A Windows 7 PC jelszó eltávolítása

Egy otthoni számítógép esetében a fiókok jelszavas védelme nem mindig kényelmes. A rendszerhez való hozzáférés egyszerűsítése érdekében visszaállíthatja a korábban megadott jelszavát, vagy beállíthatja az automatikus bejelentkezést. Szakértőink megmutatják, hogyan végezheti el ezeket a műveleteket a Windows 7-ben.

Képernyő lezárása

A bejelentkezéshez szükséges jelszó kikapcsolásának legegyszerűbb módja, ha a képernyőzár menüből letiltja azt.

Jelentkezzen be a kívánt felhasználóként, és nyomja meg egyszerre a “Ctrl+Alt+Del” billentyűket. A zárolt számítógép képernyőjén megnyílik a Műveletek menü. Kattintson a keretes menüpontra.

Az eggyel jelölt mezőbe írjon be egy érvényes felhasználói fiókjelszót. Mutasson az egérkurzorral a pirossal jelölt vonalakra, anélkül, hogy egyidejűleg bármilyen billentyűt lenyomna. Kattintson a “Megerősítés” mező jobb oldalán lévő nyílra.

Néhány másodperc múlva értesítést kap arról, hogy a jelszava sikeresen megváltozott. Üresnek van jelölve, mivel létrehozásakor nem adtál meg szimbólumokat, és a Windows felismeri, hogy hiányzik.

Ellenőrizze, hogy a módszer működött-e a képernyő újbóli zárolásával a “Ctrl+Alt+Del” vagy a “Win+L” billentyűkombinációval. A jelszó mező a felhasználónév alatt többé nem jelenik meg. Egyszerűen kattintson az avatarjára a bejelentkezéshez.

Számlák

A Vezérlőpult Fiókbeállítások szakasza lehetővé teszi a rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználó számára a jelszavak szelektív törlését.

A “Win+R” parancsikon a “Futtatás” párbeszédpanel megnyitásához. Írja be a “control” szót a szövegdobozba. Nyissa meg a vezérlőpultot az OK gombra kattintva vagy a számítógép fizikai billentyűzetén beírva.

Keresse meg a dobozos részt az általános listában a képernyőképen. Nyissa meg a számlavezérlő területet az egérrel egyszeri kattintással.

Győződjön meg róla, hogy a felhasználó avatarja alatt van egy “Védett” bejegyzés. Kattintson a bekeretezett hiperhivatkozásra. Ezt a részt közvetlenül elérheti, ha a “Futtatás” párbeszédpanelen beírja a “control userpasswords” parancsot.

A kiemelt mezőbe írja be a fiók aktuális jelszavát. Nyomja meg a dupla.

Visszatérve a főablakba, az avatár alatti “Védett” sor már nem látható. A rendszerbe bejelentkezett másik felhasználó jelszavának eltávolításához kattintson a duplán megjelölt hiperhivatkozásra.

Válassza ki a védett fiókot az általános listából. Kattintson az avatarjára a beállítások területének megnyitásához.

Válassza ki a “2” feliratú hiperhivatkozást a Műveletek menüből.

A saját fiókjával ellentétben a rendszergazdának nem kell ismernie a jelszavát ahhoz, hogy egy másik felhasználó beállításait kezelje. Kattintson a megjelölt gombra a jelszavas védelem eltávolításához.

Fejlett felhasználó-kezelés

A fejlett felhasználói beállítások kezelése és az automatikus, jelszó nélküli bejelentkezés az operációs rendszer egy rejtett területén érhető el.

Olvasson tovább  A swap-fájl növelésének vagy letiltásának módja a Windows 8-ban

Írja be a “control userpasswords2” parancsot a “Futtatás” párbeszédpanelen. Nyomja meg az Entert vagy az OK gombot.

Az új ablakban vegye ki a jelölést a nyíllal jelölt négyzetből. A felhasználói profilvezérlők inaktívvá válnak. Kattintson a jobb alsó sarokban megjelenő “Alkalmazás” gombra.

Egy felugró ablak kéri a Windowst az automatikus bejelentkezés konfigurálására. Ez az opció csak egy felhasználó számára érhető el. Alapértelmezés szerint a nyíllal jelölt mezőben a rendszergazda felhasználóneve látható. Cserélje ki, ha egyszerűsített hozzáférést akarunk adni egy másik felhasználónak, és adja meg a kiválasztott fiók jelszavát. Jegyezze fel a változtatásokat az OK gomb megnyomásával. Ennek eredményeképpen a megadott profil automatikusan betöltődik a számítógép indításakor vagy újraindításakor. A bejelentkezéshez nincs szükség jelszóra, de a rendszer mégis tárolja azt.

Befejezni

Szakértőink több módszert is felsoroltak a Windows 7-be való bejelentkezés egyszerűsítésére. Válassza a legkényelmesebb módot, és kerülje meg a jelszó bevitelének követelményét a számítógép indításakor.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: