A 7 legjobb alkalmazás az Androidszemét és a kéretlen fájlok kitakarításához

*A szerkesztők szerint a legjobbak legjobbja. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

Bármely okostelefon szenvedhet a sok szemét fájltól. Bizonyos alkalmazások használatakor jelennek meg. Ezek eltávolítása a szokásos eszközökkel lehetséges, de nem minden eszközön. Leggyakrabban egy speciális programot kell telepítenie erre a célra. Ezek azok az alkalmazások, amelyekről ebben a cikkben beszélni fogunk.

A legjobb Android-alkalmazások a szemét és a kéretlen fájlok kitakarítására

Jelölés hely Név Értékelés
A legjobb Android alkalmazások a törmelék és a Junk fájlok megtisztítására 1 CCleaner 5.0
2 GO Speed 4.9
3 Biztonságos biztonság 4.8
4 Avast tisztítás 4.7
5 AVG Cleaner 4.6
6

Tisztább

4.5
7 1Tap Cleaner Pro 4.4

CCleaner

Értékelés: 5.0

CCleaner

Biztosan az egyik legnépszerűbb operációs rendszer optimalizáló program. Eredetileg a CCleaner PC-s verziója is létezett, de ma már elsősorban okostelefon- és táblagép-felhasználók használják. Más hasonló segédprogramokhoz hasonlóan ez is a lehető legkönnyebben megtanulható felülettel büszkélkedhet. Még csak meg sem kell látogatnia magát a programot – a RAM felszabadítható, ha rákattint a tálcán megjelenő gombra.

A CCleaner eltávolít mindenféle szemetet. Például a program képes törölni a böngésző előzményeit – a meglátogatott webhelyek hosszú naplója gyakran befolyásolja az eszköz teljesítményét. Ezzel a segédprogrammal törölheti azokat a maradék fájlokat is, amelyek egykor az okostelefon memóriájából törölt alkalmazásokhoz tartoztak. A program másik fontos funkciója, hogy egyszerre több alkalmazást is törölhetünk. Ez gyorsan felszabadítja a helyet az okostelefonján, különösen, ha több száz különböző alkalmazást telepített.

A CCleaner segítségével minden szempontból elemezheti Android operációs rendszerét. Például elég gyorsan megmondja, hogy mely alkalmazások fogyasztják a legnagyobb mértékben az akkumulátort. A CCleaner azt is megmutatja, hogy mely programokat használja alig, és melyek fogyasztanak túl sok forgalmat. A “Hibernált programok” funkcióval is rendelkezik. Ez magában foglalja a kiválasztott alkalmazások futtatásának leállítását. Ebben az állapotban pontosan addig maradnak, amíg manuálisan meg nem nyitja őket. Ez arra az esetre való, ha sürgősen minél több RAM-ot kell felszabadítanod.

A CCleaner számos más funkcióval is rendelkezik. Ezek közül néhány például az akkumulátorral és a processzorral kapcsolatos. Ugyanakkor a segédprogram nagyon kicsi marad – maga is alacsony CPU- és memóriaterheléssel rendelkezik. Az alkalmazás használata teljesen ingyenes. Javasoljuk azonban, hogy frissítsen a Pro verzióra. Lehetővé teszi az optimalizálás ütemezését. Elfelejti a segédprogram megnyitását, és sok időt takarít meg magának.

GO Speed

Értékelés: 4.9

GO Speed

Egy másik nagyszerű segédprogram, amely ingyenesen elérhető. És míg a fent tárgyalt változat egy Pro verzió létezését feltételezi, a GO Speed alkotói csak a reklámok megjelenítésén keresnek. Ez a program képes eltávolítani a gyorsítótárat is, felgyorsítva a rendszer teljesítményét. Itt is van egy alkalmazáskezelő. Még a nem túl hasznosnak ítélt, előre telepített alkalmazásokat is eltávolítja. Ebben a részben azt is megtudhatja, hogy mely alkalmazásokat nem futtatja szinte soha. Lehetőség van biztonsági mentés létrehozására is. Hasznos abban az esetben, ha kísérleteket szeretne végezni.

A GO Speed háromféleképpen használható: megnyitásával, az értesítési sávban lévő gombok megérintésével és az egyedi lebegő widget alkalmazásával.

Ezt a segédprogramot általában a játékosok telepítik. Lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással felgyorsítsa a rendszer teljesítményét. Emellett egy figyelmen kívül hagyási listát is ad, ahová olyan fájlokat is felvehet, amelyeket nem szabad beolvasni. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa magának a segédprogramnak a működését, különösen, ha az okostelefonja nagyon nagy memóriával rendelkezik.

Biztonságos biztonság

Értékelés: 4.8

Biztonságos biztonság

Ez a program az Android számára vírusirtóként van elhelyezve. Azonban további funkciókkal is rendelkezik, amelyek segíthetnek felgyorsítani az operációs rendszert. Sok okostelefon- és táblagép-tulajdonos telepíti a segédprogramot a következő funkciók miatt.

Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy gyorsan törölje a gyorsítótárat. A Biztonságos biztonság használatával letilthatja a nem tetsző alkalmazások értesítéseit is. Az Android újabb verziói már tartalmazzák ezt a funkciót. De a Safe Security blokkolhatja a régebbi okostelefonokat is!

Ezzel a segédprogrammal jelentősen javíthatja az adatvédelmét. A megfelelő rész lehetővé teszi, hogy teljes mértékben megvédje fényképeit, üzeneteit és egyéb okostelefon-tartalmát a kíváncsiskodó szemektől. A fejlesztők nem feledkeztek meg a teljes körű alkalmazáskezelőről sem. Lehetővé teszi a nem kívánt alkalmazások törlését és a belső tárhelyről a memóriakártyára történő átvitelét. Ez különösen hasznos azok számára, akik állandóan memóriahiányban szenvednek az új alkalmazások telepítéséhez.

Végül a Safe Security egy teljes értékű vírusirtót is tartalmaz, amely a következő funkciókat kínálja:

  1. Védelem a rosszindulatú alkalmazások ellen;
  2. Elveszett vagy ellopott okostelefon keresése egy másik eszközön keresztül;
  3. Hívásszűrő, amely figyelmezteti Önt a spammelés vagy a szolgáltatásokra való kényszerítés lehetőségére.

Van egy komoly hátránya is. Ez a hirdetések nagy számában rejlik. Ez fokozatosan idegesítővé válik. Megszabadulhat tőle, de csak akkor, ha fizetős előfizetést köt, ami sok pénzbe kerül.

Avast tisztítás

Értékelés: 4.7

Avast tisztítás

Ez az alkalmazás nem kényszeríti az agyat. Az operációs rendszer felgyorsításához csak egy gombnyomás szükséges. Optimalizálja a memóriát és azonnal eltávolítja a nem kívánt gyorsítótárat. Ha meg akarja próbálni megtisztítani a rendszert, használhatja a további gombokat.

Mit kínál még az Avast Cleanup?? Az első dolog, amit meg kell jegyeznünk, az az alkalmazáskezelő jelenléte. Természetesen az operációs rendszer beállításaiban is megtalálható. De ennél egyszerűbb. És nem minden Android-verzió fogja megmondani, hogy mely alkalmazásokat nem használta egy ideje. A programok letöltését is befagyaszthatja. Nem lesz újra aktiválva, amíg nem indítja újra az alkalmazásokat. Egy jó módja annak, hogy minél több RAM-ot szabadítson fel. Emellett mindenképpen nézze meg az App Manager kezdőlapját is. Itt azonnal láthatja a telepített programok által elfoglalt memória százalékos arányát és azok számát. Az Android alapvető eszközeivel is lehet ilyen statisztikákat gyűjteni, de ez lényegesen hosszabb és bonyolultabb lesz. Hasonló grafikon található a multimédiával foglalkozó részben is.

Az Avast Cleanup talán legfőbb jellemzője a fényképek rendezésének képessége. A program megmutatja az egymáshoz hasonló képeket. Mindössze annyit kell tennie, hogy eldönti, hogy el akarja-e távolítani néhányat közülük. A segédprogram áttekintést nyújt a sikertelen fotókról is.

Az Avast Cleanup azt a benyomást kelti, mintha az egyik legjobb alkalmazás lenne, amelyet az Androidnak a szeméttől való megtisztítására terveztek. Ne feledje azonban, hogy néhány funkció csak a prémium verzió megvásárlása után érhető el. Néhány ezek közül:

  1. Fotók optimalizálása – a képek fent említett összehasonlításából, valamint méretük és súlyuk ellenőrzéséből áll;
  2. Az operációs rendszer rendszeres, ütemezett tisztítása, így nem kell időt vesztegetni egy alkalmazás megnyitására;
  3. Hirdetések kikapcsolása – az ingyenes verzió komolyan idegesítő lehet;
  4. Közvetlen technikai támogatás – azonnali választ kap a fejlesztőktől.

Ez ismét egy olyan eset, amikor az eszköz prémium verziója drága. Ha nem lenne a magas árcédula, mindenképpen eladásra ajánlanánk!

AVG Cleaner

Értékelés: 4.6

AVG Cleaner

Egy másik program az operációs rendszer tisztítására, amelyet olyan fejlesztők hoztak létre, akik korábban elsősorban a vírusirtókról voltak ismertek. A segédprogramot úgy tervezték, hogy a lehető legkönnyebben használható legyen. Csak egy gomb van, hogy gyorsabban menjen. Ennek során az AVG Cleaner kiüríti a gyorsítótárat, valamint néhány látszólag szükségtelen alkalmazás memóriáját.

A segédprogram lehetővé teszi mindenféle szemét eltávolítását. Különösen képes könnyedén megtalálni a maradék fájlokat, amelyek egykor az alkalmazások szolgálatában voltak, mielőtt törölték őket az okostelefonjáról. Van egy funkció a fényképek és videoklipek összehasonlítására is! Így az AVG Cleaner segítségével könnyen megtalálhatja a szerencsétlen képeket, amelyeket sajnálat nélkül eltávolíthat.

Ez a segédprogram lehetővé teszi, hogy akár előre telepített programokat is eltávolítson az okostelefonjáról. Ez növeli a rendelkezésre álló helyet és a teljesítményt. Az alkalmazások hibernálása, ha nem szeretné törölni őket, de memóriát kell felszabadítania. Végül a segédprogram lehetővé teszi, hogy megvizsgálja az általa feleslegesnek ítélt adatokat.

Az AVG Cleaner tartalmaz egy, az akkumulátor teljesítményének szentelt részt. Tudja meg, hogy mely konkrét alkalmazások fogyasztanak túl sok energiát. A segédprogram lehetővé teszi az akkumulátor fogyasztási profiljának módosítását is. Mindegyikük többféleképpen konfigurálható. Például “Munka” üzemmódban ajánlott néhány üzenetküldő és közösségi hálózati klienst alvó üzemmódba helyezni – ebben az esetben hosszabb időt kap a teljes töltésből, és a forgalom kevesebbet fogyaszt.

Mint általában, az alkotók ezt a segédprogramot többnyire keresni reklámon keresztül. Ez azt jelenti, hogy ingyenesen letöltheti az AVG Cleanert. Lehetőség van a hirdetések eltávolítására, de ezért fizetnie kell. Ha nem akar pénzt költeni, azt is el kell fogadnia, hogy nem minden funkció áll majd rendelkezésére.

Az alkalmazás tisztító

Értékelés: 4.5

Telefon tisztító

Egy újabb ingyenes alkalmazás, amely megpróbál eltávolítani mindenféle szemetet az okostelefonjáról. Ugyanakkor vírusirtó is egyben. Az, hogy szükséged van-e rá az okostelefonodon, már más kérdés. Ha úgy gondolja, hogy nem okoz kárt, ne aggódjon a Phone Cleaner telepítése miatt – a program mindent megtesz, hogy megóvja Önt a rosszindulatú fájloktól. A kulcsszó a “megpróbáljuk”. Javasoljuk, hogy csak a jó hírű vírusirtókban bízzon.

A szemetet hagyományos gombnyomással lehet eltakarítani. Ez számos háttérfeladatot megszüntet, és növeli a szabad RAM memória mennyiségét. A Phone Cleaner tartalmaz egy alkalmazáskezelőt is. Tudja meg, mely alkalmazásokat használja rendkívül ritkán. Ez nem egy jó ok arra, hogy eltávolítsuk őket..? A segédprogram törli a már nem használt programok maradék fájljait is.

A CPU Cleaner lehetővé teszi, hogy megnézze, milyen terhelés van jelenleg a processzoron. Azt is megmutatja, hogy mely konkrét alkalmazások töltik be a legnehezebben. A jövőben ez segíteni fog abban, hogy a chip hűvösebb legyen, ugyanakkor csökkenti az energiafogyasztást.

Ami a segédprogram fő jellemzőit illeti, kettő van:

  1. Jelszóvédelem az alkalmazásokhoz – jelszóra lesz szükség minden egyes indításkor. Javasoljuk, hogy jelszóval lássa el azokat a programokat, amelyek érzékeny adatokat tartalmaznak – például a közösségi hálózati klienseket és az üzenetküldőket.
  2. Értesítések törlője – a segédprogram elrejtheti a legkevésbé kívánt értesítéseket. Ezután az okostelefonod már nem lesz idegesítő, nem csipog rád minden különösebb ok nélkül, és gyorsabban kezd működni.

Jó, hogy az alkotók a Phone Cleaner tovább fejlesztik alkotásukat. Lehetséges, hogy a jövőben még több funkciót kínál majd. Ami a negatív pillanatokat illeti, ezek hagyományosak – ezek a hirdetések rendszeres megjelenítése és a drága fizetett változat, megfosztva tőle.

1Tap Cleaner Pro

Értékelés: 4.4

1Tap Cleaner Pro

Ez az alkalmazás ingyenes verzióban is létezik. De javasoljuk, hogy hagyjon fel a telepítéssel, mivel nagyon idegesítő a hirdetéseivel. És a Pro verzió az egyetlen, amely néhány olyan funkciót kínál, amiért érdemes letölteni egy ilyen segédprogramot.

Az alkalmazás elsősorban gyors gyorsítótár-tisztításra szolgál. Még nagyon gyorsan is – elég egyetlen gomb megnyomása. És ez nem csak magában az alkalmazásban van. Ezen kívül a fejlesztők egy widgetet is biztosítottak az alkotásukhoz, amely az operációs rendszer egyik képernyőjén lesz látható.

És nem csak a gyorsítótárat kell megtisztítania, hogy felgyorsítsa az Android teljesítményét. Az 1Tap Cleaner Pro használható a böngésző előzményeinek megtisztítására, legyen az Chrome vagy bármilyen más típusú böngésző. Az alkalmazás a hívásnaplók és SMS-ek törlésére is képes.

A segédprogram fizetős verziójának fő jellemzője az automatikus tisztítás, amikor a RAM memória kevés. Ez azt jelenti, hogy pontosan akkor indítja el magát, amikor a legnagyobb szükség van rá. A gyorsítótár törlése az Ön által beállított ütemezés szerint is megtörténik.

Az 1Tap Cleaner Pro kiváló alkalmazáskezelőt tartalmaz. A legrészletesebb információkat mutatja az egyes alkalmazásokról. A Google Play alkalmazás címét is könnyen megtalálhatja a Google Play alkalmazáson. A segédprogram azt is ki tudja értékelni, hogy az egyes alkalmazások mennyit fogyasztanak az okostelefon belső memóriájából.

Az 1Tap Cleaner Pro új funkciói viszonylag újak. Meg tudja tisztítani az SD-kártyát a törmeléktől. Míg ez a funkció alapvető funkciókat kínál. De lehetséges, hogy az alkalmazás hamarosan megtanulja a képek értékelését, és hasonló, valamint őszintén rossz képeket keres. Ez tényleg akkor fog megtörténni, ha a fejlesztők támogatják a rubelben (és más valutákban, mert nem csak az oroszok szeretik letölteni a segédprogramot).

Következtetés

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a fent említett alkalmazások telepítése csak a kevésbé ismert gyártók alacsony költségű okostelefonjainál szükséges. A Samsung készülékek például saját segédprogrammal rendelkeznek a “Beállítások” menüpontban az operációs rendszer megtisztítására. Az ilyen programokról nem szabad gondolni a zászlóshajók tulajdonosaira, amelyek hatalmas mennyiségű memóriával rendelkeznek.

Olvasson tovább  8 legjobb okostelefon szelfikészítéshez
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: