérhető lesz. A gombra kattintva elindul a gyorsítótár kiürítése és a háttérben futó alkalmazások bezárása. Innen elérheti a “Memória” részt is, amely lehetővé teszi a készülék tartalmának elemzését. A legújabb shell verziók még a különösen nagyméretű és duplikált fájlok keresésére is képesek.

Olvasson tovább  A merevlemez diagnosztika elvégzése a Windows 10 rendszerben

SD Maid

Sok okostelefon-tulajdonos inkább harmadik féltől származó alkalmazásokat használ a kéretlen fájlok eltávolítására. Ha a Google Play megfelelő részébe lép, rengeteg hasonló segédprogramot talál. Javasoljuk például az SD Maid letöltését és telepítését.

A programnak gyorsított és maximálisan érthető felülete van. Gyakran csak a zöld “Scan” gomb megnyomása szükséges. Ezt követően az alkalmazásnak magának kell eljárnia. Mindenféle szemetet keres a rendszerben. Ide tartoznak például a hibajelentések, az elavult naplók, az ideiglenes fájlok, a hibakeresési fájlok és a korábban törölt programok maradványai. Röviden, az SD Maid megpróbál eltávolítani mindent, ami nem szükséges az operációs rendszer működéséhez. Ha a vizsgálat befejeződött, csak annyit kell tennie, hogy a “Futtatás most” gombra kattint. Minden talált törmeléket el kell távolítani.

Meg kell jegyezni, hogy érdemes közelebbről megvizsgálni azokat a fájlokat, amelyeket a segédprogram szemétként észlelt. Talán találsz bennük valami fontosat. Ebben az esetben ezeket a fájlokat ki kell törölnie.

Fentebb leírtuk az SD Maid ingyenes verziójának alapvető funkcióit. De javasoljuk, hogy 155 rubelt költsön a segédprogram Pro verziójának megvásárlására. További funkciókkal fog tetszeni Önnek. Például egy nagyon jó képességű fájlkezelőt kínál, amely még név vagy maszk alapján is kereshető. A telepített alkalmazásokat is kezelheti, és akár el is távolíthatja őket az automatikus indításból. És mondanom sem kell, hogy a fejlesztők időről időre egyre több és több funkciót adnak hozzá? Ez a verzió nem zavaró a hirdetésekkel.

360 biztonság

Ha aktívan internetezel, az okostelefonodon nem csak szemét gyűlhet össze. A készülék vírusokkal is fertőzött lehet. Sokuk teljesen ártalmatlan, de néhányuk hajlamos például bankkártyaadatokat lopni. Röviden, nem felesleges telepíteni néhány segédprogramot, amely teljesen megtisztítja a készüléket a vírusoktól. Ehhez javasoljuk a 360 Security letöltését.

A program tökéletesen működik szinte minden Android által vezérelt eszközön. Sok más vírusirtóval ellentétben a 360 Security teljesen ingyenes, és minden funkcióját a következő módon nyújtja. És nem kell fizetnie előfizetésért.

Olvasson tovább  A Skype telepítése Windows 10 operációs rendszeren

A 360 Security letöltése és telepítése után ajánlatos elvégezni az eszköz teljes átvizsgálását. Ez lehetővé teszi a segédprogram számára a rosszindulatú alkalmazások felismerését és eltávolítását. A szkennelés időtartama a memória mennyiségétől, sebességi jellemzőitől és a processzor kapacitásától függ.

A vizsgálat befejezése után aktiválja a víruskereső monitorát. Ez lehetővé teszi a szoftver számára, hogy lássa, ha új fenyegetés érkezik, és azt azonnal kezelni tudja. Akár nem megbízható forrásból származó alkalmazásokat és játékokat is telepíthet, mivel azokat is teszteljük.

A jó hír az, hogy a 360 Security további funkciókkal rendelkezik, amelyekért nem kell fizetni a hozzáférésért. Az alkalmazás például az adatátvitel felügyeletét valósítja meg. SMS- és hívásblokkolással is rendelkezik a spammerek ellen. Nem felejtjük el a “vírusirtó” funkciót, amelynek köszönhetően megpróbálhatja megtalálni az elveszett okostelefont. Javasoljuk, hogy a 360 Security használatával blokkolja más programok személyes adataihoz való hozzáférést. De természetesen nem minden.

Egyébként, az alkalmazás neve mostantól Safe Security (Biztonságos biztonság). Sok okostelefon-tulajdonos azonban még mindig a régi nevet használja.

Következtetés

Most már pontosan érti, hogyan tisztítsa meg okostelefonját a virtuális szeméttől. Ne feledje, hogy nem minden eszköz igényli ezt. Ha egy zászlóshajó készülékkel rendelkezik, amely hatalmas mennyiségű memóriával rendelkezik, akkor nem valószínű, hogy bármit is tesz, hogy segítse a készülékét az ideiglenes fájlok és egyéb szemét törlésével.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: