Kali Linux telepítése

Ka

 • A nux egy Debian csomagokon alapuló dedikált disztribúció. Használatának fő célja – mindenféle hálózati és számítógépes biztonsági tesztek elvégzése. Szakértőink elmondják, hogyan telepítheti azt a számítógépére.

  Forgalmazási készlet beszerzése

  A jelenlegi disztribúció több változata is elérhető a projekt oldalán. A felhasználók választhatnak a 32 bites és a 64 bites verziója között. Letöltés Ka

 • nux lehet közvetlenül a weboldalról vagy egy torrent kliens segítségével. Minden egyes bitmérethez rendelkezésre áll egy telepítés nélkül működő változat
 • ve CD.

  A hálózati telepítőprogrammal vagy az önálló kép segítségével telepítheti a számítógépére. Szakértőink az utóbbi opciót választották, amely alkalmas CD-re való írásra vagy telepítő pendrive létrehozására.

  Grafikus üzemmód

  A felhasználó szempontjából a grafikus üzemmód a legfelhasználóbarátabb és leginformatívabb.

  Az operációs rendszer telepítésének elindítása a bootlemezről. Vigye a kurzort a Start menü tetejére, amit a képernyőképen a nyíl jelez. Nyomja meg az Entert a grafikus telepítő aktiválásához Ka

 • .

  A megnyíló listában válassza ki azt a nyelvet, amelyre át szeretné állítani a kezelőfelületet.

  Válassza ki a fogadó országot a rendszer által automatikusan felkínált országok listájából.

  Ellenőrizze az előnyben részesített nyelvjárást.

  Keresse meg a megfelelő billentyűzetkiosztást a telepítő által megjelenített listában.

  A beviteli nyelvváltási módszer beállítása. Alapértelmezés szerint a következő képernyőképen látható Alt+Shift kombinációt használja.

  PC név beállítása. A névnek csak egy szóból kell állnia.

  A következő lépésben a telepítő a domain név megadására kéri a telepítőt. Otthoni hálózatban kihagyhatja ezt a lépést, és az alapértelmezett értéket a javasolt értéken hagyhatja.

  A felhasználó személyes adatainak megadása. Használhatja valódi nevét vagy egy kényelmes álnevet.

  Felhasználói bejelentkezés beállítása. a rendszer az előző lépésben megadott adatok alapján egy automatikusan generált változatot javasol. Ügyeljen arra, hogy csak kisbetűs latin betűket használjon, és ha szeretné, adjon hozzá számokat is.

  Írja be a jelszót a zölddel kiemelt mezőkbe. Alapértelmezés szerint nem jelenik meg, csak a beírt karakterek száma jelenik meg. A vizuális ellenőrzést az eggyel jelölt négyzetre kattintva aktiváljuk.

  A Ka

  Olvasson tovább  Hogyan lehet gyorsan és hatékonyan eltávolítani a foltokat a kanapéról | Szakértői anyag
 • nux lesz az egyetlen operációs rendszer a számítógépen.

  A telepítéshez használandó meghajtó megadása.

  Válassza az automatikus lemezterület-partícionálás opciót.

  Az eggyel jelölt területen a telepítő megmutatja a meghajtó jövőbeni szerkezetét. Alapértelmezés szerint létrejön a “/” gyökérpartíció, és a lemez egy része a swap számára van kijelölve.

  Mozgassa a rádiógombot a nyíl által jelzett pozícióba. Kattintson a “Folytatás” gombra, hogy engedélyezze a particionálást és az operációs rendszer telepítését.

  A hálózat beállításakor a felhasználónak meg kell adnia egy proxy-kiszolgálót az internethez való csatlakozáshoz. Az információt, ha rendelkezésre áll, a kiemelt mezőbe kell beírni.

  A második telepítés megszakad, hogy a felhasználó kiválaszthassa a kívánt grafikus környezetet. A Ka disztribúcióban szereplő asztali számítógépek listája

 • , az egységgel jelölt területen jelenik meg. A sor alján a “2” szám jelzi az eszközök kiválasztására szolgáló menüt. A tíz legnépszerűbb asztali számítógép és egy alapkészlet alapértelmezés szerint felajánlva.

  Végül engedélyezze a GRUB rendszerbetöltő telepítését a merevlemezre a rádiógombnak a nyíl pozícióba állításával.

  Adja meg az “sda” meghajtót, amelyet az operációs rendszer helyéül választott

  Ha a GRUB és a legújabb csomagok telepítése megtörtént, a telepítő a képernyőképen látható üzenetet jeleníti meg. Távolítsa el a telepítőmédiát, és kattintson a “Folytatás” gombra.

  Újraindítás után a felhasználót egy bejelentkezési képernyő fogadja. Az előre telepített felhasználónév és jelszó használatával kezdje el használni a Ka

 • nux.

  Pszeudo-grafika

  Az álgrafikus mód a korábbi verziókban használt klasszikus felület

 • nux. A telepítő elindításához válassza a nyíllal jelölt ablak második sorát.

  A következő képernyőkép mutatja, hogyan néz ki a Ka telepítő álképe

 • . Az eljárás és a műveletek sorrendje teljesen megegyezik a fent leírtakkal.

  Összefoglalva

  Szakértőink két telepítési módot írtak le a Ka

 • nuxot a számítógépén a grafikus telepítő felhasználói élményének áttekintésével. Válassza ki a legmegfelelőbbet, hogy a biztonsági tesztelésre specializált disztribúcióval a rendelkezésére álljon.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: