Jelszó módosítása Windows 7 számítógépen

A körülmények időről időre arra kényszerítenek bennünket, hogy megváltoztassuk az elektronikus eszközökhöz való hozzáférés jelszavát, a szükséges biztonsági szint biztosítása érdekében. Szakértőink megmutatják, hogyan hajtsa végre ezt a műveletet Windows 7 alatt.

Képernyő lezárása

A számítógép hozzáférési jelszavának megváltoztatásának leggyorsabb és legegyszerűbb módja a képernyőzár menüje.

Jelentkezzen be a kívánt bejelentkezéshez, és nyomja le egyszerre a “Ctrl”, “Alt” és “Del” billentyűket. Ha a képernyő le van zárva, kattintson a képernyőképen látható mezőre.

A pirossal kiemelt sorba írja be az érvényes jelszót. A következő zöld színnel kiemelt mezőbe írja be a kívánt jelszót. Ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be az utolsó sorba, amit sárga jelölő jelez. Kattintson a jobb oldali nyílra.

Várjon néhány másodpercet, és kapjon visszaigazolást a kért tranzakció sikeres végrehajtásáról.

Számláinak kezelése

A Vezérlőpult Fiókkezelés szakasza lehetővé teszi a bejelentkezett felhasználók jelszavainak módosítását.

Használja a “Win+R” billentyűkombinációt a “Futtatás” párbeszédpanel megnyitásához. Írja be a “control userpasswords” szót a szövegdobozba. Nyomja meg az “OK” gombot vagy nyomja meg az enter billentyűt a számítógép billentyűzetén.

A megnyíló ablakban válassza ki azt a fiókot, amellyel dolgozni szeretne. A képernyőképen látható számok a felhasználói hozzáférési kódok szerkesztésére szolgáló megfelelő szakaszokra mutató hiperhivatkozásokat mutatják.

A fiókjához írja be a régi jelszót az eggyel jelölt mezőbe. Írja be a kódot az alábbi, zöld színnel kiemelt sorokba, és ellenőrizze, hogy a karakterkészlet helyes-e. Ha szükséges, adjon asszociatív segítséget, hogy emlékezzen az adott kombinációra. Fejezze be a műveletet a képernyőképen látható “4” jelzésű gomb megnyomásával.

A második hiperhivatkozás megnyitja a számítógépen regisztrált fiókok listáját tartalmazó területet. Kattintson arra a felhasználói avatarra, amelyre a kódkombinációt módosítani szeretné.

Kattintson a rendelkezésre álló műveletek listájában a kidudorodott vonalra.

Ebben az esetben nem kell ismernie a régi jelszót. Írja be a kívánt jelszót a zöld színnel kiemelt mezőkbe, és erősítse meg, hogy a karakterek helyesek. Szükség esetén állítson be egy súgót, amelyet a felhasználó használhat, ha elfelejti a hozzáférési kódját. A művelet befejezéséhez nyomja meg a képernyőképen a hármas betűvel jelölt gombot.

Parancssor

Olvasson tovább  Hogyan változtathatja meg a MacBook MAC-címét

A parancssor segítségével, megnövelt jogosultságokkal a saját vagy egy másik, a számítógépen regisztrált fiók jelszavát is meg lehet változtatni.

Kattintson a “Start” menüre, és lépjen a “Minden program” részre. Bontsa ki az Előbeállítások könyvtár tartalmát. Keresse meg a CMD shell sorát, és kattintson rá a jobb gombbal a kontextusmenü megnyitásához. Futtassa a parancssort megnövelt jogosultságokkal.

A regisztrált felhasználók listájának kinyomtatása a “net user” paranccsal. A képernyőképen nyilakkal vannak jelölve.

Szakértőink például megváltoztatják a “Test” bejelentkezési azonosítóval rendelkező fiók jelszavát. Írja be a “net user Test *” parancsot, és nyomja meg az Entert. A felhasználónak be kell írnia az új jelszót. Nyomja meg újra az enter billentyűt a jelszó megerősítéséhez. A műveletet nagyon óvatosan hajtsa végre, mert a karakterek gépelés közben nem jelennek meg a képernyőn, és az összes karaktert nem jelölik csillagokkal. A parancs sikeres végrehajtását a képernyőn egy kettes számmal jelölt információs sor igazolja.

A parancs második változata a kiválasztott felhasználó kódkombinációjának közvetlen megadását feltételezi. Írja be a “net user Test123” parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt. Szakértőink a “Test” fiókhoz a “test123” jelszót állították be. A következő képernyőképen egy példa látható a parancsok végrehajtására.

MMC konzol

Az utolsó lehetőség, amit a jelszó megváltoztatásakor figyelembe veszünk, az MMC konzol fiókkezelő beépülő moduljának használata.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt, és írja be a “lusrmgr” szót a szövegmezőbe.msc”. Nyomja meg az OK vagy az Enter gombot a konzol indításához.

A megjelenő ablak három függőleges szakaszra van osztva. Válassza ki a bal oldalon az 1-gyel jelölt könyvtárat. A központi részben megnyílik a számlák listája. Keresse meg annak a felhasználónak a felhasználónevét, akinek meg kell változtatnia a jelszavát. Kattintson rá a jobb gombbal a kontextusmenü megnyitásához. Válassza ki a képernyőképen a “3” jelzésű felső sort.

Erősítse meg az aktuális felhasználói jelszó visszaállítására vonatkozó döntést a “Folytatás” gombra kattintva a felugró rendszerfigyelmeztetésnél.

A következő ablakban töltse ki a zölddel kiemelt mezőket. A felső részen írja be az új jelszót, az alsó részen pedig erősítse meg az új jelszót. Kattintson az “OK” gombra a művelet befejezéséhez.

Rendszeres értesítés fogadása a feladat sikeres végrehajtásáról.

Az alján

Olvasson tovább  Virtuális merevlemez létrehozása és használata

Ebben a cikkben szakértőink megmutatják, hogyan változtathatja meg a Windows 7 jelszavát. Válassza a legkényelmesebbet, és tartsa biztonságban számláját.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: